• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

רוצה להיות סגור על עצמי לגבי למי להצביע בבחירות

• פותח הנושא פותח הנושא Shaz
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Shaz

משתמש בכיר
דירוג
3,354
אני תומך ברעיון של כחול לבן וישראל ביתנו לממשלת אחדות

ושוקל להצביע בנתיים לכחול לבן אבל חושב אולי לליברמן עם מחשבות להצביע למפלגת העבודה רק כדי שיעברו את אחוז החסימה (הצבעה אסטרטגית בלבד)...
מה לדעתכם האופציה הכי טובה לממש את רעיון ממשלת האחדות?

מבחינה פוליטית מבחינת רעיונות אני מעריך שאני הכי קרוב לכחול לבן... (לא אפרוס פה את כל משנתי הפוליטית כי זה ארוך..)

אבל אתמצט את השאלה למי זה שיממש את רעיון ממשלת האחדות סטייל לפיד גנץ וליברמן הכי טוב או שעדיף ללכת על הצבעה אסטרטגית למפלגת העבודה?

לא מחפש לשנות דעה של אף אחד ולא מחפש שתשנו את הדעות שלי.. רק מחפש תשובה לשאלה ואת דעתכם הכנה והאמיתית

מה אסטרטגי בלהצביע למפלגה מתה? כבר עדיף לשים פתק לבן, הקול שלך יתבזבז פחות.

במצב הנוכחי לא תהיה שום אחדות כשכל שאר המפלגות רק מנסות להפיל את נתניהו בידיעה שכל עוד הוא בפוליטיקה אין להן סיכוי להגיע לשלטון.

במצב הנוכחי לא תהיה שום אחדות כשכל שאר המפלגות רק מנסות להפיל את נתניהו בידיעה שכל עוד הוא בפוליטיקה אין להן סיכוי להגיע לשלטון.

להצביע למפגת העבודה בשביל שתעבור את אחוז החסימה לא כדי שישבו בקואליציה.. רק כדי שיחסמו קואליציה קיצונית מהצד הימני (אני גם לא בעד קואליציה קיצונית מצד שמאל)

אני מעדיף שיהיו בחירות פעם שלישית ושלא תקום ממשלה של מפלגות רק מצד אחד של המפה הפוליטית.. זאת דעתי

אין לי בעיה אישית נגד ביבי ואין לי בעייה שתקום קואליצית אחדות איתו אבל יש לי בעייה עם הקואליציה שלו..
(שוב דעתי האישית בלבד וזאת השאלה שלי.. לא מנסה לשנות דעה של אף אחד)

לא מדויק.
פתק לבן לא נספר במניין הקולות הכשרים.
פתק למפלגה "מתה" כן נספר, ומגדיל את סך הקולות שדרוש למפלגה כדי לעבור את אחוז החסימה. אם חשוב לך שמפלגות מתנדנדות כמו עוצמה לישראל לא יעברו, ההצבעה הזאת כן משמעותית.

לא מדויק.
פתק לבן לא נספר במניין הקולות הכשרים.
פתק למפלגה "מתה" כן נספר, ומגדיל את סך הקולות שדרוש למפלגה כדי לעבור את אחוז החסימה. אם חשוב לך שמפלגות מתנדנדות כמו עוצמה לישראל לא יעברו, ההצבעה הזאת כן משמעותית.
זה נאמר בצחוק, שעדיף לשים פתק לבן מלהיות אחד מ-10 המצביעים שלהם ;)

זה נאמר בצחוק, שעדיף לשים פתק לבן מלהיות אחד מ-10 המצביעים שלהם ;)
לנושא הדיון אני מבין ממך שזאת האופציה הכי פחות כדאית כן?
אם כך אז מה האופציה העדיפה?

לנושא הדיון אני מבין ממך שזאת האופציה הכי פחות כדאית כן?
אם כך אז מה האופציה העדיפה?
תתעלם מאחדות שסביר להניח שלא תהיה, אלא אם גנץ ולפיד ייפרדו וגנץ יסכים לשבת עם נתניהו כדי לצבור ותק לסיבוב הבא.
מה הדעות שלך בנושא המדיני? בטחוני? כלכלי? לפי זה אתה צריך לבחור.

תתעלם מאחדות שסביר להניח שלא תהיה, אלא אם גנץ ולפיד ייפרדו וגנץ יסכים לשבת עם נתניהו כדי לצבור ותק לסיבוב הבא.
מה הדעות שלך בנושא המדיני? בטחוני? כלכלי? לפי זה אתה צריך לבחור.

בגדול מדינית אני במרכז מעדיף את רעיות שתי המדינות על פני מדינה אחת אבל גם הוא לא כזה רעיון מי יודע מה... לפחות לא כשלצד השני יש אוטונומיה וחופש מוחלט (אני פשוט לא סומך עליהם.)

מבחינה כלכלית אני מרכז נוטה ימין (לדעתי)

מבחינה חברתית אני חושב שאני דיי בצד השמאלי של המפה

לדעתי בסך הכל כחול לבן בסיכום הכללי לדעתי הכי מתאימה לעמדה הפוליטית שלי (כמו שכתבתי בהתחלה)

בגדול מדינית אני במרכז מעדיף את רעיות שתי המדינות על פני מדינה אחת אבל גם הוא לא כזה רעיון מי יודע מה... לפחות לא כשלצד השני יש אוטונומיה וחופש מוחלט (אני פשוט לא סומך עליהם.)

מבחינה כלכלית אני מרכז נוטה ימין (לדעתי)
לי זה נשמע שאתה יותר מתאים להליכוד.
מבחינה חברתית אני חושב שאני דיי בצד השמאלי של המפה
אין באמת דבר כזה "חברתי". זה המצאה של פופוליסטים שמנצלים הזדמנויות רק כדי לשתות כספים מהקופה הציבורית.

לי זה נשמע שאתה יותר מתאים להליכוד.
הליכוד יותר בקטע של מדינה אחת עד כמה שאני מבין

אין באמת דבר כזה "חברתי". זה המצאה של פופוליסטים שמנצלים הזדמנויות רק כדי לשתות כספים מהקופה הציבורית.
מה זאת אומרת אין דבר כזה חברתי? אני מדבר על נושאי דת והיחס של המדינה כלפי הציבור מה מותר ומה אסור, חוקים וכו..

הליכוד יותר בקטע של מדינה אחת עד כמה שאני מבין
הליכוד יותר ריאלי בנושא הזה. מצד אחד לאפשר להם להקים ישות מסויימת שתהיה אחראית על התושבים שלה, מצד שני לא להתפשר על האינטרסים הבטחוניים של ישראל. ועד שזה יקרה משמרים את המצב הקיים ודוחים את הנושא ככל האפשר.
מה זאת אומרת אין דבר כזה חברתי? אני מדבר על נושאי דת והיחס של המדינה כלפי הציבור מה מותר ומה אסור, חוקים וכו..
זה לא חברתי. חברתי זה פופוליסטים שמבטיחים לך למשל שכר מינימום גבוה, לאפשר לכל הומלס חסר עבודה לקנות בית בכיכר המדינה, שמאשימים את ה"עשירים" שהתנהלו באחריות וחסכו כמה שקלים לאורך חייהם, את המשקיעים האכזרים שהעזו לקנות דירה כדי להשכיר אותה לחסרי המזל העשוקים וכו'. (אני מקצין בכוונה כדי להעביר את הנקודה)
דת ומדינה זה אכן נושא רגיש. אבל בפוליטיקה הישראלית עם ריבוי המפלגות הקטנות והסחטניות אי אפשר (או שיהיה קשה מאוד) להקים קואליציה בלעדיהם. אלא אם יקרה נס ותקום ממשלה של הליכוד-גנץ-ליברמן, אבל כרגע זה נראה רחוק מאוד.

הליכוד יותר ריאלי בנושא הזה. מצד אחד לאפשר להם להקים ישות מסויימת שתהיה אחראית על התושבים שלה, מצד שני לא להתפשר על האינטרסים הבטחוניים של ישראל. ועד שזה יקרה משמרים את המצב הקיים ודוחים את הנושא ככל האפשר.
לי נראה שביבי רץ מהר מהר על סיפוח.. דבר שנראה לי לא טוב.. לפחות לא היום..

זה לא חברתי. חברתי זה פופוליסטים שמבטיחים לך למשל שכר מינימום גבוה, לאפשר לכל הומלס חסר עבודה לקנות בית בכיכר המדינה, שמאשימים את ה"עשירים" שהתנהלו באחריות וחסכו כמה שקלים לאורך חייהם, את המשקיעים האכזרים שהעזו לקנות דירה כדי להשכיר אותה לחסרי המזל העשוקים וכו'. (אני מקצין בכוונה כדי להעביר את הנקודה)
דת ומדינה זה אכן נושא רגיש. אבל בפוליטיקה הישראלית עם ריבוי המפלגות הקטנות והסחטניות אי אפשר (או שיהיה קשה מאוד) להקים קואליציה בלעדיהם. אלא אם יקרה נס ותקום ממשלה של הליכוד-גנץ-ליברמן, אבל כרגע זה נראה רחוק מאוד.[/QUOTE]

מה שאתה קורה לו חברתי אני קורה לו כלכלי
אני אישית מעדיף עוד בחירות מאשר ממשלה קיצונית מהצד הימני הדתי..
ולהצביע ליכוד מהבחינה הזאת זה הצביע בדיוק לממשלה כזאת וזה לא מתאים לי

לי נראה שביבי רץ מהר מהר על סיפוח.. דבר שנראה לי לא טוב.. לפחות לא היום..
רק הבטחה של לפני בחירות. קח בערבון מוגבל כמו כל מילה שנאמרת לפני בחירות.
וגם אם זה יתממש, יש לך ספק ששליטה ישראלית בבקעת הירדן הכרחית לבטחון ישראל?
מה שאתה קורה לו חברתי אני קורה לו כלכלי
אתה לא בעד שוק חופשי? הפחתת רגולציה?
אתה מתמקד המון בנושא הדת וכדי לפתור אותו יוצר בעיה בכל הפרמטרים האחרים שחשובים הרבה יותר לטווח הארוך.
נגיד שתקום ממשלה בלי הליכוד ובלי דתיים, מי יישב בה? גנץ-לפיד, ליברמן, העבודה(?), המשותפת. יש לך 61?
ואם כן, זאת ממשלה שבאמת תהיה מרוצה ממנה?

רק הבטחה של לפני בחירות. קח בערבון מוגבל כמו כל מילה שנאמרת לפני בחירות.
וגם אם זה יתממש, יש לך ספק ששליטה ישראלית בבקעת הירדן הכרחית לבטחון ישראל?

שליטה זה תלוי עד כמה
אבל לא סיפוח

אתה לא בעד שוק חופשי? הפחתת רגולציה?
אתה מתמקד המון בנושא הדת וכדי לפתור אותו יוצר בעיה בכל הפרמטרים האחרים שחשובים הרבה יותר לטווח הארוך.
נגיד שתקום ממשלה בלי הליכוד ובלי דתיים, מי יישב בה? גנץ-לפיד, ליברמן, העבודה(?), המשותפת. יש לך 61?
ואם כן, זאת ממשלה שבאמת תהיה מרוצה ממנה?

כתבתי שככלית אני מרכז נוטה ימין

והממשלה שנתת זה סתם אוסף מפלגות שלא ישבו יחד בשום בקואליציה..
אין בכלל אופציה כזאת

שליטה זה תלוי עד כמה
אבל לא סיפוח
מה ההבדל? אתה מכיר בחשיבות השליטה בשטח, אבל לא מוכן שהמדינה תכריז עליו?
אתה רואה סיטואציה ומוכן לקבל שישראל תוותר על השליטה שם?
הממשלה שנתת זה סתם אוסף מפלגות שלא ישבו יחד בשום בקואליציה..
אין בכלל אופציה כזאת
ענית לעצמך :)

מה ההבדל? אתה מכיר בחשיבות השליטה בשטח, אבל לא מוכן שהמדינה תכריז עליו?
אתה רואה סיטואציה ומוכן לקבל שישראל תוותר על השליטה שם?

ענית לעצמך :)

לא רוצה באופן מיוחד לאזרח את הערבים שחיים שם וזה כמובן הכנה לסיפוח גדול יותר...
אני לא ממש מעוניין

מה הכוונה עניתי לעצמי? ממשלת אחדות היא ריאלית יחסית והאופציה אחרת הריאלית היא ממשלת ימין חרדית
אין עוד אופציות שצריך לקחת בחשון כי זה פשוט מנותק מהמציאות

לא רוצה באופן מיוחד לאזרח את הערבים שחיים שם וזה כמובן הכנה לסיפוח גדול יותר...
אני לא ממש מעוניין
לא מדברים על אפשרות סיפוח של תושבים ערבים. וסיפוח של יו"ש עוד רחוק מאוד (וגם שם זה לא אמור לכלול תושבים ערבים).
ונגיד שהכל בסדר, מה עם ערביי ישראל? בסוף נגלה שאתה בכלל עוצמה לישראל :lol:
ממשלת אחדות היא ריאלית יחסית
איך ריאלית כשכל המפלגות שכרגע בחוץ רואות רק מטרה אחת: להפיל את נתניהו ושלטון הליכוד.
הפוליטיקה הישראלית עם ריבוי המפלגות מאוד בעייתית בקטע הזה והסיכויים שתקום ממשלה בלי דתיים קלושים מאוד.
ובטח שבתקופת בחירות כולם רק מלכלכים על כולם ואין איזשהי תקווה באופק לאחדות.

לא מדברים על אפשרות סיפוח של תושבים ערבים. וסיפוח של יו"ש עוד רחוק מאוד (וגם שם זה לא אמור לכלול תושבים ערבים).
ונגיד שהכל בסדר, מה עם ערביי ישראל? בסוף נגלה שאתה בכלל עוצמה לישראל :lol:
מי שהוא כבר אזרח ישראלי מגיע לו כל הזכויות כאזרח בלי שום הבדל

ומי שלא לא הייתי רוצה לתת אזרחות פרט לפי הצוך של המדינה כמו משקיעים זרים וכו..

בטח שלא מאות אלפים מצב סוציואקונומי נמוך מאוד וטינה מאוד קשה אלינו כשאנחנו במצב כלכלי לא משהו

איך ריאלית כשכל המפלגות שכרגע בחוץ רואות רק מטרה אחת: להפיל את נתניהו ושלטון הליכוד.
הפוליטיקה הישראלית עם ריבוי המפלגות מאוד בעייתית בקטע הזה והסיכויים שתקום ממשלה בלי דתיים קלושים מאוד.
ובטח שבתקופת בחירות כולם רק מלכלכים על כולם ואין איזשהי תקווה באופק לאחדות.

מסכים שהסיכוי לא גדול ואני מעדיף אותו וכמו שאמרתי אני מעדיף גם שוב בחירות באופן אישי מאשר לחזק מפלגות שכל רצונן היא ממשלת ימין חרדית עם גורמים משיחיים שאני אישית לא מתחבר אליהם..

אתה מושפע יותר מדי מהתקשורת ומהשטויות שסמוטריץ' פולט :)
טוב אני מעדיף להפסיק כי זה חורג מנושא הדיון..
בהנחה שאני חותר לממשלת אחדות מי המפלגה שהכי תקרב אותנו לתוצאה הזאת?

רק שתבין כמה אני תזזיתי ב 2013 הצבעתי עוצמה לישראל
וב 2015 הצבעתי הבית היהודי

וזה למה אני מעדיף להפסיק בניסיון לשכנע אותי מה כדאי ומה לא..

זה מה שבחרתי להפעם ועם זה אני הולך

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E רוצה לבנות תיק השקעות מפוזר. להיות ממוקד או לפזר? סביבות 400k שוק ההון 8
ה בן 21- רוצה להיות חוקר. רק הייטקיסטים יכולים לשרוד במדינה? יומני מסע אישיים 143
S כלכלת משפחה כשחצי מהמשפחה לא רוצה להיות פרוגלית צרכנות פיננסית 15
R התייקרות בביטוח בריאות פרטי, רוצה להבין אם זה סביר צרכנות פיננסית 18
F חדש ב-IRA , רוצה להשקיע ל-15 שנים ב-S&P500 , איך מתקדמים ? שוק ההון 19
א רוצה למנוע מעבר לעוסק מורשה מיסים 15
B רוצה להתחיל להשקיע, איך כדאי לי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
ת רוצה להשקיע חכם אחרי המון טעויות בדרך שוק ההון 7
M רשות שוק ההון רוצה לחסל את הIRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 52
בנאדם מעסיק לא רוצה לשלם פנסיה ופיצויים אוף טופיק 10
K רוצה להשקיע בS&P500 שוק ההון 28
א רוצה לפתוח חשבון עצמאי שוק ההון 3
S בן 35 רוצה אבל מפחד לעזוב את הבית של ההורים אוף טופיק 40
K אני רוצה לקנות בית בתל אביב נדל"ן 16
I קצת אבוד - רוצה לגשת למכרז לראשונה נדל"ן 9
ח מתכננת להתחיל לימודים בסמסטר הקרוב בטכניון וחוששת לבחור בתחום שאני רוצה יומני מסע אישיים 19
Nons Ense מצאתי דירה שאני רוצה לרכוש, אילו שאלות חשוב לשאול את בעל הדירה? נדל"ן 6
C איך לציין לבנק שאני רוצה להעביר רק *חלק* מהניירות לבית ההשקעות? שוק ההון 11
S החזרי מס, רוצה לדעת שאני מבין נכון.. מיסים 13
א מפתחת Backend - רוצה להתמקצע בבינה מלאכותית התפתחות אישית 14
B עזרה רוצה לבנות תיק השקעות לטווח קצר שוק ההון 10
AlexNOSAM רוצה ללמוד פרסום, מכירות ו/או שיווק התפתחות אישית 0
H אשתי רוצה ללמוד קורס בהייטק. התפתחות אישית 24
D רוצה להתגרש אוף טופיק 18
N רוצה להחכים יומני מסע אישיים 8
E אני רוצה לעשות ללוות צלמים באופן עסקי ולא יודע איך לתמחר את זה. אשמח לעזרה אוף טופיק 2
ח רוצה לטוס בפעם הראשונה לחו"ל אוף טופיק 14
c881 סגן שר הבריאות רוצה לראות רופאים חרדים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 48
GeraltOfHaifa אני רוצה להעשיר את העברית שלי - איך עושים זאת? התפתחות אישית 23
הoוליד חייל משוחרר | בן 23 רוצה להבין יותר בכסף יומני מסע אישיים 20
D רוצה ללמוד על עסקים התפתחות אישית 2
ס משרת סטודנט בתוכנה - תחום ממש לא מעניין שאני לא רוצה להמשיך בו. מה עושים? התפתחות אישית 7
גימפל רוצה להשקיע בS&P 500 לעשות את זה דרך קופת גמל להשקעה, או דרך מסחר עצמאי בבורסה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
ה רוצה להעביר את הקרן השתלמות, קופת הגמל, והפנסיה מאלטשולר, למקום אחר למסלול עוקב מדד s&p. בסלייס יש מסלול כזה עם דמי ניהול 0.3 אבל הבנתי שלא ככ מומלץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
T אני רוצה ללמוד לצייר התפתחות אישית 1
A אני רוצה לשלם אחת לחודש משכורת לפרילנס בחו"ל. איך הכי כדאי? צרכנות פיננסית 0
YoniLevy הצעד הראשון: בגיל 18 נזכרתי שאני רוצה מלא כסף יומני מסע אישיים 21
YoniLevy בגיל 18 נזכרתי שאני רוצה מלא כסף יומני מסע אישיים 32
M עשיתי תוכנית כלכלית, לפני שמתחיל רוצה לוודא שלא טעיתי בדרך שוק ההון 25
ע מיסוי על אופציות שהחברה רוצה לרכוש חזרה מהעובד מיסים 3
U רוצה לפתוח חשבון אצל ברוקר אמריקאי, קצת חושש מהמעבר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
V רוצה לפתוח חשבון מסחר עצמאי אבל בית ההשקעות דורש ממני לשלוח לו צילום של תעודת זהות כולל תאריך הנפקה דרך האתר שלהם צרכנות פיננסית 8
E לקוח לא רוצה לשלם את מלוא הסכום כי טוען שכמה תמונות לא יצאו טוב. מה לעשות? אוף טופיק 22
M חברה שלי רוצה להשקיע 15 אלף ש"ח לטווח ארןך שוק ההון 10
N מה אתם... הייתם עושים ? - רוצה לעבור מניהול תיק בבנק שוק ההון 0
אני חדש סליחה אם זה שייך לנדלן, רק רוצה להבין. כשאני שוכר דירה, חובה לשלם ארנונה ודמי וועד? אוף טופיק 1
I אלטרנטיבה לכרטיס אשראי ללא עמלות (בדומה ל "כזה אני רוצה") לבעלי דיירקט צרכנות פיננסית 7
G לא רוצה לקחת משכנתא מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 27
תפוזינה רוצה לראות ב־IB כמה תשואה יש לי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
E רוצה להעביר 70 אלף שקל לקופות גמל להשקעה. כדאי בתקופה הזו ומה הדמי ניהול? שוק ההון 61

נושאים דומים

Back
למעלה