• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שאלה לגבי בחירת מסלול בפוליסות פיננסיות

• פותח הנושא פותח הנושא משתדלת
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

משתדלת

משתמש סולידי
דירוג
20
שלום,
יש לי שאלה. אני יודעת שדורין לא ממליצה על פוליסות פיננסיות. למרות המגבלות, זה מה שמתאים לי כרגע.
אני לא מספיק מבינה (לומדת אט אט).
בהנחה שאני בוחרת בחברה מסוימת שילוב של מגוון מסלולי השקעה ממה שהם מציעים, ובהתחשב בעובדה שהכסף נשאר זמין עבורי בפוליסה פיננסית בכל מסלול שהוא, האם יש חשיבות להשארת כסף באפיק בעל סיכון נמוך?
זאת אומרת, אם אני חוסכת את רוב הכסף לטווח הארוך (10 שנים), אבל יודעת שבטווח של השנתיים הקרובות יתכן שאזדקק לחלק מסוים ממנו, האם כדאי שאשים חלק זה במסלול בעל תנודתיות נמוכה?

אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין.
אני יודעת שאינכם יועצים וכו' וכו' D:;)
תודה!

בלי קשר לפוליסה פיננסית - אם יש אפשרות שתצטרכי חלק מהסכום בתקופה קרובה יותר, אכן ההקצאה שלך לאפיקים תנודתיים צריכה להיות נמוכה יותר.
ועם קשר לפוליסה פיננסית - לאור דמי הניהול שגובות החברות המנהלות פוליסות פיננסיות (שאינם תלויים בתשואות), ולאור העובדה שאפיקים לא תנודתיים מניבים היום תשואה נמוכה ביותר (בשל הריביות האפסיות) - מאוד סביר שדמי הניהול יהיו גבוהיים יותר מכל תשואה שתקבלי. לכן הייתי שוקל את הפלח הלא תנודתי לשמור מחוץ לפוליסה (בקרן כספית / מק״מ / פק״מ / מזומן בעו״ש וכו׳) ולבחון השקעה מנוהלת (כמו פוליסה פיננסית) רק על החלק מהחסכון שאת מוכן ״לסכן״ ולטווח ארוך.

תודה על התשובה.
לוקחים לי דמי ניהול 1%. זה משנה את התשובה שלך?

ראשית את יכולה להתמקח על דמי הניהול, תלוי כמה השקעת, אני הגעתי בזמנו ל1% אבל לא ידעתי מהחיים שלי, יש כאלה שמגיעים ל0.8% ואולי מישהו בפורום הגיע ל0.49% (http://www.hasolidit.com/kehila/threads/זקוק-לדחיפת-עידוד.1188/#post-17846)

בכל אופן, אגיד לך תיאורטית מה אני הייתי עושה, אני לא מייעץ לך לעשות את זה אלא רק לבחון את השיקולים שלי.

נניח שאת רוצה לחסוך 100 שקל לטווח מאוד ארוך, ככה שאולי תצטרכי לקחת 20 שקל מהם בטווח קצר (ואולי לא).
מאחר שאת משלמת דמי ניהול גבוהים 'לא משנה מה', נראה לי סביר לחסוך 80 שקל לטווח ארוך במסלול מנייתי, ואת ה20 הנותרים להשאיר במזומן \ אג"ח טווח קצר \ מק"מ.

עריכה: אני רואה שיבגני כתב אותו דבר לעיל, לא נורא, קיבלת ניסוח אחר.

התשואה של אגרת חוב ממשלתית שקלית בעלת מח״מ של כשנתיים וחצי (כדוגמא לאג״ח ממשלתי לטווח קצר-בינוני) היא 0.48% ברוטו (לפני מס, כלומר אם מחזיקה אותה בתוך מסגרת כמו קרן עוקבת מדד כלשהי. תשלמי מס אחרי שתמכרי את הקרן) או -0.17% נטו (שלילית! אם את מחזיקה אותה בעצמך ומשלמת מס ישירות על הקופונים והקרן).

בכל תרחיש סביר, דמי הניהול שלך גבוהיים מהתשואה שתקבלי מאפיק לא תנודתי כרגע.
אם את נרתעת כרגע מניהול השקעות עצמאי, כנראה שמשתלם יותר להחזיק את החלק הסולידי יותר באופן נזיל כלשהו וזהו.

אבל אם המסלול הלא תנודתי שאני בוחרת הוא בעל תשואה של בסביבות 2%, עדיין יש לי רווח משמעותי גם אחרי ניכוי מס, לא?

מסלול ללא מניות לא נחשב לא תנודתי? מה ההגדרה?

אני לא מכיר היום שום נכס לא תנודתי ״בטוח״ שיניב תשואה כזאת בכמה שנים הקרובות. הריביות של הבנקים בעולם (״השקעה בטוחה״) הם סביב ה-0% ואף שליליות לפעמים - כמה סיכון צריך להיות מגולם באפיק השקעות מסוים כדי שמשקיעים ידרשו תשואה של 2% לפחות כדי להשקיע בו?
אם את מדברת על שילוב של כמה סוגי נכסים (נגיד אגח ומניות) - אז הכוונה היא להפריד ביניהם, ורק את החלק המסוכן והמניב יותר להשקיע באופן מנוהל.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Z שאלה לגבי בחירת קרן אג"ח מחקה שוק ההון 1
D שאלה לגבי קרן נקובת דולר שוק ההון 5
ד שיפוץ מטבח חסכוני - שאלה לגבי הדבקת אריחים על רצפה קיימת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
D שאלה לגבי פערי ביצועים בין מחקה מנוטרל מט"ח למדד שוק ההון 3
י שאלה לגבי רווחי-הון(RSUs) בסימולטור מס הכנסה מיסים 3
D שאלה לגבי תכנון מס מיסים 0
D שאלה לגבי רכישה באוטומציה שוק ההון 1
M שאלה לגבי הערכת שמאי נדל"ן 6
C שאלה לגבי עושה השוק בקרנות איריות שוק ההון 24
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
klayhamn שאלה לגבי תעודת לידה ממשרד הפנים לצורך הוצאת דרכון זר אוף טופיק 17
E שאלה לגבי קנייה ומכירה -קרן כספית מיסים 31
N שאלה לגבי תצוגה במסך קנית נייר שוק ההון 4
B שאלה לגבי קרנות מחקות צוברות בinteractive שוק ההון 2
P שאלה לגבי התיק השקעות שוק ההון 1
S שאלה לגבי 1301 ו867 ג מיסים 5
flower שאלה לגבי דיווח על רווחי ריבית מפקדון בחשבון IBKR לתושב ישראלי מיסים 17
ד שאלה קטנה לגבי מערכת המסחר בIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
S שאלה לגבי הטבות מס מיסים 4
H שאלה לגבי עליית הקרן ורווחים שוק ההון 4
R שאלה של מתחיל לגבי השקעות בS&P500 שוק ההון 3
H שאלה לגבי פרפרייה לעומת מרכז. נדל"ן 1
N שאלה רגולציה קצת סבוכה לגבי הצעת רכש כפויה בבורסה בלונדון וטיפול לקוי בבנק ישראלי שוק ההון 3
B שאלה לגבי קרן כספית שוק ההון 6
א שאלה נישתית לגבי מס רווחי הון מיסים 18
א שאלה לגבי blackrock שוק ההון 24
Z שאלה לגבי שיעור מרבי למס רווח הון לפני ואחרי גיל 60 פוסטים מאיכות נמוכה 1
edangz שאלה לגבי ההעברה הבנקאית *** שוק ההון 7
D שאלה לגבי הכנסה מדיבידנדים שוק ההון 79
S שאלה לגבי המרת מט"ח לצורך מסחר בני"ע זרים ב - IB דרך מייטב טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
E שאלה בעקבות קבלת הודעה ממס הכנסה לגבי שנת המס 2018 מיסים 11
S מעסיק משלם על ביטוח אובדן כושר עבודה - שאלה לגבי הפקדה לקרן פנסיה משלימה או קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M שאלה תיאורטית לגבי סחר חליפין מיסים 3
K שאלה לגבי ניהול תיק עי בתי השקעות שוק ההון 3
I שאלה לגבי מיסוי על רבע מדירה מיסים 3
חצי פנסיון שאלה לגבי הזנת רווחים מהבורסה בטופס 135 מיסים 5
N שאלה לגבי קרנות סל - השקעה ראשונה שוק ההון 2
D שאלה לגבי טופס 101 אוף טופיק 3
Shekel Hadash שאלה לגבי מיסוי מיסים 8
R שאלה לגבי משיכת כספים מקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 57
עצמאית שאלה לגבי החלק הסולידי בתיק קרן כספית או אגח ממשלתי כללי? שוק ההון 10
פ שאלה טכנית לגבי לאומי טרייד שוק ההון 1
Shekel Hadash שאלה לגבי הבדלי מיסוי מיסים 39
I שאלה לגבי דוח שנתי 1301 מיסים 2