• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

רוצה להתחיל את הדרך

• פותח הנושא פותח הנושא 1Mike
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

1Mike

משתמש רשום
דירוג
6
היי, אני בן 21 מהמרכז השתחררתי לא מזמן ואני כרגע סטודנט לכלכלה שנה א' בפתוחה, מה שמקנה לי גמישות עם מגורים\עבודה, התחלתי לחשוב ברצינות לאחרונה מה אני עושה הלאה מבחינת כסף בחיים ואני רק יודע שאני רוצה להגיע לעצמאות כלכלית כמה שיותר מוקדם, בגלל זה גם בחרתי בכלכלה כי חשבתי שהידע הפיננסי יעזור לי להבין ולקבל החלטות חכמות יותר בכל מה שקשור לכסף למרות שלאחרונה אני בספק עם זה באמת המצב. יש לי 8000 בבנק ועוד איזה 12000 בחסכון(שזה מעט) ואני כרגע אבוד טיפה ויותר מלא שאלות מאשר כל דבר אחר.

מצאתי את הפורום הזה לפני כמה ימים והוא נראה כמו אי של שפיות בעולם של אנשים שכבר הפסיקו לחשוב.

אז ככה השאלות העיקריות שכרגע עוצרות אותי מלהתקדם:

אני רוצה לעזוב את הבית של ההורים אבל כולם מסביבי אומרים שבלתי אפשרי לעמוד ביוקר המחיה ועדיף לי לבינתיים לעבוד\ללמוד מהבית אבל אני מרגיש שבשביל השפיות שלי אני חייב לעזוב, אפשרי לחסוך במרכז (נגיד הרצליה) במידה ואני גר עם שותפים? ויש סיכוי כלשהו שאצליח לממן מקום לבד?

אני מחפש עכשיו עבודה, איזה עבודות ללא דרישות ניסיון קודם(חוץ מזה שסיימתי כולה סמסטר א') בתחום הכלכלה יש שיכולות לעזור לי לצבור ידע פיננסי מהר יותר ולהבין איך לחסוך ולהשקיע כסף?\או עבודה שתכניס לי שכר מספיק גבוה שתקנה לי את הזמן והאמצעים ללמוד ולפעול בעצמי?

ומאיפה אני מתחיל ללמוד על איך לנתב את הכסף שלי? יש כל-כך הרבה מידע ומאמרים וספרים שקצת נהיה לי סבתוחה מהכל.

ברוך הבא לפורום!
אני חושב שהגעת למקום הנכון. תגבש רשימת שאלות, תחפור כאן ע״י חיפוש או חיפוש לפי תגיות, תעלה שאלות והחברים ישמחו לעזור.

שלום מייק, ברוך הבא לפורום.

אני חושב שאם תקח קצת את הזמן לקרוא את הבלוג של הסולידית זה יעשה לך סדר בהרבה מאד דברים. אח״כ תחזור ותתחיל לשאול שאלות ולקרוא מה אנשים אחרים בפורום חושבים. אין מה למהר.

הסולידית כתבה שהיא גרה בהרצליה (עם בן זוג) וסך ההוצאות שלה הן פחות מ4000 בחודש, אז לשאלתך כן אפשר.

אני מסכים שעדיף לגור עם ההורים כל עוד אפשר, אבל מכיר גם את התחושה הבוערת של ״חייב לצאת״. כך שתעשה מה שמרגיש נכון.

לגבי עבודה, אני לא חושב שעבודה בתחום הכלכלי היא זו שתעניק לך את הידע הנדרש כדי לחסוך ולהשקיע נכון. הידע המצרפי של חברי הפורום שנגיש לך בכל רגע שתרצה עשיר בהרבה מזה שתקבל מעבודה כלשהי שרוב הסיכויים לא תתמקד בנושאים הללו.
עבודה זה משהו שאתה צריך לעשות כדי למכסם את יחס ההכנסה הכספית ואחרת מהעבודה חלקי העלות שלה בין אם גם כספית, נפשית, זוגית או אחרת.
ככל שתרוויח יותר כך תוכל להגיע לעצמאות כלכלית יותר מהר לכן הייתי מתמקד במסלולי קריירה שאתה יודע מראש שמאפשרים לך להגיע לרמת ההכנסה הרצויה.

יהיה לך יותר קל לחסוך בבית, בסופו של דבר יש שם פחות הוצאות. אבל בחיים הוצאות וחיסכון לא צריך להיות השיקול המרכזי.
לגבי איך לנתב את הכסף שלך - אני במקומך קורא כל פוסט שהסולידית כתבה אי פעם. קורא את הבלוג התמונה הגדולה. אחר כך הדברים יהיו יותר מובנים.
לגבי הרצליה אני יכול לפרט לא מעט: שפע של מקומות עבודה במלצרות ובהייטק. תחבורה ציבורית לא רעה, מעולה לאופניים, ארנונה נמוכה. שכר דירה נורמלי ביחס למרכז - כמובן שיותר זולה מתל אביב. קח בחשבון שאין הרבה דירות שותפים, ודירות השותפים שכן יש הן דירות של סטודנטים בבן תחומי, שהוא מקום לימודים לאנשים שכסף הוא לא הבעיה שלהם - משמע הם לא הולכים במכוון לדירות הכי זולות שיש בעיר. מקום לגמרי לבד תוכל לממן, יש לא מעט יחידות דיור, אבל הן כמובן יהיו יקרות יותר בהכרח, ויקשו על החיסכון האגרסיבי. עוד משהו שכדאי לקחת בחשבון, הוא שהשכונות הזולות הן לא מרכז העניינים ודווקא בהן אין הרבה מקומות עבודה.

אם תגבש תוכנית סדורה עם מטרות ואמצעים להגיע למטרות אז המגורים בבית ההורים יהפכו לנסבלים. .. תקרא על חוזה אודסאוס שהסולידית המליצה לערוך עם עצמנו ...

מגורים בבית ההורים לעוד כמה שנים יכולים להוביל לחיסכון גדול וסכום גדול להשקעה ...

המטרה מקדשת את האמצעים ..

אם המגורים עם ההורים באמת בלתי נסבלים אז מומלץ על מגורים עם שותפים...

אני חושבת שדעתי תחרוג קצת מהנורמה בפורום, אבל זו היא דעתי.
יש לך שנים ממש מעטות להיות רווק צעיר חסר דאגות, בלי בעיות בריאות ובעיות גב.
שום דבר לא יקרה אם תתחיל את החיסכון שלך אחרי התואר.
אני חושבת שלמגורים לבד יש ערך שלא יסולא בפז. תלמד המון על עצמך, על החיים, ותרכוש הרבה כלים שיסייעו לך בהמשך הדרך לא פחות מחיסכון בבנק.

אין שום סיבה שלא תוכל ללמוד, לבלות, לעשות שטויות ולעזוב את הבית ולהסתדר עם מה שיש. כלומר - לחיות עם שותפים, לרכב על אופניים, לעשות טיולי קאוצ' סרפינג, להתפרנס מאיזה משרה חלקית מכניסה כמו מלצרות או כזו שתאפשר לך ללמוד במהלכה כמו אבטחה בלילות ובשבתות.
אם ב3-4 השנים הקרובות תחייה מבלי להגדיל את החיסכון לא יקרה כלום. אחרי הלימודים, כשתמצא עבודה אמיתית ומכניסה, תוכל להיכנס לשלב החיסכון האגרסיבי, אחרי שתרגיש שמיצית מספיק את החופש.
הדגש היחיד - לא להיכנס לחובות.

תהנה!

נקודה שלא עלתה כאן ושווה עיון.

אתה לומד בפתוחה וחסר עבודה = אתה יכול לגור בכל מקום בארץ (למעשה בעולם)
למה דווקא אזור המרכז? אתה יכול לגור בכל מקום בארץ כולל כאלו שהם זולים בהרבה.

הנה מה שאני עשיתי אחרי הצבא: עברתי לבאר שבע גרתי שם בדירת שותפים עם הוצאות חודשיות של כ2500 שקל. (אז כן בהחלט אפשר לחסוך כשגרים מחוץ לבית ההורים).

נאמר כאן בעבר בפורום "בהיותך צעיר וחסר מחויבות אתה גמיש. אתה יכול לחיות בכל מקום שבא לך".

הגישה שלי: אל תקבע את העבודה שלך לפי המגורים אלא את המגורים שלך לפי העבודה.

אה, אם יש לך שאלות על כל הלוגיסטיקה של שכירות (אני יודע שזה נראה מלחיץ בפעם הראשונה) אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי.

דבר ראשון ברוך הבא!
זה ללא ספק המקום הנכון ביותר להיות בו אם אתה רוצה להגיע לעצמאות כלכלית.D:
למה דווקא אזור המרכז? אתה יכול לגור בכל מקום בארץ כולל כאלו שהם זולים בהרבה.
נתחיל בזה שאני מסכים לגמרי עם @משה אין שום סיבה לגור רק במרכז בטח ובטח עם אתה לומד בפתוחה! גם אני השתחררתי לא מזמן ועברתי עם חברים לב"ש ואני חייב לציין שלצאת מהבית (בשבילי) הייתה ההחלטה הכי טובה שעשיתי בשנים האחרונות! זה נותן לך את שקט והשלווה להבין בעצמך מה אתה באמת רוצה לעשות ולא מה מצופה ממך לעשות. בנוסף הייתי ממליץ לך לבדוק באתר של היחידה לחיילים משוחררים על קורסים מקצועיים של משרד הכלכלה (אלא אם יש לך כבר הכשרה ספציפית מצה"ל שאתה יכול לנצל לעבודה) שהם על חשבון הפיקדון ולרוב לוקחים כמה חודשים בודדים ונותנים עבודה עם שכר יותר גבוה (אני הלכתי על קורס מנופאים).
ועל תשכח שעצמעות כלכלית זה אמצעי לא המטרה! המטרה היא לחיות איך שנכון לך!
ומעבר לזה אם אתה צריך עזרה או התייעצות אתה מוזמן לשלוח הודע בפרטי אשמח לעזור.:)

קודם כל תודה רבה לכולם!, יש פה הרבה דברים שאני באמת צריך עוד לחשוב עליהם, אבל האמת שבנוגע לעזיבה של הבית כבר החלטתי, השאלה היא רק איפה ואיך למרות הפגיעה בחסכון הפונטציאלי.

המחשבה על הרצליה דווקא נבעה מזה שכרגע רב החברים הקרובים עדיין בצבא או עסוקים במסגרות שלהם אז עם אני אעבור זה בלי חברים והרצליה קרובה מספיק כדי להמשיך להשאיר בקשר עם מי שקרוב אלי ולשמור על חיי החברה ומספיק רחוק מהבית כדי לחיות חיים עצמאיים, וברמה הלוגיסטית גם יותר נח מבחינת זה שאני אוכל למצוא עבודה קודם ואז מגורים ונראה לי שאם אעבור למקום רחוק זה יצטרך להיות ההפך שנראה לי טיפה מדאיג.

אני אבדוק את הקטע של הקורסים באתר של היחידה לחיילים משוחררים כמו שהציע shaisha זה נשמע כמו רעיון טוב

ובכל מקרה בנוגע לניתוב הכסף אני נראה לי אקח את הזמן באמת לקרוא את הבלוג ופוסטים בפורום כמו שחלק כאן הציעו ואחזור עם שאלות בנושא שיותר מגובשות.

תגור אצל ההורים עד שתתחתן או תגיע לגיל 30.
המוקדם ביניהם.
נגיד הגעת לגיל 30. ב9 שנים בהוצאה חודשית של 1500 שקל (כי גרים אצל ההורים ואין הוצאות...) יכול להיות שכבר תהיה עצמאי כלכלית... או קרוב לזה.

• אהבתי
Reactions: Roi
מוסיף עוד מילה, אם אתה מחליט לעזוב את בית ההורים, אני ממליץ לך לגור עם שותפים ולא ביחידת דיור לבד. לומדים הרבה מאוד ממגורים עם שותפים ולטעמי זה חשוב לקבל 'פידבק' בצורה של מגורים עם אחרים.

ברוך הבא לפורום!
יש לך עוד המון שנים של חסכון/השקעה לפניך. קח לך את הזמן ללמוד (גם בלימודים הפורמליים, גם באלו הלא פורמליים), ואל תשכח גם לחוות חוויות בדרך :).
השיקולים היכן לגור (הורים/מחוץ לבית, קרוב למרכז/פריפריה) הם מורכבים, ולא נחתכים אך ורק על הבסיס הרציונלי והכלכלי.
אני חושבת שבתחילת הדרך בחיים "הבוגרים" שלך, אם תצליח ליישם ולו רק את השיעור של לחסוך - אתה כבר בדרך הנכונה. זה לוקח זמן להפנים וליישם את כל התובנות הללו, so take your time.
בהצלחה בבחירות וביישום.

תגור אצל ההורים עד שתתחתן או תגיע לגיל 30.
המוקדם ביניהם.
נגיד הגעת לגיל 30. ב9 שנים בהוצאה חודשית של 1500 שקל (כי גרים אצל ההורים ואין הוצאות...) יכול להיות שכבר תהיה עצמאי כלכלית... או קרוב לזה.
דוגמה הזויה שסותרת את רוב מה שהבלוג הזה מדבר עליו. עצמאות כלכלית אינה צבירה של סכום שרירותי כלשהו, עצמאות כלכלית היא היכולת לשרוד בעצמך למשך עשרות שנים תוך צבירת הכישורים לעשות כן וצבירת הממון הנדרש. לגור אצל ההורים מאפשר, במקרה הטוב, חיסכון אגרסיבי אבל שולל ממך את היכולת וההבנה של המשמעות של קיום תוך תלות מינימאלית באחרים. לדוגמה, אני בטוח שתסכים איתי כי לאדם שגר אצל ההורים עד גיל שלושים לא יהיה מושג ירוק מהי ההוצאה החודשית שלו בתור אדם עצמאי ולכן החסכון שלו לא משקף את יכולתו לפרוש מוקדם.

דוגמה הזויה שסותרת את רוב מה שהבלוג הזה מדבר עליו. עצמאות כלכלית אינה צבירה של סכום שרירותי כלשהו, עצמאות כלכלית היא היכולת לשרוד בעצמך למשך עשרות שנים תוך צבירת הכישורים לעשות כן וצבירת הממון הנדרש. לגור אצל ההורים מאפשר, במקרה הטוב, חיסכון אגרסיבי אבל שולל ממך את היכולת וההבנה של המשמעות של קיום תוך תלות מינימאלית באחרים. לדוגמה, אני בטוח שתסכים איתי כי לאדם שגר אצל ההורים עד גיל שלושים לא יהיה מושג ירוק מהי ההוצאה החודשית שלו בתור אדם עצמאי ולכן החסכון שלו לא משקף את יכולתו לפרוש מוקדם.
אז לשיטתך עדיף להיות עם הון קטן יותר משמעותית העיקר לדעת כמה ההוצאה החודשית?
לא הצלחתי להבין לאן אתה חותר?

@ירוק בנשמה באופן פשטני, עצמאות כלכלית היא הכנסה פאסיבית קבועה שמכסה את הוצאותיך. אם אתה גר אצל ההורים, כנראה תצבור הון בקצב מהיר יותר, אבל הסיכוי שהוא יספיק לכסות את כל הוצאותיך כאשר תעזוב את הבית הוא אפסי. בנוסף, עצמאות כלכלית גם מורכבת מכישורי חיים שמגורים אצל ההורים מקשה עליך מאד לצבור. אני מאמין שעדיף קודם כל ללמוד מה המשמעות של להיות עצמאי, ורק לאחר מכן לשאוף להיות עצמאי כלכלית. אבל זה רק אני.

אני בן 23 בעצמי, ולדעתי הכי חשוב זה לצאת מהבית של ההורים.
אתה בן 21, אין לך כלום בחיים, שום התחייבות, אתה חופשי, לך תגור עם 20 שותפים בדירת חדר עם קירות מתקלפים. אתה יכול לישון 4 שעות ביום ובזמן הנותר לעשות הכל בשביל להתקדם בחיים.

בבקשה: https://www.youtube.com/watch?v=RBXZlYdiizk

אבל זה רק אני
1+ גם אני.
הגעה לעצמאות כלכלית על בסיס תלות כמעט מוחלטת באחרים, נראית לי באמת סותרת את הרעיון המרכזי.
מזהירה את עצמי שאולי אשנה את דעתי כשהילדים הפרטיים שלי יגיעו לשלב של לימודים גבוהים/תחילת התבססות בחייהם.

השאלה מה מבין שני הערכים חשוב לכם יותר בהקשר של עצמאות כלכלית- להיות לא תלותי לחלוטין או זמן פנוי. כי הם יכולים לבוא אחד על חשבון השני.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש צעיר,רוצה להתחיל לסלול את העתיד שלי התפתחות אישית 5
ח מתכננת להתחיל לימודים בסמסטר הקרוב בטכניון וחוששת לבחור בתחום שאני רוצה יומני מסע אישיים 19
T עזרה- רוצה להתחיל להשקיע וטובע מרוב חומר שוק ההון 12
S רוצה להתחיל להשקיע, התבלבלתי לגמרי מכל המידע שוק ההון 3
G רוצה להתחיל לסחור וצריך עזרה לגבי מסחר דרך ברוקר אמריקאי שוק ההון 9
W רוצה להתחיל להשקיע במניות, שאלה בנוגע לברוקר שוק ההון 8
A Peper Invest יכולה להתאים לחייל חובה? רוצה להתחיל להשקיע עצמאית שוק ההון 12
דניאל פינקלברג ממש רוצה להתחיל להשקיע באמצעות IB, אעריך עזרה מבעלי חשבון שם שוק ההון 20
ק רוצה להתחיל להשקיע אך חושש שהשוק לקראת נפילה שוק ההון 26
M רוצה להתחיל להשקיע שוק ההון 17
N רוצה להתחיל לסחור באופציות שוק ההון 4
G רוצה להתחיל - צריך עצות יומני מסע אישיים 38
R אני רוצה ללמוד על אג"ח בצורה מעמיקה, מאיפה להתחיל? שוק ההון 17
C רוצה להתחיל לחסוך וקצת מבולבל שוק ההון 3
ע בן 20 רוצה להתחיל להשקיע שוק ההון 18
בנאדם מעסיק לא רוצה לשלם פנסיה ופיצויים אוף טופיק 10
E רוצה לבנות תיק השקעות מפוזר. להיות ממוקד או לפזר? סביבות 400k שוק ההון 8
K רוצה להשקיע בS&P500 שוק ההון 28
א רוצה לפתוח חשבון עצמאי שוק ההון 3
S בן 35 רוצה אבל מפחד לעזוב את הבית של ההורים אוף טופיק 40
K אני רוצה לקנות בית בתל אביב נדל"ן 16
I קצת אבוד - רוצה לגשת למכרז לראשונה נדל"ן 9
Nons Ense מצאתי דירה שאני רוצה לרכוש, אילו שאלות חשוב לשאול את בעל הדירה? נדל"ן 6
C איך לציין לבנק שאני רוצה להעביר רק *חלק* מהניירות לבית ההשקעות? שוק ההון 11
S החזרי מס, רוצה לדעת שאני מבין נכון.. מיסים 13
א מפתחת Backend - רוצה להתמקצע בבינה מלאכותית התפתחות אישית 5
B עזרה רוצה לבנות תיק השקעות לטווח קצר שוק ההון 10
AlexNOSAM רוצה ללמוד פרסום, מכירות ו/או שיווק התפתחות אישית 0
H אשתי רוצה ללמוד קורס בהייטק. התפתחות אישית 24
D רוצה להתגרש אוף טופיק 18
N רוצה להחכים יומני מסע אישיים 8
E אני רוצה לעשות ללוות צלמים באופן עסקי ולא יודע איך לתמחר את זה. אשמח לעזרה אוף טופיק 2
ח רוצה לטוס בפעם הראשונה לחו"ל אוף טופיק 14
c881 סגן שר הבריאות רוצה לראות רופאים חרדים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 48
GeraltOfHaifa אני רוצה להעשיר את העברית שלי - איך עושים זאת? התפתחות אישית 23
הoוליד חייל משוחרר | בן 23 רוצה להבין יותר בכסף יומני מסע אישיים 20
D רוצה ללמוד על עסקים התפתחות אישית 2
ס משרת סטודנט בתוכנה - תחום ממש לא מעניין שאני לא רוצה להמשיך בו. מה עושים? התפתחות אישית 7
גימפל רוצה להשקיע בS&P 500 לעשות את זה דרך קופת גמל להשקעה, או דרך מסחר עצמאי בבורסה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
ה רוצה להעביר את הקרן השתלמות, קופת הגמל, והפנסיה מאלטשולר, למקום אחר למסלול עוקב מדד s&p. בסלייס יש מסלול כזה עם דמי ניהול 0.3 אבל הבנתי שלא ככ מומלץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
T אני רוצה ללמוד לצייר התפתחות אישית 1
A אני רוצה לשלם אחת לחודש משכורת לפרילנס בחו"ל. איך הכי כדאי? צרכנות פיננסית 0
YoniLevy הצעד הראשון: בגיל 18 נזכרתי שאני רוצה מלא כסף יומני מסע אישיים 21
YoniLevy בגיל 18 נזכרתי שאני רוצה מלא כסף יומני מסע אישיים 32
M עשיתי תוכנית כלכלית, לפני שמתחיל רוצה לוודא שלא טעיתי בדרך שוק ההון 25
ע מיסוי על אופציות שהחברה רוצה לרכוש חזרה מהעובד מיסים 3
U רוצה לפתוח חשבון אצל ברוקר אמריקאי, קצת חושש מהמעבר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
V רוצה לפתוח חשבון מסחר עצמאי אבל בית ההשקעות דורש ממני לשלוח לו צילום של תעודת זהות כולל תאריך הנפקה דרך האתר שלהם צרכנות פיננסית 8
E לקוח לא רוצה לשלם את מלוא הסכום כי טוען שכמה תמונות לא יצאו טוב. מה לעשות? אוף טופיק 22
M חברה שלי רוצה להשקיע 15 אלף ש"ח לטווח ארןך שוק ההון 10

נושאים דומים

Back
למעלה