• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

רווק עם הון עצמי - האם לקנות דירה למגורים או לשכור?

• פותח הנושא פותח הנושא 1337justme
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

1337justme

משתמש בכיר
דירוג
1,021
שלום,
אני רווק, באפשרותי לקנות דירת 2-3 חדרים באזור שאני מעוניין לגור בו ללא צורך במשכנתא (ישאר לי גם ממון נוסף למחיה והוצאות שוטפות).
אני לא בטוח מה עדיף לי מבחינה כלכלית, לשכור דירה ולהשקיע את הכסף בבורסה או לקנות בכסף דירה למגורים.

להתלבטות נכנס גם העניין של רכוש משותף כאשר אכיר מישהי, קנית דירה תאלץ אותי לבקש ממנה לחתום על הסכם ממון, משהו שלא תמיד נעים לעלות במערכת יחסים. לעומת זאת, אם אשכור דירה, לא אעמוד בפני הדילמה הזו.

מה הייתם ממליצים לרווק במצבי?. על פניו זה מרגיש כאילו אני הולך רחוק מדיי בתור רווק עם המחשבה לקנות דירה למגורים, דבר שמתאים יותר לזוגות צעירים, אך מצד שני מחירי הדירות רק עולים ויש גם את העניין הפסיכולוגי של נוחות במקום שהוא שלי מבלי לעבור דירה כל תקופה וההרגשה של "זריקת כסף לפח" בשכירת דירה.

תודה.

קודם כל הייתי מוציא את נושא רכוש משותף ממכלול השיקולים כאן
גם אם לא תקנה דירה עדיין יישאר לך הכסף, וגם עליו תרצה להגן בהסכם ממון
ואם כבר, יותר קל להגן בהסכם ממון על דירה מוחשית שרכשת לפני שהכרת אותה

לגבי השאלה לגופה - דעתי האישית שהמחירים הינם מחירי בועה ואין שום סיבה לקנות כאשר אתה יכול בתשואה של 2-3% לשכור את הדירה שאתה צריך

תודה על התגובה,
כלומר לשכור ולחכות שהמחירים ירדו ואז לקנות?.
העניין הוא שקשה להאמין שהמחירים ירדו, האם יש סיבות הגיוניות לירידת מחירים בשנים הקרובות?.

דובר פה רבות על מחירי הדירות. אל תשכח שבמשך עשור עד 2007 המחירים היו בירידה.
לגבי השקעות באופן כללי,מילת המפתח היא פיזור, כאשר אתה רוכש נכס יחיד ברוב כספך, אתה בעצם יוצר תיק השקעות מאוד לא מפוזר. ובכך מגדיל את הסיכון של התיק.

ההרגשה של "זריקת כסף לפח" בשכירת דירה.
כאשר הכסף מושקע בדירה, אתה אמנם לא משלם שכירות על הנכס, אבל אתה מפסיד את התשואה שהכסף שלך היה יכול לעשות בזמן הזה במקום אחר. לכן לא נכון להסתכל על שכירות כ"זריקת כסף לפח". נכון להסתכל על המאזן בין השכירות שהיית משלם לעומת התשואה שכנראה היית מרוויח על אותו סכום שהושקע בדירה.
ברוב הדירות שאנשים קונים למגורים, התשואה על אותו סכום אם היה מושקע בשוק ההון (או אפילו מושקע בדירות, אבל כאלו שנבחרו על פי התשואה שלהן ולא על פי הרצון שלך לגור בהן) היתה גבוהה יותר מעלות השכירות של מגורים באותו נכס. תוסיף לכך את העובדה שרוב האנשים (בודאי רווקים) שקונים דירה למגורים, קונים דירה הרבה יותר יקרה מזו שהם היו מוכנים לגור בה בשכירות - ההפסד הוא גדול עוד יותר.

כל זה לגבי העניין הכלכלי. אבל כסף זה לא הכל בחיים, ואם יש לך מספיק כדי לקנות בלי משכנתא ועוד ישאר לך, זו לא בהכרח החלטה רעה לקנות, מבחינת איכות החיים שלך. צריך רק להבין שרוב הסיכויים שמבחינה פיננסית זו החלטה שתעלה לך כסף, לא תחסוך לך כסף. אתה צריך להחליט אם הנוחות שלך שווה לך את ההפרש הכספי.

אני מציעה את ההסתכלות המספרית הבאה (תחליף את המספרים בדוגמא במספרים שמתאימים לסיטואציה שלך):
נניח שיש לך מיליון וחצי ש"ח, ואתה משווה שתי אפשרויות: לשכור דירה ב4000 ש"ח ולהשקיע את הכסף בשוק ההון,
או לקנות דירה בכל הסכום ולגור בה.

אם תשקיע את הכסף בשוק ההון בצורה אחראית, נניח שאתה יכול לצפות לתשואה אחרי מס של 4% בשנה (שים לב, זו הנחה שאף אחד לא יכול להבטיח לך שהיא נכונה!). אז מיליון וחצי ש"ח יעשו לך 5000 ש"ח בחודש בשנה הראשונה - והרווח רק יעלה מדי שנה בגלל רבית דריבית.
מצד שני תצטרך לשלם שכירות בגובה 4000ש"ח לחודש.

לעומת זאת, אם תקנה בסכום הזה דירה, לא תצטרך לשלם שכירות, אבל גם לא תרוויח את התשואה. מדובר בהפסד חודשי (התחלתי!) של 1000 ש"ח בחודש. ההפסד יעלה עם הזמן בגלל רבית דריבית. זה בנוסף על הוצאות שוטפות על דירה בבעלותך, שהן גבוהות מההוצאות על דירה שאתה שוכר. עכשיו אתה יכול להחליט אם שווה לך לשלם 1000ש"ח בחודש או יותר על הנוחות של לחיות בדירה משלך.

כמובן הכל כאן תלוי במספרים, יכול לצאת גם רווח בקניית דירה (אבל זה נדיר בדירות מהסוג שרוב האנשים רוצים לקנות למגורים).

@מרק עוגיות
אני מסכים עקרונית רק אוסיף שהרגישות בהנחות קובעת את המסקנה :-)
לדוגמא האם הנכס מעלה את ערכו ראלית ?
האם השכירות לא תעלה ראליית עם השנים ?
האם הנכס נקנה בשויי ראלי או יותר/פחות ?

אני הייתי ממליץ לכל מי שמתלבט להכין אקסל
ולחשב את שווי ההשקעה (לא לשכוח שאם הדירה חוסכת כסף שעכשיו פנוי להשקעה אז זה גם צריך להיכנס כמו שעלות המינוף אם קיימת גם צריכה להיכנס לתחשיב)
להזין כל מני הנחות שהם סבירות (גם אם לא רצויות)
ולקבל בדיקת רגישות ל אלטרנטיבות
אבל צריך להבין שאם אתה מכניס שהנכס הוא 30% פחות משוויו או לחילופין שההשקעה מקבלים 6% ראלי הרי שכבר החלטת אם לקנות או לשכור :-)

אני חושב שהסיכון הכי גבוהה שאתה לוקח כאשר אתה רוכש דירה - הוא הסיכון של מפגעים סביבתיים :
* שכנים בעייתים.
* משאיות חונות/פורקות/מעמיסות.
* גני ילדים/בתי ספר/תיכונים רועשים.
* קיוסק שעובד 24 שעות ביממה.
* אופנוען שחייב לעבור ליד הבית שלך ב6 בבוקר ולהחריש את כל הרחוב.
שלא לדבר על תרחישים יותר גרועים -
השתלטות על השכונה/ רחוב/ בית בידי אוכלוסיות מוחלשות.

אם כל זה לא מתרחש היום, זה עלול להתרחש בעתיד.
הבעיה היא ששום מקום לא חסין לערס עם מכונת קריוקי.

כאשר אתה שוכר דירה - אתה יכול לקום וללכת בכל רגע.

עוד כמה נק' למחשבה שהחברים למעלה לא העלו:
1) תלוי מאוד מהי האלטרנטיבה. אם למשל אתה לא בנוי נפשית לתיק עם אחוז מניות יחסית גבוה (ולהחזיק בו גם במשברים), ההבדלים מאוד מצטמצמים מבחינה כלכלית, בטח בעידן של ריבית סביב ה - 0.
2) אפשרות שהייתי שוקל ברצינות היא יצור כלאיים, כלומר, קניה במינוף של %x ואת היתרה לשים ב - 100% מניות. (לא ממליץ כמובן, רעיון).
3) חשוב גם להסתכל על כספים נוספים כמו פנסיות, קופות גמל, על איזה סכומים מדובר היכן ובמה הן מושקעות, ירושות עתידיות באם יהיו כאלה: אם למשל אתה צפוי לקבל דירה בעתיד זה טיעון די חזק נגד לשים את כל מה שיש לך בדירה נוספת כיום. (כמובן שדברים תמיד יכולים להשתנות ולא צריך חס וחלילה לבנות על ירושות, אבל גם להיות עיוור לחלוטין למציאות זה לא הכי חכם).
בגדול קניית דירה במחירים הנוכחיים היא לא גליק גדול אבל אם אתה עושה עסקה סבירה היא כן צפויה להניב לך איזה 4% לשנה במינוף קטן יחסית כך שזה גם לא רע. בטח לא רע אם אתה מכמת את היתרונות הפסיכולוגים למספר כלשהו ומתמחר גם אותו, ובטח לא רע אם לא מתאים לך לאופי ללכת על תיק מנייתי די אגרסיבי, לעצום עיניים 30 שנה ולקוות לטוב. סה"כ סביר. וסביר במיוחד לדירות 2-3 חדרים במקומות פחות בועתיים, כי לדירות הללו הביקושים יחסית קשיחים ויש חסם תחתון יותר יציב לדעתי.

שאלה מצויינת ומאוד קשה. אני אוסיף את ההרהורים שלי בנושא:
1. אני מצדד בעיקרון בהשקעה בשוק ההון אבל חושב שכדאי לפזר ולהשקיע גם בדירה. אבל... כמו שציינו זו תקופה רעה של בועה במחירי הנדלן.
2. הקאצ' הוא שאם תשקיע עכשיו בשוק ההון הכסף לא באמת נזיל לרגע שבו המחירים ירדו, כי שוק ההון זו השקעה לטווח ארוך.
3. מבחינה כלכלית נטו (וחבר'ה אל תזנקו עליי) - אתה יכול לעשות את ההשקעה הרבה יותר משתלמת אם תמנף ולמשל תקנה 2 דירות במינוף סביר של 50%. נקודה למחשבה, כי אמנם לקנות דירה עם 100% הון ראשוני זה הכי בטוח ובלי מינוף, אבל זה הפסד כמעט ודאי של כסף לאור המחירים היום.

לא ממליץ ולא מייעץ, רק מעלה נקודות למחשבה.

אני לא בטוח מה עדיף לי מבחינה כלכלית, לשכור דירה ולהשקיע את הכסף בבורסה או לקנות בכסף דירה למגורים.
כלכלית זה ברור מה עדיף לך, השאלה אם תצליח להתמיד בתוכנית 30 שנה ולא למכור את התיק כשהוא יירד בשנה זו או אחרת.

תודה לכם על העזרה.
לפי התגובות נראה שבאמת עדיף ללכת על שכירות, התרחיש היחיד שבו ארוויח מקנית דירה למגורים היא אם אכן מחירי הדירות רק יעלו כמו שהם עלו עד עכשיו, וגם אז הכסף יהיה כלוא בנכס אחד ולא מפוזר כמו בהשקעה סולידית.

במידה ואחליט ללכת על האופציה של שכירות, תוכלו לתת לי המלצה לצורת השקעה מומלצת?. האם הייתם ממליצים על אחת מצורות ההשקעה שבקישור הבא:
http://www.hasolidit.com/8-תיקי-השקעות-עצלים-עבור-המשקיע-הישראלי

תודה.

עוד כמה נק' למחשבה שהחברים למעלה לא העלו:
1) תלוי מאוד מהי האלטרנטיבה. אם למשל אתה לא בנוי נפשית לתיק עם אחוז מניות יחסית גבוה (ולהחזיק בו גם במשברים), ההבדלים מאוד מצטמצמים מבחינה כלכלית, בטח בעידן של ריבית סביב ה - 0.

האם השקעה בסגנון תיק ההשקעות של בראון לא טובה כרגע?, מדוע כדאי דווקא אחוז מניות גבוה יחסית?. אני מעוניין בהשקעה סולידית.

האם השקעה בסגנון תיק ההשקעות של בראון לא טובה כרגע?, מדוע כדאי דווקא אחוז מניות גבוה יחסית?. אני מעוניין בהשקעה סולידית.

השאלות שאתה צריך לשאול את עצמך הן:
1. כמה סיכון אתה צריך לקחת? נגזרת של כמה הון אתה רוצה ומתי. אם חישבת ומצאת ש2 מיליון שח עד גיל 35 יספק אותך ויאפשר לך את החיים שאתה רוצה אז תגזור מזה ריזה תשואה אתה צריך. אולי אתה כבר כמעט שם ובכלל חבל להסתכן במניות.
2. כמה סיכון אתה מסוגל לקחת? המניות הן כלי מסוכן ומפחיד עם הרבה טלטלות. יש כלים אונליין שונים שיאפשרו לך לקבל תחושה בהקצאות שונות כמה מסוכן זה. למשל אםתיק של 50 אחוז מניות יכול לרדת ברגע נתון 30 אחוז תחשוב אם זה מתאים לך. ורצוי לקחת קצת פחות סיכון מזה.
3. כמה סיכון אתה יכול לקחת? האם ישלך עבודה? מה ההכנסה? עד כמה יש לך יציבות תעסוקתית? וכו.

מכאן תגזור הקצאת נכסים.

לגבי הארי בראון זה תיק קצת לא סטנדרטי, שהרבה טוענים שהוא לא בחירה מדהימה בתקופה שכזו.

לא ממליץ ולא מייעץק

יש פוסט בבלוג, אם אני לא טועה נקרא 'ההשקעה הגרועה ביותר שאפשר להעלות על הדעת'

השאלות שאתה צריך לשאול את עצמך הן:
1. כמה סיכון אתה צריך לקחת? נגזרת של כמה הון אתה רוצה ומתי. אם חישבת ומצאת ש2 מיליון שח עד גיל 35 יספק אותך ויאפשר לך את החיים שאתה רוצה אז תגזור מזה ריזה תשואה אתה צריך. אולי אתה כבר כמעט שם ובכלל חבל להסתכן במניות.
2. כמה סיכון אתה מסוגל לקחת? המניות הן כלי מסוכן ומפחיד עם הרבה טלטלות. יש כלים אונליין שונים שיאפשרו לך לקבל תחושה בהקצאות שונות כמה מסוכן זה. למשל אםתיק של 50 אחוז מניות יכול לרדת ברגע נתון 30 אחוז תחשוב אם זה מתאים לך. ורצוי לקחת קצת פחות סיכון מזה.
3. כמה סיכון אתה יכול לקחת? האם ישלך עבודה? מה ההכנסה? עד כמה יש לך יציבות תעסוקתית? וכו.

מכאן תגזור הקצאת נכסים.

לגבי הארי בראון זה תיק קצת לא סטנדרטי, שהרבה טוענים שהוא לא בחירה מדהימה בתקופה שכזו.

לא ממליץ ולא מייעץק

לגביי מטרת החיסכון שלי, אני עדיין לא יודע להגדיר זאת, אני צריך לחשוב על זה, אבל כעקרון אני רוצה לפחות לשמור על ערך הכסף.
הכסף שאמור לשמש למטרת קנית הדירה הוא מההורים, אין לי אחים ואחיות.
ההון העצמי שלי כרגע הוא כ300K ויש לי עבודה מסודרת עם משכורת שעולה כל שנה בכמה אחוזים.

אני לא בן אדם של סיכונים גדולים במיוחד, בגלל זה אהבתי את הרעיון של הסולידית, קראתי כמה מאמרים באתר, המאמרים היו דומים פחות היותר לגישה של בראון, בין היתר גם המאמר הזה:
http://www.hasolidit.com/השקעה-סולידית-פשוטה-למתחילים

אם גישה סולידית כזו להשקעה לא מומלצת, אז מה מומלץ כיום? האם יש לך דוגמא להשקעה טובה?. האם בהשקעה סולידית לא ניתן לקבל תשואה של 2-3%?.

תודה.

זאת דעתי האישית:
תמיד (לפחות בבלוג/פורום הסולידית) כשעולה האפשרות של קניית דירה, עולה מנגד הטענה ש"דירה מרכזת את כל ההון שלך בנכס פיזי ספציפי אחד וזה סיכון גדול"...
זה נכון.
אבל גם לא נכון.

את אותו הדבר ניתן לאמר על תיק השקעות, גם אם הוא מפוזר בין 50k חברות שונות, עדיין מדובר בפלטפורמה ספציפית שנועלת את הכסף שלך בה ומושפעת מדברים ששוק הנדל"ן לא תמיד מושפע מהם.

בגלל זה, לפי דעתי קניה למגורים היא דווקא בחירה נכונה, במיוחד בשביל בן אדם צעיר שעוד עומד לחסוך הרבה כסף בחיים, כסף שיכול ללכת במקביל, לתיק השקעות מפוזר ורווחי (כמובן, לא מייעץ או ממליץ).

יש עוד נקודות חשובות שיכולות להכנס לחישוב - כמו אופציה שדירה קנויה יכולה להניב לך רווחים או חסכונות שבבית שכור לא ניתן להשיג.

אבל באופן כללי דעתי האישית היא שאדם שיכול להרשות לעצמו לקנות בית ובמקביל להרוויח הוד כסף מעוד מקומות פסיביים (תיק השקעות כבר אמרנו?)+ששלם במיליון אחוז עם הדירה/שכונה/עיר/מדינה בה הוא קונה, עושה החלטה נבונה ומוסיף פיזור מכובד למקורות ההכנסה שלו (כן, חיסכון זה גם הכנסה).

לא ממליץ או מייעץ, תעשה מה שנכון בשבילך.

עריכה:
לדעתי השיקול של אם שוק הנדלן יעלה או יתרסק לא רלוונטי בעליל.
מחירי הדירות יכולים להמשיך לעלות גם עוד 50 שנה, מצד שני, בתרחישים מסוימים סנדוויץ טונה יכול לעלות יותר מדירה.
אף אחד מאתנו לא יודע מה יקרה, הכל בגדר ניחושים.

לא יודע מה זה 'השקעה סולידית'. כל ההשקעות חשופות לסיכון, מזומן מסוכן, אג"ח ממשלתי/חברות מסוכן, מניות מסוכנות, סחורות מסוכנות, נדל"ן מסוכן - הכל מסוכן ואי אפשר להמלט מזה. אתה צריך לחשוב טוב טוב, לנסות ללמוד את הנושאים קצת יותר לעומק, להתייעץ עם האנשים הנכונים ולגבש החלטה מושכלת איזה סיכון אתה מעוניין להשית על עצמך ובאלו תנאים.
באופן מאוד כללי אני יכול לומר שלדעתי אם אתה מחפש השקעה שתניב בסבירות גבוהה מאוד 2-3% שנתי לטווח הארוך ובלי המון דפיקות לב, נכס נדל"ני כלשהו בהחלט יכול לעשות את העבודה. סה"כ - לרוב רובה של האוכלוסיה, השקעה בנדל"ן מניבה את התשואות הגבוהות ביותר.
אני יכול להמליץ לך שלא להתקרב להשקעות בשוק ההון מבלי להבין לעומק במה הדברים אמורים. לגבי נדל"ן - וול, בד"כ מקבלים החלטה קריטית אחת או שתיים בלבד (נניח ההחלטה לקנות ואיזה משכנתא לקחת או כמה אחוזי מינוף וכו') ונעזרים באנשי מקצוע לשם כך ולא זזים מהפוזיציה כמה עשורים, יש פה פחות מתכון לאסון למי שיש הון עצמי ולא מתמנף למוות.

נערך לאחרונה ב:
לא יודע מה זה 'השקעה סולידית'. כל ההשקעות חשופות לסיכון, מזומן מסוכן, אג"ח ממשלתי/חברות מסוכן, מניות מסוכנות, סחורות מסוכנות, נדל"ן מסוכן - הכל מסוכן ואי אפשר להמלט מזה. אתה צריך לחשוב טוב טוב, לנסות ללמוד את הנושאים קצת יותר לעומק, להתייעץ עם האנשים הנכונים ולגבש החלטה מושכלת איזה סיכון אתה מעוניין להשית על עצמך ובאלו תנאים.
באופן מאוד כללי אני יכול לומר שלדעתי אם אתה מחפש השקעה שתניב בסבירות גבוהה מאוד 2-3% שנתי לטווח הארוך ובלי המון דפיקות לב, נכס נדל"ני כלשהו בהחלט יכול לעשות את העבודה. סה"כ - לרוב רובה של האוכלוסיה, השקעה בנדל"ן מניבה את התשואות הגבוהות ביותר.
אני יכול להמליץ לך שלא להתקרב להשקעות בשוק ההון מבלי להבין לעומק במה הדברים אמורים. לגבי נדל"ן - וול, בד"כ מקבלים החלטה קריטית אחת או שתיים בלבד (נניח ההחלטה לקנות ואיזה משכנתא לקחת או כמה אחוזי מינוף וכו') ונעזרים באנשי מקצוע לשם כך ולא זזים מהפוזיציה כמה עשורים, יש פה פחות מתכון לאסון למי שיש הון עצמי ולא מתמנף למוות.

האם אתה מתכוון לנדל"ן כהשקעה או גם למגורים?. קניית דירה למגורים בלי משכנתא יכולה להיות רווחית רק אם המחירים באמת ימשיכו לעלות, לא כך?.

לגביי שוק ההון, בהשקעה סולידית התכוונתי להשקעה עם סיכון נמוך יחסית להשקעות אחרות, זה מה שהמאמרים שקראתי באתר מציעים. לדוגמא המאמר הזה: http://www.hasolidit.com/השקעה-סולידית-פשוטה-למתחילים

האם לא ניתן להתבסס עליו בהשקעה בשוק ההון?.
מה לגביי יועצת השקעות בבנק? האם לא כדאי להקשיב לה? יש לה אינטרסים מנוגדים לשלי?.

האם אתה מתכוון לנדל"ן כהשקעה או גם למגורים?.
גם וגם. בקניית דירה ראשונה אני באופן אישי חושב שזה פחות קריטי איך אתה מסווג את הרכישה מבחינה טרמינולגית.
קניית דירה למגורים בלי משכנתא יכולה להיות רווחית רק אם המחירים באמת ימשיכו לעלות, לא כך?.
לא כך. דוגמא: רכשת דירה ב - 800 א"ש. האלטרנטיבה שלך לקניית הדירה הייתה לשים את כל הכסף באג"ח ממשלתי צמוד שמניב 0% ולשכור דירה ב - 4,000 ש"ח לחודש. אם היו לך 800 קיי וקנית את הדירה, לאחר 20 שנה חסכת 960,000 בתשלומי שכ"ד (בוא ננקה הוצאות כאלו ואחרות ונניח שחסכת 800 קיי), ויש לך נכס בשווי 800 א"ש (המחירים לא זזו 20 שנה). אם שכרת בזמן הזה ושמת את הכסף בתשואה 0, הוצאת 800 קיי ונשאר לך כלום. כלומר - במקרה הראשון יש לך נכס בשווי 800,000 ובמקרה השני אין לך כלום.
לגביי שוק ההון, בהשקעה סולידית התכוונתי להשקעה עם סיכון נמוך יחסית להשקעות אחרות, זה מה שהמאמרים שקראתי באתר מציעים. לדוגמא המאמר הזה: http://www.hasolidit.com/השקעה-סולידית-פשוטה-למתחילים
לא פתחתי את הלינק. אני יכול לומר לך בוודאות שהסולידית לא ממליצה לך באופן אישי ולא מציעה לך באופן אישי כלום.
מה לגביי יועצת השקעות בבנק? האם לא כדאי להקשיב לה? יש לה אינטרסים מנוגדים לשלי?.
אתה יכול להקשיב לה, למה לא? זה לא אומר שאתה מוכרח לבצע את המלצותיה, לשמוע תמיד אפשר. מבחינת האינטרסים, אני דווקא סבור שאין לה אינטרסים מנוגדים לשלך. ליועצת בבנק לאומי אסור להמליץ על מניות של בנק לאומי, ככל שתיק ההשקעות יהיה גדול יותר כך, ע"פ רוב, העמלות שהבנק יגזור ממנו יהיו גדולות יותר גם כן בהתאמה. כן יש להם הטיית ביתיות מובנה כלשהי, ונטיה להשכיב אותך בכל מיני קרנות סינטטיות יקרות, מוזרות ולא אופטימליות, אבל אני באופן אישי לא סבור שזה בגלל ניגוד אינטרסים אלא מכיוון שהם פשוט מנגישים להדיוט הממוצע את הצפרדע שהוא מוכן לבלוע.

גם וגם. בקניית דירה ראשונה אני באופן אישי חושב שזה פחות קריטי איך אתה מסווג את הרכישה מבחינה טרמינולגית.
העניין הוא שדירה להשקעה בדר"כ מניבה תשואה גבוה יותר מדירה למגורים, בגלל שאתה לא רוצה לגור בה ולכן המחשבה שלך היא כלכלית נטו, מדוע לדעתך אין חשיבות בסיווג של דירה ראשונה?.
א כך. דוגמא: רכשת דירה ב - 800 א"ש. האלטרנטיבה שלך לקניית הדירה הייתה לשים את כל הכסף באג"ח ממשלתי צמוד שמניב 0% ולשכור דירה ב - 4,000 ש"ח לחודש. אם היו לך 800 קיי וקנית את הדירה, לאחר 20 שנה חסכת 960,000 בתשלומי שכ"ד (בוא ננקה הוצאות כאלו ואחרות ונניח שחסכת 800 קיי), ויש לך נכס בשווי 800 א"ש (המחירים לא זזו 20 שנה). אם שכרת בזמן הזה ושמת את הכסף בתשואה 0, הוצאת 800 קיי ונשאר לך כלום. כלומר - במקרה הראשון יש לך נכס בשווי 800,000 ובמקרה השני אין לך כלום.

ברור שבמקרים בהם במקום לקנות דירה אתה בעצם לא עושה כלום עם הכסף (תשואה 0%) אז אתה תפסיד, אבל אני מדבר על בן אדם שהאלטרנטיבה שלו לקנית דירה היא השקעה שתניב לו 2-3%, במקרה כזה, אני מניח שיהיה עדיף לרכוש דירה רק אם המחירים ימשיכו לעלות (כמובן שאי אפשר לדעת את זה). למשל מי שקנה דירה ב2007 הערך שלה עלה פי 2 ויותר עד היום, אז אני מניח שעבור בן אדם כזה, קנית דירה היתה אופציה טובה יותר, או לפחות טובה כמו האלטרניטיבה של לשכור ולהשקיע בשוק ההון.
לא פתחתי את הלינק. אני יכול לומר לך בוודאות שהסולידית לא ממליצה לך באופן אישי ולא מציעה לך באופן אישי כלום.
כמובן שלא הנחתי שמדובר בהמלצות אישיות כלשהן, אני רק תוהה לגביי השקעות סולידיות יחסית לשוק ההון, האם יהיה רווחי להשקיע בהן במקום לקנות דירה?.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S דירה בהנחה - רווק או ידועים בציבור? נדל"ן 5
Y ייעוץ לגבי תיק השקעות - בן 28, רווק שוק ההון 18
S איך רווק יכול להתגורר בזול בישראל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 128
F מקרר לדירת רווק אוף טופיק 3
Tsachi01 מורה רווק מרוויח 8+ נטו ולא מצליח לסגור את החודש - דעתכם? אוף טופיק 155
1337justme ~1200 ש"ח לחודש על קניות בסופר בתור רווק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 96
S רווק בשנות הארבעים לחייו ועדיין אובד עצות... יומני מסע אישיים 21
R רווק בן 45 - בוחן אפשרות פרישה יומני מסע אישיים 36
מ התייעצות קיזוז מס ריווחי הון עם הפסד שוק ההון 3
R הצהרת הון ואינטרקטיב ברוקרס שוק ההון 2
L תשלום מס רווח הון על השקעה בסטארטאפ מיסים 2
מ מיסוי מקמים - ריבית מול רווחי הון מיסים 7
M איך מדווחים בדוח השנתי על מס רווחי הון 15% נומינלי שנוכה במשיכת פיצויים שחוייבו במס בהפקדה? מיסים 5
עכבר אסטרטגיה לשנה בה מומשו רווחי הון גדולים שוק ההון 35
M איך לרכוש דירה ללא הון עצמי? נדל"ן 2
tsachi123 חישוב מס רווחי הון מיסים 4
ע הון עצמי גבוה התלבטות ללקיחת משכנתא נדל"ן 2
R ביטול הצהרת הון מיסים 0
א מכירת RSU בהפסד וקיזוז רווחי הון מיסים 7
I Private Equity, הון סיכון ושאר השקעות אלטרנטיביות שוק ההון 9
M מיסוי רווחי הון ללא תושב מיסים 26
ז פטור מתשלום מס רווחי הון... האם יש כלים כאלו ? שוק ההון 24
ת הפסד הון מועבר, דוח מקוצר-יש כזה? מיסים 6
M זכייה במחיר למשתכן עם הון עצמי יחסית גבוה - התלבטות נדל"ן 69
T מס רווחי הון מיסים 8
מ מס רווח הון במסמך מכירת ני"ע בבעלות "חברה בע"מ"- האם ריאלי או נומינלי? מיסים 8
D התייעצות - האם הון מספיק להשקיע בנדלן? נדל"ן 11
מ עוסק זעיר ודיווח הפסדי הון מיסים 2
S קיזוז רווחי הון ב-RSU מול הפסד הון בחו"ל מיסים 4
מ הגשת טופס 1322 - רווחי הון ללא ניכוי מס במקור מיסים 22
י פטור ממס על רווחי הון השתלמות 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R קיזוז רווח הון מול הפסד הון עם מס יסף מיסים 10
ע הון עצמי גבוה מה לעשות ברכישת דירה ראשונה נדל"ן 34
B קיזוז הפסדי הון באמצעות טופס 867 משנים קודמות - ללא פתיחת שומות קודמות? מיסים 1
י שאלה לגבי רווחי-הון(RSUs) בסימולטור מס הכנסה מיסים 3
G הכרה בהפסד הון של חברות שנמחקו ממסחר מיסים 2
T איך אתם מתמודדים עם קיזוז רווחי והפסדי הון? שוק ההון 3
Y השקעות הון בדולר קנדי שוק ההון 1
פסיוני דרגות מס רווח הון מנדלן בארהב, לשאינם אזרחים, טווח ארוך מיסים 16
ב השקעת הון עצמי לבית - מחיר למשתכן שוק ההון 6
ה ניכוי ממס רווחי הון כנגד ריבית על הלוואה מבית השקעות מיסים 1
S מיסוי רווחי הון - האם השקעה דרך מוסדיים נותנת יתרון מיסוי? שוק ההון 4
י הכרת הוצאות ריבית למס רווחי הון מיסים 7
ב מכירה בארה"ב - איך יבוצע תשלום מס רווחי הון מיסים 4
Y החזר השקעה במיזם שנכשל כהפסד הון מיסים 8
Dim באילו מדינות ב EU אין מס רווחי הון? מיסים 5