• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

ריהוט עבור דירה להשכרה

• פותח הנושא פותח הנושא בוקר_טוב
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

בוקר_טוב

משתמש רגיל
דירוג
49
שלום,
דירת קבלן שמעמידים להשכרה, כיצג נהוג/נכון לרהט אותה?
* גופי תאורה מעוצבים ?
* תנור ?
* דברים נוספים ?

תודה

השנקל שלי:

1. סורגים
2. מיזוג
3. שדרוג קליל למטבח, ברמה של תוספת ארונות עליונים, עוד משהו קריטי אם צריך
4. לדעתי לא מומלץ להביא מכשירי חשמל כגון מקרר, תנור מדיח ומכונת כביסה. זה סתם מגלגל לפתחך עוד בעיות שלא שלך.
5. חשוב לשים לב להחתים את הדייר ששנה ראשונה זו שנת בדק כל דבר שקשור לקבלן באחריות הדייר לידע אותך ולאפשר כניסה לצוות של הקבלן. זה ממש חשוב.

בהצלחה

השנקל שלי:

1. סורגים
2. מיזוג
3. שדרוג קליל למטבח, ברמה של תוספת ארונות עליונים, עוד משהו קריטי אם צריך
4. לדעתי לא מומלץ להביא מכשירי חשמל כגון מקרר, תנור מדיח ומכונת כביסה. זה סתם מגלגל לפתחך עוד בעיות שלא שלך.
5. חשוב לשים לב להחתים את הדייר ששנה ראשונה זו שנת בדק כל דבר שקשור לקבלן באחריות הדייר לידע אותך ולאפשר כניסה לצוות של הקבלן. זה ממש חשוב.

בהצלחה
כמו כן מה בנוגע לגופי תאורה, להשאיר את הנורות התלויות ולתת לדייר להחליף כראות עיניו?

למה סורגים?
תלוי איזור וקומה
אבל במקומות עם ילדים זה אנדר סטייטמנט.

כמו כן מה בנוגע לגופי תאורה, להשאיר את הנורות התלויות ולתת לדייר להחליף כראות עיניו?
האמת שעדיף להחליף, אבל בלי להשתגע
ממש במינימום
שוב, תלוי איזור, אבל יש מקומות שזה בסדר גם להשאיר את הפעמונים התלויים

בסוד אגלה שאני 4 שנים בדירה ועדיין לא החלפתי את כולם...

דעתי:
1. תאורה סבירה חובה, לא יכול לראות את דירות שמשכירים עם פנדלים. אם מישהו היה מציע לי כזה דבר היה נדחה על הסף.
2. תנור: תלוי, אם לשוכר יש אז לא צריך אם אין אז קונה משהו נורמלי כמו בוש וכו'
עוד הייתי מוסיף במינימום:
רשתות אם אפשר
כיריים כמובן
מקרר אם צריך (לפעמים יש לשוכר).
מדיח בילד אין
מתלה נורמלי למגבות
מתלה נורמלי לסבונים וכו' באמבטיה
מקלחונים/אמבטיונים טובים
מיזוג סביר

סורגים הייתי שם רק אם קומה ראשונה ושוכר פוטנציאלי מבקש.
מעבר לזה מיזוג, תאורת לד צמודת תקרה, תנור אם זה בילד אין.
כיריים גם בהתאם לבקשת שוכרים, זה כמה מאות שקלים אז לרוב אין בעיה.

עוד דוגמא נוספת לאיך לא שואלים שאלה בפורום כשמבקשים עצות מזרים באינטרנט... מה עם לפרט קצת כדי שנוכל לענות לך בממוקד?
יותר מדי מאמץ?...

1. כמה חדרים הדירה?
זה מידע בסיסי.
יש הבדל בין דירת 2 חדרים להשכרה לדירת 5 חדרים.
2. בהתאם למספר החדרים - אתה מייעד להשכיר אותה למשפחות עם ילדים או רק לרווקים או אולי אפילו לדירת שותפים?
גם זה מידע בסיסי.
3. מה המיקום של הדירה? איזור? איפה נמצאת?

אחרי שתענה על השאלות הללו שנוכל לענות לך בממוקד, אענה לך מנקודת המבט של שוכר דירה - זה שמשלם את השכירות ולא בעל הדירה:
כלום.
למה?
כי יש המון שוכרים שמגיעים עם כל מוצרי החשמל והריהוט שלהם (מקרר, מכונת כביסה, מדיח כלים, סלון וכו'), במיוחד משפחות עם ילדים (וכאן רלוונטיות מאוד השאלות ששאלתי למעלה).
כל ריהוט שתשים בדירה יהווה מכשול כי בדרך כלל אין לאותן משפחות איפה לאחסן את הריהוט ומוצרי החשמל שלהם.

מה כן חשוב ובסיסי שיהיה בדירה?
1. מזגנים (מה השאלה בכלל למען השם?).
2. בונוס רציני לדוד שמש - חוסך חשמל ושווה את ההשקעה. נוח מאוד לשוכר וגם בונוס גדול למי שמחפש דירה להשכרה.
3. בונוס רציני (לדעתי) לכיריים גז - גם אופציה לשימוש בחירום ובמקרה של הפסקות חשמל ממושכות (הדירה באיזור ירושלים במקרה?) וגם זול יותר לשימוש.
4. גופי תאורה - פנדלים מהקבלן זה סביר, בסיסי ועושה את העבודה והבונוס שאפשר להחליף נורות לבד.
צמודי תקרה LED גנריים זה חרא כי הם מתקלקלים המון ודורשים החלפה לא עצמאית על ידי חשמלאי מוסמך.
בתור שוכר (רווק) אני מעדיף תמיד את גופי התאורה ה"ישנים" והפחות הייטקיסטים, אלו שאפשר להחליף להן נורות לבדך מבלי להצטרך להתקנה וקידוחים.
5. רשתות בדירה - אין שאלה בכלל. שים רשתות.
6. ארונות עליונים למטבח (ארונות קלפה) - בונוס אחסון יעיל ושווה שיש בדירה שכורה.

והכי חשוב, תבין מי קהל היעד שלך.
אתה מעוניין להשכיר דירה מרוהטת קומפלט ולגבות עליה יותר בדמי השכירות לאלו שבאים בלי כלום ומחפשים דירה מרוהטת?
אחלה.
רק קח בחשבון שכל בלאי שקשור לריהוט ובעיקר למוצרי החשמל (מכונת כביסה או מקרר שמתקלקלים ודורשים תיקון או החלפה), וברוך השם יש המון בלאי (במיוחד לשוכרים עם בעלי חיים ולמשפחות עם ילדים שפשוט משתמשות יותר במוצרי החשמל והריהוט) - יהיה עליך ובאחריותך, כי לך תריב על זה בסיום החוזה וביציאת הדיירים.

עוד משהו - קודם תמצא שוכר...
תשאל אותו מה הוא צריך ומה דרוש לו ותביא לפי הצורך (אלא אם אתה מתכוון להשכיר דירה מרוהטת קומפלט כדי להגדיל את דמי השכירות).

שורה תחתונה - תפרט עוד ותחדד את השאלות שלך.

שלום,
* גופי תאורה מעוצבים ?
* תנור ?
* דברים נוספים ?

תודה
שאלה מעולה והמפרט שתבחר - כמותית ואיכותית - יבדיל אותך משאר השוק. לאו דווקא בשביל לקבל 100 ש"ח בחודש יותר מהשכן אלא גם השכרה מהירה יותר, תחושה טובה לשוכרים ומוטיבציה לטווח ארוך ועוד.
מבין בין השורות שמדובר בדירת מחיר למשתכן. אם כן, אז יש 17 דירות דומות לשלך ברחוב.

טיפ זהב -
כל מה שתבחר לשדרג ציין בחוזה וציין שמדובר בבונוס ולא יהיה מקום לטענות כלפי בעל הדירה במקרה של תקלות בלאי סביר אך כן במקרה של שימוש לא סביר (לא תרצה לפנק את שוכריך בסגירת זכוכית למקלחת ולקבל טלפון אחרי שבוע שברח להם גלגל מסילה).
המלצותיי:
רשתות - כסף קטן, חובה ונשאר בדירה לעד.
מזגן - חובה אך סוגו תלוי במספר החדרים.
ארונות מטבח עליוניים - חובה. רכוש 2 קלפות ביד 2 וגמור עניין. כסף קטן ולעד.
כיריים - מראה על איכפתיות. קנה רק אם השוכר מעוניין כי אולי הוא בקטע של אינדוקציה וחבל שתקנה סתם. דגם פשוט של כיריים גז עולה פחות מ350 ש"ח.

והכי חשוב וללא קשר לשאלתך -
1. אין מפתח ביד השוכר עד שלא ביצעתם החלפת משלמים-מחזיקים בארנונה, מים, חשמל וגז. בהקשר זה:
2. אם קיימת כבר חברת ניהול ויציבה ומחיר קבוע אז גלם את עלות חברת הניהול בשכר הדירה עם הערה שיושלם לך הפרש במקרה ויעלו דמי הניהול.
מזכיר - החבות המשפטית לתשלום ועד בית היא של בעל הדירה.
פרסם ביד 2 את המחיר שכירות שאתה מעוניין (למשל 4000 ש"ח) וגלם במעמד החוזה את דמי הניהול (למשל 250 ש"ח) וקח ממנו שיק לכל חודש ע"ס 4250 ושלם אתה לחברת הניהול..
3. כלי לשקט נפשי בסוף החוזה ובדיקת איתנות השוכר - תשלום ראשון עבור החודש הראשון והאחרון בחוזה. קרי 8000 ש"ח לפי הדוגמה בסעיף הקודם. מי שלא עומד בזה אז סימן לא להשכיר לו. לדעתי. מניסיון.

בהצלחה.

נערך לאחרונה ב:
עוד דוגמא נוספת לאיך לא שואלים שאלה בפורום כשמבקשים עצות מזרים באינטרנט... מה עם לפרט קצת כדי שנוכל לענות לך בממוקד?
תודה רבה על התגובה המפורטת ועל ההכוונה.

לשאלותיך.
1. כמה חדרים הדירה?
4
. בהתאם למספר החדרים - אתה מייעד להשכיר אותה למשפחות עם ילדים או רק לרווקים או אולי אפילו לדירת שותפים?
למשפחות עם ילדים

3. מה המיקום של הדירה? איזור? איפה נמצאת?
פתח תקווה

נקודות מעולות! תודה

מספר שאלות
גלם את עלות חברת הניהול בשכר הדירה
למה? אך ורק בגלל החבות המשפטית?
כלי לשקט נפשי בסוף החוזה ובדיקת איתנות השוכר
רק לוודא שאני מבין, לוודא איתנות באמצעות חברה חיצונית? כיצד אתה מציע לבדוק זאת? אשמח אם תסביר את הסעיף שוב.

נקודות מעולות! תודה

מספר שאלות

למה? אך ורק בגלל החבות המשפטית?

רק לוודא שאני מבין, לוודא איתנות באמצעות חברה חיצונית? כיצד אתה מציע לבדוק זאת? אשמח אם תסביר את הסעיף שוב.
גילום ועד בשכר הדירה הן בגלל החבות המשפטית שלך ןהן למנוע ממך מרדף אחרי שוכר ששוכח לשלם את חובך.

איתנות בהקשר שנשוכר לא חי על הקצה כלכלית וכראיה לכך יש לו לשלם במעמד החוזה שכר דירה עבור 2 חודשים.

גילום ועד בשכר הדירה הן בגלל החבות המשפטית שלך ןהן למנוע ממך מרדף אחרי שוכר ששוכח לשלם את חובך.

איתנות בהקשר שנשוכר לא חי על הקצה כלכלית וכראיה לכך יש לו לשלם במעמד החוזה שכר דירה עבור 2 חודשים.
בנוסף לכל הבדיקות והבטחונות המקובלים:
דרישה להציג עו"ש ששילם בזמן שנתיים אחרונים לבעל הדירה הקודם.
+
במעמד המשא ומתן בנוכחותו לבקש לטלפן לבעל הדירה הקודם לוודא צדיקותו ורמת נודניקיות

בנוגע למכשירי החשמל (למעט מזגנים) - כבעלת דירה אני מעדיפה להימנע מלהכניס בעצמי כי זה רק מוביל לתקלות בנוסח ״החום בורח מתנור הבישול, אולי צריך להחליף גומיות״. מזגנים זה כמובן חובה ולא נכלל פה כמכשיר חשמל. אם דיירים משאירים לבאים אחריהם אני מבהירה שזה לא כלול באחריותי בחוזה, מוזמנים לפנות את זה.

ארונות, כיריים, מזגנים, גופי תאורה אני לא בטוח כי אז אם נשרף פתאום לד אתה צריך לתקן.

בכל מקרה גם אם אתה שם יותר תרשום בחוזה שתקינות הריהוט שהבאת לא באחריותך, ואז תחליט אם לתקן ריהוט ומוצרי חשמל אם וכאשר ולא כל דבר קטן.

3. כלי לשקט נפשי בסוף החוזה ובדיקת איתנות השוכר - תשלום ראשון עבור החודש הראשון והאחרון בחוזה. קרי 8000 ש"ח לפי הדוגמה בסעיף הקודם. מי שלא עומד בזה אז סימן לא להשכיר לו. לדעתי. מניסיון.
לטעמי זה מבאס מאוד עבור השוכר. למה להעמיס עליו תשלום כפול דווקא בחודש שיש לו בו את ההוצאות הכי גדולות והחריגות (מעבר דירה)?
הרי גם ככה לוקחים ביטחונות כלשהם, כמו צ'ק בנקאי למשל.

לטעמי זה מבאס מאוד עבור השוכר. למה להעמיס עליו תשלום כפול דווקא בחודש שיש לו בו את ההוצאות הכי גדולות והחריגות (מעבר דירה)?
הרי גם ככה לוקחים ביטחונות כלשהם, כמו צ'ק בנקאי למשל.
גם מבאס עבור בעל דירה (שערכה מיליוני ₪) לדעת שמי שגר בדירה שלו הוא ללא יכולת כלכלית של 4000₪ זמינים מיידית למקרה של נזק לדירה / הפרת חוזה בכלל ובסוף החוזה בפרט.

+
במעמד המשא ומתן בנוכחותו לבקש לטלפן לבעל הדירה הקודם לוודא צדיקותו ורמת נודניקיות
חייב לומר שאלא אם אתה משכיר פנינה מיוחדת במינה, אני הייתי קם והולך מול דרישות כאלה. אתה אולי חושש משוכר נודניק, אבל לי זה סימן לבעל בית בעייתי.

חייב לומר שאלא אם אתה משכיר פנינה מיוחדת במינה, אני הייתי קם והולך מול דרישות כאלה. אתה אולי חושש משוכר נודניק, אבל לי זה סימן לבעל בית בעייתי.
מסכים עם הסימפסון שמעליי.

+
להציג עו"ש בשנתיים האחרונות ולטלפן לבעל הדירה הקודם? WTF?...
זו תגובה אמיתית? :roll:
הסימספון שמעליי היה נחמד, יש לי שוואמרה בלאפה ב- 89 ש"ח למכור לך.
מה נסגר?
אי אפשר לגדר כל שיט שאתה חושש ממנו.
כשעומד מולך בנאדם, תנסה לאמוד אותו, להבין מי עומד מולך. שים לב לסימנים מקדימים. משתפרים בזה ככל שמתמידים ומתבגרים.
מה שכן שוכר נודניק זה חתיכת אולקוס בצורת טחור מדמם. מכיר כמה כאלו שבטוחים בצדקתם הצודקת.
להיות בעל דירה ולמצוא שוכר כמוני שמתקן דברים לבד (עד גבול ההגיוני, חוץ מחשמל), מעדיף שלא לדבר איתך 5 שנים שלמות (כמה שפחות - יותר טוב), ואפילו שמעלה את שכר הדירה לעצמו (!) זה נכס.
להיות בעל דירה וליפול על שוכר קוואבנגה זה חתיכת תחת גדול.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S ריהוט בסיס זול וטוב לדירה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
ה ריהוט ישן - הערכת שווי אוף טופיק 10
J שתי שאלות על משכנתא: (1) משכון נכס קיים לטובת סגירת משכנתא אחרת (2) ריהוט וגמר נדל"ן 8
מתכנת התייעצות לגבי רכישת ריהוט (סולידי) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 41
algo.il זיכוי\ניכוי מס עבור הפקדות שכיר לפנסיה משלימה מיסים 1
דף מלא פיענוח תוצאות חישוב המס עבור 1301 מיסים 4
מ איזה דיווחים נדרשים עבור עוסק זעיר מיסים 6
algo.il התנהלות נכונה עם קרן פנסיה עבור בן 39 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
H מס העיזבון בארצות הברית עבור חשבון משותף . לא תושבי ארה"ב מיסים 9
G פקדון מובנה S&P500 עבור השקעה לטווח קצר שוק ההון 3
G פקדון מובנה S&P500 עבור השקעה לטווח קצר צרכנות פיננסית 24
I אישור מס עבור קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ג חיסכון ארוך טווח עבור זוג סטודנטים מבוגרים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
E האם כדאי לפתוח חשבון בנק ב US עבור השקעות נדלן והחזר מס נדל"ן 8
רולי חסכון לטווח ארוך עבור ילד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
H האם יש הגיון בהפרשה כעצמאי לקרן פנסיה עבור עקרת בית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 37
C אי הבנה לגבי current ratio עבור AAPL שוק ההון 1
L מספר שאלות בסיסיות עבור מתחיל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ה מוצר פיננסי אופטימלי עבור קרן חירום שוק ההון 22
ס גובה אחוז הפרמיה השנתית המשולמת עבור כיסוי ביטוחי בקרן פנסיה כתלות בגיל המבוטח. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M תשלומי מע"מ - חשבונות עבור חודשי שנת 2024 מיסים 1
R בחירת סטאטוס עבור תשלום מיסים בארה"ב (Single Vs. Jointly) מיסים 2
A מספר הקצאה לחשבונית מס עבור לקוח מחול מיסים 1
I מימון עבור קניית רכב צרכנות פיננסית 19
N כמה מחוקי המס בארה"ב בקשר להשקעות רלוונטים לחוקי המס בישראל עבור אזרחים אמריקאים? מיסים 12
I מספר קופות גמל להשקעה עבור נכדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
T עדכון תמהיל משכנתא בן 3 עבור דירה להשקעה נדל"ן 15
N שיקולי מס בחיסכון עבור ילדים אזרחי ארה"ב מיסים 1
א חובת שוכר להראות את הדירה למתעניינים עבור קונה חדש נדל"ן 49
ג השקעה לטווח ארוך מאוד - איך אני משקיעה עבור ילד בן שנתיים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 13
ב מה דעתכם על agac עבור אג"ח גלובלי? שוק ההון 4
E תיק מסחר עבור אמא שלי בת 75+ שוק ההון 37
ד משמעות הגרף המוצג עבור קרנות סל עוקבות אג"ח באתר justeft שוק ההון 1
D הפקדה עצמאית לקרן פנסיה, עבור שכיר שלקראת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
א מתלבט באיזו קרן לבחור עבור השווקים המתפתחים ואירופה שוק ההון 9
B כמה אמור לעלות הגשת דו"ח שנתי עבור הכנסות בחו"ל? מיסים 3
M תשלום מיסים עבור עובדת במשק בית מיסים 8
M פתיחת חשבון בלאומי טרייד עבור קרן כספית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
deussex שאלה עבור הוריי - שינוי מסלול לאחר יציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א עבודה מחו"ל עבור מעסיק ישראלי מיסים 10
S קאשבק עבור השקעה בשוק ההון שוק ההון 8
4 הכרה בהוצאות אש"ל עבור כנס בחו"ל ללא קבלות מיסים 2
S חברת סוויס רה השוויצרית תפסיק לשמש מבטחת משנה עבור קרנות הפנסיה הקטנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
N זכאות לדירה בהנחה עבור יחיד מעל 35 לא נשוי, בזוגיות בדירה משותפת נדל"ן 16
Z קרנות אמריקאיות או איריות עבור זוג חצי אמריקאי שוק ההון 0
W השקעה במדדים עבור רוב הציבור היא אסונית? (שאלה לסולידית) שוק ההון 24
A לקיחת משכנתא מבנק בארה"ב עבור רכישה של נכס בארץ נדל"ן 11
עידו ג פתיחת חשבון מסחר עבור הורי מיסים 12
littleSeal חיסכון עבור הורים מזדקנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
B השקעה של אותה קרן מחקה עבור ילדים שונים שוק ההון 18

נושאים דומים

Back
למעלה