• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

רכישת דירה עבור הורה נכה

• פותח הנושא פותח הנושא Nino1095
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Nino1095

משתמש רשום
דירוג
0
היי למביני העניין!
מעוניינת לרכוש דירה עבור אמא שלי בעזרת משכנתא לזכאים.
קצת רקע על אימי-
בת 58, נכה (100% אובדן כושר עבודה. קצבה מקסימלית), גרושה. ללא ילדים מתחת לגיל 18, מתגוררת בעיר פריפריאלית בשפלה הדרומית (ומתכוונת להשאר בה)
פנסייה צפוייה זעומה (200 ש"ח בחודש), משלמת כיום שכ"ד 2200 ש"ח ומקבלת סיוע בשכ"ד 700 ש"ח.
הוצאה לחל"ת בתקופת הקורונה ואיבדה משכורת של 3000 ש"ל ומאז לא מצאה עבודה. על כן חייה על הקצבת נכות עם עזרה ממני כשצריך.
כפי שאפשר להבין מהנתונים המצב לא בשמיים, אבל אני מנסה לעזור ולעבוד עם מה שיש.
לאמא שלי יש חסכון של 60 אלף ש"ח בערך. לי יש עוד 100 אלף שח שאני מעוניינת לתת לה למטרת רכישת הדירה (אם זה הכיוון הנכון..) ובן זוגי יכול להוסיף אם יחסר להון עצמי.
המטרה היא לרכוש בעבורה דירה שתשלום המשכנתא לא יעמיס עליה. אך במקביל, היא לא תוציא כל חודש כסף על שכ"ד. המטרה הממש סופית היא שבעוד 10 שנים, אני אוכל בעזרת החסכונות שלי לפרוע את המשכנתא במלואה וכך היא תוכל לגור בדירה בלי לשלם שכר דירה ולחיות בכבוד.

לפי מה שהבנתי היא עונה על הקריטריונים של משכנתא לזכאים ממשרד השיכון והבינוי (שהתנאים שלה טובים יחסית. אבל לא הצלחתי להבין באיזה סכום היא תקבל את המשכנתא לכן אם יש כאן מישהו שמכיר ויכול להסביר לי, אשמח)
המחשבה הייתה לקנות נכס עד 750 אלף ש"ח בעיר מגוריה (יש במחיר הזה אבל מעטים וכמובן בשיכונים) שבו היא תגור ותשלם את המשכנתא בעזרתי. בידיעה שהיא תאבד את הזכות לסיוע בשכר דירה.
האם זה נראלכם הדרך הנכונה?עוד מחשבה הייתה לרכוש נכס יקר יותר יחד עם בן זוגי (עד 1.5M.) שהוא מחולק, חצי מכסה את המשכנתא שלו ובחצי השני אמא שלי תגור ותכסה את המשכנתא כל עוד היא יכולה..
האם כאי לי לנסות להשיג לה דיור ציבורי? (אני לא בטוחה אם היא זכאית. לפי האתר כל זכות- כן. לפי עמידר- לא, ואפשר להגיש חריגים. אבל גם כאן יש עניין של כמה זמן נאלץ להמתין.. והקומה שהיא תקבל משמעותית כי היא בקושי עולה לקומה ראשונה...)
חשוב לציין שהיה נסיון שלי לשים את הכסף בקופת גמל להשקעה.. אבל היא לא מוכנה לשמוע על השקעה שהיא לא רואה בעיניים (ואולי בצדק שכן היא גם לא צעירה שיכולה לספוג נפילות חדות כמו שראינו לאחרונה) לכן נכס הוא ככל הנראה האופציה היחידה כדי לעזור לה בעתיד.
אני בעיקר מחפשת לשמוע שאני מכוונת למהלך חכם ולא עושה טעות קשה שתגרום לה ולי להחנק כלכלית בכל חודש. (אני עובדת במשרה מלאה כרגע אבל אני בין תארים ומעוניינת להתחיל תואר שני בשנה הבאה ולכן לא יודעת מה תיהיה המשכורת שלי אז..

תודה למי שקרא עד לכאן, מקווה שאוכל לקבל עצות טובות להתנהלות כלכלית/נדלנית נכונה

נערך לאחרונה ב:
שווה לבדוק את הזכאות שלה לקבלת קצבת הבטחת הכנסה, ואולי ישנה אפשרות לקצבאות נוספות.

האם זה נראלכם הדרך הנכונה?
לדעתי ממש לא. למה לאדם בגילה ובמצבה להכנס להכנס לבור כזה של חובות בשביל נכס נחות? מיותר לחלוטין + היא מאבדת הטבה של בערך רבע מהשכר נטו שלה.
ולא לשכוח שברגע שהיא בעלת הדירה כל הוצאות הדירה והרכוש המשותף נופלים עליה, במקום על המשכיר.

לדעתי כלכלית זו טעות קשה.

כרגע היא משלמת שכר דירה של 1500 של בחודש (2200 פחות 700), שזה 18 אלף בשנה.
לשלם 750 אלף בשביל לחסוך 18 אלף בשנה, זו תשואה של 2.4%, שזה נמוך מאוד, אולי יותר נמוך מהריבית שהיא תצטרך לשלם על המשכנתא.

גם קצת התפספס החישוב של מחיר דירה מקסימלית. עם 160K הון עצמי תוכלי לקנות דירה בסה"כ 640K אך יש גם הוצאות נלוות לא צפויות. BIG NO

כלכלית זה כנראה לא משתלם.
אני כן רואה יתרון בכך שיהיה לה מקום קבוע בלי חשש מהצורך בפינוי בעתיד - בגיל 60 מעבר דירה היא משימה קשה, שלא לדבר על גילאי 70-80.
אבל בשלב הזה זה כנראה יסבך גם אותה ואולי גם אותך מבחינה כלכלית.
האפשרות השניה נשמעת יותר סבירה אבל קחי בחשבון שכנראה רוב עלות הדירה תהיה עליך ולא עליה, בהתחשב בהכנסות שלה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R רכישת דירה מעמיגור עבור אימי נדל"ן 12
E re-finance/מימון מחדש עבור רכישת דירה שניה נדל"ן 15
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 27
א אי דיווח רכישת דירה (לעניין מס רכישה) בעיסקה שלא מחוייבת.במס נדל"ן 22
א הקדמת תשלומים על רכישת דירה כדי לחסוך מע"מ נדל"ן 14
ט כדאיות רכישת דירה מכינוס נכסים נדל"ן 10
S התייעצות לגבי רכישת דירה "פינוי בינוי" והיטל השבחה נדל"ן 9
מומו הברווז רכישת דירה לפני היתר - האם פוגע בפטור מס שבח? נדל"ן 4
D השקעה בנדלן - רכישת דירה שניה/ השקעה אחרת? נדל"ן 4
D קרן כספית או פיקדון לאחר רכישת דירה מקבלן שוק ההון 3
Y רכישת דירה- מינוף בסביבת ריבית גבוהה נדל"ן 6
Itaigrin רכישת דירה לא משופצת, לשפץ ולמכור ברווח נדל"ן 16
C אסרטגיית השקעה לאחר רכישת דירה על הנייר שתימסר עוד 4 שנים נדל"ן 7
V רכישת דירה למגורים בשותפות עם חברה בע''מ נדל"ן 6
N רכישת דירה בלוד גני רביב נדל"ן 11
S רכישת דירה דרך "חבר" ברחובות נדל"ן 3
G עצה לגבי רכישת דירה ראשונה / התנהלות כלכלית נדל"ן 1
kiza דילמה במימון רכישת דירה נדל"ן 13
ל רכישת דירה - עם הערה אזהרה, והשלמת העברת הרישום בעוד שנתיים וחצי נדל"ן 8
S שימוש בכספי קרן השתלמות לטובת רכישת דירה שניה נדל"ן 17
Nons Ense רכישת דירה ראשונה להשקעה מיד 2 איך וממה מתחילים? נדל"ן 1
י [מס רכישה] הצהרה בעת רכישת דירה שניה מיסים 4
L רכישת דירה ראשונה מקבלן נדל"ן 4
ח יעוץ לגבי מימון רכישת דירת יד שנייה ומכירת דירה קיימת במצב שוק לא אידיאלי נדל"ן 15
D התלבטות בין רכישת דירה 3 להשקעה לבין המשך השקעה בקרן כספית + קה"ל נדל"ן 9
D התייעצות לפני רכישת דירה להשקעה נדל"ן 1
M רכישת דירה ראשונה נדל"ן 12
ש רכישת שליש דירה לאחר זכייה במחיר למשתכן. נדל"ן 3
Y לבטים לפני רכישת דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 0
B רכישת מקרר - מעבר דירה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
T רכישת דירה ראשונה באיזור חיפה ללא משכנתא נדל"ן 14
T האם חייב לקחת שמאי מקרקעין לפני רכישת דירה? נדל"ן 7
R פיקוח ממשלתי על מחירי הדיור בעת רכישת דירה נדל"ן 43
השועל רכישת דירה שנייה או שדרוג דירה נדל"ן 1
ל רכישת גג לצורך בניית דירה נוספת נדל"ן 4
י שכירות של 12,000 ש"ח או רכישת דירה נדל"ן 30