Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
חשבון מסחר באקסלנס טרייד: סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן.
ראינו היום בית שמצא חן בעינינו - אבל בנו לו קומה שלישית בעליית הגג ללא היתר.
לא רואים את הבנייה מבחוץ, אז אני לא כ"כ חושש ש"יעלו עלי". אני יותר מתעניין בהיבט של רכישה \ הסדרה לאחר רכישה.
כדי להעביר בעלות בטאבו המוכר צריך להציג אישור מהרשות המקומית. רוב הרשויות בארץ מעניקות אישור כזה רק לאחר ביקורת פיזית של פקח בנכס שמוודא כי לא בוצעו שינויים ביחס לתוכנית הדירה. בדירות גג הבדיקה אף יותר קפדנית והמוכר יקבל צו הריסה על חריגת הבניה (אם לא קיבל עד היום)
כדי להעביר בעלות בטאבו המוכר צריך להציג אישור מהרשות המקומית. רוב הרשויות בארץ מעניקות אישור כזה רק לאחר ביקורת פיזית של פקח בנכס שמוודא כי לא בוצעו שינויים ביחס לתוכנית הדירה. בדירות גג הבדיקה אף יותר קפדנית והמוכר יקבל צו הריסה על חריגת הבניה (אם לא קיבל עד היום)
סיפרו לי על מקרה שהמוכר התעצבן נורא על הקונה בגלל כל מיני איחורים בתשלומים וכדומה. ודקה אחרי התשלום האחרון הוא התקשר כאילו הוא שכן לעיריה והתלונן על חריגת בניה שמפריעה לו. אבל, לך תידע, אולי המתווך רק ניסה להפחיד.
דרך אגב, איך לא רואים מבחוץ ? יש עוד קומה או שהגביהו את עליית הגג. אם בנו בתוך עליית הגג הרישמית, זה נחשב חריגה ?
לא יותר פשוט לקחת בעל מקצוע שיגדר את הסיכון?
אדריכל שיגיד כמה עולה להכשיר את זה ואז להפחית ממחיר הבית?
אם זה בית שמוצא חן בעינייך הייתי משקיע במציאת פתרון
אגב מה הגובה של החדר?
יש מקומות שאם גובה החדר הינו עד 1.8 מטר אין צורך בכלום
שווה לשקול הנמכת תקרה עד שתעבור הביקורת לדוגמא.
כי מדרגות במקום סולם זה חוקי להבנתי למרות שאני לא אדריכל..
לא ממליץ ולא מייעץ וכן הלאה..
אם זה בית שמוצא חן בעינייך הייתי משקיע במציאת פתרון
אגב מה הגובה של החדר?
יש מקומות שאם גובה החדר הינו עד 1.8 מטר אין צורך בכלום
שווה לשקול הנמכת תקרה עד שתעבור הביקורת לדוגמא.
כי מדרגות במקום סולם זה חוקי להבנתי למרות שאני לא אדריכל..
לא ממליץ ולא מייעץ וכן הלאה..
אני זוכר בזמנו היה שאם זה מוגדר כעליית גג, אזי היה מותר רק סולם.
אולי תהיה בעיה לאישור אם התוספת מעבירה אותך מעבר לאחוזים המורשים למגרש, אולי בגלל זה לא הכניסו את זה רשמית ?
ואם אני זוכר נכון, כדי שזה יירשם כעליית גג לאיחסון ולא שטח מגורים יש תנאים, כגון שהגובה לא יעלה על 180 אחרת זה ייחשב מגורים וכל מיני תנאים על השיפוע של הגג. יענו אם הגובה בחדר הזה מעל 180 זה אולי חריגת בנייה בגובה של הבניין.
זה תלוי בהמון פרמטרים, זה יכול להיות בוננזה וזה יכול להיות אסון. אתה צריך עו"ד/אדריכל/מאעכר מהאזור שבקיא ומכיר את הרשות/הועדה המקומית, שילמד את המקרה ויחווה דעה. הייתי מדבר עם מספר אנשים מהאזור ושומע את דעתם, מתווכים וכו'.
זה תלוי בהמון פרמטרים, זה יכול להיות בוננזה וזה יכול להיות אסון. אתה צריך עו"ד/אדריכל/מאעכר מהאזור שבקיא ומכיר את הרשות/הועדה המקומית, שילמד את המקרה ויחווה דעה. הייתי מדבר עם מספר אנשים מהאזור ושומע את דעתם, מתווכים וכו'.
הוא יודע טוב מאוד למה הוא גמיש במחיר:
1. מי שיגיע צריך להיות רוכש עם כיסים עמוקים, כי משכנתא מקסימלית לא ניתן לקבל על נכס עם חריגות בניה. בגלל שהשמאי של הבנק יפחית שווי בגלל החריגות. יש בנקים שגם לא יסכימו בכלל לתת לך מימון. מה שיפגע לך בהליך ההתמחרות של המשכנתא.
2. הוא לא יסכים לחתום על סעיף בחוזה שמצהיר שבבית שהוא מוכר אין חריגות בניה. מה שאומר, שאם נניח שתצליחו לחמוק מהפקח של העירייה בדרך זו או אחרת. ובעתיד יגלו את החריגה. לא תוכל לטעון להגנתך שהחריגה בוצעה לא על ידך, אלא על ידי מי שמכר לך את הבית. ושאתה בכלל לא היית מודע שמדובר בחריגה.
ד"א, זה הטיעון הכי נפוץ בהגנה כנגד תביעות על חריגות בניה.
אנחנו נראה לא נלך על הבית הזה בסוף.
נראה שהוא דורש שיפוץ דיי מקיף בנוסף לכאב הראש של חריגות הבניה.
אין לנו הרבה זמן פנוי עכשיו אז גם פחות בא לנו לחפש הרפתקאות.