Koby Paris
משתמש רגיל
- דירוג
- 1,617
הירידות האחרונות בשוק לא הבהילו אותי , התחסנתי ונצמדתי לחוזה האודיסאוס שחתמנו , אפילו נורא שמחתי על כל ירידה כי קניתי עוד ETF במחירים זולים. לעומת זאת יש לי שאלה חשובה , אני מתגורר בצרפת והמשבר הנוכחי חשף אותנו לעובדה שגם בנקים אירופאים איתנים וענקים חשופים לחדלות פירעון כמו דויצה בנק וסוסייטה גנרל … ומכיוון שיש לי קרנות סינתטיות חשבתי להמיר אותן בקרנות פיזיות איריות . העניין הוא שמדובר במוצר השקעה פטור ממס לגמרי אם משקיעים במניות של האיחוד המוניטרי של היורו. הקרנות הסינתטיות יכולות להיכנס לתיק הזה בגלל שסל מניות הבסיס שלהן הן באירופה ועם סל מניות זה הם סוחרים בחוזים עתידיים על מדדים בכל העולם עם בנקים אירופאיים שפתאום הבנתי שהם עלולים לפשוט רגל. הקרן הפיזית האירופית היחידה זאת וונגרד אירופה שכוללת 525 מניות באירופה . אם החלק המנייתי שלי (50% מתיק ההשקעות) יהיה רק באירופה ,זה נורא ? אני יודע שצריך פיזור רחב יותר אבל אי אפשר להתעלם מהפטור ממס של תיק ההשקעות הזה , עבורי משמעות המס על רווחי הון ודיבידנטים זה 46% !
מה דעתכם ? להשאיר רק את קרן וונגרד הפיזית עם 525 מניות באירופה או להשאיר גם את הסינתטיות שחשופות לפשיטות רגל של בנקים אירופאים שעלולים לא לכבד את החוזים העתידיים על המדדים … לאחר שהמכסה בתיק הפטור ממס תתמלא אני אקנה בחשבון מניות רגיל ETF פיזיות של מדד S&P500 ושווקים מתעוררים ,אז ככה שבעוד שנה שנתיים התיק יהיה שוב יותר מפוזר . אשמח לשמוע היערות.
החשבון שלי פטור מעמלות קנייה ומכירה למשך חצי שנה אז השינויים לא יהיו כרוכים בהוצאות.
ההקצאה הגלובלית של 50% מניות ו50% אגחים לא תשתנה , לפי מה שהבנתי זאת ההחלטה הכי חשובה .
מה דעתכם ? להשאיר רק את קרן וונגרד הפיזית עם 525 מניות באירופה או להשאיר גם את הסינתטיות שחשופות לפשיטות רגל של בנקים אירופאים שעלולים לא לכבד את החוזים העתידיים על המדדים … לאחר שהמכסה בתיק הפטור ממס תתמלא אני אקנה בחשבון מניות רגיל ETF פיזיות של מדד S&P500 ושווקים מתעוררים ,אז ככה שבעוד שנה שנתיים התיק יהיה שוב יותר מפוזר . אשמח לשמוע היערות.
החשבון שלי פטור מעמלות קנייה ומכירה למשך חצי שנה אז השינויים לא יהיו כרוכים בהוצאות.
ההקצאה הגלובלית של 50% מניות ו50% אגחים לא תשתנה , לפי מה שהבנתי זאת ההחלטה הכי חשובה .