• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

רילוקיישן יחיד לארהב דרך גאמפא

Wonko

משתמש רגיל
דירוג
1,078
לאחרונה הוצא לי רילוקיישן לארה"ב מטעם העבודה. המצב הנוכחי הוא שיש סינכרון ברמה של המנהלים אבל אני עדיין לא נתתי תשובה סופית והתהליך הבירוקרטי טרם התחיל. כנראה שאוכל לבחור אם להגיע לסיאטל או לסאן פרנסיסקו.
ביומן מסע הזה אתעד את השיקולים וההחלטה שלי בנוגע לרילוקיישן ובהמשך, אם באמת אטוס אז גם את התהליך.
אשמח לשמוע ממכם בכל נושא שאעלה פה, שתציפו שיקולים שאולי פיספסתי ושתעזרו לי לענות על שאלות שיש לי.

כרגע, בשלב הראשון, אני בעיקר מנסה להבין אם רילוקיישן לארה"ב דרך גאמפא זאת החלטה כלכלית חיובית או לא ולשמוע חוויות מישראלים אחרים שעברו לסיאטל או סאן פרנסיסקו.
בהמשך יצמידו לי עו"ד ורו"ח מטעם העבודה שיעזרו לי עם התהליך אבל אני מעדיף לא להסתמך רק עליהם.

אז אתחיל מהשאלה והמחשבות הנוכחיות שלי. כשכתוב "(אולי)" זה כי אני לא יודע אם זה נכון או לא.

האם רילוקיישן זה כלכלי וכמה?

- מצב כלכלי נוכחי

- נכסים​

- תיק מניות בIBKR: כ850K
- דירה להשקעה: כ1400K
- מניות RSU אצל נאמן בישראל שהובשלו אך לא עברו שנתיים מהגראנט: כ300K
- פנסיות (פנסיה, גמל, השתלמות): כ920K
-- פנסיה וגמל מנוהלים במסלולי S&P500
-- קרן השתלמות לא נזילה IRA מושקעת דרך ני"ע איריים ואמריקאיים
- ארנק קריפטו: כ40K

- הכנסה​

- הTC הנוכחי שלי הוא 73K שקלים בחודש או 237K דולר בשנה
- דירה להשקעה בישראל: שכירות של 3900 בחודש
- דיבידנדים מתיק השקעות: כ1000 שקלים בחודש

- מינופים​

- משכנתה: כ500K.

- עלות רילוקיישן

- (אולי) אירוע מס במעבר לארה"ב
-- (אולי) על RSU
-- (אולי) על פנסיות
- (אולי) תשלום מס הכנסה על הכנסה מדירה להשקעה בישראל
- הפסד של 22.3% הפרשות מעביד לפנסיות
- הפסד של הטבת מס הכנסה בהבשלת מניות (מינוף RSU)
- הפסד ביטוח מהפנסיה ואגח מיועדות + עלייה בדמי ניהול
- (אולי) עלות ביטוח בריאות
- רכישה חד פעמית של ריהוט/רכב
- בהנתן ניתוק תושבות (בזכות אמנת מס בין ישראל וארה"ב, רק אשלים מס במידה ולא אנתק תושבות)
-- תשלום של כ20% מס הכנסה פדרלי לIRS על הTC.

- תועלת רילוקיישן

- עליה של כ20%-30 בשכר
- השקעה דרך 401K שזה 12% הפרשה שלי ללא מס ו6% הפרשת מעסיק.
- בהנתן ניתוק תושבות
-- לא אשלם ~5600 שקלים בחודש ביטוח לאומי ובריאות
-- לא אשלם ב32% מס הכנסה

סיכום:
- בלי ניתוק התושבות, כלומר, רילוקיישן של פחות משנתיים, ניראה שעל פניו רילוקיישן לא משתלם כלכלית.
- עם ניתוק תושבות אשלם פחות מס ואקבל יותר משכורת אבל גם אקבל פחות הפרשות מהמעסיק. סדר גודל של עליה של 20%~ בהכנסה נטו.
- עלות אירוע מס אם קיימת על RSU היא 150K ולא כוללת אירועי מס על מניות שקיבלתי אך טרם הבשילו.

שאלות פרקטיות נוספות שיש לי:
1. אני כרגע מדווח עצמאית על מס בארץ. איך יראה דיווח המס שלי על שנה שאעבוד מארה"ב? האם אדווח על ההכנסות שלי והציג תשלום מס לIRS אבל לא אשלם מס נוסף בארץ?
2. באופן כללי, מתי מתחילים לשלם מס לIRS ומתי מפסיקים לשלם מס לישראל?
3. האם משתלם להנזיל את הפנסיות? אם כן אז מתי?
4. מה הולך לקרות לRSU שלי? אלו שהבשילו ואלו שטרם הבשילו.
5. האם עדיף ללכת לסיאטל או לסאן פרנסיסקו? יש פה מנעד שיקולים מעבר לשיקולים הכלכליים שאפרט בהמשך.

נערך לאחרונה ב:
הייתי ברילוקיישן בעברי, הנכסים שלי היו אולי עשירית ממה שיש לך והפן הכלכלי בכלל לא נכלל במערכת השיקולים האם להסכים לרילוקיישן כי ראיתי אותו כחוויה עם יתרונות וחסרונות.
עצות כלכליות אין לי, הדבר שהכי חשוב לך להיות שלם איתו זה המיקום כי זה מה שישפיע עליך לאורך כל התקופה, קח בחשבון כמה דברים:
סיאטל מקום גשום ואפור רוב ימי השנה והחורף מתאפיין בשעות אור מעטות, תעשה את השיקול שלך איך אתה עם אור שמש ועד כמה זה ישפיע עליך במיוחד כשאתה לבד.
בסן פרנסיסקו אקלים נוח יותר ויש סיבה שהשמש מככבת בלוחית הרישוי של קליפורניה.
מצד שני סן פרנסיסקו הפכה למקום מוכה פשע עם גידול חד באוכלוסיית הומלסים ומסוממי "זומבים" - ה bay area הוא נורא לטעמי וגם יקר.
בסיאטל נופים משגעים ואוויר צח, קרובה לאורגון ולונקובר
סו פרנסיסקו 8 שעות מווגאס 5 מלוס אנג'לס ואפילו טיחואנה אופציה לסופשבוע שיכול לשנות את חייך. תלוי למה אתה מתחבר.
בהצלחה - זו חוויה שלא תשכח.

באופן מאוד כללי ובתור אחר שחקר הרבה את הדברים האלה, אז תמיד ״שווה״ ללכת כלכלית איפה שמשלמים לך ברוטו יותר. ואם מדובר על ארה״ב ולטווח ארוך, אין בכלל ספק שתצא מזה נשכר - אבל כמובן רק אם זה לטווח ארוך.

אני חושב שזו טעות אבל להסתכל על הסוגיה דרך החור של הגרוש.

יש לך זיקה לארה״ב? אתה אוהב תרבות אמריקאית?
אם היית מכיר שם מישהי במהלך הרילוקיישן, היית חושב להתחתן איתה או שחשוב לך דווקא ישראלית או דווקא יהודיה? (יש אנשים שעבורם התשובה היא כן…)

ועל מה אתה מוותר בארץ? אתה אוהב ללכת לים בימי שישי בקיץ ומשם לארוחת שישי עם המשפחה המורחבת? יכול להיות באמריקה תהיה במקום קר וגשום בלי ים כזה ובטח שבלי הקרובים שלך. אבל אולי אין לך משפחה בארץ כי אתה עולה/יתום, ואז בכלל לא אכפת לך מדברים כאלה.

אלה שאלות הרבה יותר רציניות שישפיעו לך על הלך החיים הרבה יותר מאשר האספקטים המיסויים והפיננסיים האלה.
ולכל אחד יש תשובות שונות לזה.

אני מתייחס בהמשך לכמה נקודות, אבל קודם התייחסות מתודולוגית:

על פניו אתה מנסה להשוות בין 3 תרחישים: לא לעשות רילוקיישן, לעשות רילוקיישן של שנתיים ומטה, לעשות רילוקיישן ארוך יותר. את התרחיש האחרון בלתי אפשרי למדל כי הוא לא מוגדר היטב - לכמה זמן אתה עובר? אז אולי תגדיר כמה תרחישים יותר ספציפיים לפי מה שנראה לך סביר, למשל רילוקיישן ל-5 שנים, ל-10 שנים, ולכל החיים.

בכל תרחיש צריך להתייחס לכל הפרמטרים שרלוונטיים אליו. לא התייחסת לכל ההבדלים בעלויות המחיה, למשל שכירות או רכישת דירה. אם אתה עובר לתקופה ארוכה, תתחשב גם בעלויות גידול ילדים (חינוך בארה"ב זה יקר). אם אתה עובר לכל החיים, חישוב מדוייק צריך להתייחס לעלות המחיה בפרישה בארה"ב לעומת בישראל.

Having said that, לדעתי ברילוקיישן קצר הכדאיות הכלכלית היא שולית לעומת החוויה עצמה. הרי גם טיול בחו"ל הוא לא כדאי מבחינה כלכלית, ועדיין זה משהו שתבחר לעשות. ברילוקיישן ארוך, לעומת זאת, אין טעם לנסות לחשב כי זה קרוב לבלתי אפשרי. גם אם היית יודע איך החיים וההעדפות שלך ייראו בעוד X שנים, כמות הפרמטרים והחוקים הרלוונטיים היא כזאת שתצטרך צוות של מומחים בשביל לבצע את החישוב.

עוד הערה פילוסופית משהו: איך אתה מגדיר "החלטה כלכלית חיובית" כשמדובר בשינוי דרסטי בחיים שלך כמו רילוקיישן? נגיד שעברת לארה"ב, ואתה חוסך קצת פחות מאשר בישראל אבל אנשים לא צופרים בכביש וסנאים ממלאים אותך באושר, האם זה נכון בכלל לבחון את הפן הכלכלי בנפרד מהשאר?

לסיאטל או לסאן פרנסיסקו.
אתה הולך לעבוד בתוך סן פרנסיסקו או איפהשהו בסיליקון ואלי?
בלי ניתוק התושבות, כלומר, רילוקיישן של פחות משנתיים
זה לא כזה clear cut לדעתי והכללים כרגע בתהליך שינוי.
- בהנתן ניתוק תושבות (בזכות אמנת מס בין ישראל וארה"ב, רק אשלים מס במידה ולא אנתק תושבות)
-- תשלום של כ20% מס הכנסה פדרלי לIRS על הTC.
אל תשכח תשלום מס הכנסה ל-state (בקליפורניה זה לא מעט), ותשלום social security.
לגבי "רק אשלים מס במידה ולא אנתק תושבות" - זה לא נכון. בישראל אתה יכול להזדכות על מס הכנסה פדרלי ו-state, אבל לא על social security. בארה"ב אתה יכול להזדכות על מס הכנסה ישראלי, אולי גם על ביטוח לאומי (זה אפור, תלוי ברו"ח), אבל לא על ביטוח בריאות (לפחות ממה שאני מכיר). גם אם מתייחסים רק למס הכנסה, יכול להיות שבסה"כ תשלם יותר מהגבוה מבין שתי המדינות כי יש ניואנסים בחישוב ולא בהכרח אפשר להזדכות על כל מה ששילמת במדינה השניה.
5. האם עדיף ללכת לסיאטל או לסאן פרנסיסקו? יש פה מנעד שיקולים מעבר לשיקולים הכלכליים שאפרט בהמשך.
אם אתה יכול, סע לכמה ימים לכל אחת ותראה מה מוצא חן בעיניך.

הערה כללית: לטובתך, תתייעץ עם עו"ד/רו"ח שמבינים ברילוקיישן של ישראלים לארה"ב. אל תסתפק ברו"ח מה-big four שהמעסיק ישדך לך.

צמידו לי עו"ד ורו"ח מטעם העבודה שיעזרו לי עם התהליך אבל אני מעדיף לא להסתמך רק עליהם
אל תסתמך רק עליהם בשום פנים ואופן. יצא לי לעשות מספר רילוקיישנים בין מדינות שונות, בחברות גלובליות שונות (כולן חברות טק מובילות) ואני יכול להגיד לך שאנשי המקצוע של הביג 4 בתחום הזה הם לא בדיוק מומחים גדולים. אתה חייב להתייעץ עם איש מקצוע לפני המעבר, ורצוי כמה שיותר מוקדם (יש לי המלצה במידה ומעוניין).

בלי ניתוק התושבות, כלומר, רילוקיישן של פחות משנתיים, ניראה שעל פניו רילוקיישן לא משתלם כלכלית
איך הגעת למסקנה שהרף הוא שנתיים? לפי מה שאני מכיר מס הכנסה נוטים לכיוון של שלוש שנים על מנת להכיר בניתוק תושבות (עפ"י חוזר מס הכנסה שיצא לפני כמה שנים, לא זוכר את מספרו).

באופן כללי, וכפי שכבר הסבירו מעלי - אני לא חושב שצריך להסתכל על זה רק מבחינה כלכלית. רילוקיישן למדינה כמו ארה"ב זו חוויה בשלל גוונים שתתן לך הרבה יותר מאשר תועלת כלכלית. קשה להסביר את זה במילים אבל החוויות שתצבור יהיו רבות.

אם כן מתמקדים בפן הכלכלי, אז כנראה שכל מעבר לפחות משלוש שנים לא יהיה כ"כ משתלם מכיוון ש(אולי) מס הכנסה יטען שמעולם לא ניתקת תושבות. אם זה אכן המצב, אז תצטרך להשלים תשלומי מס ל - 50% (מס שולי) ואולי גם לשלם לבט"ל על כל הסכום. אם תעבור ליותר משלוש שנים אז לדעתי מדובר במהלך כלכלי מצויין בהתחשב בסכומים שכנראה תצליח לחסוך. אם תעבור ליותר מ - 6 שנים אז כבר תחזור כתושב חוזר ותקבל הטבות מס משמעותיות (במידה והחוק עדיין יהיה קיים - מוזמן לראות את השרשור שלי שאני מדבר על מה אני מקבל כהטבות ממס הכנסה). בגדול, הטבות תושב חוזר הן בוננזה כלכלית אם מכירים אותן ומתכננים נכון.

לגבי מגורים בארה"ב - עשיתי רילוקיישן וגרתי בארה"ב קרוב לעשור. רוב השנים גרתי בסן פרנסיסקו. לצערי היום היא לא דומה למה שהייתה פעם ולא הייתי עובר לגור שם שוב. כפי שאמרו מעלי, הפכה להיות עיר של זומבים ודאון טאון שפעם היה מלא בחיים היום כמעט ריק לגמרי כי רוב העובדים לא חזרו לעבוד מהמשרדים. את סיאטל אני לא מכיר מספיק טוב כדי להגיב אבל כן יכול להגיד לך שקיימים הבדלים עצומים במס הכנסה ברמת הסטייט - קליפורניה היא המדינה היקרה ביותר וברמת השכר שלך כנראה תשלם מס שולי של 9.3% או יותר. המדרגה הזו נכנסת בשכר יחסית נמוך. במדינת וושינגטון אין מס הכנסה לסטייט בכלל, ולכן יהיה מדובר בחסכון משמעותי של עשרות אלפי דולרים בשנה.

במידה ותרצה לרדת לרזולוציות נמוכות יותר ניתן לעשות זאת גם בפרטי.

בהצלחה!

אזור סיאטל עדיף בעיני על חלקים בקליפורניה, השאלה המהותית הוא איך ישראלי יכול להתרגל למזג האוויר ולמעשה להעדר שמש בחלק גדול מהימים בשנה. החורף שם יכול להיות מדכא בצורה קיצונית.

אזור סן פרנסיסקו והוואלי יכול להיות בעייתי מאוד לגבר רווק, מאחר ויש שם הרבה יותר גברים מנשים האפשרויות שם לא משהו.

השאלה המהותית הוא איך ישראלי יכול להתרגל למזג האוויר ולמעשה להעדר שמש בחלק גדול מהימים בשנה. החורף שם יכול להיות מדכא בצורה קיצונית.
אפשרי, לוקחים ויטמין D ומנסים להתמיד עם האופטימיות שמתישהו השמש תחזור

בהצלחה במסע המרתק - גם לבחון מעבר כזה הוא נהדר ופותח את הראש :)

- כפי שציינו כאן חברים אחרים, התייעצות עם פירמת רו"ח שמספק לך המעסיק לא באמת מספקת - המענה יחסית איטי (כשהכל מתנהל אונליין), הצד הישראלי לא בקיא בענייני המס של המדינה השנייה והפוך.
- לא יודע על איזו חברה מדובר אבל בחבילת הרילוקיישן אמורים להציע סכום חד פעמי נוסף (קטן) או ליווי מסוים בעת ההגעה למקום היעד (עזרה בתיווך לדוגמה). בכל מקרה, תזכור שיש עלויות גבוהות מאוד נוספות, לדוגמה מכולה. מדובר על עלות גבוהה ואני לא מכיר שגם חברות הטק הכי גדולות מממנות משהו כזה אבל אני נזהר.
- אמשיך לעקוב וארשום תובנות נוספות אם יהיו לי.

כל הנאמר לעיל הינו התרשמות אישית שלי ואין היא מעידה על טיב או דרך ההתנהלות של אחרים.

אני חושב שזו טעות אבל להסתכל על הסוגיה דרך החור של הגרוש.
לא רואה איך זה כלכלי, מה גם עלויות המחייה במקומות טובים יכולים להיות גבוהים מבישראל.
בכל תרחיש צריך להתייחס לכל הפרמטרים שרלוונטיים אליו. לא התייחסת לכל ההבדלים בעלויות המחיה, למשל שכירות או רכישת דירה. אם אתה עובר לתקופה ארוכה, תתחשב גם בעלויות גידול ילדים (חינוך בארה"ב זה יקר). אם אתה עובר לכל החיים, חישוב מדוייק צריך להתייחס לעלות המחיה בפרישה בארה"ב לעומת בישראל.

אתה הולך לעבוד בתוך סן פרנסיסקו או איפהשהו בסיליקון ואלי?

באופן כללי, וכפי שכבר הסבירו מעלי - אני לא חושב שצריך להסתכל על זה רק מבחינה כלכלית. רילוקיישן למדינה כמו ארה"ב זו חוויה בשלל גוונים שתתן לך הרבה יותר מאשר תועלת כלכלית. קשה להסביר את זה במילים אבל החוויות שתצבור יהיו רבות.
אזור סיאטל עדיף בעיני על חלקים בקליפורניה, השאלה המהותית הוא איך ישראלי יכול להתרגל למזג האוויר ולמעשה להעדר שמש בחלק גדול מהימים בשנה. החורף שם יכול להיות מדכא בצורה קיצונית.

אזור סן פרנסיסקו והוואלי יכול להיות בעייתי מאוד לגבר רווק, מאחר ויש שם הרבה יותר גברים מנשים האפשרויות שם לא משהו.

תודה לכל המגיבים!
אבהיר שהשאלה הראשונה שהצגתי כאן היא נטו כלכלית יבשה כי זה הנושא שיש לי יותר אי ודאות לגביו.
זה נכון שלא הצגתי את עלויות המחייה. אתמול ביצעתי חיפוש בZillow לשכירויות. הבנתי שאם אני עובד בסיליקון ואלי אז אין לי סיבה טובה לחיות דווקא בסאן פרנסיסקו.
כנראה שדירה באזור סיליקון ואלי תעלה לי ~3000 דולר מול דירה בסיאטל שתעלה 2000~ דולר. כרגע אני משלם 5500 שקלים.
זה נכון שעלות המחייה שלי תעלה אבל גם איכות החיים שלי תשתפר ואני לגמרי בעד לשלם יותר כדי לקבל יותר. השווי הנקי + משכורת שלי מאפשרים לי שיקולי הוצאות בסידרי גודל גבוהים יותר ככל שהזמן עובר.
יצא לי להיות בסיאטל ואני אוהב את העיר, יש לי שם חברים, אני אוהב את הטבע ואני רק טיפה מפחד מהחורף.
עוד לא יצא לי להיות באזור סיליקון ואלי ואני לא בטוח שאתחבר ממה ששמעתי.
על מה אני מוותר בארץ? בעיקר על חברים. יש לי מישפחה אבל אני לא קרוב אליה מאוד. מצד שני אני שמח לעזוב את הדברים הפחות חיוביים שיש לנו בארץ.

באופן כללי, בלי שינוי למצב הכלכלי שלי או החיסכון שלי, אני רוצה לבצע את המעבר בשביל החוויה עצמה. לכמה שנים? קשה לאמר בשלב הזה.
מצד שני, אם אני מגלה שאני מפסיד 0.5 מיליון שקלים (כמעט 20% מהשווי הנקי שלי) על מיסים בגלל המעבר, זה יהפוך את ההחלטה לטריקית.

איכות החיים שלי תשתפר
אני בכלל לא בטוח שלגור בוואלי זה כזו איכות חיים, כל הזמן להתקע בפקקים וחצי שעה נסיעה ממך יש עיר שאנשים לא נועלים בה את הרכב כדי שלא ישברו להם את החלונות כשמחפשים משהו לגנוב, יכול למצוא עוד שלל חסרונות עמוקים באיזור הזה של ארצות הברית (גם בסיאטל דרך אגב, מלא נרקומנים בחלקים גדולים של העיר שממש ממש לא כדאי לך להסתובב בהם)

דירה בסיאטל שתעלה 2000~ דולר
אני לא יודע אם זה מתאים לך אבל היתרון באזור סיאטל הוא שאתה יכול למצוא מקומות נהדרים פנימה לתוך היבשת, במונחי תמורה לכסף, כמובן שזה יכול להיות פחות מתאים לרווק. אני גם מניח (ואולי אני טועה) שהמשרדים לא בעיר עצמה אלא בפרברים.

מדובר בעיני באחד מהמקומות הטובים לגור בהם בעולם מבחינת פיתוח, תרבות, טבע, תמיד הייתה לי הרגשה שמבחינת פיתוח אתה נימצא שם באמריקה אבל מבחינת נופים באירופה. החורף הוא בהחלט משהו מפחיד. אתה חייב לדעתי למצוא או להתמקד בתחביב שיעסיק אותך, הרבה אנשים שם מתעסקים בפעילות INDOORS כמו חדרי כושר וכו' כדי להתמודד עם המקום בחורף, אחרים מטיילים המון בסביבה.

מצד שני אני שמח לעזוב את הדברים הפחות חיוביים שיש לנו בארץ.
זאת הסיבה הכי לא נכונה ומוטעית לעזוב מקום. אל תעזוב כי דברים בארץ לא ניראים לך, תעזוב כי יש משהו אחר במקום אחר שכן ניראה לך. מניסיון של רילוקיישן, אני יכול לספר לך, אחרי שנה, כל מקום הופך להיות שגרתי, אתה כבר לא מתלהב ממנו ואתה עסוק ביום יום עם האתגרים שלו, ובשיגרה, אתה כבר מתגעגע לארץ גם אם היום היא לא ניראית לך משהו. כן תעזוב אם אתה מגיע אם מטרה מוחשית כמו קריירה, קפיצה כלכלית וכו'.

הבנתי שאם אני עובד בסיליקון ואלי אז אין לי סיבה טובה לחיות דווקא בסאן פרנסיסקו.
בתור רווק אתה כנראה לא תרצה לגור בואלי עצמו, וסן פרנסיסקו היא לא מה שהייתה פעם.
אם יצא לך להיות בסיטאל ואהבת את העיר, לא הייתי חושב בכיוון של הואלי. כמו כן, קח בחשבון שלהיות בעיר בתור מבקר זה שונה לחלוטין מלהיות בעיר בתור תושב. החוויה שלך תהיה אחרת ואולי לא תאהב את העיר, וזה לגמרי בסדר. אנשים עוברים בתוך ארה"ב כל הזמן.
את הסיבה הכי לא נכונה ומוטעית לעזוב מקום. אל תעזוב כי דברים בארץ לא ניראים לך, תעזוב כי יש משהו אחר במקום אחר שכן ניראה לך. מניסיון של רילוקיישן, אני יכול לספר לך, אחרי שנה, כל מקום הופך להיות שגרתי, אתה כבר לא מתלהב ממנו ואתה עסוק ביום יום עם האתגרים שלו, ובשיגרה, אתה כבר מתגעגע לארץ גם אם היום היא לא ניראית לך משהו. כן תעזוב אם אתה מגיע אם מטרה מוחשית כמו קריירה, קפיצה כלכלית וכו'.
מסכים באלף אחוז.

זה נכון שלא הצגתי את עלויות המחייה. אתמול ביצעתי חיפוש בZillow לשכירויות. הבנתי שאם אני עובד בסיליקון ואלי אז אין לי סיבה טובה לחיות דווקא בסאן פרנסיסקו.
כנראה שדירה באזור סיליקון ואלי תעלה לי ~3000 דולר מול דירה בסיאטל שתעלה 2000~ דולר. כרגע אני משלם 5500 שקלים.
האתרים האלה להשוואת יוקר-המחיה, יש להם עוצמה מסוימת. אבל תזכור שאלה רק ממוצעים. זה ממוצע של ה-Downtown ובטח גם כמה פרברים מסביב.
אני על עצמי יודע נגיד שאני אוהב את הלייפסטייל של פרברים ולסוע לעבודה בעיר הגדולה (תל אביב). אז אם אני למשל הייתי עובר, כנראה הייתי שואף לשחזר משהו דומה לסידור שיש לי בארץ ולא לגור במרכז הלוהט של העניינים ולשלם בהתאם. אבל אם תתחיל להתפזר שם עם הכספים ולא לשמור על החגורה הדוקה כמו שאתה עושה עכשיו בארץ, אז כנראה ״תפסיד״ גם בקיזוז יוקר-המחיה. 100% שיש שם את הדרכים לחסוך - אם תהיה שם כמה שנים, בטח תגלה אותן.

אלה רק שני הסנט שלי, אבל רק שתדע שאנשים בורחים מסן פרנסיסקו. היא איבדה משהו כמו 6% מהאוכלוסיה שלה, בשנה האחרונה. כמות צואת-האדם ברחובות, חסרי בית, מהגרים לא-חוקיים...
זה לבד משהו שמאוד היה מרתיע אותי מלעבור לאמריקה בזמן הזה. משהו לא טוב מבעבע שם. בהינתן ההזדמנות הייתי עובר לצורך לימודים או עבודה, כנראה, אל תבין לא נכון... אבל תעשה שיעורי בית טוב לגבי האפשרויות שלך ואם יש לך מצב לזוז למקום אחר אם תיפול בהתחלה על מקום שלא תאהב. כי אני משוכנע שכמו שיש את האזורים שם שבורחים מהם, אז יש גם אזורים עם הגירה חיובית ששווה לחיות שם.

האתרים האלה להשוואת יוקר-המחיה, יש להם עוצמה מסוימת. אבל תזכור שאלה רק ממוצעים. זה ממוצע של ה-Downtown ובטח גם כמה פרברים מסביב.
אני על עצמי יודע נגיד שאני אוהב את הלייפסטייל של פרברים ולסוע לעבודה בעיר הגדולה (תל אביב). אז אם אני למשל הייתי עובר, כנראה הייתי שואף לשחזר משהו דומה לסידור שיש לי בארץ ולא לגור במרכז הלוהט של העניינים ולשלם בהתאם. אבל אם תתחיל להתפזר שם עם הכספים ולא לשמור על החגורה הדוקה כמו שאתה עושה עכשיו בארץ, אז כנראה ״תפסיד״ גם בקיזוז יוקר-המחיה. 100% שיש שם את הדרכים לחסוך - אם תהיה שם כמה שנים, בטח תגלה אותן.

אלה רק שני הסנט שלי, אבל רק שתדע שאנשים בורחים מסן פרנסיסקו. היא איבדה משהו כמו 6% מהאוכלוסיה שלה, בשנה האחרונה. כמות צואת-האדם ברחובות, חסרי בית, מהגרים לא-חוקיים...
זה לבד משהו שמאוד היה מרתיע אותי מלעבור לאמריקה בזמן הזה. משהו לא טוב מבעבע שם. בהינתן ההזדמנות הייתי עובר לצורך לימודים או עבודה, כנראה, אל תבין לא נכון... אבל תעשה שיעורי בית טוב לגבי האפשרויות שלך ואם יש לך מצב לזוז למקום אחר אם תיפול בהתחלה על מקום שלא תאהב. כי אני משוכנע שכמו שיש את האזורים שם שבורחים מהם, אז יש גם אזורים עם הגירה חיובית ששווה לחיות שם.

אוכלוסיית קליפורניה מצטמקת (שוב, לא עשיתי מחקר רציני), אבל נראה שיש מגמה כזו. מה גם שערים כמו אוסטין, לדוגמה, הופכות לאטרקטיביות הרבה יותר (יוקר מחייה? אפשרויות תעסוקה טובות יותר עם הגעת חברות נוספות ועוד). שמעתי דברים דומים על מערב ארה"ב, מקומות במזרח ארה"ב, כך שזו לא בעיה של עיר אחת או איזור אחד. אין ספק שצריך לעשות חושבים.

נקודה נוספת: עבודה מהבית, חברות משנות מגמה. התפרסמו גם כתבות ממש מהעת האחרונה על מה שקורה בארה"ב. צריך לשים לב לתקן והאם ישנה גמישות עם התקן/אתר אליו אתה מיועד.

איכות החיים שלי תשתפר
בסיליקון ואלי? אתה רציני? זה מקום דפוק, שהכל נסגר בו בשעה 9, מסעדה עולה מעל 100$ לאדם, כל פעם שאני שם רק חושב איך לא להתחרפן. סאן פרנסיסקו מלאה סמים ונרקומנים, מזריקים לידך, מחרבנים באמצע הכביש. לאחרונה כל מי שנוסע רואה בעצמו פריצות לרכבים, כולל רכבים שעומדים ברמזור. העבודה שלי זכתה לשלם 6300$ לחודש, לא בטוח על מה אתה מדבר ב 3000$.

אני בכלל לא בטוח שלגור בוואלי זה כזו איכות חיים, כל הזמן להתקע בפקקים וחצי שעה נסיעה ממך יש עיר שאנשים לא נועלים בה את הרכב כדי שלא ישברו להם את החלונות כשמחפשים משהו לגנוב, יכול למצוא עוד שלל חסרונות עמוקים באיזור הזה של ארצות הברית (גם בסיאטל דרך אגב, מלא נרקומנים בחלקים גדולים של העיר שממש ממש לא כדאי לך להסתובב בהם)
על סיאטל אני יודע שהאיכות חיים מאוד גבוהה. אני עדיין מנסה ללמוד על האזור של הוואלי. מה ההכרות שלך עם לגור שם?
אני לא יודע אם זה מתאים לך אבל היתרון באזור סיאטל הוא שאתה יכול למצוא מקומות נהדרים פנימה לתוך היבשת, במונחי תמורה לכסף, כמובן שזה יכול להיות פחות מתאים לרווק. אני גם מניח (ואולי אני טועה) שהמשרדים לא בעיר עצמה אלא בפרברים.

מדובר בעיני באחד מהמקומות הטובים לגור בהם בעולם מבחינת פיתוח, תרבות, טבע, תמיד הייתה לי הרגשה שמבחינת פיתוח אתה נימצא שם באמריקה אבל מבחינת נופים באירופה. החורף הוא בהחלט משהו מפחיד. אתה חייב לדעתי למצוא או להתמקד בתחביב שיעסיק אותך, הרבה אנשים שם מתעסקים בפעילות INDOORS כמו חדרי כושר וכו' כדי להתמודד עם המקום בחורף, אחרים מטיילים המון בסביבה.
מסכים וזה נישמע לי נהדר. ביקרתי אצל חברים שגרים קצת לתוך היבשת. כנראה שלא אעשה את זה בעצמי כל עוד אני רווק.
זאת הסיבה הכי לא נכונה ומוטעית לעזוב מקום. אל תעזוב כי דברים בארץ לא ניראים לך, תעזוב כי יש משהו אחר במקום אחר שכן ניראה לך. מניסיון של רילוקיישן, אני יכול לספר לך, אחרי שנה, כל מקום הופך להיות שגרתי, אתה כבר לא מתלהב ממנו ואתה עסוק ביום יום עם האתגרים שלו, ובשיגרה, אתה כבר מתגעגע לארץ גם אם היום היא לא ניראית לך משהו. כן תעזוב אם אתה מגיע אם מטרה מוחשית כמו קריירה, קפיצה כלכלית וכו'.
נישמע שאתה קצת מנסה ליצור ויכוח יש מאין. זאת לא הסיבה המרכזית להחלטה, זה יותר עוד אלמנט שנכנס למערכת של שיקולים. וגם לא פירטתי מה הדברים הפחות חיוביים בארץ בעיני ואיך הם משפיעים עלי. אני מעריך את השיתוף אבל גם יש פה קצת השלכה.
אני לא חושב שמדובר בקפיצה כלכלית מטורפת ומבחינת קריירה אני מניח שאצא לפנסיה אחרי כמה שנים במשרה הנוכחית.
אני כן חושב שאני מעוניין בהרפתקאה והחוויה של לגור במקום אחר ותרבות אחרת. במיוחד בארה"ב.
בתור רווק אתה כנראה לא תרצה לגור בואלי עצמו, וסן פרנסיסקו היא לא מה שהייתה פעם.
איפה כן כדאי לגור בתור רווק שעובד בוואלי? שגם מחפש לגור בעיר עם חיים אחרי 9 וגם מחפש זוגיות

אני לא בידיוק שומר על חגורה מהודקת אבל אני שם לב על מה אני מוציא כסף ומוציא יותר בהתאם למה שעושה לי טוב. ההוצאה החודשית ההמוצעת שלי השנה היא 15000 שקלים. עם עליה של כ20% במשכורת אני אוכל להרשות לעצמי הוצאה חודשית של כ25000 שקלים ולשמור על אותו חיסכון.
אני בהחלט נרתע מלעבור לסאן פרנסיסקו. השאלה היא - אם לא סאן פרנסיסקו אבל כן באזור סיליקון וואלי, אז לאן?

אוכלוסיית קליפורניה מצטמקת (שוב, לא עשיתי מחקר רציני), אבל נראה שיש מגמה כזו. מה גם שערים כמו אוסטין, לדוגמה, הופכות לאטרקטיביות הרבה יותר (יוקר מחייה? אפשרויות תעסוקה טובות יותר עם הגעת חברות נוספות ועוד). שמעתי דברים דומים על מערב ארה"ב, מקומות במזרח ארה"ב, כך שזו לא בעיה של עיר אחת או איזור אחד. אין ספק שצריך לעשות חושבים.

נקודה נוספת: עבודה מהבית, חברות משנות מגמה. התפרסמו גם כתבות ממש מהעת האחרונה על מה שקורה בארה"ב. צריך לשים לב לתקן והאם ישנה גמישות עם התקן/אתר אליו אתה מיועד.
עבודה מהבית זאת לא אופציה מבחינתי מכמה סיבות. אבל בעיקר כי אני אוהב להגיע למשרד.

בסיליקון ואלי? אתה רציני? זה מקום דפוק, שהכל נסגר בו בשעה 9, מסעדה עולה מעל 100$ לאדם, כל פעם שאני שם רק חושב איך לא להתחרפן. סאן פרנסיסקו מלאה סמים ונרקומנים, מזריקים לידך, מחרבנים באמצע הכביש. לאחרונה כל מי שנוסע רואה בעצמו פריצות לרכבים, כולל רכבים שעומדים ברמזור. העבודה שלי זכתה לשלם 6300$ לחודש, לא בטוח על מה אתה מדבר ב 3000$.
יש אזורים מסביב לסיליקון וואלי שהמצב יותר טוב?
אשמח ללמוד יותר. תוכל לשתף מה הניסיון שלך לשהייה באזור?
את המחירים בדקתי בzillow לדירות בגודל 50-80 מטר רבוע.

נערך לאחרונה ב:
איפה כן כדאי לגור בתור רווק שעובד בוואלי? שגם מחפש לגור בעיר עם חיים אחרי 9 וגם מחפש זוגיות
נכון להיום, אני לא יודע.
סן פרנסיסקו הפכה לעיר נוראית והואלי עצמו משעמם במיוחד והכל נסגר בשעות יחסית מוקדמות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
שם_משתמש פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לארהב שוק ההון 6
P תיק מניות בישראל בזמן רילוקיישן לארה"ב מיסים 8
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 5
א השקעה לטווח קצר לפני רילוקיישן שוק ההון 6
פ סגירות לקראת סוף שנה לפני רילוקיישן זמני לארהב מיסים 5
P תשלום פנסיה בזמן רילוקיישן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
I מי שעשה רילוקיישן, כיצד החלטתם לאן? אוף טופיק 3
S רילוקיישן למדינה באיחוד האירופי משפחה עם ילדים אוף טופיק 62
ד למכור RSUs לפני או אחרי רילוקיישן - היבטי מיסוי מיסים 15
W בניית תיק השקעות - רילוקיישן שוק ההון 2
י רילוקיישן כמשרה ראשונה/תואר שני? אוף טופיק 4
ב רילוקיישן, שכר ועוד אוף טופיק 5
M רילוקיישן ומיסים מיסים 17
S רילוקיישן - היבטי מיסוי מיסים 1
י רילוקיישן לארה"ב - פתיחת חשבון השקעות שוק ההון 1
I מה לעשות עם ההשקעות בארץ בזמן רילוקיישן? שוק ההון 14
א פדיון קרנות השתלמות בשל רילוקיישן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
י השקעה דולרית לקראת רילוקיישן שוק ההון 2
de dud רילוקיישן ליוון - הייטק אוף טופיק 37
S רילוקיישן התפתחות אישית 2
S במידה ואני מתכנן רילוקיישן פוסטים מאיכות נמוכה 9
T תל אביבי שרוצה רילוקיישן בארץ ואין לו מושג אוף טופיק 20
D מיסוי קרנות ו-RSUs אחרי רילוקיישן מיסים 3
H צ'ק ליסט לקראת רילוקיישן אוף טופיק 69
EverydayGuy איך נכון להשקיע עם רילוקיישן פוטנציאלי בעוד מספר שנים שוק ההון 2
F ניהול נכסים בזמן רילוקיישן, והבהרה על מיסוי נדל"ן 6
ה רילוקיישן - כן או לא? אוף טופיק 9
B התנהלות פיננסית סביב רילוקיישן לבריטניה צרכנות פיננסית 8
B רילוקיישן, השקעות ועלויות העברה שוק ההון 0
Y קרנות פנסיה בעת רילוקיישן זמני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Y כרטיסי אשראי אמריקאים ו-credit score במהלך רילוקיישן צרכנות פיננסית 4
A תיק השקעות לקראת רילוקיישן שוק ההון 6
M איך מתחילים תהליך חיפוש עבודה לטובת רילוקיישן בהייטק? אוף טופיק 7
I השקעות לקראת רילוקיישן שוק ההון 20
R התלבטות לגבי השקעת סכום כסף לכמה שנים (רילוקיישן) שוק ההון 4
F מיסוי RSU שקיבלתי בארץ אבל מכרתי בעת רילוקיישן מיסים 40
G פנסיה וביטוחים בעת רילוקיישן אוף טופיק 6
H קרן השתלמות חדשה, קופות גמל נזילות (לפני שינוי החוק), חשבון ב- IB ושיקולי רילוקיישן לארה"ב שוק ההון 13
G מיסוי בזמן רילוקיישן לארה"ב מיסים 1
Y רילוקיישן לארה"ב אוף טופיק 22
Jane Doe ניצול אופטימלי של תקציב רילוקיישן - איך הייתם מרהטים דירה מאפס? אוף טופיק 34
N האם לעבור מחשבון יחיד לחשבון משותף ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
D דוח שנתי למס הכנסה 1301 - בקשה לחישוב ניכוי זיכוי גמל כ"יחיד" (לא כ"עמית מוטב") מיסים 7
N זכאות לדירה בהנחה עבור יחיד מעל 35 לא נשוי, בזוגיות בדירה משותפת נדל"ן 16
B נכס יחיד בבעלות ביישוב מפונה נדל"ן 17
N מכירת נכס יחיד והשלמת הכנסה בקבלת קצבת זקנה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
A אזרח אמריקאי - מס שבח במכירת דירת יחיד בארץ נדל"ן 11
מתכנת הצהרת נהנה על בן/בת זוג בחשבון יחיד (חוק איסור הלבנת הון) צרכנות פיננסית 3
D תשלום מס על אירוע מס יחיד מיסים 4
B חישוב החזר מקסימלי למשכנתא - דירה רשומה על שם בן זוג יחיד נדל"ן 1

נושאים דומים

Back
למעלה