• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שאלה לגבי השקעה בהון הבריאותי :)

• פותח הנושא פותח הנושא דנילה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

דנילה

משתמש רגיל
דירוג
87
תשמעו יש המון עדויות שאימוני כוח מסייעים לשימור לבריאות ואף מעכבים תהליכי הזדקנות.
הייתי מאד רוצה להוסיף אימוני כוח לשגרת האימונים שלי.
אבל...זה באמת לא סוג ספורט שאי פעם התנסיתי בו.
אני גם לא מעוניינת להרשם וללכת לחדר כושר אלא להתאמן בבית עם עזרים ביתיים כמו משקולות ביתיות.
חשבתי למצוא מאמן אישי לכמות מוגבלת של מפגשים שילמד אותי איך לעבוד נכון ובהדרגה עם המשקולות ונניח סדרת תרגילים שאיתה אני יכולה להתחיל ממנה.

מישהו עבר תהליך דומה ויש לו מחשבות, המלצות או תובנות איך להתחיל לבנות שגרת אימוני כוח ביתית?

אני מאמן כושר, ההמלצה של ארגוני הבריאות אומרת (כדי להשיג הטבות בריאותיות כמעט אידיאליות) כ300 דקות של אירובי קל בשבוע או 150 בעצימות בינונית-גבוהה
וכ2 אימוני כוח של 45 דקות בשבוע (אולי אני לא מדייק על ה45 דקות)
קריטי לציין שכל מה שהוא יותר מכלום עדיף בפער מכלום, וגם את זה רואים שוב ושוב במחקרים קליניים ותצפיתיים.
מכאן אמליץ 1 מ2 אופציות:
מפגש 1 עם מאמן איכותי שיבנה אימון ביתי ובנוסף התחלה של ביצוע הליכות או כל אירובי שכיף לך לבצע וזה בהחלט יספיק

להרבה אנשים יהיה יותר קשה פשוט להתמיד באימונים אחרי מפגש 1 ואו פשוט את רוצה תוצאות טובות יותר, אז ואיזשהו ליווי גם אם מרחוק יכול לעזור בזה ואז אפשר מפגש חודשי או ליווי אונליין עם מאמן.

באופן כללי דעתי על בעלי מקצוע בתחום: הרוב יהיו טובים יותר מלא לקחת מאמן בכלל, אבל יכול להיות פער גדול בין לקחת מאמן איכותי שיתן התחלה מעולה לעומת מאמן לא משהו שיתן הכוונה ללא הבנה בהתאמה אישית, ללא תכנון התקדמות וכו.
המון בהצלחה!

אני ממש מרוצה מהמאן האישי שמגיע אלי הביתה. עקרונית הוא בא עם כל הציוד, אבל יש לי גם משקולות אישיות. הוא מסביר על אוסלו קבוצות שרירים עובד כל תרגיל וחלופות אפשריות וזה לגמרי הגיוני לומר מראש שמעוניינים בליווי לתקופה קצרה עד שנכנסים לשגרה. אישית אני מוצא את הנוכחות שלו כמה שמגביר מאד את המוטיבציה שלי אז אני ממשיך כבר תקופה ארוכה.

מישהו עבר תהליך דומה ויש לו מחשבות, המלצות או תובנות איך להתחיל לבנות שגרת אימוני כוח ביתית?
אנחנו בפורום שרווי בחסכנים, אז לדעתי הלא מוסמכת DeepSeek ודומיו יכולים לבנות תוכנית אימונים מעולה עבור מתאמן מתחיל.

משם נעזרים ביוטיוב כדי לראות איך לבצע את התרגילים בצורה נכונה.

הקניה היחידה שכנראה צריך לעשות - זוג משקולות.

אם ממש רוצים להיזהר ולהקטין סיכון לפציעות - לדעתי אפשר להיעזר במאמן כושר בהתחלה רק כדי לוודא שמבצעים את התרגילים בצורה נכונה.

לדעתי הלא מוסמכת DeepSeek ודומיו
דווקא DeepSeek?
היו כמה שרשורים בעבר בנידון
תגובה שלי מהעבר, לא בטוח כמה הלינקים פעילים כרגע

דווקא DeepSeek?
לא רוצה לחטוף את השרשור, אבל הוא הצ'טבוט החינמי הכי חכם לפי רוב הבנצ'מרקים.

כמובן שצריך להיזהר לא לחשוף מידע אישי רגיש, כי הכל זורם למלפגה הקומוניסטית.

ניתן גם להשתמש ב-Claude או ב-ChatGPT החינמי עם Reason. גם הם יעשו עבודה טובה מאוד כנראה.

לא רוצה לחטוף את השרשור, אבל הוא הצ'טבוט החינמי הכי חכם לפי רוב הבנצ'מרקים.

כמובן שצריך להיזהר לא לחשוף מידע אישי רגיש, כי הכל זורם למלפגה הקומוניסטית.

ניתן גם להשתמש ב-Claude או ב-ChatGPT החינמי עם Reason. גם הם יעשו עבודה טובה מאוד כנראה.
לדעתי הוא התכוון שאין פה צורך בAI, זה לא תוכן שצריך עיבוד או איסוף,
יש תוכניות אימון שלמות ומוכנות ברחבי האינטרנט, כולל סרטונים של אימונים שלמים עם מדריך בחינם ביוטוב.

אני כן מסכים עם מה שאמרו לפני שמדריך אנושי נותן מוטיבציה לתהליך

לדעתי הוא התכוון שאין פה צורך בAI, זה לא תוכן שצריך עיבוד או איסוף,
יש תוכניות אימון שלמות ומוכנות ברחבי האינטרנט, כולל סרטונים של אימונים שלמים עם מדריך בחינם ביוטוב.

אני אוהב שה-AI מתאים אישית תרגילים שאני יותר או פחות אוהב, עם/בלי ציוד, כמות זמן שאני מוכן להשקיע, מטרת האימון, משקל המתאמן ועוד.

בזה אני מרגיש שה-AI יכול לסייע באופן שתוכניות גנריות אינן יכולות.

משם נעזרים ביוטיוב כדי לראות איך לבצע את התרגילים בצורה נכונה.
זו דרך המלך לדעתי.
להשקיע קצת(באמת לא צריך המון) זמן ברשת ללמוד איך עושים את התרגילים.
אני חושב שלהבין קצת מה אתה עושה שווה הרבה יותר מלייצר תלות במאמן, שלא תמיד בכלל יהיה מאמן טוב.
גם לא יהיה לך דרך לשפוט אם הוא מאמן טוב או לא.

אני אישית מאוד נהנה מאימוני כוח\פונקציונאלי קבוצתיים בסטודיו, זול בהרבה מאימון אישי, אבל נותן המון מוטיבציה להגיע לאימונים ולעבוד קשה בהם. מה שכן, לא תמיד קל למצוא סטודיו טוב.

אולי שווה לך לנסות משהו כזה קודם לתקופה, כדי להיכנס לשגרה ספורטיבית, וללמוד מהמאמנים טכניקה נכונה וחלוקה מאוזנת של העבודה על קבוצות השרירים השונות לאורך השבוע, ככה שיהיה לך בסיס טוב כשתתחילי להתאמן לבד. את החלק השני כנראה שקל ללמוד מהרשת, אבל הראשון די מחייב מאמן.

במילה אחת: קרוספיט
ביותר מילים: תתחילי לאט ולא תאמיני לשינוי הכולל במידה ותתמידי ב3-4 אימונים שבועיים.
כותב מניסיון אישי!
תנסי מקסימום לא תרצי להפסיק

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N שאלה לגבי קרנות סל - השקעה ראשונה שוק ההון 2
ח שאלה לגבי השקעה בעזרת הלוואה שוק ההון 21
S שאלה לגבי השקעה בהלוואות P2P קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 6
ע שאלה לגבי אפיקי השקעה שקראתי עליהם בבלוג. שוק ההון 17
M שאלה לגבי השקעה. שוק ההון 32
M שאלה לגבי השקעה בחו"ל שוק ההון 3
yuvalnsn שאלה לגבי השקעה שוק ההון 2
yuvalnsn שאלה לגבי השקעה ללא הזרמה נוספות כל רבעון שוק ההון 4
E קופת גמל הונית - שאלה על הטבות והתלבטות לגבי המשך השקעה שוק ההון 20
G שאלה לגבי מכשיר השקעה בעל נזילות שוק ההון 14
N שאלה לגבי קניית קרנות מדדים שוק ההון 2
N שאלה טכנית לגבי העברת מניות מהבנק למערכת מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
D שאלה לגבי קרן נקובת דולר שוק ההון 5
ד שיפוץ מטבח חסכוני - שאלה לגבי הדבקת אריחים על רצפה קיימת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
D שאלה לגבי פערי ביצועים בין מחקה מנוטרל מט"ח למדד שוק ההון 3
י שאלה לגבי רווחי-הון(RSUs) בסימולטור מס הכנסה מיסים 3
D שאלה לגבי תכנון מס מיסים 0
D שאלה לגבי רכישה באוטומציה שוק ההון 1
M שאלה לגבי הערכת שמאי נדל"ן 6
C שאלה לגבי עושה השוק בקרנות איריות שוק ההון 24
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
klayhamn שאלה לגבי תעודת לידה ממשרד הפנים לצורך הוצאת דרכון זר אוף טופיק 17
E שאלה לגבי קנייה ומכירה -קרן כספית מיסים 31
N שאלה לגבי תצוגה במסך קנית נייר שוק ההון 4
B שאלה לגבי קרנות מחקות צוברות בinteractive שוק ההון 2
P שאלה לגבי התיק השקעות שוק ההון 1
S שאלה לגבי 1301 ו867 ג מיסים 5
flower שאלה לגבי דיווח על רווחי ריבית מפקדון בחשבון IBKR לתושב ישראלי מיסים 17
ד שאלה קטנה לגבי מערכת המסחר בIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
S שאלה לגבי הטבות מס מיסים 4
H שאלה לגבי עליית הקרן ורווחים שוק ההון 4
R שאלה של מתחיל לגבי השקעות בS&P500 שוק ההון 3
H שאלה לגבי פרפרייה לעומת מרכז. נדל"ן 1
N שאלה רגולציה קצת סבוכה לגבי הצעת רכש כפויה בבורסה בלונדון וטיפול לקוי בבנק ישראלי שוק ההון 3
B שאלה לגבי קרן כספית שוק ההון 6
א שאלה נישתית לגבי מס רווחי הון מיסים 18
א שאלה לגבי blackrock שוק ההון 24
Z שאלה לגבי שיעור מרבי למס רווח הון לפני ואחרי גיל 60 פוסטים מאיכות נמוכה 1
edangz שאלה לגבי ההעברה הבנקאית בIB שוק ההון 7
D שאלה לגבי הכנסה מדיבידנדים שוק ההון 79
S שאלה לגבי המרת מט"ח לצורך מסחר בני"ע זרים ב - IB דרך מייטב טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
E שאלה בעקבות קבלת הודעה ממס הכנסה לגבי שנת המס 2018 מיסים 11
S מעסיק משלם על ביטוח אובדן כושר עבודה - שאלה לגבי הפקדה לקרן פנסיה משלימה או קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M שאלה תיאורטית לגבי סחר חליפין מיסים 3
K שאלה לגבי ניהול תיק עי בתי השקעות שוק ההון 3
I שאלה לגבי מיסוי על רבע מדירה מיסים 3
חצי פנסיון שאלה לגבי הזנת רווחים מהבורסה בטופס 135 מיסים 5
D שאלה לגבי טופס 101 אוף טופיק 3
Shekel Hadash שאלה לגבי מיסוי מיסים 8
R שאלה לגבי משיכת כספים מקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 57

נושאים דומים

Back
למעלה