Spider2021
משתמש רשום
- דירוג
- 1
אני משקיע מתחיל, שמעוניין לגוון את תיק ההשקעות שלו ותמיד מחפש גם השקעות שאינן תלויות בתנודתיותו של שוק ההון. הלוואות חברתיות מאד מסקרנות אותי, ויש לי תחושה שסיום משבר הקורונה בשנה הקרובה יביא לפרץ אופטימיות עולמי ולפיצוץ מטורף בצריכה, שימומן בין היתר ע"י הלוואות P2P.
יש לי שתי שאלות בנושא, שקצת סותרות אחת את השנייה אבל בכל זאת אשמח לתשובה:
יש לי שתי שאלות בנושא, שקצת סותרות אחת את השנייה אבל בכל זאת אשמח לתשובה:
- להבנתי, שלושת הגופים המובילים בתחום ההלוואות החברתיות הם טריא, בלנדר ו-BTB. אשמח לשמוע על ההבדלים בין הפלטפורמות. בגלל שאני לא מנוסה בתחום וכדי לגדר סיכונים, חשבתי להשקיע בכל אחת מהן סכום מסוים (חמש ספרות נמוכות) ולבחון במשך חצי שנה-שנה את ביצועיהן ואז לפעול בהתאם. האם זה צעד חכם או שכדאי להשקיע את כל הסכום בפלטפורמה אחת (נניח, בטריא שלהבנתי היא המבוססת ביותר)?
- להבדיל, ראיתי פרסום של קרן P2P של הלמן אלדובי, שמשקיעה בהלוואות חברתיות לשוק הצרכני בארה"ב, שעם קצב החיסונים המשופר הולך לדעתי להתפוצץ בשנה הקרובה. היתרון הוא חבירה לגוף מוסדי מבוסס ומפוקח, והשקעה (חוץ-בורסאית) בשוק האמריקני ולא רק הישראלי. החיסרון המרכזי הוא סכום הכניסה הגבוה - 50,000 דולר, שאמנם יש לי, אבל אני לא בטוח שכדאי לי להשקיע סכום כה גדול עבורי באפיק זה.