Wonko
משתמש רגיל
- דירוג
- 1,078
לאחרונה הוצא לי רילוקיישן לארה"ב מטעם העבודה. המצב הנוכחי הוא שיש סינכרון ברמה של המנהלים אבל אני עדיין לא נתתי תשובה סופית והתהליך הבירוקרטי טרם התחיל. כנראה שאוכל לבחור אם להגיע לסיאטל או לסאן פרנסיסקו.
ביומן מסע הזה אתעד את השיקולים וההחלטה שלי בנוגע לרילוקיישן ובהמשך, אם באמת אטוס אז גם את התהליך.
אשמח לשמוע ממכם בכל נושא שאעלה פה, שתציפו שיקולים שאולי פיספסתי ושתעזרו לי לענות על שאלות שיש לי.
כרגע, בשלב הראשון, אני בעיקר מנסה להבין אם רילוקיישן לארה"ב דרך גאמפא זאת החלטה כלכלית חיובית או לא ולשמוע חוויות מישראלים אחרים שעברו לסיאטל או סאן פרנסיסקו.
בהמשך יצמידו לי עו"ד ורו"ח מטעם העבודה שיעזרו לי עם התהליך אבל אני מעדיף לא להסתמך רק עליהם.
אז אתחיל מהשאלה והמחשבות הנוכחיות שלי. כשכתוב "(אולי)" זה כי אני לא יודע אם זה נכון או לא.
- דירה להשקעה: כ1400K
- מניות RSU אצל נאמן בישראל שהובשלו אך לא עברו שנתיים מהגראנט: כ300K
- פנסיות (פנסיה, גמל, השתלמות): כ920K
-- פנסיה וגמל מנוהלים במסלולי S&P500
-- קרן השתלמות לא נזילה IRA מושקעת דרך ני"ע איריים ואמריקאיים
- ארנק קריפטו: כ40K
- דירה להשקעה בישראל: שכירות של 3900 בחודש
- דיבידנדים מתיק השקעות: כ1000 שקלים בחודש
-- (אולי) על RSU
-- (אולי) על פנסיות
- (אולי) תשלום מס הכנסה על הכנסה מדירה להשקעה בישראל
- הפסד של 22.3% הפרשות מעביד לפנסיות
- הפסד של הטבת מס הכנסה בהבשלת מניות (מינוף RSU)
- הפסד ביטוח מהפנסיה ואגח מיועדות + עלייה בדמי ניהול
- (אולי) עלות ביטוח בריאות
- רכישה חד פעמית של ריהוט/רכב
- בהנתן ניתוק תושבות (בזכות אמנת מס בין ישראל וארה"ב, רק אשלים מס במידה ולא אנתק תושבות)
-- תשלום של כ20% מס הכנסה פדרלי לIRS על הTC.
- השקעה דרך 401K שזה 12% הפרשה שלי ללא מס ו6% הפרשת מעסיק.
- בהנתן ניתוק תושבות
-- לא אשלם ~5600 שקלים בחודש ביטוח לאומי ובריאות
-- לא אשלם ב32% מס הכנסה
סיכום:
- בלי ניתוק התושבות, כלומר, רילוקיישן של פחות משנתיים, ניראה שעל פניו רילוקיישן לא משתלם כלכלית.
- עם ניתוק תושבות אשלם פחות מס ואקבל יותר משכורת אבל גם אקבל פחות הפרשות מהמעסיק. סדר גודל של עליה של 20%~ בהכנסה נטו.
- עלות אירוע מס אם קיימת על RSU היא 150K ולא כוללת אירועי מס על מניות שקיבלתי אך טרם הבשילו.
שאלות פרקטיות נוספות שיש לי:
1. אני כרגע מדווח עצמאית על מס בארץ. איך יראה דיווח המס שלי על שנה שאעבוד מארה"ב? האם אדווח על ההכנסות שלי והציג תשלום מס לIRS אבל לא אשלם מס נוסף בארץ?
2. באופן כללי, מתי מתחילים לשלם מס לIRS ומתי מפסיקים לשלם מס לישראל?
3. האם משתלם להנזיל את הפנסיות? אם כן אז מתי?
4. מה הולך לקרות לRSU שלי? אלו שהבשילו ואלו שטרם הבשילו.
5. האם עדיף ללכת לסיאטל או לסאן פרנסיסקו? יש פה מנעד שיקולים מעבר לשיקולים הכלכליים שאפרט בהמשך.
ביומן מסע הזה אתעד את השיקולים וההחלטה שלי בנוגע לרילוקיישן ובהמשך, אם באמת אטוס אז גם את התהליך.
אשמח לשמוע ממכם בכל נושא שאעלה פה, שתציפו שיקולים שאולי פיספסתי ושתעזרו לי לענות על שאלות שיש לי.
כרגע, בשלב הראשון, אני בעיקר מנסה להבין אם רילוקיישן לארה"ב דרך גאמפא זאת החלטה כלכלית חיובית או לא ולשמוע חוויות מישראלים אחרים שעברו לסיאטל או סאן פרנסיסקו.
בהמשך יצמידו לי עו"ד ורו"ח מטעם העבודה שיעזרו לי עם התהליך אבל אני מעדיף לא להסתמך רק עליהם.
אז אתחיל מהשאלה והמחשבות הנוכחיות שלי. כשכתוב "(אולי)" זה כי אני לא יודע אם זה נכון או לא.
האם רילוקיישן זה כלכלי וכמה?
- מצב כלכלי נוכחי
- נכסים
- תיק מניות בIBKR: כ850K- דירה להשקעה: כ1400K
- מניות RSU אצל נאמן בישראל שהובשלו אך לא עברו שנתיים מהגראנט: כ300K
- פנסיות (פנסיה, גמל, השתלמות): כ920K
-- פנסיה וגמל מנוהלים במסלולי S&P500
-- קרן השתלמות לא נזילה IRA מושקעת דרך ני"ע איריים ואמריקאיים
- ארנק קריפטו: כ40K
- הכנסה
- הTC הנוכחי שלי הוא 73K שקלים בחודש או 237K דולר בשנה- דירה להשקעה בישראל: שכירות של 3900 בחודש
- דיבידנדים מתיק השקעות: כ1000 שקלים בחודש
- מינופים
- משכנתה: כ500K.- עלות רילוקיישן
- (אולי) אירוע מס במעבר לארה"ב-- (אולי) על RSU
-- (אולי) על פנסיות
- (אולי) תשלום מס הכנסה על הכנסה מדירה להשקעה בישראל
- הפסד של 22.3% הפרשות מעביד לפנסיות
- הפסד של הטבת מס הכנסה בהבשלת מניות (מינוף RSU)
- הפסד ביטוח מהפנסיה ואגח מיועדות + עלייה בדמי ניהול
- (אולי) עלות ביטוח בריאות
- רכישה חד פעמית של ריהוט/רכב
- בהנתן ניתוק תושבות (בזכות אמנת מס בין ישראל וארה"ב, רק אשלים מס במידה ולא אנתק תושבות)
-- תשלום של כ20% מס הכנסה פדרלי לIRS על הTC.
- תועלת רילוקיישן
- עליה של כ20%-30 בשכר- השקעה דרך 401K שזה 12% הפרשה שלי ללא מס ו6% הפרשת מעסיק.
- בהנתן ניתוק תושבות
-- לא אשלם ~5600 שקלים בחודש ביטוח לאומי ובריאות
-- לא אשלם ב32% מס הכנסה
סיכום:
- בלי ניתוק התושבות, כלומר, רילוקיישן של פחות משנתיים, ניראה שעל פניו רילוקיישן לא משתלם כלכלית.
- עם ניתוק תושבות אשלם פחות מס ואקבל יותר משכורת אבל גם אקבל פחות הפרשות מהמעסיק. סדר גודל של עליה של 20%~ בהכנסה נטו.
- עלות אירוע מס אם קיימת על RSU היא 150K ולא כוללת אירועי מס על מניות שקיבלתי אך טרם הבשילו.
שאלות פרקטיות נוספות שיש לי:
1. אני כרגע מדווח עצמאית על מס בארץ. איך יראה דיווח המס שלי על שנה שאעבוד מארה"ב? האם אדווח על ההכנסות שלי והציג תשלום מס לIRS אבל לא אשלם מס נוסף בארץ?
2. באופן כללי, מתי מתחילים לשלם מס לIRS ומתי מפסיקים לשלם מס לישראל?
3. האם משתלם להנזיל את הפנסיות? אם כן אז מתי?
4. מה הולך לקרות לRSU שלי? אלו שהבשילו ואלו שטרם הבשילו.
5. האם עדיף ללכת לסיאטל או לסאן פרנסיסקו? יש פה מנעד שיקולים מעבר לשיקולים הכלכליים שאפרט בהמשך.
נערך לאחרונה ב: