• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

רכישת רכב חדש או יד שנייה

• פותח הנושא פותח הנושא אביב ר
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אביב ר

משתמש רשום
דירוג
1
הי חברים,
אני מעוניין להחליף את הרכב הקיים שלי (קורולה 2008) ברכב חדש על מנת לא להיכנס לסיפורים של תקלות.
מאוד חשוב לי השקט הנפשי וחיסכון בזמן וטירחה.
חשוב לי גם הנושא של הבטיחות כיון שברכב גם נוסעים היקרים לי מכל.
הקורולה אמורה לעבור טיפול שנתי חודש הבא (בסביבות 800 שח), בנוסף הייתי רוצה להחליף לה את הצמיגים (צמיגים איכותיים ובטיחותיים זה בסיבות 1800 שח), ייתכן וגם מצבר דורש החלפה (בן שנתיים) /בלמים שזה אפשר לדעת רק אחרי בדיקה ובמידה וכן מדובר בהוצאה נוספת. וכמובן שלעלות צריך להוסיף יום עבודה במוסך.

כיום אנחנו 5 נפשות. ובתיכנון בעזרת השם עוד לכן המחשבה היא מיני ואן 7 מקומות (היתי רוצה ואן אמיתי כמו טויוטה סיינה אבל זה כבר חלום).
מבדיקה שעשיתי הכי מתאים הוא טויוטה ורסו. (עם חיסרון משמעותי שאין בגאז, אבל מעבר לזה המחירים כבר בשמיים).

רכב חדש מהניילון: 150000 ש"ח לאחר הנחת מבצע של 5000 שח. + 20,000 ש"ח זיכוי בטרייד אין על הקורולה 2008 שלי. אז סהכ יעלה כ130000 ש"ח. בנוסף הם נותנים 3000 שח זיכוי לאביזרים.
על רכב חדש יש אחריות מלאה (מלבד חלקי בלאי וכל זה).

הלוואה על רכב חדש היא הלוואה יחסית זולה בסביבות 1.8%, לכן במקרה של רכב חדש כנראה שאעזר בהלוואה ולא אשתמש במזומן.

רכב משומש מטויוטה שנת 2011, עם 106000 קמ: 70,000 ש"ח . לאחר טרייד אין יעלה 50,000 ש"ח.
על הרכב המשומש יש אחריות של שנה (אחריות של טויוטה, לדעתי על הגיר מנוע וכדומה).
הרכב המשומש ניראה מטופל עפ ההיסטוריה שלו, אבל גם עבר לא מעט. הרבה תיקוני פח, וגם תיקון ביחידת שסתומים שהוחלף בחלק משומש.
בגלל שמדובר ב50,000 שח בלבד, ייתכן ואשלם במזומן אם כי שוקל גם כאן לממן באמצעות הלוואה.

באופי שלי, פחות מתאים לי לרכוש רכב מאדם פרטי - אין לי את הכוחות לזה וגם לא את הזמן, בנוסף אני גם צריך את נושא הטרייד אין.

2 הרכבים שקניתי מיד שנייה / ליסינג נכוותי קשות.
את הטויוטה שלי רכשתי מאלבר ושבועיים לאחר מכן הגיר הלך לעולמו. אלבר סירבו לקחת אחריות וניפנפו בגסות. יאמר לזכות טויוטה שהם לקחו אחריות ותיקנו למרות שהרכב לא היה כבר באחריות יצרן ולכן מבחינתי יש להם נקודות זכות רבות.

ההתלבטות היא כזאת:

רכב חדש, אני יכול להחזיק לפחות ל5 שנים. אולי אפילו 7, אבל ייתכן גם שפחות אם המשפחה תגדל אפילו עוד יותר.
רכב שנת 2011, גג גג 3 שנים וגם אז זה כבר הימור מבחינת תקלות.

במקרה כמו שלי שמדובר באחזקת רכב לשנים יותר ארוכות - 5 או 7, האם עדיף לרכוש רכב חדש ולהנות מהשקט הנפשי או שגם במקרה כזה עדיף רכב משומש כמו שצייני?

מדובר בסכומים גדולים, שבתכלס אני מעדיף שיישאר לחיסכון לדירה כיון שכיום אנחנו בשכירות. אבל משפחה גדולה = צריך גם רכב אמין ובטיחותי.

מה דעתכם?
מתכנן בעזרת השם לקבל החלטה בקרוב כיון שאם רוכש רכב אחר אין טעם להשקיע כסף ברכב הקיים.

האם יש משהו מיוחד שצריך לעשות כדי שהרכב יישמר לאורך תקופה זו,או שזה זמן תפוגה רגיל של רכב מהסוג הזה?
זמן פחות אינדיקציה, אבל רכבים אמורים לשרוד מעל חצי מיליון קילומטר. בנהיגה של ישראלי ממוצע זה יוצא 15-20 שנה.

אנחנו מחזיקים רק רכב אחד. הרכב בשימוש יום יומי.
לכל הילדים יש מעון/גנים. אז לדעתי בהרבה מהמקרים כן.

אם להשוות את שתי האופציות שהצגת אתה תצטרך לכמת כמה השקט הנפשי חשוב לך ולהשוות אותו להפרש הפחת בין שתי הרכבים (וגם לקחת בחשבון שגם ברכבים חדשים יש אי אלו לימונים)

אני יכול להבין את רצונו של פותש להחליף לרכב חדש. בגיל הזה של הרכבים הסבירות לתקלות הולכת ועולה. זה לא נעים להתקע באמצע שום מקום עם 5 ילדים ברכב. בנוסף רכבים חדשים מציעים בטיחות משופרת.
@אביב ר , יש גם אופציה של 0 קמ מליסינג(חפש באינטרנט). אתה מקבל הנחה ביחס ממחיר היבואן (בדרכ 12-15%) ושתרצה למכור , תהיה הפחתה במחיר המחירון של הרכב. אם אתה מתכוון להחזיק ברכב מספר שנים, זה יכול להשתלם. מציע לך לבדוק גם קארזפורום. אולי שם תקבל רעיונות נוספים.

מנסיוני, רכב חדש זה לא שקט נפשי. דווקא בגלל שהוא חדש אני הייתי הרבה יותר לחוץ מכל שריטה וכל תקלה, וכל פרט בטיפול בו יכול להיות משנה כשהוא נכס שאתה מתכנן למכור אותו בעתיד עבור סכום לא מבוטל.
גם העלות הגבוהה של הביטוח לרכב חדש מעיקה.
בעיניי, עדיף רכב משומש שלא אכפת אם קצת יישרט או קצת ירעיש, ושאפשר לטפל במוסך ליד הבית ולא צריך להיסחב למוסך יבואן, וכו.

@David אני בכל מיקרה מטפל ברכבים האלו רק אצל היבואן, המחיר גבוה יותר, אבל טויוטה הוכיחו את עצמם בעבר. לפחות מבחינתי. :)
לגבי שריטות וכל זה, מסכים איתך. אבל בדרכ ברכב חדש אין לך הוצאות משמעותיות פתאומיות (מנוע שהלך וכדומה, וגם אם הלך יש אחריות)

@חלכאי חיפשתי וראיתי רק כל מני חברות שמוכרות שוברים בתשלום. אם תיראה משהו רלוונטי אשמח אם תתן לינק, אני בהחלט מסכים שזה יכול להשתלם. למה לא לחסוך עוד איזה 10000 ש"ח אם אפשר, נכון שגם במכירה זה ישתקף, אבל יותר חשובה ההנחה בקנייה לדעתי.

@FIYaacov , איך אני מחשב את הפחת בין2 האפשרויות השונות?

לא מבין את כל עניין התקלות והחששות ברכב משומש. לעולם לא נהגתי ברכב חדש, כל חיי יש לי רק רכבים משומשים מעל 5 שנים על הכביש. אם מטפלים כמו שצריך (סתם מוסך רגיל), רכב מודרני לא עושה תקלות גדולות עד גיל 15 בדרך כלל, בטח שלא טויטה. היאריס הקודמת שלי סחבה עד סביבות 14 לפני שהופיעה התקלה הראשונה (החלפת אלטרנטור, לא המון כסף) ועוד איזה 3 שנים אחרי עד שהופיעו תקלות נוספות (תקלת חשמל מסתורית שלא הצליחו לפתור באופן אמין). זה אומר שאם תקנה משומש בן 5 יש לך ערך 10 שנות שקט נפשי, וגם לא תאכל המון ירידת ערך כמו ברכב חדש. בסכומים גדולים כאלו אתה תחסוך המון.
בקשר להלוואה, לדעתי רכב זה מוצר צריכה- לא לוקחים הלוואה כדי לקנות מוצר צריכה. אם אין לך את הכסף לשלם מהכיס, עדיף לקנות משהו זול יותר.

אני לא מסכים איתך לגבי עניין התקלות.
יש לי קורולה רובוטית, שבועיים אחרי שרכשתי אותה מאלבר הלך הגיר (6000 שח תיקון). טויוטה בזמנו לקחו את זה על עצמם.
ואני מכיר הרבה בעלי יד 2 שהלך להם מנוע למרות שהרכב טופל בזמן (האמת ממה שאני מכיר בדרכ מדובר ברכבים לא של טויוטה).

לגבי נושא הלוואה, בדרכ אני גם חושב ככה ונכון להיום אני חי ב0 מינוף. דווקא ספציפית ברכב חדש, אני לא בטוח שהלוואה זה לא רעיון טוב, - הלוואה שעולה כ 1.8% לשנה, בדרכ הכסף עושה יותר מזה בשנה.
אבל עדיין מדובר בהתחייבות.

עדיין לא קיבלתי החלטה אבל אם אני מבין נכון אתם די מחזקים לכיוון האפשרות של הורסו 2011. :)
אני רק לא בטוח שזה באמת יותר משתלם בחישוב ארוך שנים. איך מחשבים את הפחת?

לא מבין את כל עניין התקלות והחששות ברכב משומש. מעולם לא נהגתי ברכב חדש, כל חיי יש לי רק רכבים משומשים מעל 5 שנים על הכביש.
גם אנחנו קונים רק רכב משומש, לפחות 5 שנים אחורה.
יש הרבה חששות, ובצדק, בעניין עלויות התיקונים לרכב כזה. אני ממליצה על שני דברים להקטנת הסיכונים האלה. הראשון- קניה מאדם פרטי בלבד תוך כדי מיגלינג כדי לזהות את הטיפוס שאתם קונים ממנו. לחפש אדם מיושב בדעתו וקפדן עם עדיפות לדו"ח טיפולים מסודר. השני- לדעת להעריך את משך החיים ההגיוני למערכות היקרות ברכב. לשלב בין שני הדברים. אם בדו"ח הטיפולים לא מופיעה החלפת מנוע, למשל, ואתה יודע שלפי הגיל והקילומטרז' זה כבר מתקרב- עדיף לוותר או להוריד במחיר כך שזה ישתלם.
לגבי מוסך יבואן- אנחנו חושבים שההבדל העיקרי הוא במחירים הגבוהים ולא במקצועיות. לגבי אחריות, הרושם שלי שזה תלוי יותר ברצון הטוב של בעל המוסך מאשר כל דבר אחר ולא נתקלתי בחיי בהרבה רצון טוב...

יש לי קורולה רובוטית, שבועיים אחרי שרכשתי אותה מאלבר הלך הגיר (6000 שח תיקון). טויוטה בזמנו לקחו את זה על עצמם.
כאן דווקא בא לידי ביטוי היתרון ברכב משומש כך שקטן חשש לריקול/תקלה מערכתית שהחברה מגלה בדיעבד.

לגבי הפחת, אני פשוט משתמש ב-20% בשנה למשך 3 שנים, לאחר מכן 10% עד גיל 12, ואז 5% עד שמתפגר. יכול להיות שאני סוטה (מערכים אמיתיים של פחת), אבל לצורך חישובים לדעתי טוב מספיק.

להערכתי ירידת הערך השנתית של הרכב, עלות הריבית והפרשי הביטוח יוכלו לממן לך בנוחות החלפת מנוע שנתית או החלפת גיר...
נראה לי שאתה משקיע סכומים גדולים מדי ברכב - מבחינת טיפולים רק במוסך מורשה וכו'. אם הדבר הכי חשוב לך זה שלא יהיו תקלות, זה עולה לך בהרבה מאד כסף שאתה צריך להבין שאתה מוציא אבל לא מקבל נכס (לא משקיע). אולי תחשוב על ליסינג פרטי? ישמש לך סכום קבוע בחישובים ולדעתי זה בערך משתווה לעלות שאתה משלם על החזקת הרכב.
כשאני בזמנו עמדתי בדילמה דומה שאלתי את עצמי מה הדבר הכי גרוע כלכלית שיקרה לי, ולא מצאתי עסקה כלכלית יותר משתלמת מהרכב שלי שהוא בן 10. אפילו יותר משתלם לך, אם אתם נוסעים לחופשה בארץ, לשכור רכב יותר גדול למספר ימים, מאשר לתחזק רכב יותר גדול כל עוד לא נדרש לך.

@David אבל בדרכ ברכב חדש אין לך הוצאות משמעותיות פתאומיות
רק כדי שיהיה ברור, ברכב חדש, בלי שעשית כלום, בשנה הראשונה תוציא 30,000 ש"ח (!!!!) רק על ירידת ערך. כמה יקרה תהיה החלפת מנוע?
בשנה השניה תוציא 24,000 שח על ירידת ערך
בשנה השלישית תוציא 20,000 ש"ח.
(ככה חישבתי בערך, והאמת, גם אני נחנקתי מהסכומים). בסך הכל, בשלוש השנים הראשונות תוציא 74 אש"ח על ירידת ערך הרכב. בסכום הזה אתה יכול להרשות לעצמך לקנות עוד רכב משומש נוסף :-P

גם על רכב משנת 2011 אתה מוציא המון כסף על ירידת ערך. בשנה הראשונה תוציא 7000 ש"ח על ירידת ערך. שוב, אפילו הסיפור שלך על ה- 6000 ש"ח מתגמד ליד נושא ירידת הערך, כי אפילו אם זה יקרה *כל* שנה, זה יותר זול מאשר ענין ירידת הערך. תוכל גם להחליף צמיגים כל שנה וחצי... מצבר עולה 250 ש"ח ואתה יכול להחליף לבד ובלמים זה פחות מ- 1000 ש"ח. אין צורך לבלות יום עבודה במוסך - קח מונית לעבודה (יצא לך יותר זול). העלויות החבויות בירידת הערך מאד משמעותיות, ואם אתה מסתכל רק על מה אתה מוציא כשאתה מחליף מצבר, אז זה בטל בשישים.

בקצרה על המון נושאים:
*כל מי שנוהג בליסינג יודע לא להתקרב לרכבים הללו
*רכבים 0 ק"מ מליסינג הרבה פעמים אלו דגמים מוזלים עם אבזור נחות. כמו כן המכתב מהליסינג לא עוזר וכשתמכור תוריד הרבה
*טויוטה רובוטית היא לא דוגמה לרכב אמין בטח לא מליסינג. כל מסקנה שיש לך על רכב בכלל וטויוטה בפרט בגלל המקרה שלך היא כנראה שגויה.
*טויוטה באופן כללי רכב מאוד אמין.
*תקבל יותר על הרכב שלך במכירה ביד 2 מאשר בטרייד אין
* חוסר בתא מטען יתנקם בך בהמשך כשתרצו לטייל. אין מקום לעגלה ומזוודות.

באופן כללי ממליץ לך על רכב בן 3-4 שנים. מחירי החדשות מנופחים ומונשמים מלאכותית ע"י הלוואות יבואן. 3-4 שנים והמחיר הופך לריאלי יחסית.
תצמד לדגמים הנפוצים בשוק, קח לבדיקה במכון מסודר ותתרחק ממגרשים\ליסינג. הפיתוי של תשלומים וטריידאין בא על חשבון אמינות (בד"כ).
בהצלחה

כל מי שנוהג בליסינג יודע לא להתקרב לרכבים הללו
*רכבים 0 ק"מ מליסינג הרבה פעמים אלו דגמים מוזלים עם אבזור נחות. כמו כן המכתב מהליסינג לא עוזר וכשתמכור תוריד הרבה

לא מסכים לשתי נקודות אלו.
לגבי הנקודה הראשונה, מכיר הרבה אנשים שקנו רכבים מליסינג (כולל אותי) ומרוצים מאד, אם מדובר ברכב שהיה אצל נהג יחיד בגיל מעל 30, אין בדרך כלל בעיה.
אני מכיר באופן אישי הרבה רכבים מליסינג שהייתי בשמחה קונה אותם (כולל כל הרכבים שהיו אצלי, ואצל רוב חבריי).
לגבי הנקודה השניה, רכב הוא לא השקעה, נקודה. נכון שאם קנית בזול אז תמכור בזול, אבל מה רע בזה? מה שחשוב זה שההפרש גם הוא יהיה זול (=קטן).

אגב, המקרה האישי שלי יוצא דופן כי החזקתי 2 רכבים (בבעלותי ) עד שלב הגריטה, כך שממש לא היה חשוב לי באיזה מחיר אמכור אותו בסוף לסוחר הגרוטאות. אבל זה לחריגים בלבד :-)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T רכישת רכב או ליסינג? צרכנות פיננסית 26
ג רכישת רכב צרכנות פיננסית 10
M רכישת רכב. מה הדבר הנכון כלכלית? צרכנות פיננסית 18
deussex רכישת רכב חדש - איזה כדאי ? מבולבל מאוד, ועליית מחירים צרכנות פיננסית 62
Z התלבטות בנוגע לכספי פיצויים/קרן השתלמות/הלוואה לצורך רכישת רכב צרכנות פיננסית 9
א רכישת רכב - הלוואה על קרן ההשתלמות צרכנות פיננסית 6
V רכישת רכב חדש ע''י מינוף קופה צרכנות פיננסית 12
C רכישת רכב מהיבואן צרכנות פיננסית 13
unrealx התלבטות לגבי רכישת/השכרת רכב בארץ צרכנות פיננסית 6
G התייעצות לגבי רכישת רכב ולקיחת הלוואה. צרכנות פיננסית 18
chen15 רכישת רכב סולידית - עזרה לחדשים בתחום מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 52
א רכישת רכב משומש מול חדש+מימון צרכנות פיננסית 6
M רכישת קרקע חקלאית מאח - החיסכון משתלם? נדל"ן 5
עולה ישנה צעדים פיננסיים לקראת רכישת בית - משפחה צעירה נדל"ן 5
Itaigrin רכישת דירה לא משופצת, לשפץ ולמכור ברווח נדל"ן 16
C אסרטגיית השקעה לאחר רכישת דירה על הנייר שתימסר עוד 4 שנים נדל"ן 7
V רכישת דירה למגורים בשותפות עם חברה בע''מ נדל"ן 6
E שאלה על רכישת מקרר ופינוי מקרר ישן אוף טופיק 6
M רכישת קרקע עם זכויות בנייה בתל אביב נדל"ן 22
N רכישת דירה בלוד גני רביב נדל"ן 11
S רכישת דירה דרך "חבר" ברחובות נדל"ן 3
י השפעת שינוי מט"ח על רכישת המניות הראשונית שוק ההון 53
ה רכישת אג"ח ממשל גלובל שוק ההון 6
N רכישת מט"ח לקראת עסקת נדל"ן בחו"ל שוק ההון 7
F התחרטות על רכישת קרן אמריקאית במקום אירית שוק ההון 2
G עצה לגבי רכישת דירה ראשונה / התנהלות כלכלית נדל"ן 0
kiza דילמה במימון רכישת דירה נדל"ן 13
מ הגנה מפני רכישת נייר ערך בהתרסקות שוק ההון 1
ל רכישת דירה - עם הערה אזהרה, והשלמת העברת הרישום בעוד שנתיים וחצי נדל"ן 8
S שימוש בכספי קרן השתלמות לטובת רכישת דירה שניה נדל"ן 17
S התלבטות לגבי רכישת דירת גן מקבלן - עצות? נדל"ן 6
Nons Ense רכישת דירה ראשונה להשקעה מיד 2 איך וממה מתחילים? נדל"ן 1
X רכישת אופציות מחברה בחו״ל מיסים 3
י [מס רכישה] הצהרה בעת רכישת דירה שניה מיסים 4
L רכישת דירה ראשונה מקבלן נדל"ן 4
ח יעוץ לגבי מימון רכישת דירת יד שנייה ומכירת דירה קיימת במצב שוק לא אידיאלי נדל"ן 15
D התלבטות בין רכישת דירה 3 להשקעה לבין המשך השקעה בקרן כספית + קה"ל נדל"ן 9
R רכישת בית עם היתר בניה מאושר להוספת 2 קומות נוספות נדל"ן 14
D התייעצות לפני רכישת דירה להשקעה נדל"ן 1
S רכישת שטח למגורים נדל"ן 17
M מינוף נכס קיים לטובת רכישת נכס נוסף נדל"ן 11
M רכישת דירה ראשונה נדל"ן 12
ר שאלה על רכישת קרן לעתיד שוק ההון 5
ש רכישת שליש דירה לאחר זכייה במחיר למשתכן. נדל"ן 3
Y לבטים לפני רכישת דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 0
לאץ' רכישת מניות של חברות קטנות עבור תזרים דיבידנדים שוק ההון 11
R רכישת שבר מניה בבנק שוק ההון 5
B רכישת מקרר - מעבר דירה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6