• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שאלה טיפשית על חישוב תשואה בדירה להשקעה

• פותח הנושא פותח הנושא doc29
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

doc29

משתמש בכיר
דירוג
3,627
זה מאוד מפגר, אני יודע ובכל זאת, אני אשאל.

נניח שקניתי דירה להשקעה ב200 אלף יורו. זה הסכום הכולל ששילמתי על הדירה+עורך דין+אינספקטור+הוצאות בירוקרטיות +עלות העברת כספים וכן מספר תיקונים ושדרוגים מינימליים שנדרש היה לבצע כדי להביא את הדירה למצב השכרה סביר.

ההכנסה משכר דירה בשנה הזאת הייתה 15000 יורו. בנוסף היו כל מיני קלקולים, שעלו 7000 יורו.
אבל, בואו נניח שמתוך ה7000, 2000 יורו הם תיקונים של דברים שהיו בעייתיים מהרגע הראשון בדירה ודחיתי עד לרגע שכבר אי אפשר היה להמשיך איתם (נניח חודשיים אחרי הרכישה) כלומר הם לא היו ממש בלתמים.

אז אם אני אומר ששילמתי על הדירה 200 אלף יורו והיא הכניסה לי בשנה הראשונה 8000 יורו, משמע התשואה (תזרים) שלי היא 4 אחוז.

מצד שני, אם אני אומר שהדירה עלתה לי 200 אלף ועוד 2000 ששילמתי קצת אחרי שקניתי אותה, בדמות תיקונים של דברים שהיו דפוקים בדירה, אז בעצם שילמתי עליה 202 אלף, והיא הכניסה לי 10,000 יורו, כלומר קצת פחות מ5 אחוז תזרים.

עכשיו אולי לכאורה תגידו שזה לא משנה כי חשבון הבנק שלי יראה אותו דבר, אבל יש לזה חשיבות אם אני רוצה להשוות לאיזה תשואה יכולתי לעשות באפיקים אחרים במהלך השנה הזו.

מה אומרים?

אני הייתי מחשב את התיקונים שהיו ברורים מהתחלה בעלות הרכישה, כמו שעשית בחישוב השני, היות והם לא קשורים לתזרים החודשי ולבלתמים.

זה מאוד מפגר, אני יודע ובכל זאת, אני אשאל.

נניח שקניתי דירה להשקעה ב200 אלף יורו. זה הסכום הכולל ששילמתי על הדירה+עורך דין+אינספקטור+הוצאות בירוקרטיות +עלות העברת כספים וכן מספר תיקונים ושדרוגים מינימליים שנדרש היה לבצע כדי להביא את הדירה למצב השכרה סביר.

ההכנסה משכר דירה בשנה הזאת הייתה 15000 יורו. בנוסף היו כל מיני קלקולים, שעלו 7000 יורו.
אבל, בואו נניח שמתוך ה7000, 2000 יורו הם תיקונים של דברים שהיו בעייתיים מהרגע הראשון בדירה ודחיתי עד לרגע שכבר אי אפשר היה להמשיך איתם (נניח חודשיים אחרי הרכישה) כלומר הם לא היו ממש בלתמים.

אז אם אני אומר ששילמתי על הדירה 200 אלף יורו והיא הכניסה לי בשנה הראשונה 8000 יורו, משמע התשואה (תזרים) שלי היא 4 אחוז.

מצד שני, אם אני אומר שהדירה עלתה לי 200 אלף ועוד 2000 ששילמתי קצת אחרי שקניתי אותה, בדמות תיקונים של דברים שהיו דפוקים בדירה, אז בעצם שילמתי עליה 202 אלף, והיא הכניסה לי 10,000 יורו, כלומר קצת פחות מ5 אחוז תזרים.

עכשיו אולי לכאורה תגידו שזה לא משנה כי חשבון הבנק שלי יראה אותו דבר, אבל יש לזה חשיבות אם אני רוצה להשוות לאיזה תשואה יכולתי לעשות באפיקים אחרים במהלך השנה הזו.

מה אומרים?

מה שגורם לך להרגיש טוב יותר - זו התשואה שתשסכל עליה :)

סתם, אם זו הוצאה שידעת עליה מראש שקשורה לCAPITAL EXPENSES ולא MAINTENANCE אז הייתי מחשיב את זה כעלות הרכישה והנספחים.

הבעיה שאתה מסתכל על זה כנכס אחד בודד, זו לא גישה שתעבוד לך אם יהיו לך מספר גדול יותר של נכסים.. לא תוכל להתעלם מתרחיש כזה X 10... זו הוצאה צפויה.. לא שוטפת

תכניס את תזרים המזומנים לפי חודשים לנוסחת XIRR ותראה את התשואה המדויקת לתקופה

מה אומרים?
מקובל לחשב בפרקי זמן של שנה אחת.
אז כל ההוצאות בשנה הזאת זה עלות הרכישה שלך.
כל ההכנסות זה ההכנסות.
השני חלקי הראשון זה התזרים שלך, לא שזה משנה את השורה התחתונה...

לא שזה משנה את השורה התחתונה...
נכון, אבל אני כן צריך להחליט על דרך אחת לחשב תשואה/תזרים כי זו האינדיקציה שלי האם אני מפיק מזה מה שחשבתי ואיך זה ביחס לאלטרנטיבות אחרות (אגח/תשואה במדינות אחרות/פיקדון בבנק וכו').

נכון, אבל אני כן צריך להחליט על דרך אחת לחשב תשואה/תזרים כי זו האינדיקציה שלי האם אני מפיק מזה מה שחשבתי ואיך זה ביחס לאלטרנטיבות אחרות
אז כתבתי.

@doc29
האם הנכס נקנה עם הלוואה ? (מינוף)
אם כן התשואה גבוהה יותר, כי צריך להחסיר את עלויות המימון מה עלות הכוללת, ולחלק את ההכנסה מסך הכסף שהבאת מהבית

שילמתי עליה 202 אלף, והיא הכניסה לי 10,000 יורו,

היי
חישוב תשואה, הוא לא חישוב חד פעמי, לכן צריך לקחת בחשבון זמן ועלויות מציאת שוכר בנוסף לכל ההוצאות השוטפות והתיקונים.
החישוב הנכון הוא לפי עלות של 202,000 יורו (מתורגם לשקלים) ורווח של 10,000 יורו(מתורגם לשקלים).

כדי להיות מדויק, אתה צריך לחשבת את התשואה המצרפית מהשכירות ומעליית הערך, כאשר כל המספרים מתורגמים לשקלים,
כדי לדעת מה ההון העצמי השקלי שהשקעת הניב עבורך בשנה האחרונה.

התשלומים קרובים זה לזה, תוכל לחשב איך שבא לך.
זה סתם פסיכולוגי.
קח בחשבון שאם תחליט לחשב עלות לפי 202K בשנים הבאות (אחרי הראשונה) התשואה שלך תהיה נמוכה יותר, כל זאת על חשבון השנה הראשונה שהייתה גבוה במקצת.

@doc29
הקיום של הקונפליקט נובע מזה שבשביל לחשב תשואה אתה צריך לתת לדירה ערך סופי - כמה היא שווה אם אתה מוכר בסוף התקופה, גם אם מדובר על הערכה תיאורתית בלבד.
אם בעקבות התיקונים הערך שלה עלה מ200 אלף יורו ל202 אלף יורו אז תקבל את התוצאה של ה~5% ואם לדעתך זה לא שינה את ערכה, תקבל את התוצאה של ה4%.
אם אלה אכן תיקונים שהיה ידוע על הצורך בהם עוד מלפני שקנית את הדירה, אני חושב שהייתי מסווג אותם כהוצאה אשר מעלה את ערך הדירה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G המלצות ליועץ השקעות + שאלה שוק ההון 2
C שאלה לגבי מגן מס שוק ההון 11
B שאלה על איחוד חשבונות בנק צרכנות פיננסית 6
ה שאלה בנושא מגן מס מיסים 0
N שאלה על פוליסת חיסכון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
A שאלה על מגן מס בבינלאומי שוק ההון 1
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 6
N שאלה על קרן צוברת דיבידנדים שוק ההון 1
N שאלה על קרן מחקה שוק ההון 12
N שאלה על קרן מחקה מדד חו"ל כלשהו שוק ההון 4
N שאלה על קרנות מחקות וקרנות סל שוק ההון 1
N שאלה על קרן ממונפת פי 3 נאסדק שוק ההון 4
ר שאלה מורכבת בנושא מס הכנסה ומס שבח מיסים 0
yoyo שאלה ליחידים שפרשו- כמה כסף לחודש צריך אדם יחיד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
B שאלה על הנחה בביטוח בריאות לילדים - הראל צרכנות פיננסית 3
F שאלה לגבי המרת מט”ח באקסלנס טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
חתול לילה שאלה על גידור בעת מכירת דירה נדל"ן 7
T שאלה לגבי ASUS Vivobook 16 אוף טופיק 2
S שאלה על תחליפים ישראליים לקרנות אמריקניות שוק ההון 12
ה שאלה על הרכב נכסים במסלול עוקב מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י שאלה למי שהתנסה בהלוואות בערבות המדינה או בקרנות חברתיות יזמות והגדלת הכנסות 2
L שאלה קטנה בנוגע לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
D שאלה לגבי קרן השתלמות או גופת גמל להשקעה זוג טרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
N שאלה על עמלות על שורת דיבידנד בבית השקעות + שאלה על העברת IRA שוק ההון 0
N שאלה על קיזוז הכנסה מול הוצאה בעו"ש צרכנות פיננסית 1
מ שאלה קצת מוזרה, אבל... שוק ההון 15
deussex שאלה עבור אימי "כתב ויתור וסילוק מוחלט של תביעות" בסוף העסקתה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
flower שאלה על טיפול פלואוריד אצל רופא שיניים – האם באמת נחוץ כל חצי שנה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
T שאלה על חשבון מרג׳ין (לא פורטפוליו) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N שאלה עמלות בבית מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N שאלה לגבי תעודות סל שוק ההון 3
N שאלה על קרן השתלמות IRA שוק ההון 5
S שאלה לגבי 867 ונספח ג' ו-ד' בדוח 1301 (שכיר) מיסים 7
E שאלה לבעלי דירות - נדל"ן 93
ס שאלה על החזר מס מיסים 4
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
A שאלה לתושבי ר"ג (או לכל אחד שיודע) נדל"ן 2
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
N שאלה לגבי לימודי הנדסת חשמל באוניבירסיטאות התפתחות אישית 9
S שאלה לגבי כדאיות מכירת ביטקוין פיזי לאחר שכבר קניתי קרן מחקה של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ע שאלה על חוק X300 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
W שאלה לגבי הצהרת סטטוס תעסוקתי שוק ההון 1
G שאלה בנוגע לדיווח מס espp ? מיסים 3
ה שאלה לגבי דיווח סך מחזור המכירות בשוק ההון מנייר זר בטופס 1301 (וגם בטופס 1322) שוק ההון 20
ג שאלה לגבי טופס 5329 מיסים 2
D שאלה על מחירי הדיור שוק ההון 58
א האם מצאתי דרך לגלות את העתיד? (שאלה לגבי קרנות מחקות שמתעדכנות פעם ביום) שוק ההון 65
ר שאלה על קרן כספית שוק ההון 2
י שאלה לגבי מימוש מגן מס שוק ההון 2
D שאלה לגבי תמהיל מסלולים בקרנות פנסיה והשתלמות הפניקס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1

נושאים דומים

Back
למעלה