• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שאלה לגבי עושה השוק בקרנות איריות

• פותח הנושא פותח הנושא CescFabregas
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

CescFabregas

משתמש רגיל
דירוג
30
אני מניח שוריאציה של השאלות כאן כבר נשאלו בעבר, אבל אני רוצה למתוח את הנקודה לגבי עושה השוק גם במקרה של כמות לא טריוויאלית של הון שמוחזק במניות בבורסה הישראלית.

אני מבין את הנחיצות של מנגנון עושה השוק על מנת להבטיח נזילות, במיוחד בהקשר של קרנות איריות הנסחרות בבורסה בישראל.
עם זאת, אני מעט מוטרד לגבי מחזורי המסחר הכה נמוכים בישראל (מיליוני ש״ח בודדים ליום, כתלות בנייר).

הקרן האירית על הs&p500 של איישרס היא עם מחזור מסחר של בערך 10 מיליון שקל ליום,
אבל הקרן האירית על הנאסדק עם מחזור מסחר הרבה הרבה יותר נמוך (למשל ראיתי שמהבוקר עד עכשיו, רק 1.5 מיליון ש״ח מחזור מסחר).

השאלות:
1. האם למשקיע הישראלי יחסית בטוח להחזיק סכום לא טריוויאלי, לצורך העניין - עשרות מיליוני שקלים, בקרן אירית על הנאסדק עם מחזור מסחר כה נמוך של 1-2 מיליון ש״ח ביום ממוצע?

2. האם אני יכול להניח שעושה השוק יוכל לקנות ממני (בהנתן המחיר המתאים) מניות בשווי עשרות מיליוני שקלים (כלומר הרבה מעבר מחזור המסחר היומי), למשל הקרן האירית על הנאסדק? כיצד אני יכול לדעת מה היקף המסחר שנתמך ע״י עושה השוק בבורסה הישראלית - האם להניח שמדובר בפרקטית אינסוף?

3. ספציפית, האם אוכל להניח שעושה השוק יקנה מניות בעשרות מיליוני שקלים בפקודת מסחר בודדת, בהינתן המחיר המתאים?

4. בהקשר של שאלה 3, איפה אני יכול לראות פירוט של מדיניות עושה השוק?

תודה על ההתייחסות.

3. ספציפית, האם אוכל להניח שעושה השוק יקנה מניות בעשרות מיליוני שקלים בפקודת מסחר בודדת, בהינתן המחיר המתאים?
זה בטח לא נכון, אתה יכול להסתכל בספר הפקודות ולראות שההצעות הראשונות שם הן בסדר גודל של מאות אלפי שקלים.

אז למה לשאול שוב?
ניסית לחפש? אין את התשובה לשאלות שלך באף אחד מהדיונים האחרים בנושא?
חיפשתי האמת. לא מצאתי תשובה לשאלה הבאה:
בהינתן שאני רוצה להנזיל עשרות מיליוני שקלים, מעבר לעובדה שזה יהיה אפשרי (את זה אני מבין) - כמה זמן זה ייקח?
האם זה יהיה מיידי כי לעושה השוק יש ים הון וזה משתלם עבורו, או שמא יהיה מדובר בתהליך מתמשך של ימים/שבועות?

לא ראיתי תשובה חד משמעית לזה בפורום, פרט לעובדה (שאני מסכים לגביה) שבטווח הארוך זה לא מאוד קריטי.

אבל זה כן יכול להיות משנה למי ש״תהליך ההנזלה״ חשוב לו.

זה בטח לא נכון, אתה יכול להסתכל בספר הפקודות ולראות שההצעות הראשונות שם הן בסדר גודל של מאות אלפי שקלים.
אז למה אפשר להסיק מכאן שעושה השוק לא יוכל להתמודד עם מיליונים? מנסה להבין למה אתה אומר את זה (מניח שאתה צודק).
כי בתיאוריה מדובר בפער ארביטראז שיהיה משתלם לסגור גם בעשרות מיליוני ש״ח באופן מיידי, כביכול, מול גורם עם מספיק מימון (כמו מישהו מטעם blackrock למשל?).

אז למה לשאול שוב?
ניסית לחפש? אין את התשובה לשאלות שלך באף אחד מהדיונים האחרים בנושא?
גם אם יש, תשובות מהסוג הזה יהיו בתוך שרשורים באורך הגלות. אין סיבה לשלוח אדם לחטט בכל החירטוטים של אנשי הפורום בייחוד שהוא שואל שאלות מאוד ספיציפיות.

בהינתן שאני רוצה להנזיל עשרות מיליוני שקלים, מעבר לעובדה שזה יהיה אפשרי (את זה אני מבין) - כמה זמן זה ייקח?
אתה יכול להסתכל בספר הפקודות ולראות את כל פקודות הקניה של עושה השוק, כולל מחיר וכמות.
משם מאוד קל לחשב את מה שרצית.

אז למה אפשר להסיק מכאן שעושה השוק לא יוכל להתמודד עם מיליונים? מנסה להבין למה אתה אומר את זה (מניח שאתה צודק).
כי בתיאוריה מדובר בפער ארביטראז שיהיה משתלם לסגור גם בעשרות מיליוני ש״ח באופן מיידי, כביכול, מול גורם עם מספיק מימון (כמו מישהו מטעם blackrock למשל?).
אתה מצפה למכור מיליונים ביום אחד? זה קריטי עבורך?

גם אם יש, תשובות מהסוג הזה יהיו בתוך שרשורים באורך הגלות. אין סיבה לשלוח אדם לחטט בכל החירטוטים של אנשי הפורום בייחוד שהוא שואל שאלות מאוד ספיציפיות.
אין שום סיבה לפתוח דיון חדש כל פעם שיש למישהו שאלה והוא מתעצל לקרוא דיונים קיימים.
זה פורום, זה לא chatGPT.

אם אתה לא רוצה לקרוא את כל הדיון אתה יכול להשתמש בפונקיית החיפוש או לבקש מגפטו לסכם לך את הדיון.
לפתוח דיון חדש רק מסבך את כולם, ובמיוחד את האנשים החדשים שיבואו אחריך ובמקום למצוא דיונים עניינים ימצאו מליון דיונים ריקים מתוכן על אותו נושא.

אני יכול לספר מניסיון אישי (אבל אולי זו אנקדוטה) שכאשר פרקתי אחזקה גדולה, עשיתי את זה ביחידות של מאות אלפי שקלים, ועם כל פקודה המחיר שקיבלתי הלך וירד. אולי זה היה מקרה, קשה לדעת.
אני מניח שאם המחיר יורד מספיק אז לגורם אחר כבר שווה להידחף לפני עושה השוק כדי שהוא יקבל את העסקה.
בכל אופן אל תניח שתוכל לפרק מליונים בלי שהמחיר ירד.

אגב, להפתעתי רכשתי IMID דרך IB וגם שם ההצעות בספר הפקודות היו בסדר גודל של מאות אלפים בלבד.

אין שום סיבה לפתוח דיון חדש כל פעם שיש למישהו שאלה והוא מתעצל לקרוא דיונים קיימים.
זה פורום, זה לא chatGPT.
דבר ראשון ,אתה גונב משפט שלי, דבר שני, יש הבדל בין שאלות של תסכמו לי , לשאלות האם מישהו יודע פרט כזה או אחר.

אתה יכול להסתכל בספר הפקודות ולראות את כל פקודות הקניה של עושה השוק, כולל מחיר וכמות.
משם מאוד קל לחשב את מה שרצית.
מבין, אבל יש משהו שלא ברור לי:
נניח שראיתי שעושה השוק קנה עכשיו יחידות בשווי מאות אלפי ש״ח. מי אמר שזה לא פשוט כל ההיצע בבורסה הישראלית באותה נקודה? איך אפשר להסיק מכך מה היה קורה אם הייתי מציע למכירה עשרות מיליונים, לצורך העניין?

הדיון הוא תיאורטי אכן, למרות שבפועל להגיע לסכומים של עשרות מיליונים זה לא סכומים דימיוניים.

אתה מצפה למכור מיליונים ביום אחד? זה קריטי עבורך?
אני לא רוצה למצוא את עצמי בשוק עם סחירות נמוכה בעוד עשרות שנים, או להתחיל לחשוש ״איך מנזילים״ על גבי שבועיים (מניח שאני מגזים, אבל ברמה העקרונית).

אני יכול לספר מניסיון אישי (אבל אולי זו אנקדוטה) שכאשר פרקתי אחזקה גדולה, עשיתי את זה ביחידות של מאות אלפי שקלים, ועם כל פקודה המחיר שקיבלתי הלך וירד. אולי זה היה מקרה, קשה לדעת.
אני מניח שאם המחיר יורד מספיק אז לגורם אחר כבר שווה להידחף לפני עושה השוק כדי שהוא יקבל את העסקה.
בכל אופן אל תניח שתוכל לפרק מליונים בלי שהמחיר ירד.

אגב, להפתעתי רכשתי IMID דרך IB וגם שם ההצעות בספר הפקודות היו בסדר גודל של מאות אלפים בלבד.
השאלה אם בבורסה הישראלית בכלל יהיה capacity לפרק מיליונים, בהנחה שאני נותן מרווח מספיק נוח לעושי השוק (נניח 1-2% מיידיים נשמע לי המון)

זה פורום, זה לא chatGPT.

אם אתה לא רוצה לקרוא את כל הדיון אתה יכול להשתמש בפונקיית החיפוש או לבקש מגפטו לסכם לך את הדיון.
לפתוח דיון חדש רק מסבך את כולם, ובמיוחד את האנשים החדשים שיבואו אחריך ובמקום למצוא דיונים עניינים ימצאו מליון דיונים ריקים מתוכן על אותו נושא.
אגב, מנסה להסביר שבמקרה הזה, באמת חיפשתי תשובות ולא מצאתי (כמה זמן ייקח להנזיל עשרות מיליונים). אז אני לא חושב שזאת התעצלות, הייתי מסתפק בשרשור קודם אם היה כזה - בנוגע לשאלה הספציפית הזאת.

השאלה אם בבורסה הישראלית בכלל יהיה capacity לפרק מיליונים, בהנחה שאני נותן מרווח מספיק נוח לעושי השוק (נניח 1-2% מיידיים נשמע לי המון)
השאלה תאורטית אז בטח לא תקבל תשובה סופית. בוא נגיד שבכל שנותי בפורום לא שמעתי על מקרה של מישהו שרצה למכור אחזקה ולא הצליח.

נניח שראיתי שעושה השוק קנה עכשיו יחידות בשווי מאות אלפי ש״ח. מי אמר שזה לא פשוט כל ההיצע בבורסה הישראלית באותה נקודה?
מה?
השאלה היא לא כמה הוא קנה או לא קנה. השאלה מה הפקודות שלו שרשומות בספר.
אין קשר בין זה לבין ההיצע הקיים.
איך אפשר להסיק מכך מה היה קורה אם הייתי מציע למכירה עשרות מיליונים, לצורך העניין?
זה בדיוק המהות של ספר הפקודות - לראות איזה פקודות הוא הזרים ולפי זה אתה יכול להבין מה היה קורה אם הייתה פקודה בצד השני שנפגשת איתה.
אני לא רוצה למצוא את עצמי בשוק עם סחירות נמוכה בעוד עשרות שנים, או להתחיל לחשוש ״איך מנזילים״ על גבי שבועיים (מניח שאני מגזים, אבל ברמה העקרונית).
כשאתה מוכר מליונים ביום אחד אתה משפיע על השוק (ומקבל מחיר נמוך יותר מן הסתם).
אם אתה רוצה למכור אחזקה של מליונים בלי לפגוע במחיר שאתה מקבל אתה צריך לחלק את ההנזלה על פני תקופה ארוכה יותר.
כמו שאמרתי, יש דרך מאוד פשוטה לבדוק את זה - תסתכל בספר הפקודות ותראה מה עושה השוק מציע כרגע.
אם כרגע יש לו פקודות של מליונים אז לא תיהיה לך בעיה. אם אין אז זה יהיה קצת יותר מסובך.

מה?
השאלה היא לא כמה הוא קנה או לא קנה. השאלה מה הפקודות שלו שרשומות בספר.
אין קשר בין זה לבין ההיצע הקיים.

זה בדיוק המהות של ספר הפקודות - לראות איזה פקודות הוא הזרים ולפי זה אתה יכול להבין מה היה קורה אם הייתה פקודה בצד השני שנפגשת איתה.

כשאתה מוכר מליונים ביום אחד אתה משפיע על השוק (ומקבל מחיר נמוך יותר מן הסתם).
אם אתה רוצה למכור אחזקה של מליונים בלי לפגוע במחיר שאתה מקבל אתה צריך לחלק את ההנזלה על פני תקופה ארוכה יותר.

כמו שאמרתי, יש דרך מאוד פשוטה לבדוק את זה - תסתכל בספר הפקודות ותראה מה עושה השוק מציע כרגע.
אם כרגע יש לו פקודות של מליונים אז לא תיהיה לך בעיה. אם אין אז זה יהיה קצת יותר מסובך.
הבנתי עכשיו, קודם כל תודה רבה.

אז אשמח לשאלת follow up ברשותך:
אני רואה שנגיד כרגע, יש פקודות פתוחות בשווי 2 מיל ש״ח בערך על הקרנות האיריות בבורסה הישראלית, שזה יפה מאוד, ויחסית מפיג את רוב הרלוונטיות של השאלה.

תיאורטית - נגיד יש פקודה פתוחה של 2 מיל (מה שקורה ברגע זה ממש), וברצוני להנזיל 10 מיל.
אז התגובה למכירה של עד 2 מיל היא יחסית צפויה.
אבל החל מרגע זה אני תלוי בהאם עושה השוק יחדש את פקודות המסחר שלו, לפחות לאותו יום מסחר.

כלומר תיאורטית, בנתונים שציינתי למעלה, האם ייקח לי חמישה ימי מסחר לפרק 10 מיליון, או שמה שיקרה בפועל זה חידוש מיידי של פקודות מסחר מצד עושה השוק? כמובן שזה תלוי בהם ופתוח לבחירתם.

תיאורטית - נגיד יש פקודה פתוחה של 2 מיל (מה שקורה ברגע זה ממש), וברצוני להנזיל 10 מיל.
אז התגובה למכירה של עד 2 מיל היא יחסית צפויה.
אבל החל מרגע זה אני תלוי בהאם עושה השוק יחדש את פקודות המסחר שלו, לפחות לאותו יום מסחר.
בד"כ עושה השוק מחזיק כמה פקודות פעילות.
לדעתי מה שראית זה רק רמה ראשונה. לא יודע אם יש דרך חינמית לראות יותר מפקודה אחת בספר בבורסה הישראלית, אבל בגדול ספר הפקודות הוא עמוק יותר.

בכל מקרה, אם וכאשר תמכור, תמיד כדאי לראות מה יש בספר לפני שאתה שולח פקודת מכירה גדולה. ואולי גם שווה להתאים את המכירה לפקודות הקיימות באותו רגע.

בד"כ עושה השוק מחזיק כמה פקודות פעילות.
לדעתי מה שראית זה רק רמה ראשונה. לא יודע אם יש דרך חינמית לראות יותר מפקודה אחת בספר בבורסה הישראלית, אבל בגדול ספר הפקודות הוא עמוק יותר.

בכל מקרה, אם וכאשר תמכור, תמיד כדאי לראות מה יש בספר לפני שאתה שולח פקודת מכירה גדולה. ואולי גם שווה להתאים את המכירה לפקודות הקיימות באותו רגע.
קודם כל אומר שוב - תודה רבה.

זה כבר באמת off-topic, אבל אם אתה יודע לכתוב במשפט עם איזה גורם יש לדבר (בתשלום) כדי לראות את כל ספר הפקודות, אשמח.

חיפשתי באינטרנט, ולא כתוב במפורש (לפחות בחיפוש זריז) :O

אבל בגדול תודה, קיבלתי את התשובות שרציתי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D שאלה לגבי קרן נקובת דולר שוק ההון 5
ד שיפוץ מטבח חסכוני - שאלה לגבי הדבקת אריחים על רצפה קיימת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
D שאלה לגבי פערי ביצועים בין מחקה מנוטרל מט"ח למדד שוק ההון 3
י שאלה לגבי רווחי-הון(RSUs) בסימולטור מס הכנסה מיסים 3
D שאלה לגבי תכנון מס מיסים 0
D שאלה לגבי רכישה באוטומציה שוק ההון 1
M שאלה לגבי הערכת שמאי נדל"ן 6
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
klayhamn שאלה לגבי תעודת לידה ממשרד הפנים לצורך הוצאת דרכון זר אוף טופיק 17
E שאלה לגבי קנייה ומכירה -קרן כספית מיסים 31
N שאלה לגבי תצוגה במסך קנית נייר שוק ההון 4
B שאלה לגבי קרנות מחקות צוברות בinteractive שוק ההון 2
P שאלה לגבי התיק השקעות שוק ההון 1
S שאלה לגבי 1301 ו867 ג מיסים 5
flower שאלה לגבי דיווח על רווחי ריבית מפקדון בחשבון IBKR לתושב ישראלי מיסים 17
ד שאלה קטנה לגבי מערכת המסחר בIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
S שאלה לגבי הטבות מס מיסים 4
H שאלה לגבי עליית הקרן ורווחים שוק ההון 4
R שאלה של מתחיל לגבי השקעות בS&P500 שוק ההון 3
H שאלה לגבי פרפרייה לעומת מרכז. נדל"ן 1
N שאלה רגולציה קצת סבוכה לגבי הצעת רכש כפויה בבורסה בלונדון וטיפול לקוי בבנק ישראלי שוק ההון 3
B שאלה לגבי קרן כספית שוק ההון 6
א שאלה נישתית לגבי מס רווחי הון מיסים 18
א שאלה לגבי blackrock שוק ההון 24
Z שאלה לגבי שיעור מרבי למס רווח הון לפני ואחרי גיל 60 פוסטים מאיכות נמוכה 1
edangz שאלה לגבי ההעברה הבנקאית בIB שוק ההון 7
D שאלה לגבי הכנסה מדיבידנדים שוק ההון 79
S שאלה לגבי המרת מט"ח לצורך מסחר בני"ע זרים ב - IB דרך מייטב טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
E שאלה בעקבות קבלת הודעה ממס הכנסה לגבי שנת המס 2018 מיסים 11
S מעסיק משלם על ביטוח אובדן כושר עבודה - שאלה לגבי הפקדה לקרן פנסיה משלימה או קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M שאלה תיאורטית לגבי סחר חליפין מיסים 3
K שאלה לגבי ניהול תיק עי בתי השקעות שוק ההון 3
I שאלה לגבי מיסוי על רבע מדירה מיסים 3
חצי פנסיון שאלה לגבי הזנת רווחים מהבורסה בטופס 135 מיסים 5
N שאלה לגבי קרנות סל - השקעה ראשונה שוק ההון 2
D שאלה לגבי טופס 101 אוף טופיק 3
Shekel Hadash שאלה לגבי מיסוי מיסים 8
R שאלה לגבי משיכת כספים מקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 57
עצמאית שאלה לגבי החלק הסולידי בתיק קרן כספית או אגח ממשלתי כללי? שוק ההון 10
פ שאלה טכנית לגבי לאומי טרייד שוק ההון 1
Shekel Hadash שאלה לגבי הבדלי מיסוי מיסים 39
I שאלה לגבי דוח שנתי 1301 מיסים 2