• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שאלה בסיסית בהשקעות - S&P 500 + שאלות כלליות

• פותח הנושא פותח הנושא the cpa
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

the cpa

משתמש רגיל
דירוג
35
שלום חברים,

יש לי שאלה די בסיסית בתחום ההשקעות בעניין מדד S&P500. אני משקיע בקרן אירית שמחקה את המדד והיא עושה תשואות יפות כמו שהמדד עושה למעט רגעי משבר ונפילות כמו שהיה השבוע בעקבות הסינים.

1. מרגיש לי שלא צריך "להבין בהשקעות" כדי להשיא תשואות נאות במדד. האם אני מפספס משהו? זה מרגיש לי כמו תשואה די בטוחה במעט סיכון. האם מדד זה באמת בטוח יחסית?
2. האם בתור אחד שרוצה שהכסף שלו לא יישחק בעו"ש, כדאי לי להשקיע רק במדד זה או שכדאי לי להשקיע בעוד מדדים ואולי לפנות לאפיקי השקעה אחרים כמו פיקדונות בבנקים? נכון שיש את אפקט פיזור הסיכון, אבל בפיקדון הכסף גם נשחק וגם סגור, אז אולי כבר עדיף שלא..
3. האם כדאי לי להשאיר בעו"ש אך ורק מה שעולה לי לחיות + מרווח ביטחון של 15% נניח, או שכדאי להשאיר בעו"ש סכום גדול בכך ואת השאר להעביר לקרן האירית?

תודה לכולם.

הייתי עונה אבל השאלה ממש בסיסית. תתחיל בלדבר עם chatGPT/gemini ותחזור עם השאלות שיישארו.
עם תגובות כאלה מתנשאות עדיף כבר שלא תגיב. פשוט תגובה מיותרת.

צ'אט GPT וג'מיני לא בהכרח יענו לי תשובות מהימנות, אני מעדיף לדבר עם בני אדם.

1. מרגיש לי שלא צריך "להבין בהשקעות" כדי להשיא תשואות נאות במדד. האם אני מפספס משהו? זה מרגיש לי כמו תשואה די בטוחה במעט סיכון. האם מדד זה באמת בטוח יחסית?
על מה אתה סח?
מה בטוח, מה?
היית פה ב- COVID-19 בתחילת 2020 כשהפסדתי על הנייר 140K~ ש"חים?
למזלי אני מטומטם מספיק לא לקרוא חדשות, להיות מנותק מהעולם, לא להתעניין בכלל במה שקורה, לא למשוך את הכסף ולא לברוח ולא לנעול הפסדים.
קלי קלות שלא למשוך את הכסף ולא לנעול הפסדים, נכון?...
קלי קלות ובטוח מאוד לראות 30% מהכסף שעבדת עליו כמו מאד'רפאקר נעלם על המספרים הדיגיטליים שבמחשב...
וזה רק בתיק ההשקעות העצמאי (!), לא חישבתי בקרן הפנסיה, קרן ההשתלמות, קופת הגמל להשקעה וכו'.
זה מרגיש לך בטוח?
על השאלה "האם מדד זה באמת בטוח יחסית" אני שולח אותך לאינטרנט להמשך קריאה על מדד S&P500 ועל הפיזור שהוא מציע.
ואז לקריאה נוספת למה פיזור הוא הדרך הכי בטוחה כמעט להוריד סיכון וכו'.
כל המידע נמצא וקיים, מוכן לקריאה.
בהצלחה.

2. האם בתור אחד שרוצה שהכסף שלו לא יישחק בעו"ש, כדאי לי להשקיע רק במדד זה או שכדאי לי להשקיע בעוד מדדים ואולי לפנות לאפיקי השקעה אחרים כמו פיקדונות בבנקים? נכון שיש את אפקט פיזור הסיכון, אבל בפיקדון הכסף גם נשחק וגם סגור, אז אולי כבר עדיף שלא..
לא כדאי לך כלום ואסור לנו לכתוב לך מה כדאי או לא כדאי לך... הכל תלוי מי אתה ומה סיבולת הסיכון שלך, מה האסטרטגיה שלך, עד כמה אתה מחובר לכסף שלך, מתי אתה חושב שתצטרך אותו ועוד ועוד ועוד.
בשביל שהכסף שלך רק "לא יישחק בעו"ש" עם מינימום סיכון (יחסית!) וזמינות מהיום למחרת - קרנות [נאמנות] כספיות שקליות.
בשביל שהכסף שלך רק "לא יישחק בעו"ש" עם מינימום סיכון (יחסית!) וזמינות כתלות במה שסגרת אישית מול הבנק - פיקדונות בבנקים עם ריבית טובה (!).
בשביל כל השאר - מניות.
בשביל כל השאר שהוא לא כל השאר - יש מכשירי השקעה אחרים לא פחות טובים כמו נדל"ן ומה לא.

3. האם כדאי לי להשאיר בעו"ש אך ורק מה שעולה לי לחיות + מרווח ביטחון של 15% נניח, או שכדאי להשאיר בעו"ש סכום גדול בכך ואת השאר להעביר לקרן האירית?
לא כדאי לך כלום ואסור לנו לכתוב לך מה כדאי או לא כדאי לך...
גם לגבי השאלה הזו כבר קראת ואתה יודע מה התשובה, ואתה פשוט שואל כדי לשאול רק מתוך חוסר ביטחון או ניסיון לוודא שוב את מה שאתה כבר יודע.
קרן חירום - 3-6 חודשי הוצאה נטו (זמינה מהיום למחר - אצלי בקרנות כספיות שקליות + באפליקציית ה- PayBox).
או שלא קרן חירום כי תמיד אפשר לבקש הלוואה זולה מאוד על המקום מקרן ההשתלמות, או קופת הגמל להשקעה או קרן הפנסיה.
יש לי כרגע בעו"ש 300 ש"ח :lol:
כל הכסף מושקע איפשהוא.
זה עונה לך על התשובה?

עם תגובות כאלה מתנשאות עדיף כבר שלא תגיב. פשוט תגובה מיותרת.
הוא היה רציני לגמרי, הוא ענה לך כמו שהוא מבין או חושב שיעזור לך, הוא לא ניסה לזלזל בך או להפחית מכבודך, ואתה לא מכיר אותו כמשתמש פעיל מאוד בפורום שעונה המון וכמעט כל הזמן למתחילים וסקרנים כמוך ועזר להם (עשרות?) אלפי פעמים.
נכון שהחתול בלאי הזה עונה תשובות קצרות מאוד עד מעצבנות בקצרותן, אבל זה רק כי הוא כבר מבוגר נורא, ענה על שאלות של מתחילים אלפי פעמים ואין לו סבלנות לחיים כמו פעם... ה- Whiskers שלו הלבינו כבר מזמן.
אל תזלזל בתשובה שלו כי התשובה שלו לא הייתה מתנשאת.
הוא אפילו רשם בפירוש שאם יהיו לך שאלות נוספות "תחזור עם השאלות שיישארו" ויענו לך (הכוונה שהשאלות שתשאל אחרי שהתייעצת עם AI יהיו ממוקדות יותר למענה).
החתולה באמת מאמין בעניין הזה ש- AI עונה לא פחות טוב מבנאדם עם ניסיון על שאלות מהסוג ששאלת... כי אלו שאלות של "מתחילים" בסה"כ, לא משהו שלא נכתב כבר בצורה די מפורשת.
הוא פשוט חתולה כזאת שמתחבר לכל הקונספט של AI, ועד כמה AI יכול לעזור לאנושות ולהציל אותה מעצמה, ועד כמה AI בכבודו ובעצמו יצא משרתי ה- NAS של משה מחולון להוציא את הקשית מהעין של צב הים באוקיינוס הפציפיסט.
לעומתי שאני מתחבר לקונספט של מיה שלובשת חליפה.

על מה אתה סח?
מה בטוח, מה?
היית פה ב- COVID-19 בתחילת 2020 כשהפסדתי על הנייר 140K~ ש"חים?
למזלי אני מטומטם מספיק לא לקרוא חדשות, להיות מנותק מהעולם, לא להתעניין בכלל במה שקורה, לא למשוך את הכסף ולא לברוח ולא לנעול הפסדים.
קלי קלות שלא למשוך את הכסף ולא לנעול הפסדים, נכון?...
קלי קלות ובטוח מאוד לראות 30% מהכסף שעבדת עליו כמו מאד'רפאקר נעלם על המספרים הדיגיטליים שבמחשב...
וזה רק בתיק ההשקעות העצמאי (!), לא חישבתי בקרן הפנסיה, קרן ההשתלמות, קופת הגמל להשקעה וכו'.
זה מרגיש לך בטוח?
על השאלה "האם מדד זה באמת בטוח יחסית" אני שולח אותך לאינטרנט להמשך קריאה על מדד S&P500 ועל הפיזור שהוא מציע.
ואז לקריאה נוספת למה פיזור הוא הדרך הכי בטוחה כמעט להוריד סיכון וכו'.
כל המידע נמצא וקיים, מוכן לקריאה.
בהצלחה.
נשמע נורא.

לא כדאי לך כלום ואסור לנו לכתוב לך מה כדאי או לא כדאי לך... הכל תלוי מי אתה ומה סיבולת הסיכון שלך, מה האסטרטגיה שלך, עד כמה אתה מחובר לכסף שלך, מתי אתה חושב שתצטרך אותו ועוד ועוד ועוד.
בשביל שהכסף שלך רק "לא יישחק בעו"ש" עם מינימום סיכון (יחסית!) וזמינות מהיום למחרת - קרנות [נאמנות] כספיות שקליות.
בשביל שהכסף שלך רק "לא יישחק בעו"ש" עם מינימום סיכון (יחסית!) וזמינות כתלות במה שסגרת אישית מול הבנק - פיקדונות בבנקים עם ריבית טובה (!).
בשביל כל השאר - מניות.
בשביל כל השאר שהוא לא כל השאר - יש מכשירי השקעה אחרים לא פחות טובים כמו נדל"ן ומה לא.
כן, אבל נדל"ן זו לא אופציה כרגע...
היה לי פיקדון בבנק בריבית די טובה של 4.5%, אבל החלטתי להוציא את הכסף משם אחרי שנה.

באופן כללי, באופי שלי אני שונא סיכון (רואה חשבון כבר ציינתי?).
עד שנגיע לדירה יש זמן. שמעתי על הקרנות הכספיות השקליות, אבל לא ממש התעמקתי, אקרא על כך בהמשך. זה ברמת סיכון של פיקדון בנקאי? האם התשואה בערך זהה? האם זה זמין למשיכה מידית כמו פקדון בנקאי והאם אתה צריך לשלם "קנס תשואה" כמו בשבירת פיקדון בנקאי?
לא כדאי לך כלום ואסור לנו לכתוב לך מה כדאי או לא כדאי לך...
גם לגבי השאלה הזו כבר קראת ואתה יודע מה התשובה, ואתה פשוט שואל כדי לשאול רק מתוך חוסר ביטחון או ניסיון לוודא שוב את מה שאתה כבר יודע.
קרן חירום - 3-6 חודשי הוצאה נטו (זמינה מהיום למחר - אצלי בקרנות כספיות שקליות + באפליקציית ה- PayBox).
או שלא קרן חירום כי תמיד אפשר לבקש הלוואה זולה מאוד על המקום מקרן ההשתלמות, או קופת הגמל להשקעה או קרן הפנסיה.
יש לי כרגע בעו"ש 300 ש"ח :lol:
כל הכסף מושקע איפשהוא.
זה עונה לך על התשובה?
יפה, נראה שאתה מחושב מאוד מבחינת ההשקעות שלך.
אני פשוט לא מת על עולם ההשקעות ולא ממש מתחבר אליו, עשיתי את זה כי הרגשתי חובה לשמור על הכסף שלי אבל יכול להיות שיהיו אפיקים אחרים שיתאימו לי חוץ ממה שהשקעתי עד כה.

זה די עונה לי על השאלות.

הוא היה רציני לגמרי, הוא ענה לך כמו שהוא מבין או חושב שיעזור לך, הוא לא ניסה לזלזל בך או להפחית מכבודך, ואתה לא מכיר אותו כמשתמש פעיל מאוד בפורום שעונה המון וכמעט כל הזמן למתחילים וסקרנים כמוך ועזר להם (עשרות?) אלפי פעמים.
נכון שהחתול בלאי הזה עונה תשובות קצרות מאוד עד מעצבנות בקצרותן, אבל זה רק כי הוא כבר מבוגר נורא, ענה על שאלות של מתחילים אלפי פעמים ואין לו סבלנות לחיים כמו פעם... ה- Whiskers שלו הלבינו כבר מזמן.
אל תזלזל בתשובה שלו כי התשובה שלו לא הייתה מתנשאת.
הוא אפילו רשם בפירוש שאם יהיו לך שאלות נוספות "תחזור עם השאלות שיישארו" ויענו לך (הכוונה שהשאלות שתשאל אחרי שהתייעצת עם AI יהיו ממוקדות יותר למענה).
החתולה באמת מאמין בעניין הזה ש- AI עונה לא פחות טוב מבנאדם עם ניסיון על שאלות מהסוג ששאלת... כי אלו שאלות של "מתחילים" בסה"כ, לא משהו שלא נכתב כבר בצורה די מפורשת.
הוא פשוט חתולה כזאת שמתחבר לכל הקונספט של AI, ועד כמה AI יכול לעזור לאנושות ולהציל אותה מעצמה, ועד כמה AI בכבודו ובעצמו יצא משרתי ה- NAS של משה מחולון להוציא את הקשית מהעין של צב הים באוקיינוס הפציפיסט.
לעומתי שאני מתחבר לקונספט של מיה שלובשת חליפה.

זה בסה"כ פורום אינטרנטי, לא באמת נפגעתי/אכפת לי. אני פשוט לא חושב שיש ערך בלהפנות אותי לAI כי כבר עשיתי את זה מספר פעמים בנוסף זה לגיטימי לשאול שאלות בסיסיות בפורומים. אני פשוט רוצה לאמת תשובות ולראות עד כמה זה שונה ממה שאני מבין מAI ובכלל מהסביבה...

נשמע נורא.
האמת? לא נורא בכלל...
הכל מספרים על המחשב מבחינתי.
זה עד כדי כך מטומטם וחסר משמעות בשבילי... על באמת.
לכן אני מעריך שסיבולת הסיכון שלי זהה לסבתא תימניה שיושבת בחצר מעשנת סמנה ומעשנת נרגילה 92 שנים ולא יודעת בכלל מה זה סרטן ריאות.
סיבולת הסיכון שלי היא כמו שטענתי - של בנאדם מטומטם.
וגם ככה אין לי מה לעשות עם כל הכסף שאני חוסך חוץ מלראות אותו מצטבר ולתכנן לפרוש מוקדם בהנחה הלא סבירה במיוחד שאצליח לגרום לעצמי לא לרצות ולהמשיך לעבוד (זו בעיה, אני חמור עבודה באופי שלי ועבודה ממלאת לי את הזמן ואת החיים חסרי המשמעות).

היה לי פיקדון בבנק בריבית די טובה של 4.5%, אבל החלטתי להוציא את הכסף משם אחרי שנה.
למה?
ריבית של 4.5% נחשבת טובה מאוד על פיקדון בנקאי (וגם כשהכסף נעול וחתום ושאתה רחוק ממנו זו לא אופציה רעה בכלל למי שלא יודע לשלוט על עצמו).
מה היו האופציות הטובות יותר (שהשיאו יותר תשואה) שבגינן החלטת שאתה מושך את הפיקדון בתחנת היציאה - באותה רמת אין סיכון כמעט בכלל כמו פיקדון בנקאי?

כן, אבל נדל"ן זו לא אופציה כרגע...
מבין ומכבד.
רק אל תשכח שמשכנתא היא בעצם חיסכון כפוי שמחייב אותך לשלם ובכך מחייב לחסוך.
זה עובד מעולה להרבה יותר מדי אנשים, הגם שההחזר הממוצע על משכנתא הוא 1.7-1.8 מהכסף שלקחת...

באופן כללי, באופי שלי אני שונא סיכון (רואה חשבון כבר ציינתי?).
יש מחיר גדול לשנאת סיכון, והוא הפסד תיאורטי (ולא תיאורטי!) של תשואה פוטנציאלית.
מצד שני... אתה גם מפסיד את הסיכון :lol:
תיק השקעות מחקה מדד ממוצע, בשנים ממוצעות, ועפ"י הסטטיסטיקה הממוצעת (על מדד S&P500) - מכפיל את עצמו בכל 7 שנים.
זה בערך המספר...
מהניסיון המועט יחסית שלי בשוק ההון כאהבל מחקה מדדים שלא מתקרב לרמת הידע של חלק מהמגיבים פה בפורום (אני לא יודע לעשות אופטימיזציות כמעט בכלל וזה גם לא מעניין אותי) - אני יכול לומר לך שזה אשכרה ככה, שהכסף X ששמתי אחרי סביבות 7-8 שנים מטלטלות בשוק ההון הפך להיות 2X, ושזה מדהים ברמה שאי אפשר לתאר בכלל כשזה עובד (ובדרך לשם יש התקפות לב, שבצים מוחיים, טחורים ופיסורות לא מעט).

שמעתי על הקרנות הכספיות השקליות, אבל לא ממש התעמקתי, אקרא על כך בהמשך. זה ברמת סיכון של פיקדון בנקאי? האם התשואה בערך זהה? האם זה זמין למשיכה מידית כמו פקדון בנקאי והאם אתה צריך לשלם "קנס תשואה" כמו בשבירת פיקדון בנקאי?
יש כמה שרשורים עדכניים מהחודש האחרון שרצים בפורום על קרנות כספיות - יש שם את כל התשובות, ועדיין אענה בקצרה (להרחבה - גש לשרשורים הנ"ל).
1. כן, רמת הסיכון (=אין סיכון כמעט) של הקרנות הכספיות השיקליות היא כמעט וזהה לרמת הסיכון של פיקדון בנקאי.
הקרנות הכספיות השיקליות הן בעצמן סוג של בעיקר (אך לא רק) מגה-פיקדונות בנקאיים שחברות הביטוח/השקעות קונים מהבנקים במרוכז.
2. התשואה של הקרנות הכספיות השיקליות היא בערך זהה (סביבות 4.3%~) לתשואה של פיקדון בנקאי (כתלות באיזה פיקדון בנקאי ומה סגרת מול הבנק), מתקרבת מלמטה לריבית בנק ישראל (שהיא כיום 4.5%).
יש עוד יתרונות של מיסוי - על פיקדון בנקאי משלמים 15% מס רווחי הון נומינלי (לא צמוד למדד המחירים לצרכן ולא מתחשב בו - כלומר סיכון אינפלציה), על קרנות כספיות משלמים אחרי התאמה למדד המחירים לצרכן (משהו כזה... אל תתפוס אותי במילה).
3. לא, הקרנות הכספיות השיקליות זמינות למשיכה מיידית (יום למחרת פקודת המכירה!), לעומת פיקדון בנקאי שנעול עד כמה שנעול בהתאם להסכם מול הבנק שלך.
4. לא, אין שום קנס של תשואה ולא של לא תשואה במכירה של קרנות כספיות שקליות, יש רק את מס רווחי ההון שצריך לשלם.
קרנות [נאמנות] כספיות שקליות הן קרנות נאמנות ואין עליהן שום קנס.
5. קרנות כספיות שקליות לקניה/מכירה דרך חשבון ההשקעות בבנק (לשונית "מסחר בשוק ההון" באתר הבנק) הן בחינם לגמרי, ללא שום עמלות לגמרי.
קונים/מוכרים כמה שרוצים ומתי שרוצים ולא משלמים שום עמלה לחלוטין.
אבל שוב - רק דרך הבנק (אלא אם בתיק ההשקעות שלך בבית ההשקעות יש לך הסכם מולם שזה בחינם גם).

יפה, נראה שאתה מחושב מאוד מבחינת ההשקעות שלך.
לא כזה מחושב... יודע לקנות/למכור קרנות איריות (אקסלנס טרייד), יודע לקנות/למכור קרנות כספיות (בנק יהב), יודע להחזיק קרן חירום (קרנות כספיות + PayBox), יודע שלא משאיר כסף בעו"ש על רמת עשרות השקלים....
וזהו.
יושב ומסתכל על הכסף פעם בחודש (כשמבצע קניה של קרן אירית מחקת מדד), בוהה בו, לא מתעניין בו, אדיש אליו. מספרים על המחשב. מציאות מדומה.
פשוט שלא מתרגש יותר מדי מכל העניין הזה של הכסף שלי כי אין לי מה לעשות איתו למען האמת (אני רווק, אין לי חובות חס וחלילה, אין לי התחייבויות, אין אישה וילדים ואין תכנון לאישה וילדים, וגם לא מתכנן לקנות שום נדל"ן).
שוב, אני מטומטם (אני לא צוחק לגבי ההרגשה הזו שלי) וכנראה ששונה מאוד מאחרים.

אני פשוט לא מת על עולם ההשקעות ולא ממש מתחבר אליו, עשיתי את זה כי הרגשתי חובה לשמור על הכסף שלי אבל יכול להיות שיהיו אפיקים אחרים שיתאימו לי חוץ ממה שהשקעתי עד כה.
רשמת כבר פעמיים במפורש שאתה רק רוצה "לשמור על הכסף" שלך + רשמת פעמיים במפורש שגם שאין לך סיבולת סיכון כלל.
מכאן שתכל'ס - אין לך מה לעשות בשוק ההון.
אין לך מה להחזיק תיק השקעות עצמאי בבית השקעות, אין לך מה לקנות קרנות [סל] איריות ואין לך מה להתעסק עם מניות וכו'...
זה לפי מה שאתה מצהיר במפורש.
ללא סיבולת סיכון בכלל, ללא אסטרטגיה ברורה, ללא עמידות מנטלית עם מטרה לטווח ארוך - אתה [כנראה] שתעשה טעויות של "מתחילים" שיעלו לך הרבה מאוד כסף, שזה אומר בעיקר לנעול הפסדים בירידות ולמכור ולברוח מהשוק ברגע הכי לא נכון (כנראה).
הנתיב שאתה אמור לבחור לעצמך בהינתן הרצון רק "לשמור על ערך הכסף" ובהינתן סיבולת סיכון אפסית להפסדים - אמורה להיות שונה מהמקובל פה בפורום (וכנראה שתלך לכיוון נדל"ן אני מניח, למרות שגם שם יש הפסדים ולא מעט חרא של התעסקות מול רשויות ושוכרים מעיקים).

אני משקיע בקרן אירית שמחקה את המדד והיא עושה תשואות יפות כמו שהמדד עושה למעט רגעי משבר ונפילות כמו שהיה השבוע בעקבות הסינים.
קח את קרן הפנסיה המקיפה + קרן השתלמות (אם יש) + קופת גמל להשקעה (אם יש) + תיק ההשקעות העצמאי שדרכו אתה קונה קרנות [סל] איריות.
בכמה % מההון הנ"ל (תיק ההשקעות שלך) אתה מושקע בקרנות איריות?...
באיזה מסלולים אתה מושקע בקרן הפנסיה המקיפה + קרן השתלמות (אם יש) + קופת גמל להשקעה (אם יש)?
עד כמה זה מפחיד אותך?
עד כמה אתה לחוץ לגבי זה?
עד כמה אתה חושב על זה ביום יום שלך?
עד כמה מהמורה טיפשית בדמות AI חצי-כח עלי-אקספרס סיני מפגר שיוצא ממדינה עם שלטון קומוניסטי שלא מכבדת שום חופש מידע של המשתמשים שלה עם נפילות יומיות (שעלו יום למחרת!) מלחיץ אותך?

אני פשוט לא חושב שיש ערך בלהפנות אותי לAI כי כבר עשיתי את זה מספר פעמים בנוסף זה לגיטימי לשאול שאלות בסיסיות בפורומים. אני פשוט רוצה לאמת תשובות ולראות עד כמה זה שונה ממה שאני מבין מAI ובכלל מהסביבה...
הגישה שלך לא נכונה.
לאחר שהחתולה ענתה, הייתה יכול לשאול אותו למשל - "איזה פרומפט אתה ממליץ לי לשאול את ה- AI? יש לך עצות איך להפיק ממנו את מירב המידע שאני צריך בהקשר של השאלות ששאלתי פה בפורום? מה תהיה השאלה הכי ממוקדת שתניב לי הכי הרבה מידע קונקרטי לדעתך?".
יכלת בכיף להשתמש בו ובידע שלו ב- AI במקום להתנסח כמו שבחרת להתנסח.
קח כאפשרות לא כביקורת או כשיפוטיות מצידי...

תישאר סקרן.
אנחנו איתך פה ונשתדל לעזור.

האמת? לא נורא בכלל...
הכל מספרים על המחשב מבחינתי.
זה עד כדי כך מטומטם וחסר משמעות בשבילי... על באמת.
לכן אני מעריך שסיבולת הסיכון שלי זהה לסבתא תימניה שיושבת בחצר מעשנת סמנה ומעשנת נרגילה 92 שנים ולא יודעת בכלל מה זה סרטן ריאות.
סיבולת הסיכון שלי היא כמו שטענתי - של בנאדם מטומטם.
וגם ככה אין לי מה לעשות עם כל הכסף שאני חוסך חוץ מלראות אותו מצטבר ולתכנן לפרוש מוקדם בהנחה הלא סבירה במיוחד שאצליח לגרום לעצמי לא לרצות ולהמשיך לעבוד (זו בעיה, אני חמור עבודה באופי שלי ועבודה ממלאת לי את הזמן ואת החיים חסרי המשמעות).
אני דווקא רוצה להתמקד בסיפא של הדברים. ראשית, למה אתה חושב שהחיים שלך חסרי משמעות? מעניין אותי מה גורם לאנשים לא לרצות משפחה וילדים ונניח להתמכר לעבודה. למה שלא תמצא את המשמעות במשפחה?
ד"א, אתה באמת ביולוג?
למה?
ריבית של 4.5% נחשבת טובה מאוד על פיקדון בנקאי (וגם כשהכסף נעול וחתום ושאתה רחוק ממנו זו לא אופציה רעה בכלל למי שלא יודע לשלוט על עצמו).
מה היו האופציות הטובות יותר (שהשיאו יותר תשואה) שבגינן החלטת שאתה מושך את הפיקדון בתחנת היציאה - באותה רמת אין סיכון כמעט בכלל כמו פיקדון בנקאי?
כי רציתי לנסות להסתכן קצת. אבל זה גורם לי להרבה דאגות ומחשובת על העתיד לכן המחשבה על הוצאת הכסף משם.
מבין ומכבד.
רק אל תשכח שמשכנתא היא בעצם חיסכון כפוי שמחייב אותך לשלם ובכך מחייב לחסוך.
זה עובד מעולה להרבה יותר מדי אנשים, הגם שההחזר הממוצע על משכנתא הוא 1.7-1.8 מהכסף שלקחת...
כן, רק שצריך הון התחלתי די גבוה. אני כרגע בהתמחות בראיית חשבון כך שכסף אני לא מרוויח ממש. ייקח לי עוד כמה שנים עד שאוכל להגיע להון ללקיחת משכנתא. בכל אופן אני מחכה להתחתן ואז לקחת.
יש מחיר גדול לשנאת סיכון, והוא הפסד תיאורטי (ולא תיאורטי!) של תשואה פוטנציאלית.
מצד שני... אתה גם מפסיד את הסיכון :lol:
תיק השקעות מחקה מדד ממוצע, בשנים ממוצעות, ועפ"י הסטטיסטיקה הממוצעת (על מדד S&P500) - מכפיל את עצמו בכל 7 שנים.
זה בערך המספר...
מהניסיון המועט יחסית שלי בשוק ההון כאהבל מחקה מדדים שלא מתקרב לרמת הידע של חלק מהמגיבים פה בפורום (אני לא יודע לעשות אופטימיזציות כמעט בכלל וזה גם לא מעניין אותי) - אני יכול לומר לך שזה אשכרה ככה, שהכסף X ששמתי אחרי סביבות 7-8 שנים מטלטלות בשוק ההון הפך להיות 2X, ושזה מדהים ברמה שאי אפשר לתאר בכלל כשזה עובד (ובדרך לשם יש התקפות לב, שבצים מוחיים, טחורים ופיסורות לא מעט).
אני לא פריק של השקעות כך שיתכן שאעדיף להפסיד את הסיכון. זה לא אי-רציונלי, זה עניין של העדפות סיכון.
יש כמה שרשורים עדכניים מהחודש האחרון שרצים בפורום על קרנות כספיות - יש שם את כל התשובות, ועדיין אענה בקצרה (להרחבה - גש לשרשורים הנ"ל).
1. כן, רמת הסיכון (=אין סיכון כמעט) של הקרנות הכספיות השיקליות היא כמעט וזהה לרמת הסיכון של פיקדון בנקאי.
הקרנות הכספיות השיקליות הן בעצמן סוג של בעיקר (אך לא רק) מגה-פיקדונות בנקאיים שחברות הביטוח/השקעות קונים מהבנקים במרוכז.
2. התשואה של הקרנות הכספיות השיקליות היא בערך זהה (סביבות 4.3%~) לתשואה של פיקדון בנקאי (כתלות באיזה פיקדון בנקאי ומה סגרת מול הבנק), מתקרבת מלמטה לריבית בנק ישראל (שהיא כיום 4.5%).
יש עוד יתרונות של מיסוי - על פיקדון בנקאי משלמים 15% מס רווחי הון נומינלי (לא צמוד למדד המחירים לצרכן ולא מתחשב בו - כלומר סיכון אינפלציה), על קרנות כספיות משלמים אחרי התאמה למדד המחירים לצרכן (משהו כזה... אל תתפוס אותי במילה).
3. לא, הקרנות הכספיות השיקליות זמינות למשיכה מיידית (יום למחרת פקודת המכירה!), לעומת פיקדון בנקאי שנעול עד כמה שנעול בהתאם להסכם מול הבנק שלך.
4. לא, אין שום קנס של תשואה ולא של לא תשואה במכירה של קרנות כספיות שקליות, יש רק את מס רווחי ההון שצריך לשלם.
קרנות [נאמנות] כספיות שקליות הן קרנות נאמנות ואין עליהן שום קנס.
5. קרנות כספיות שקליות לקניה/מכירה דרך חשבון ההשקעות בבנק (לשונית "מסחר בשוק ההון" באתר הבנק) הן בחינם לגמרי, ללא שום עמלות לגמרי.
קונים/מוכרים כמה שרוצים ומתי שרוצים ולא משלמים שום עמלה לחלוטין.
אבל שוב - רק דרך הבנק (אלא אם בתיק ההשקעות שלך בבית ההשקעות יש לך הסכם מולם שזה בחינם גם).
אז מה הקאץ'? זה נשמע יותר טוב מפיקדון בנקאי בכל הבחינות והריבית נמוכה ממש במעט.
לא כזה מחושב... יודע לקנות/למכור קרנות איריות (אקסלנס טרייד), יודע לקנות/למכור קרנות כספיות (בנק יהב), יודע להחזיק קרן חירום (קרנות כספיות + PayBox), יודע שלא משאיר כסף בעו"ש על רמת עשרות השקלים....
וזהו.
יושב ומסתכל על הכסף פעם בחודש (כשמבצע קניה של קרן אירית מחקת מדד), בוהה בו, לא מתעניין בו, אדיש אליו. מספרים על המחשב. מציאות מדומה.
פשוט שלא מתרגש יותר מדי מכל העניין הזה של הכסף שלי כי אין לי מה לעשות איתו למען האמת (אני רווק, אין לי חובות חס וחלילה, אין לי התחייבויות, אין אישה וילדים ואין תכנון לאישה וילדים, וגם לא מתכנן לקנות שום נדל"ן).
שוב, אני מטומטם (אני לא צוחק לגבי ההרגשה הזו שלי) וכנראה ששונה מאוד מאחרים.
אתה לא מטומטם, אני פשוט חושב שיש לך גישה שונה מלאנשים אחרים וזה בסדר גמור. אני מכבד אנשים שבוחרים שלא להביא ילדים ולהקים משפחה. כלכלית זה יותר נכון, אבל כל אחד והשיקולים שלו.
רשמת כבר פעמיים במפורש שאתה רק רוצה "לשמור על הכסף" שלך + רשמת פעמיים במפורש שגם שאין לך סיבולת סיכון כלל.
מכאן שתכל'ס - אין לך מה לעשות בשוק ההון.
אין לך מה להחזיק תיק השקעות עצמאי בבית השקעות, אין לך מה לקנות קרנות [סל] איריות ואין לך מה להתעסק עם מניות וכו'...
זה לפי מה שאתה מצהיר במפורש.
ללא סיבולת סיכון בכלל, ללא אסטרטגיה ברורה, ללא עמידות מנטלית עם מטרה לטווח ארוך - אתה [כנראה] שתעשה טעויות של "מתחילים" שיעלו לך הרבה מאוד כסף, שזה אומר בעיקר לנעול הפסדים בירידות ולמכור ולברוח מהשוק ברגע הכי לא נכון (כנראה).
הנתיב שאתה אמור לבחור לעצמך בהינתן הרצון רק "לשמור על ערך הכסף" ובהינתן סיבולת סיכון אפסית להפסדים - אמורה להיות שונה מהמקובל פה בפורום (וכנראה שתלך לכיוון נדל"ן אני מניח, למרות שגם שם יש הפסדים ולא מעט חרא של התעסקות מול רשויות ושוכרים מעיקים).
בנדל"ן חד משמעית יש הפסדים וזה מה שאנשים לא מבינים. כולם הולכים כמו כבשים לקנות דירה להשקעה בלי להבין בכלל את השלכות המס של החזקת מספר דירות, כל הכאב ראש של הבירוקרטיה ועוד. גם התשואה על נכסי נדלן נשחקת עם השנים כי המחירים עולים מאוד והשכירות שאתה מקבל לא עולה באותו הקצב.
קח את קרן הפנסיה המקיפה + קרן השתלמות (אם יש) + קופת גמל להשקעה (אם יש) + תיק ההשקעות העצמאי שדרכו אתה קונה קרנות [סל] איריות.
בכמה % מההון הנ"ל (תיק ההשקעות שלך) אתה מושקע בקרנות איריות?...
משקיע רק הכנסות שיש לי מעבודה. אין לי קרן השתלמות/קופ"ג. קרן הפנסיה שלי היא במסלול משולב (מניות ועוד ענפים שאני לא מבין בהם).
באיזה מסלולים אתה מושקע בקרן הפנסיה המקיפה + קרן השתלמות (אם יש) + קופת גמל להשקעה (אם יש)?
עד כמה זה מפחיד אותך?
עד כמה אתה לחוץ לגבי זה?
עד כמה אתה חושב על זה ביום יום שלך?
עד כמה מהמורה טיפשית בדמות AI חצי-כח עלי-אקספרס סיני מפגר שיוצא ממדינה עם שלטון קומוניסטי שלא מכבדת שום חופש מידע של המשתמשים שלה עם נפילות יומיות (שעלו יום למחרת!) מלחיץ אותך?
מפחיד ברמה בינונית-גבוהה.
הגישה שלך לא נכונה.
לאחר שהחתולה ענתה, הייתה יכול לשאול אותו למשל - "איזה פרומפט אתה ממליץ לי לשאול את ה- AI? יש לך עצות איך להפיק ממנו את מירב המידע שאני צריך בהקשר של השאלות ששאלתי פה בפורום? מה תהיה השאלה הכי ממוקדת שתניב לי הכי הרבה מידע קונקרטי לדעתך?".
יכלת בכיף להשתמש בו ובידע שלו ב- AI במקום להתנסח כמו שבחרת להתנסח.
קח כאפשרות לא כביקורת או כשיפוטיות מצידי..
טוב.
.

תישאר סקרן.
אנחנו איתך פה ונשתדל לעזור.
תודה.

ב-40 השנה האחרונות היו שתי נפילות משמעותית במדד S&P 500: בסוף 2000 ובסוף 2007. לקח כ 6 שנים להתאושש (להגיע לאותה רמת שערים) מהם. מחוץ לזה היו עוד כמה נפילות קטנות יסית שלקח להתאושש מהם 1-2 שנים ואף פחות. אם אורך הנשימה שלך (הזמן שבו לא תזדקק לכסף) גדול ממשכי זמן אלו - אין לך כנראה הרבה מה לדאוג ומצד שני הרבה מה להרוויח - ב- 10 השנים האחרונות קצב העליה הממוצע של המדד היה כ 12%
הסיבה שהמדד מגיע לביצועים כאלו הוא לא רק הפיזור, אלא ובעיקר העובדה שיש תחלופה במדד כך שחברות טובות מחליפות חברות שהיו פעם טובות - וכל זה שקוף לך - אתה לא צריך להשקיע כלום בניהול חוץ מלשלם עמלות נמוכות מאוד לקרנות המנהלות.

למה אתה חושב שהחיים שלך חסרי משמעות?
אקזיסטנציאליזם של המון שנים. לחיים אין שום משמעות.
משחקים בנדמה לי.
ארוך מדי לפה.

מעניין אותי מה גורם לאנשים לא לרצות משפחה וילדים ונניח להתמכר לעבודה.
אני לא מכור לעבודה (Workaholic), רחוק מאוד מכך ואפילו ההיפך הגמור... רק יודע שהאופי שלי, שהתעצב במהלך שנות חיי ומגיע גם מהמשפחה השורשית (אבא ואימא), הוא אופי של חמור עבודה שאוהב לעבוד ביום יום ומוצא בזה משמעות, סדר ועניין.
לא לרצות משפחה וילדים? - פשוט מאוד, אין רצון. אפילו לא שביב של רצון או 1% רצון לצאצאים על כל המשתמע מהם.
זה הרבה יותר פשוט ממה שאתה חושב.
משפחה דווקא הייתה לי (ארוסה + כלב), אבל היא התפרקה תודה לעל :lol:

ד"א, אתה באמת ביולוג?
לחלוטין :roll: עובד בחברת תרופות, פועל מעבדה חרוץ (הגדרה שלי), עושה מדע, מייצר תוצאות ותובנות. בעבר גם פרסמתי מאמרים.
כל השיט.

כי רציתי לנסות להסתכן קצת. אבל זה גורם לי להרבה דאגות ומחשובת על העתיד לכן המחשבה על הוצאת הכסף משם.
אז תחזיר לפיקדון בנקאי, תהיה כמו 99% מהאנשים ושכח מזה.

אני לא פריק של השקעות כך שיתכן שאעדיף להפסיד את הסיכון. זה לא אי-רציונלי, זה עניין של העדפות סיכון.
זה היה ברור לי עוד ממקודם.

אז מה הקאץ'? זה נשמע יותר טוב מפיקדון בנקאי בכל הבחינות והריבית נמוכה ממש במעט.
הקאץ' הוא שצריך לעשות לבד וזה לא נוח - לבקש אישור למסחר בשוק ההון מהבנק (מפחיד! בורסה זה קזינו! אני סוחר אני?!?!), לדעת איזו קרן כספית שקלית לקנות לבד, מה ההבדל ביניהן (מחלקת/לא מחלקת, כשרה/לא כשרה וכו'), להזין פקודת מכירה/קניה לבד (זה מפחיד כי אתה כל הזמן בחרדה שאולי אתה עושה טעות ולא בחרת נכון), וכו' וכו'.
לעומת פיקדון בנקאי שצריך רק להחליט אם הריבית מתאימה לך או שלא, ואם אתה רוצה צמוד מדד או שלא.

אני מכבד אנשים שבוחרים שלא להביא ילדים ולהקים משפחה. כלכלית זה יותר נכון, אבל כל אחד והשיקולים שלו.
הבחירה שלי היא לא כלכלית, אבל מן הסתם שכלכלית יותר קל לי בלי ילדים.
.
קרן הפנסיה שלי היא במסלול משולב (מניות ועוד ענפים שאני לא מבין בהם).
מעולה.
אז תתחיל שם קודם כל לפני שחושב על השקעות. מלמטה למעלה.
מה דמי הניהול מהצבירה בקרן הפנסיה המקיפה שלך?
מה דמי הניהול מההפקדה?
מה המסלול שבו אתה מושקע?
מה כולל המסלול הזה?
.
מפחיד ברמה בינונית-גבוהה.
אז לא בשבילך שוק ההון... בטח שלא קרנות איריות על מדדים שזה מסלול 100% מניות בהגדרה.
אולי קופת גמל להשקעה במסלול כללי/אג"חי עדיפה לך (לא ממליץ, רק אומר שאולי), כי ככה תוכל לראות בדיוק מה קורה כל הזמן, לקבל דו"חות מסודרים, להרגיש שמנהלים לך תמורת דמי ניהול ולהרגיש שאתה "מטופל".
כמובן שקרנות כספיות הן חניה מעולה לכסף כדי שלא יישחק אל מול האינפלציה. או פיקדון בנקאי, גם מצוין (בריבית שקרובה לריבית בנק ישראל).

נערך לאחרונה ב:
אקזיסטנציאליזם של המון שנים. לחיים אין שום משמעות.
משחקים בנדמה לי.
ארוך מדי לפה.

אני לא מכור לעבודה (Workaholic), רחוק מאוד מכך ואפילו ההיפך הגמור... רק יודע שהאופי שלי, שהתעצב במהלך שנות חיי ומגיע גם מהמשפחה השורשית (אבא ואימא), הוא אופי של חמור עבודה שאוהב לעבוד ביום יום ומוצא בזה משמעות, סדר ועניין.
לא לרצות משפחה וילדים? - פשוט מאוד, אין רצון. אפילו לא שביב של רצון או 1% רצון לצאצאים על כל המשתמע מהם.
זה הרבה יותר פשוט ממה שאתה חושב.
משפחה דווקא הייתה לי (ארוסה + כלב), אבל היא התפרקה תודה לעל :lol:

לחלוטין :roll: עובד בחברת תרופות, פועל מעבדה חרוץ (הגדרה שלי), עושה מדע, מייצר תוצאות ותובנות. בעבר גם פרסמתי מאמרים.
כל השיט.
נשמע מגניב ממש. אני מכוון להיות איש כספים בתעשיות כאלה.. פשוט מרתק ותורם לחברה בצורה משמעותית.
אז תחזיר לפיקדון בנקאי, תהיה כמו 99% מהאנשים ושכח מזה.
זה היה ברור לי עוד ממקודם.

הקאץ' הוא שצריך לעשות לבד וזה לא נוח - לבקש אישור למסחר בשוק ההון מהבנק (מפחיד! בורסה זה קזינו! אני סוחר אני?!?!), לדעת איזו קרן כספית שקלית לקנות לבד, מה ההבדל ביניהן (מחלקת/לא מחלקת, כשרה/לא כשרה וכו'), להזין פקודת מכירה/קניה לבד (זה מפחיד כי אתה כל הזמן בחרדה שאולי אתה עושה טעות ולא בחרת נכון), וכו' וכו'.
לעומת פיקדון בנקאי שצריך רק להחליט אם הריבית מתאימה לך או שלא, ואם אתה רוצה צמוד מדד או שלא.

הבחירה שלי היא לא כלכלית, אבל מן הסתם שכלכלית יותר קל לי בלי ילדים.
.

מעולה.
אז תתחיל שם קודם כל לפני שחושב על השקעות. מלמטה למעלה.
מה דמי הניהול מהצבירה בקרן הפנסיה המקיפה שלך?
מה דמי הניהול מההפקדה?
מה המסלול שבו אתה מושקע?
מה כולל המסלול הזה?
.
צריך לברר את הדברים האלה, אני כ"כ שקוע בדברים אחרים בחיי שלא היה לי זמן בכלל לחשוב על זה.
אז לא בשבילך שוק ההון... בטח שלא קרנות איריות על מדדים שזה מסלול 100% מניות בהגדרה.
אולי קופת גמל להשקעה במסלול כללי/אג"חי עדיפה לך (לא ממליץ, רק אומר שאולי), כי ככה תוכל לראות בדיוק מה קורה כל הזמן, לקבל דו"חות מסודרים, להרגיש שמנהלים לך תמורת דמי ניהול ולהרגיש שאתה "מטופל".
כמובן שקרנות כספיות הן חניה מעולה לכסף כדי שלא יישחק אל מול האינפלציה. או פיקדון בנקאי, גם מצוין (בריבית שקרובה לריבית בנק ישראל).
הבעיה היא שהריבית תרד ואז התשואה תהיה נמוכה מאוד... אבל עדיף אחוז מאשר 0.

מה לגבי פר"י? זה יכול להיות פתרון עבורי לסכומים שאולי אזדקק להם.

נניח שיש לי 100 שקל. אפשר להשאיר 5 שקלים בע"וש, 50 שקלים בפיקדון לטווח ארוך ו45 שקלים בפר"י ואז אם אקלע לאיזו מצוקה חלילה אוכל למשוך ברמה יומית.

בנוסף זה לגיטימי לשאול שאלות בסיסיות בפורומים.
לא אם זאת שאלה שחזרה על עצמה כבר מליון פעם ואם ניכר שלא עשית מאמץ בסיסי של לקרוא ולנסות למצוא תשובות בעצמך קודם.
ואם אתה שואל שאלות שניכר מהן שהיה 0 מאמץ מצידך בלחפש את התשובות בעצמך, אל תתפלא אם התשובות שתקבל זה "לך תחפש בעצמך" (בין אם בגוגל, גימיני או גיפיטי)

תשובה לא מכבדת לדעתי.
מעניין, כי אני חושב שהשאלה לא מכבדת.

מדד S&P500.... מרגיש לי שלא צריך "להבין בהשקעות" כדי להשיא תשואות נאות במדד. האם אני מפספס משהו? זה מרגיש לי כמו תשואה די בטוחה במעט סיכון.
אם אתה נכנס לפורום של השקעות ושואל אם השקעה ב- S&P 500 היא השקעה בטוחה ונטולת סיכון... זה אומר שלא קראת אף פוסט של הסולידית וכנראה גם לא התעמקת בפורום. במקום זה החלטת לשלוח אנשים אחרים לסכם לך את החומר ולהסביר איזה סכנות יש בהשקעה מנייתית. כפי שפות"ש מעיד בעצמו, לא נאה לו לקבל תשובה מבוט, הוא מצפה שבנאדם יעבוד עבורו.

מעניין, כי אני חושב שהשאלה לא מכבדת.

אם אתה נכנס לפורום של השקעות ושואל אם השקעה ב- S&P 500 היא השקעה בטוחה ונטולת סיכון... זה אומר שלא קראת אף פוסט של הסולידית וכנראה גם לא התעמקת בפורום. במקום זה החלטת לשלוח אנשים אחרים לסכם לך את החומר ולהסביר איזה סכנות יש בהשקעה מנייתית. כפי שפות"ש מעיד בעצמו, לא נאה לו לקבל תשובה מבוט, הוא מצפה שבנאדם יעבוד עבורו.

אני לא מבין מה הבעיה פה? רציתי לקבל מושג כללי ובסיסי ולא שתעשה בשבילי את העבודה. כל מה שמעבר לבסיס עליי לעשות בעצמי, אבל מי שלא נאה לו לענות שלא יענה. זו זכותי לשאול מה שבא לי.

הביולוג החביב ענה על כל השאלות שלי בפירוט ונחמדות, אני לא חושב שלא היית יכול לעשות את זה. כנראה לא רצית.

בכל מקרה קיבלתי תשובות לכל מה שרציתי לצורך הבנה בסיסית ואת השאר אשלים לבדי.

אני מציע ליוסי לנעול את האשכול לפני שיסלים פה.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M שאלה בסיסית בהשקעות נדלן נדל"ן 0
S שאלה בסיסית - פקודת לימיט בקניה שוק ההון 4
ה שאלה בסיסית - קניית מניות בהפקדה חודשית שוק ההון 5
ריש-לקיש שאלה בסיסית - מגן מס מיסים 15
ח שאלה בסיסית על תיק ההשקעות פוסטים מאיכות נמוכה 4
ל שאלה בסיסית על פקודות קניית ני"ע שוק ההון 10
S באיזה יחידות מחיר מוצגת מניה/מדד - שאלה בסיסית שוק ההון 5
S שאלה בסיסית לגבי קרנות אג"ח קונצרני שוק ההון 3
M שאלה בסיסית על מימוש השקעה ומס יסף שוק ההון 6
A שאלה בסיסית לבניית תיק חדש שוק ההון 28
הבאבא שאלה בסיסית וקצת מטופשת - קניה תקופתית חוזרת של ניירות ערך שוק ההון 13
L שאלה בסיסית בספארק שוק ההון 2
שניצלוינאי שאלה בסיסית לגבי קרנות על מדדי תל בונד שוק ההון 7
miy קרנות איריות - שאלה בסיסית שוק ההון 2
י שאלה בסיסית לגבי קניית קרנות (בהעדר ETF...) שוק ההון 13
ל שאלה בסיסית לגבי קרן נאמנות פתוחה שוק ההון 2
ה שאלה בסיסית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
D.Tanz תשואה סנופי YTD - שאלה שוק ההון 4
E שאלה משפטית אוף טופיק 35
N שאלה על העברת מניות (מנאסדק) מהבנק למערכת מסחר - דוח שאילת מס לפי שכבות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
N שאלה לגבי קניית קרנות מדדים שוק ההון 2
N שאלה טכנית לגבי העברת מניות מהבנק למערכת מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
ע שאלה בנושא ניוד פוליסה ותיקה של מנורה - עדיף- עם מקדם קצבה 157.63 . קרן י'. לפוליסה מחקת מדדים או פוליסה אחרת ללא מקדם קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
דנילה שאלה לגבי השקעה בהון הבריאותי :) אוף טופיק 10
N שאלה על תאריך ירידת כרטיס האשראי בבנק צרכנות פיננסית 5
B שאלה בקשר למיסוי בקרן כספית מיסים 1
K שאלה בנושא חברת מעטים מיסים 0
E שאלה: בעל מקצוע שמסייע באריזת תכולת הדירה. אוף טופיק 4
א קרן כספית - קניה דרך תיק מסחר עצמאי (כמו אקסלנס טרייד) או דרך הבנק. שאלה נקודתית שוק ההון 11
א שאלה מעניינת על אחוז המשיכה שוק ההון 63
E שאלה: האם יתכן שבקרן כספית אני מרוויחה פחות מאשר בפק"מ? שוק ההון 4
אבא קריר שאלה על קניה של יחידות בקרן מחקה/סל שוק ההון 2
י שאלה בקשר לקופות גמל שמכילות רק רכיב פיצויים. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
M שאלה בקשר למעבר בנק צרכנות פיננסית 6
ר שאלה על תחליף לפיקדון בבנק שוק ההון 3
D שאלה לגבי קרן נקובת דולר שוק ההון 5
ד שיפוץ מטבח חסכוני - שאלה לגבי הדבקת אריחים על רצפה קיימת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
D שאלה לגבי פערי ביצועים בין מחקה מנוטרל מט"ח למדד שוק ההון 3
י שאלה לגבי רווחי-הון(RSUs) בסימולטור מס הכנסה מיסים 3
D שאלה לגבי תכנון מס מיסים 0
D שאלה הטבות מס סוף שנה שכיר שהוא גם עצמאי מיסים 5
A שאלה על קראקן קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
H שאלה בקשר לשדה 135/180 ושדה 269/268 בטופס 1301 מיסים 0
ר שאלה על רעיון שוק ההון 4
E שאלה על תשואות שוק ההון 10
D שאלה לגבי רכישה באוטומציה שוק ההון 1
M שאלה לגבי הערכת שמאי נדל"ן 6
C שאלה לגבי עושה השוק בקרנות איריות שוק ההון 24
N CARF רגולציה בתחום הקריפטו - שאלה מיסים 5