• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שאלה (או שתיים) על פתיחת תיק השקעות בפועל

• פותח הנושא פותח הנושא PAPI
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

PAPI

משתמש רשום
דירוג
5
שלום לכולם,
לפני כ-3 חודשים אבא שלי החליט שהוא רוצה להתחיל להשקיע בבורסה, ואני קפצתי על ההזדמנות ללמוד ו"לנהל" לו את התיק.
בין היתר קראתי גם את הספר של ג'ון בוגל "THE LITTLE BOOK OF COMMON SENSE INVESTING " שאני ממליץ עליו בחום לכולם, והחלטתי שהאסטרטגיות שנלמדות בספר יהיו הבסיס לתיק ההשקעות שלנו.

מפה לשם, אנחנו כבר רוצים לעשות את הצעד הסופי של פתיחת התיק.

עכשיו נניח שאני רוצה להכניס לתיק קרן מחקה של מדד ת"א 100 דרך חברה מס' 1 (עם העלויות הכי נמוכות), קרן מחקה של מדד הS&P 500 דרך חברה מס' 2, וקרן מחקה מדד שווקים עולמיים דרך חברה מס' 3.
- אפשר לעשות דבר כזה ועדיין שיהיו ביחד באותו תיק?
- איפה אני צריך לפתוח את התיק בפועל?

קצת לא ברור לי העניין הזה ואשמח אם מישהו יוכל לפרט או להביא לינק מתאים.

נערך לאחרונה ב:
אתה משקיע או דרך הבנק או דרך בית השקעות. יש המון דיונים בפורום על בתי השקעות ובנקים והשוואות לגבי מה עדיף מה יותר זול וכד׳. אין שום בעיה לקנות איזה מוצרים שאתה רוצה מחברות שונות. אתה יכול גם להתייעץ עם הבנק או בית ההשקעות שלך לגבי המכניקה של ביצוע ההשקעות.
למרות ההתלהבות להשקיע - רצוי לקחת את הזמן ולנסות לעשות כמה שפחות טעויות.

ברוך הבא לפורום!
אני רק שאלה קטנה, האם השקעת זמן בקריאת הבלוגים של הסולידית והפרום בנושאים הרלוונטיים?
הרי כל הפורום הזה דן בשאלות דומות ויש כאן המון מידע. יש דוגמאות לעשרות אפיקי השקעה, גלריית תיקים של החברים, מה אין כאן?
אני לא רוצה להישמע ציני, אני מבין את הרצון לעזור לאבא וזה צעד מבורך, אבל האם אתה חושב שאתה מוכן לנהל השקעה ולקחת אחריות על הכספים של אבא לאחר קריאת ספר אחד מתוך מאות שנכתבו? לדעתי העניין דורש למידה בדרכי השקעה, אסטרטגיית השקעה, טווח רחוק, קצר, בינוני ועוד.
למרות ההתלהבות להשקיע - רצוי לקחת את הזמן ולנסות לעשות כמה שפחות טעויות.
אדם תמיד מקדים אותי :)

אכן ענה לי על השאלות, תודה רבה :)

ברוך הבא לפורום!
אני רק שאלה קטנה, האם השקעת זמן בקריאת הבלוגים של הסולידית והפרום בנושאים הרלוונטיים?
הרי כל הפורום הזה דן בשאלות דומות ויש כאן המון מידע. יש דוגמאות לעשרות אפיקי השקעה, גלריית תיקים של החברים, מה אין כאן?
אני לא רוצה להישמע ציני, אני מבין את הרצון לעזור לאבא וזה צעד מבורך, אבל האם אתה חושב שאתה מוכן לנהל השקעה ולקחת אחריות על הכספים של אבא לאחר קריאת ספר אחד מתוך מאות שנכתבו? לדעתי העניין דורש למידה בדרכי השקעה, אסטרטגיית השקעה, טווח רחוק, קצר, בינוני ועוד.

השקעתי המון זמן ב3 חודשים האחרונים, והספר שקראתי הוא המעט שעשיתי.. עשיתי קורס שמתחיל בבסיס - כלכלה, מהם מניות, אגח"ים, מהו שוק ההון וכו, ומלמד על השקעות ערך לפי ההשקפה של וורן באפט, קורס מקיף מאוד מאת מחבר הספרים של וורן באפט (ביוטיוב ובחינם - גם ממליץ בחום אם מישהו רוצה קישור אני אשמח לשלוח). קראתי המון גם פה בבלוג של הסולידית והבנתי איך תיק השקעות אמור להיות בנוי.
למדתי על החשיבות של הראייה לטווח הארוך ,היצמדות לתשואת השוק כבסיס לתיק, צמצום עלויות, פיזור נכסים, השקעה באג"חים למנוע תנודתיות וכו', ואני כבר יודע איך אני רוצה לחלק את הנכסים בתיק באחוזים, ורוצה להוציא את זה לפועל.
פשוט חסרים לי כמה חלקים לפאזל וידעתי שתוכלו לעזור לי לגבי השאלות האלו..

נערך לאחרונה ב:
ביוטיוב ובחינם - גם ממליץ בחום אם מישהו רוצה קישור אני אשמח לשלוח)
אני אשמח לקבל קישור (ואולי כדאי שהוא יפורסם כאן בפומבי בשביל שגם אחרים בעתיד יהנו ממנו).

בכל אופן עם עברת את הקורס של וורן באפט אז אולי כדאי שתעיף מבט על השקעה במניות דיבידנד לפני שאתה מתקבע על מדדים.
או שזה יתאים לך או שלא אבל כך לפחות תדע בוודאות יותר גבוהה שבחרת את הדרך שמתאימה לאופי שלכם.

אני אשמח לקבל קישור (ואולי כדאי שהוא יפורסם כאן בפומבי בשביל שגם אחרים בעתיד יהנו ממנו).

בכל אופן עם עברת את הקורס של וורן באפט אז אולי כדאי שתעיף מבט על השקעה במניות דיבידנד לפני שאתה מתקבע על מדדים.
או שזה יתאים לך או שלא אבל כך לפחות תדע בוודאות יותר גבוהה שבחרת את הדרך שמתאימה לאופי שלכם.

זה הקישור לקורס:
https://www.youtube.com/channel/UCLTdCY-fNXc1GqzIuflK-OQ
זה בעצם הערוץ יוטיוב של פרסטון פיש, מחבר הספרים של וורן באפט. יש שם 3 קורס וכל קורס עולה ברמה, ובנוסף בונוס מעין תוכניות רדיו (זה נקרא פודקאסט) שבה הם מראיינים משקיעים ואנשי עסקי. אפשר ללמוד שם ה-מ-ו-ן ושווה לשבת ולהשקיע זמן!
אני אפרסם גם בשרשור נפרד :)

בקשר למניות דיבידנד, זה קרץ לי הרבה אבל לא רציתי שזה יסיט אותי מהתוכניות, אני אקרא את הפוסט שלך בתור התחלה ואולי יתחיל לשלב גם את האסטרטגיה הזאת בתיק שלנו. בינתיים התוכנית היא השקעה במדדים ולטווח מאוד ארוך.

זה הקישור לקורס:
https://www.youtube.com/channel/UCLTdCY-fNXc1GqzIuflK-OQ
זה בעצם הערוץ יוטיוב של פרסטון פיש, מחבר הספרים של וורן באפט. יש שם 3 קורס וכל קורס עולה ברמה, ובנוסף בונוס מעין תוכניות רדיו (זה נקרא פודקאסט) שבה הם מראיינים משקיעים ואנשי עסקי. אפשר ללמוד שם ה-מ-ו-ן ושווה לשבת ולהשקיע זמן!
אני אפרסם גם בשרשור נפרד
תודה רבה לך מקרב לב!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ע שאלה בנושא ניוד פוליסה ותיקה של מנורה - עדיף- עם מקדם קצבה 157.63 . קרן י'. לפוליסה מחקת מדדים או פוליסה אחרת ללא מקדם קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
א קרן כספית - קניה דרך תיק מסחר עצמאי (כמו אקסלנס טרייד) או דרך הבנק. שאלה נקודתית שוק ההון 11
S מעסיק משלם על ביטוח אובדן כושר עבודה - שאלה לגבי הפקדה לקרן פנסיה משלימה או קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
עצמאית שאלה לגבי החלק הסולידי בתיק קרן כספית או אגח ממשלתי כללי? שוק ההון 10
A שאלה לגבי קרן נאמנות (או קרן סל) סנטטית שוק ההון 12
נ אלדורדו Eldorado, המרדף אחרי הגביע הקדוש, או איך לא להפסיד אף פעם בבורסה - שאלה על פסיכולוגיה של משקיעים. אוף טופיק 9
G שלום שאלה מינוף או לא יש לי כל הסכום נדל"ן 11
I שאלה בנוגע לרכישת קרן SSAC בדולר או שקל שוק ההון 4
M שאלה תיאורטית: להשקיע הכל או לפזר לאורך תקופה? שוק ההון 4
S ברוקר זר או ישראלי - שאלה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 38
I שאלה- דיווח מס על שנת העסקה או שנת התשלום? צרכנות פיננסית 0
ע שאלה לגבי מכירת אופציות PUT או CALL שוק ההון 5
P שאלה| איך אפשר לדעת אם נייר ערך מסוים סחיר או לא? שוק ההון 2
Z [שאלה] יתרון שבלקנות חברות גדולות ספציפיות או מחקה מדד כללי שוק ההון 3
Adrian שאלה | משכנתא או השכרת דירה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
A שאלה לגבי מיסים על קרנות מחקות או קרנות סל: שוק ההון 7
עמיתא שאלה בקשר לעמלות קניה ומכירה בIBI (או בכל אחד אחר) שוק ההון 2
L שאלה בוארייציה אחרת - מינוף מהבנק, כדאי או לא? שוק ההון 80
H יש לי שאלה ??? (האם עדיף לעבוד בחברה ציבורית או פרטית) התפתחות אישית 21
Homer שאלה פילוסופית -משכנתא או לא משכנתא? צרכנות פיננסית 6
ג שאלה לגבי טופס 5329 מיסים 2
אבא קריר שאלה על מחירי הדיור שוק ההון 57
א האם מצאתי דרך לגלות את העתיד? (שאלה לגבי קרנות מחקות שמתעדכנות פעם ביום) שוק ההון 65
ר שאלה על קרן כספית שוק ההון 2
י שאלה לגבי מימוש מגן מס שוק ההון 2
D שאלה לגבי תמהיל מסלולים בקרנות פנסיה והשתלמות הפניקס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D שאלה לגבי פיזור - קרנות מחקות מדד שוק ההון 30
E שאלה: חוב של חצי מיליון ש"ח למע"מ אוף טופיק 3
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
D.Tanz תשואה סנופי YTD - שאלה שוק ההון 4
E שאלה משפטית אוף טופיק 47
N שאלה על העברת מניות (מנאסדק) מהבנק למערכת מסחר - דוח שאילת מס לפי שכבות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
N שאלה לגבי קניית קרנות מדדים שוק ההון 2
N שאלה טכנית לגבי העברת מניות מהבנק למערכת מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
דנילה שאלה לגבי השקעה בהון הבריאותי :) אוף טופיק 10
N שאלה על תאריך ירידת כרטיס האשראי בבנק צרכנות פיננסית 5
B שאלה בקשר למיסוי בקרן כספית מיסים 1
K שאלה בנושא חברת מעטים מיסים 0
E שאלה: בעל מקצוע שמסייע באריזת תכולת הדירה. אוף טופיק 4
T שאלה בסיסית בהשקעות - S&P 500 + שאלות כלליות שוק ההון 19
א שאלה מעניינת על אחוז המשיכה שוק ההון 63
E שאלה: האם יתכן שבקרן כספית אני מרוויחה פחות מאשר בפק"מ? שוק ההון 4
אבא קריר שאלה על קניה של יחידות בקרן מחקה/סל שוק ההון 2
י שאלה בקשר לקופות גמל שמכילות רק רכיב פיצויים. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
M שאלה בקשר למעבר בנק צרכנות פיננסית 6
ר שאלה על תחליף לפיקדון בבנק שוק ההון 3
D שאלה לגבי קרן נקובת דולר שוק ההון 5
ד שיפוץ מטבח חסכוני - שאלה לגבי הדבקת אריחים על רצפה קיימת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
D שאלה לגבי פערי ביצועים בין מחקה מנוטרל מט"ח למדד שוק ההון 3
י שאלה לגבי רווחי-הון(RSUs) בסימולטור מס הכנסה מיסים 3

נושאים דומים

Back
למעלה