• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

רילוקיישן ליוון - הייטק

• פותח הנושא פותח הנושא de dud
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
בחלק מהמדינות כבר עכשיו יש ויזת נוודים, כמו פורטוגל למשל. המקומיים פחות אהבו את זה כי זה מעלה מחירים.
נראה לי שאם ההחלטה תתקבל באופן רשמי אז יהיה איזשהו פרסום בנושא? (אין לי גישה לאתר, לא יכול לקרור את הכתבה..)

אתה באמת חושב שתוך 4 שבועות "מדינות" כבר הכינו מדיניות, הפוליטקאים שלהן והפקידים אישרו אותן והן מנהלות שיחות חשאיות עם חברות הייטק ישראליות? ואתה מדבר כאן על יוון, מדינה עם בירוקרטיה ומגזר ציבורי כמו של ישראל בשנות ה 80.

עוד יכתב בספרי ההיסטוריה על רמות הטרלול שאנשי המחאה הזאת הגיעו אליהן

שלום לכולם,

בעקבות הכתבה בארץ רציתי לדעת איך אפשר להתקדם בנושא?

תודה
אם יהיה משהו רשמי מצד אחת המדינות האירופאיות, יהיו על כך פרסומים בעל מקום.
עד אז, חברות לא ימהרו לשתף כדי לא לגרום לעליית מחירים במדינת היעד. אלו שמפרסמים בהקשר הפוליטי הם מיעוט קטן מהמתעניינים/ עוברים בפועל.
שמעתי מעורכת דין ישראלית שגרה בקפריסין שיש התפוצצות של מגעים למעבר והמחירים כבר עלו.
כרגיל, כנראה הדרך הטובה ביותר להתעדכן היא מפה לאוזן.

ראה עדכון בגלובס.
לפי הכתבה מדובר בפורטוגל, יוון וקפריסין.
לא מדינות שהייתי מגדל בנן את ילדיי.

לא מדינות שהייתי מגדל בנן את ילדיי.
כי עדיף מדינה חרדית חשוכה...

תלוי באיזה ספרי היסטוריה...אם באלו של אחרי ההפיכה אז כן.
אתה יודע זה לא חדש.

ואתה מדבר כאן על יוון, מדינה עם בירוקרטיה ומגזר ציבורי כמו של ישראל בשנות ה 80.
גם ביוון יש הפרדת נשים, חיתון קטינים ומגזר שלם אשר לא משתתף בנטל? מעניין.
אם ההייטק הישראלי יעבור לשם זה גם יעלה את איכות הכלכלה וייפתח את הכלכלה.
לא סתם רוצים שם את ההייטק הישראלי שהביביזם כל כך שונא.

l
מפלגה שבוחרת את השופטים שלה זה כבר לא דמוקרטיה בהגדרה המקובלת. ההשלכות יהיו בהתאם.
יש עדיין לא מעט אנשים שבהכחשה אבל זה יעבור להם מתישהו.

בכל אופן אני לא מחכה ליום הזה וחושב שצריך לתכנן את הצעד הבא, אין לי כוונה לגדל ילדים בישראל של אחרי ה״רפורמה״.
אם תיהיה ביוון או פורטוגל קהילה חזקה של ישראלים, זה פתרון טוב לא?

למה בעצם?
לפחות לגבי פורטוגל, שמעתי שהאנשים שם די ידידותיים.
כי אם כבר לשלם את מחיר ההגירה אז הייתי עובר למדינה עשירה יותר, עם פחות סיכון למשטר פופוליסטי ועוד מרכיבי איכות חיים שבהולנד למשל יותר טובים מכל המדינות שנזכרו כאן.

עוד מרכיבי איכות חיים שבהולנד למשל יותר טובים מכל המדינות שנזכרו כאן.
עניין של טעם אישי. לעולם אעדיף את יוון או פורטוגל עם הים, המוזיקה, האנשים החמים והאוכל הטוב על פני הולנד הקרה המסודרת והמשעממת.

כי אם כבר לשלם את מחיר ההגירה אז הייתי עובר למדינה עשירה יותר, עם פחות סיכון למשטר פופוליסטי ועוד מרכיבי איכות חיים שבהולנד למשל יותר טובים מכל המדינות שנזכרו כאן.
הבעייה זה המזג אוויר הגרוע בעיקר חוסר השמש בחורף, ונראה לי גם שישראלים דומים יותר בממוצע גם במראה וגם בהתנהגות למדינות אירופה הים תיכונית.

הבעייה זה המזג אוויר הגרוע בעיקר חוסר השמש בחורף, ונראה לי גם שישראלים דומים יותר בממוצע גם במראה וגם בהתנהגות למדינות אירופה הים תיכונית.
מסכים לשתי הנקודות. אני מניח שגם מבחינת מנטליות, ישראלים ירגישו נוח יותר ביוון מאשר בהולנד. אבל רוב האנשים רוצים כלכלה ודמוקרטיה חזקות ובזה יוון לא מצטיינת. אכן דילמה.

מסכים לשתי הנקודות. אני מניח שגם מבחינת מנטליות, ישראלים ירגישו נוח יותר ביוון מאשר בהולנד. אבל רוב האנשים רוצים כלכלה ודמוקרטיה חזקות ובזה יוון לא מצטיינת. אכן דילמה.
אם כבר עוברים, אז יוון ופורטוגל עם המשטרים הנוכחיים שלהם והמדיניות הכלכלית והבירוקרטיה, כבר עדיף ישראל.
לא המלצה.

אם כבר עוברים, אז יוון ופורטוגל עם המשטרים הנוכחיים שלהם והמדיניות הכלכלית והבירוקרטיה, כבר עדיף ישראל.
לא המלצה.
כתבתי שלא הייתי מגדל בהן ילדים. כל אחד והשיקולים שלו.

לא המלצה.

אתה באמת חושב שתוך 4 שבועות "מדינות" כבר הכינו מדיניות, הפוליטקאים שלהן והפקידים אישרו אותן והן מנהלות שיחות חשאיות עם חברות הייטק ישראליות? ואתה מדבר כאן על יוון, מדינה עם בירוקרטיה ומגזר ציבורי כמו של ישראל בשנות ה 80.

הבעייה שבישראל הציבור למתנגד למנהיג ול"רפורמה" מסומן כאויב או בוגד, צעקות קללות נגד מפגינים עם דגל ישראל מתרחשות תדיר, ולעיתים אף אלימות פיזית. במדינות אירופה שדברנו עליהם הציבור לא מסומן על ידי השלטון כאויב ובוגד.
לכן, סביר שזאת הסיבה ברמה הרגשית שאזרחים מוכנים לבחור במדינה עם תנאים פחות טובים מאשר המצב בארץ כרגע.

האשמה היא של השלטון בשנים האחרונות שלא השכיל להבין את תוצאות ההסתה הממשלתית.

המטרה של השרשור היא להבין אם יש אכן התארגנות קולקטיבית לעבור לחו״ל, מכיוון שצריך תכנית מגרה למצב שהדיקטטורה תצליח. עם כל הכבוד, הילדים שלי לא יגדלו בדיקטטורה דתית משיחית עם סכנה קיומית ברורה ומיידית (ציטוט של שר הבטחון).

המטרה של השרשור היא להבין אם יש אכן התארגנות קולקטיבית לעבור לחו״ל, מכיוון שצריך תכנית מגרה למצב שהדיקטטורה תצליח. עם כל הכבוד, הילדים שלי לא יגדלו בדיקטטורה דתית משיחית עם סכנה קיומית ברורה ומיידית (ציטוט של שר הבטחון).

אל תמתין לממשלת יוון שתאשר בניית שכונה ענקית פלוס מתחם משרדים או עיר קטנה. ואז תיאלץ להמתין עד שידונו שם בהתנגדויות.
בהערכה שמרנית ביותר של עשרים אלף עובדי הייטק + משפחות בתוכנית "אקסודוס 2.0", ו"רק" 150000 דולר עלות יצירת תשתית דיור חינוך תעסוקה תחבורה וכו למשפחה, מדובר על השקעה של שלושה מיליארד דולר. זה בערך 3% מהתל"ג של יוון, או כ 12% מהתל"ג של קפריסין. בהצלחה עם אגף התקציבים של משרד האוצר הקפריסאי.
יש קהילות ישראלים בכל מקום, אם חשקה נפשך לעזוב - אל תחכה להתארגנות.

הייטקיסטים שרוצים לעזוב , מבלי קשר לדעה הפוליטית שלי. בחלק מהמדינות שבדקתי, המשכורות נמוכות משמעותית(לפעמים חצי) ואין היצע משרות כמו בארץ, יכול להיות שתמצאו את עצמכם בעבודה שפה בארץ לא הייתם רוצים לקחת, ועם קושי במציאת עבודה אחרת, בנוסף אם אתם באים על ויזת עבודה וחלילה מפטרים אתכם אני לא בטוח כמה זמן אפשר להשאר במדינה, ולהגר בלחץ ממדינה שאתם לא אזרחים שלה בזמן משבר עולמי (כמו שקרה למשל ב2008 או בבועת הדוט קום) יכול להיות מתכון להמון צרות.

קחו גם בחשבון את כל נושא הזכויות הסוציאליות שיש לכם בארץ, למשל פנסיה, אם אתם משאירים אותה בארץ, לא חושב שאפשר לקבל אובדן כושר עבודה במקרה שלא הפקדתם כמה חודשים,
בחו״ל אולי תצטרכו לעבור תקופת חיתום, ולא בהכרח תקבלו אותם תנאים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 5
א השקעה לטווח קצר לפני רילוקיישן שוק ההון 6
פ סגירות לקראת סוף שנה לפני רילוקיישן זמני לארהב מיסים 5
P תשלום פנסיה בזמן רילוקיישן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
I מי שעשה רילוקיישן, כיצד החלטתם לאן? אוף טופיק 3
S רילוקיישן למדינה באיחוד האירופי משפחה עם ילדים אוף טופיק 62
ד למכור RSUs לפני או אחרי רילוקיישן - היבטי מיסוי מיסים 15
W בניית תיק השקעות - רילוקיישן שוק ההון 2
י רילוקיישן כמשרה ראשונה/תואר שני? אוף טופיק 4
ב רילוקיישן, שכר ועוד אוף טופיק 5
M רילוקיישן ומיסים מיסים 17
S רילוקיישן - היבטי מיסוי מיסים 1
י רילוקיישן לארה"ב - פתיחת חשבון השקעות שוק ההון 1
I מה לעשות עם ההשקעות בארץ בזמן רילוקיישן? שוק ההון 14
Wonko רילוקיישן יחיד לארהב דרך גאמפא יומני מסע אישיים 68
א פדיון קרנות השתלמות בשל רילוקיישן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
י השקעה דולרית לקראת רילוקיישן שוק ההון 2
S רילוקיישן התפתחות אישית 2
S במידה ואני מתכנן רילוקיישן פוסטים מאיכות נמוכה 9
T תל אביבי שרוצה רילוקיישן בארץ ואין לו מושג אוף טופיק 20
D מיסוי קרנות ו-RSUs אחרי רילוקיישן מיסים 3
H צ'ק ליסט לקראת רילוקיישן אוף טופיק 69
EverydayGuy איך נכון להשקיע עם רילוקיישן פוטנציאלי בעוד מספר שנים שוק ההון 2
F ניהול נכסים בזמן רילוקיישן, והבהרה על מיסוי נדל"ן 6
ה רילוקיישן - כן או לא? אוף טופיק 9
B התנהלות פיננסית סביב רילוקיישן לבריטניה צרכנות פיננסית 8
B רילוקיישן, השקעות ועלויות העברה שוק ההון 0
Y קרנות פנסיה בעת רילוקיישן זמני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Y כרטיסי אשראי אמריקאים ו-credit score במהלך רילוקיישן צרכנות פיננסית 4
A תיק השקעות לקראת רילוקיישן שוק ההון 6
M איך מתחילים תהליך חיפוש עבודה לטובת רילוקיישן בהייטק? אוף טופיק 7
I השקעות לקראת רילוקיישן שוק ההון 20
R התלבטות לגבי השקעת סכום כסף לכמה שנים (רילוקיישן) שוק ההון 4
F מיסוי RSU שקיבלתי בארץ אבל מכרתי בעת רילוקיישן מיסים 40
G פנסיה וביטוחים בעת רילוקיישן אוף טופיק 0
H קרן השתלמות חדשה, קופות גמל נזילות (לפני שינוי החוק), חשבון ב- IB ושיקולי רילוקיישן לארה"ב שוק ההון 13
G מיסוי בזמן רילוקיישן לארה"ב מיסים 1
Y רילוקיישן לארה"ב אוף טופיק 22
Jane Doe ניצול אופטימלי של תקציב רילוקיישן - איך הייתם מרהטים דירה מאפס? אוף טופיק 34
B משכורת מצופה עם הנסיון שלי הייטק התפתחות אישית 24
B סקר עובדי הייטק: כמה המעסיק מפריש לכם לפנסיה ברכיב התגמולים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A חתימת חוזה חדש עקב מכירת חברה (הייטק) פוסטים מאיכות נמוכה 6
R הייטק ומקצוע נוסף התפתחות אישית 12
I הייטק בונוס שנתי וrsu מיסים 3
ר ונחיה באושר ובעוני - פוסטדוק או הייטק? התפתחות אישית 40
Z מיסוי מניות E-Trade ו IBI - ניכוי מס מלא - הייטק מיסים 8
M הייטק- משרת סטודנט התפתחות אישית 1
הפרופסור מה צריך לדעת כדי לעבוד כמנתח ניתונים בחברות הייטק? התפתחות אישית 17
T אתר שמרכז ומסביר את כל הג׳וב טייטלס שיש בתעשייה (הייטק) התפתחות אישית 2
Dinoman צבא->הפתוחה->אפיק מעבר->טכניון->אינפיניטי לאבס->הייטק יומני מסע אישיים 4

נושאים דומים

Back
למעלה