• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

רכב חברה - כדאיות

• פותח הנושא פותח הנושא yancuk
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

yancuk

משתמש רשום
דירוג
4
היי :)

לפני שאני מתחיל, חשוב לי לציין שעברתי על המספר שרשורים שהיו פה בפורום בנושא, ולא היה מקרה דומה וגם לא היייתה תשובה חד משמעית לכן פותח נושא חדש.

חתמתי על חוזה חדש שכולל רכב, אלה האופציות שלי ואשמח לשמוע מה לדעתך עדיף לי לעשות:
אופציה א:
- ברוטו 19,500
- רכב חברה
- סה"כ ברוטו חייב במס 23,000
- סה"כ ברוטו לחישוב זכויות סוציאליות 19,500
- נטו 12,800

אופציה ב:
- ברוטו 23,000
- נטו 16,100

הפרש:
3,300 בנטו, ללא הבדל בהפרשות.

נוסע סביב ה 15K ק"מ בשנה, כרגע עם רכב 16 שנה על הכביש שאיתו מהתואר, הרכב עושה את העבודה ונראה בסדר אבל כן יש רצון להשתדרג.
עלות חודשית של הרכב סביב 1,600 ש"ח (דלק, ביטוח, טסט, רישיון ובעיות שלא נדע).

מתבלט בין לקחת את הרכב חברה לבין מכירה של הרכב הנוכחי(6K) ולקנות רכב חדש באזור ה 35K.
שדרוג של הרכב תביא אותי לעלות חודשית של כ 2,000 ש"ח (תוספת ירידת ערך,טיפולים וביטוח צד ג' שאולי יהיו יקרים יותר).

חשוב לציין שאחוז החיסכון שלי מהנטו יהיה 45%/55% תלוי בבחירה.
מה דעתכם? הפרש של 1,300 ש"ח בחודש שווה את הוויתור על רכב חדש בלי כאבי ראש?

אם הרכב ישמש גם את המשפחה (לא ציינת) אז חשוב שיהיה אמין ובטיחותי, במקרה כזה הייתי לוקחת את רכב החברה

אם זה רכב עבורך בלבד:
- רכב ב 35 אלף צפוי לבעיות, כנראה יש לך הרבה מזל עם הרכב הישן. אז לדעתי אם להחליף את הישן, הייתי משלמת יותר מ 35 לרכב יד2.

עוד נקודה למחשבה:
- הגבלת קילומטרים?
- מנייה שהליסינג כולל ביטוחים, טיפולים, רכב חליפי, דלק?
- אם תעזוב את החברה, האם תוכל להחזיר את הרכב בלי כל תוספת?

אם הרכב ישמש גם את המשפחה (לא ציינת) אז חשוב שיהיה אמין ובטיחותי, במקרה כזה הייתי לוקחת את רכב החברה

אם זה רכב עבורך בלבד:
- רכב ב 35 אלף צפוי לבעיות, כנראה יש לך הרבה מזל עם הרכב הישן. אז לדעתי אם להחליף את הישן, הייתי משלמת יותר מ 35 לרכב יד2.

עוד נקודה למחשבה:
- הגבלת קילומטרים?
- מנייה שהליסינג כולל ביטוחים, טיפולים, רכב חליפי, דלק?
- אם תעזוב את החברה, האם תוכל להחזיר את הרכב בלי כל תוספת?
היי כרגע אין ילדים, משמש רק אותי.

מסכים ש 35K זה סכום שדורש מזל בבחירה של הרכב, אבל גם אם אעלה לאזור ה 45K שהוא גבול עליון מבחינתי המזל ישחק תפקיד, וכמובן שגם העלות החודשית תעלה.

- אין מגבלה.
- כולל הכל.
- לא הבנתי מה הכוונה בשאלה האחרונה.

לא הבנתי מה הכוונה בשאלה האחרונה.
אם תיקח רכב חברה ואחרי חצי שנה תרצה להחזיר, או שתעזוב את החברה - האם אתה פשוט משאיר את המפתחות או שעליך לשלם ליסינג נגיד לשנה מינימום?

פשוט משאיר את המפתחות

אז נשאר לך להתלבט כמה תרצה להוציא על רכב, יד2 כ 2000 בחודש או חדש ובלי דאגות ב 3300. זה עניין של העדפה אישית.

אני לקחתי רכב חברה כשהתאפשר כי רציתי דאגה אחת פחות בתוך הרבה אחרות. שקט עולה כסף.

שדרוג של הרכב תביא אותי לעלות חודשית של כ 2,000 ש"ח
אבל פה הרכב נשאר שלך, כלומר תוכל למכור אותו ולספוג רק את ירידת הערך.
רכב החברה הוא בשכירות.
לכמות הק״מ שאתה נוסע, מבחינה כלכלית נטו, עדיף יהיה לקנות רכב.

אם האפשרות של הישארות עם הרכב הנוכחי עדיין על השולחן, הייתי בוחר בה. זה 20k בשנה שאתה יכול לחסוך, אם תישאר עם הרכב הזה 3-4 שנים זה חיסכון לא רע בכלל.
הרכב עושה את העבודה ונראה בסדר אבל כן יש רצון להשתדרג.
נשמע שרכב ב35k לא בטוח יהיה טוב יותר, אבל זה כן ידרוש ממך הרבה כאב ראש של חיפוש.

בנוסף, כדי להשוות לאלטרנטיבה הייתי בודק כמה עולה ליסינג על הרכב הכי פשוט (לא מבין בזה בכלל)
אם לדוגמה זה עולה 2000 ש״ח בחודש אולי כדאי לעשות את זה ולוותר על הרכב חברה

ואם אתה נוסע ברכב חברה אין לך בכלל עלויות? גם לא דלק?
לא, חוץ מהעלות שתבוא לידי ביטוי בהפרש בין שתי האופציות.

אם האפשרות של הישארות עם הרכב הנוכחי עדיין על השולחן, הייתי בוחר בה. זה 20k בשנה שאתה יכול לחסוך, אם תישאר עם הרכב הזה 3-4 שנים זה חיסכון לא רע בכלל.

נשמע שרכב ב35k לא בטוח יהיה טוב יותר, אבל זה כן ידרוש ממך הרבה כאב ראש של חיפוש.

בנוסף, כדי להשוות לאלטרנטיבה הייתי בודק כמה עולה ליסינג על הרכב הכי פשוט (לא מבין בזה בכלל)
אם לדוגמה זה עולה 2000 ש״ח בחודש אולי כדאי לעשות את זה ולוותר על הרכב חברה
זאת אופציה אבל אני כבר תקופה חושב על לשדרג, ועכשיו עם החוזה החדש שהשכר שלי עלה בכ5K ברוטו הרצון התחזק.
במיוחד שהאחוז חיסכון שלי גבוה גורם לי להרגיש יותר בנוח עם השדרוג.
הכיוון הוא ללכת על רכבים אמינים וזולים לתחזוקה כמו ניסאן קשקאי(עד 2013)/סוזוקי ויטרה/יונדאי IX35 עם ק"מ ויד נמוכה ובסוף גם מזל.

ליסינג לא באמת משתלם, רכב סביר עולה סביב ה2500 בחודש וזה לא כולל דלק.

אבל פה הרכב נשאר שלך, כלומר תוכל למכור אותו ולספוג רק את ירידת הערך.
רכב החברה הוא בשכירות.
לכמות הק״מ שאתה נוסע, מבחינה כלכלית נטו, עדיף יהיה לקנות רכב.
לדעתך האישית, אם אתה משקלל גם את הנוחות ביחד עם השיקול הכלכלי עדיין העדיפות היא לקנות רכב?

אופציה א:
- ברוטו 19,500
- רכב חברה
- סה"כ ברוטו חייב במס 23,000
- נטו 12,800

אופציה ב:
- ברוטו 23,000
- נטו 16,100

הפרש:
3,300 בנטו, ללא הבדל בהפרשות.
אם אין הבדל בהפרשות , אז ההבדל בנטו שווה להבדל בברוטו, 3,500₪
זה עוד 200 שקל לתחשיב כדאיות

אם אתה משקלל גם את הנוחות ביחד עם השיקול הכלכלי עדיין העדיפות היא לקנות רכב?
קשה לשקלל נוחות של אדם אחר, זה סובייקטיבי. לנו יש רכב כל-כך נוח שאנחנו מעדיפים להמשיך לתחזק אותו על פניה קניית רכב אחר (הוא כבר אוטוטו בן 20).
מעבר לזה, יכול להיות שאתה רוצה לשדרג בגלל ניראות הרכב, ואז זה לא קשור לנוחות או כסף אלא לפסיכולוגיה אחרת.
בכל אופן, רכב בעלות של 35K ש"ח הוא גם רכב ישן. כלומר - מצד אחד הפחת השנתי נמוך, מצד שני יש לו את הבעיות שלו. את הבעיות של הרכב שלך אתה כבר מכיר.
במיוחד שהאחוז חיסכון שלי גבוה גורם לי להרגיש יותר בנוח עם השדרוג.
לגיטימי לגמרי.
שאלה אחרת לגבי רכב חברה - אם הרכב צריך להיכנס למוסך (תחזוקה, טסט), אתה מקבל רכב חלופי בינתיים? החברה גם דואגת להכניס את הרכב למוסך או שאתה צריך להתרוצץ? אם התשובות חיוביות - זה מוסיף עוד נקודות לצד הנוחות.

לדעתך האישית, אם אתה משקלל גם את הנוחות ביחד עם השיקול הכלכלי עדיין העדיפות היא לקנות רכב?
לא, רשמתי מבחינה כלכלית נטו, לנסיעה של 15 אלף ק״מ נסיעה בשנה לא שווה לקחת ליסינג.
זה מתחיל להיות שווה שאתה נוסע הרבה ו״טוחן״ את האוטו, גם מבחינת בלאי (לא נופל עליך) וגם מבחינת דלק(נופל על החברה).

קשה לשקלל נוחות של אדם אחר, זה סובייקטיבי. לנו יש רכב כל-כך נוח שאנחנו מעדיפים להמשיך לתחזק אותו על פניה קניית רכב אחר (הוא כבר אוטוטו בן 20).
מעבר לזה, יכול להיות שאתה רוצה לשדרג בגלל ניראות הרכב, ואז זה לא קשור לנוחות או כסף אלא לפסיכולוגיה אחרת.
בכל אופן, רכב בעלות של 35K ש"ח הוא גם רכב ישן. כלומר - מצד אחד הפחת השנתי נמוך, מצד שני יש לו את הבעיות שלו. את הבעיות של הרכב שלך אתה כבר מכיר.
ברור, אבל לקחת רכב בעלות של 60K(יביא אותי לשנתון 15-16) ההפרש יצטמצם לכ 700 שקל בנטו, בעיקר בגלל ביטוח מקיף וירידת ערך.
לכן לדעתי 35-40K זה ה"Sweet spot" שבה ההפרש בין האופציות נוטה ללהחזיק רכב.

לגיטימי לגמרי.
שאלה אחרת לגבי רכב חברה - אם הרכב צריך להיכנס למוסך (תחזוקה, טסט), אתה מקבל רכב חלופי בינתיים? החברה גם דואגת להכניס את הרכב למוסך או שאתה צריך להתרוצץ? אם התשובות חיוביות - זה מוסיף עוד נקודות לצד הנוחות.
דואגים להכל ויש חלופי.

לא, רשמתי מבחינה כלכלית נטו, לנסיעה של 15 אלף ק״מ נסיעה בשנה לא שווה לקחת ליסינג.
זה מתחיל להיות שווה שאתה נוסע הרבה ו״טוחן״ את האוטו, גם מבחינת בלאי (לא נופל עליך) וגם מבחינת דלק(נופל על החברה).
כמה זה נחשב "טוחן"? 20K ק"מ בשנה?

לדעתי 35-40K זה ה"Sweet spot" שבה ההפרש בין האופציות נוטה ללהחזיק רכב.
אין לי ויכוח איתך על זה, אני מאלה שלא קונים רכב לפני שעבר את רוב/כל הפחת שלו.
אבל רכב כזה יש לו כבר את הבעיות שלו, מהסיבה הפשוטה שלכל חלקי הרכב יש בלאי ולכן צריך להחליף את החלק מדי כמה שנים.
ברכב שלך אתה יודע בדיוק מה הוחלף, ומתי, ויודע להיערך להוצאות הבאות. ברכב ישן אחר - תצטרך ללמוד להכיר אותו (נדיר שבעל הרכב הקודם מחזיק יומן רכב מסודר, אנחנו נתקלנו רק באחד כזה לאורך השנים). הרבה פעמים אנשים מוכרים את הרכב הישן שלהם ממש לפני הוצאה כבדה שלא בא להם עליה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א התלבטות בנושא קניית רכב ע"י חברה בע"מ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
Kipodi ביטוח רכב מקיף ללא עבר ביטוחי צרכנות פיננסית 3
D התלבטות ברכישת רכב עד 85 אלף שח אוף טופיק 2
V חידוש ביטוח רכב, עזרה ומחשבות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
I מימון עבור קניית רכב צרכנות פיננסית 19
O תשלום מס בעת קניית רכב ללימוד נהיגה מיסים 0
עידו ג מכירת רכב - צעדים הכרחיים וכדאיים צרכנות פיננסית 39
ס התייעצות האם לקנות רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
M קניית רכב - מה הסכום של רכב שהכי כלכלי לקנות? צרכנות פיננסית 6
P רכב לתקופה מוגבלת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
ישראלי מצוי האם לדחות קנית רכב לשנה הבאה פוסטים מאיכות נמוכה 6
ג רכישת רכב צרכנות פיננסית 10
P רכב כהוצאה מוכרת 100% מיסים 3
I קניית רכב - תשלום אחד או הלוואה? צרכנות פיננסית 7
ק קניית רכב - חישוב עלות "אמיתית" לאורך זמן צרכנות פיננסית 23
A התלבטות - החלפת רכב קילומטראז' גבוה או טיפול יקר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
סנופקין התייעצות רכב: השלב אחרי ליסינג פרטי צרכנות פיננסית 3
ס קניות בסופר לרווק בלי רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
ס האם אפשר לקזז ירידת ערך של רכב ממס רווחי הון מיסים 16
ה איך להיות בעל רכב וגם מנימליסט ;) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
ל כניסה עם רכב לחלקה פנימית נדל"ן 2
P כדאיות ביטוח רכב צרכנות פיננסית 6
I החלפת רכב ביש ברירה צרכנות פיננסית 11
O קניית רכב ומימון צרכנות פיננסית 11
U ימי מכירות רכב אוף טופיק 0
A מה הדרך הטובה לרכוש רכב? צרכנות פיננסית 6
W הוצאות נסיעה עבור רכב חשמלי מיסים 0
ישראלי מצוי קנית רכב חדש סקודה פאביה או יונדאי אי 20 צרכנות פיננסית 25
Y רכב משפחתי צרכנות פיננסית 1
א החלפת רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 36
I ביטוח רכב , עליה ממש גבוהה? צרכנות פיננסית 2
M הוצאות רכב עצמאי- פחת מיסים 1
M קניית רכב עם כסף מהכיס או במימון צרכנות פיננסית 5
I ביטוח רכב שכור בחו״ל? צרכנות פיננסית 21
י ביטוח רכב לפי קילומטרים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
Flex האם לסגור הלוואה על רכב צרכנות פיננסית 6
ח אופטימזציה בקננית רכב והחלטה על תקציב צרכנות פיננסית 1
ש רכב ליסינג או פרטי? מיסים 1
Shnizelia איך קונים רכב "סולידי"? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
לב מישקין מה עדיף לקנות רכב יד שנייה או לקחת מהעבודה תמורת תשלום? צרכנות פיננסית 12
L נהג צעיר רכב ראשון - יד 2 או ליסינג פרטי צרכנות פיננסית 3
A רכב קטן במחיר משתלם, יד שנייה או חדש? שמעתי 0 קילומטר עם הנחות מאוד משמעותיות-"חבר" וכו'. צרכנות פיננסית 4
D רכב צמוד מהעבודה ומעבר ליישוב מזכה מס מיסים 1
Couch Potato השכרת רכב בסקוטלנד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
U מס רכישה על רכב חשמלי צרכנות פיננסית 1
דאניל תיקון יקר של רכב אוף טופיק 22
M קניית רכב חדש ואחזקתו לתקופה ארוכה צרכנות פיננסית 20
M מדוע בביטוחי רכב אין מס ערך מוסף? פוסטים מאיכות נמוכה 4
LtWorf תביעת רכב - ויתור סודיות - טופס 1010 צרכנות פיננסית 1
ט רכב פרטי סולידי (נראה לי) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5

נושאים דומים

Back
למעלה