• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

רווחי הון מובטחים בגלגול אגח ארוך

• פותח הנושא פותח הנושא סמבה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

סמבה

משתמש רגיל
דירוג
168
בואו נניח ששום דבר לא משתנה בשוק ההון ב30 השנים הקרובות. ובהתאמה תשואות האגח נשארות קבועות כפונקציה של מספר השנים.

המשמעות של זה, היא שאם אני קונה היום אגח 1152 ל30 שנה עם ריבית של 3.3%, בעוד 25 שנה מי שירצה לקנות את אותו אגח 1152 יקבל עליו ריבית של 2% (כי המחמ יתקצר) זה בעצם אומר שאם לא מחכים עד הפדיון, ישנו רווח הון מובטח. כי האגח עדיין מחלק את אותו קופון אבסולוטי, וירידת הריבית תשתקף בעליית המחיר של האגח.

האם זה אומר שבפועל אפשר להשיג באסטרטגיה כזו תשואות יותר גבוהות מהקופון שמשלם האגח? אם כן האם אתם מכירים חישוב שמוצא מה אורך האגח הכדאי ביותר וכמה זמן כדאי להחזיק אותו כדי למקסם את התשואה הזו, בהנחה ששום דבר אחר לא משתנה בשוק?

מה דעתכם? מרגיש לי שאולי אני מפספס משהו

אם ניקח מקרה קיצון של אגח באורך של 1000 שנה, אז אם כלום לא משתנה, לא יהיה רוח הון משמעותי אם נמכור אותו אחרי 20 שנה. באופן דומה אם ניקח אגח באורך שנה שנתיים, אז גם רווח ההון יהיה זניח. כלומר יש איזשהו sweet spot, לתזמון ולמשך החזקת האגח.

נראה לי שאתה צודק - כשאתה מחזיק אותו אג"ח הסיכון יורד עם השנים, ואפשר להגדיל חזרה את הסיכון ע"י החלפתו. זה צריך להתבטא בהעלאת התשואה.
אבל בדוגמה שלך מדובר ברווח של - בחישוב גס מאוד - 6.5% על פני 25 שנה (עליית ריבית כפול מח"מ ברגע המכירה, על פני משך ההחזקה). כנראה אפשר לשפר את זה אבל בטח לא בהרבה.

אם כן האם אתם מכירים חישוב שמוצא מה אורך האגח הכדאי ביותר וכמה זמן כדאי להחזיק אותו כדי למקסם את התשואה הזו, בהנחה ששום דבר אחר לא משתנה בשוק?
אם מתעלמים ממיסים ועמלות זה קל - תמיד תחזיק את האג"ח הארוך ביותר שיש. כשיוצא חדש, תמכור הכל ותקנה.

זה בעצם אומר שאם לא מחכים עד הפדיון, ישנו רווח הון מובטח
מובטח אם הריבית לא משתנה.
עליית ריבית תוביל להפסד. היא גם תאפשר לפצות עליו בקניית אג"ח חדש בריבית משופרת, אבל אם תצטרך את הכסף זה לא יעזור לך.
באג"ח ארוך יש סיכון והשיטה הזאת ממקסמת אותו.

אם ניקח מקרה קיצון של אגח באורך של 1000 שנה, אז אם כלום לא משתנה, לא יהיה רוח הון משמעותי אם נמכור אותו אחרי 20 שנה. באופן דומה אם ניקח אגח באורך שנה שנתיים, אז גם רווח ההון יהיה זניח. כלומר יש איזשהו sweet spot, לתזמון ולמשך החזקת האגח.
באג"ח ההיפותטי הזה קשה להרוויח ע"י גלגול, אבל יש להניח שהוא יתן ריבית גבוהה יותר מהחלופות הקצרות. אז הוא עדיין משתלם יותר.

המשמעות של זה, היא שאם אני קונה היום אגח 1152 ל30 שנה עם ריבית של 3.3%, בעוד 25 שנה מי שירצה לקנות את אותו אגח 1152 יקבל עליו ריבית של 2% (כי המחמ יתקצר) זה בעצם אומר שאם לא מחכים עד הפדיון, ישנו רווח הון מובטח. כי האגח עדיין מחלק את אותו קופון אבסולוטי, וירידת הריבית תשתקף בעליית המחיר של האגח.
מעניין.
מה יקרה לאג"ח שלך אם במקרה האינפלציה השנתית תהיה 4% בממוצע והריבית במשק תהיה 5% או יותר עוד 25 שנים?

מובטח אם הריבית לא משתנה.
עליית ריבית תוביל להפסד. היא גם תאפשר לפצות עליו בקניית אג"ח חדש בריבית משופרת, אבל אם תצטרך את הכסף זה לא יעזור לך.
באג"ח ארוך יש סיכון והשיטה הזאת ממקסמת אותו.
שאתה לוקח אגח לא צמודה וקבועה אתה לוקח את הסיכון שהרווח שיהיה לך זה רק 3.3 אחוז ובתנאי שאתה נועל ל30 שנה

ועל הסיכון שאתה לוקח יכול להיות שגם תרוויח יותר

מעניין.
מה יקרה לאג"ח שלך אם במקרה האינפלציה השנתית תהיה 4% בממוצע והריבית במשק תהיה 5% או יותר עוד 25 שנים?
הוא פתח בהנחה (הבלתי סבירה בעליל) ששום דבר לא משתנה בתנאי השוק.

הוא פתח בהנחה (הבלתי סבירה בעליל) ששום דבר לא משתנה בתנאי השוק.
אז תחת ההנחה הזו כן, זו דרך טובה לעשות כסף.
לקנות מח"מ ארוך ולמכור כשהמח"מ מתקצר.
יתרה מכך זה בדיוק מה שכל קרן סל של אג"ח ארוך עושה רק לתקופה של פחות מ25 שנים.

להבנתי, אם תנאי השוק לא משתנים אז כל האג"חים יתנו את אותה תשואה, בלי קשר למח"מ.
לא. המצב הטבעי הוא שככל שהמח"מ גבוה יותר התשואה גבוהה יותר גם היא, קיים מצב הפוך (היפוך עקום) אבל זה מצב לא טבעי, לא נפוץ ולא חיובי.

המצב הטבעי הוא שככל שהמח"מ גבוה יותר התשואה גבוהה יותר גם היא
כדי לפצות על סיכון - של עליית ריבית למשל, או אינפלציה.

אבל אם יוצאים מההנחה (הלא הגיונית) שתנאי השוק לא ישתנו יותר, אז מגיעים למסקנה (הלא הגיונית) שכל האג"חים יתנו את אותה תשואה. אחרת אפשר לבנות מנגנון של ארביטרז.

כדי לפצות על סיכון - של עליית ריבית למשל, או אינפלציה.

אבל אם יוצאים מההנחה (הלא הגיונית) שתנאי השוק לא ישתנו יותר, אז מגיעים למסקנה (הלא הגיונית) שכל האג"חים יתנו את אותה תשואה. אחרת אפשר לבנות מנגנון של ארביטרז.
קודם כל אם לך יש הנחה כזו זה לא אומר שלכל העולם יש אותה ההנחה, שנית גם תמיד יש סיכון פשיטת רגל, ככל שהמח"מ ארוך יותר ככה הסיכון גבוה יותר.

אז תחת ההנחה הזו כן, זו דרך טובה לעשות כסף.
לקנות מח"מ ארוך ולמכור כשהמח"מ מתקצר.
יתרה מכך זה בדיוק מה שכל קרן סל של אג"ח ארוך עושה רק לתקופה של פחות מ25 שנים.
הנקודה שלי היא שיש כאן רווח הון, מעבר לקופון, ואני תוהה מה אורך המחמ וזמן ההחזקה שממקסמים את הרווח הכולל, בהינתן עקום תשואות מסויים

הנקודה שלי היא שיש כאן רווח הון, מעבר לקופון, ואני תוהה מה אורך המחמ וזמן ההחזקה שממקסמים את הרווח הכולל, בהינתן עקום תשואות מסויים
בשביל למקסם את הרווחים שאתה מדבר עליהם כמה שתוסיף יותר הנחות יסוד שיהיו לטובתך כך תמקסם יותר את הרווחים המדוברים.

למשל אם אתה מניח שהריבית היום לא תעלה עוד אז שווה לך לקנות עכשיו ולמכור עוד שנה כי כולם יראו את מה שאתה רואה

אם אתה מניח שהריבית תעלה באחוז וחצי כמו שמדובר אז תחכה שיעלה ואז תעשה כי כרגע זה לא מתומחר לגמרי כאילו זה כבר קרה.

לדעתי מאוד קשה לענות לך באיזה מצב תרוויח הכי הרבה כי בסוף זה תלוי באיזה הנחות יסוד אתה מניח לפני שאתה שואל אותנו

כמה שתוסיף יותר הנחות יסוד שיהיו לטובתך כך תמקסם יותר את הרווחים המדוברים.
D:
כדאי להעתיק ולהדביק את המשפט הזה בהרבה מאד מהשרשורים והשאלות (ספוקלציות) שעולות כאן בפורום.

בגדול אתה צודק, ככל שהמח"מ ארוך יותר אתה אמור לקבל תשואה גבוהה יותר בתור פיצוי על הסיכון המוגבר. אג"חים במח"מ ארוך מאד הם בסיכון אפילו יותר גבוה ממניות.
הנה גרף לדוגמא של אג"ח ממשלתי אמריקאי במח"מ ארוך מאד, הפסד של רק 34.6% בשנתיים האחרונות:
1650967595258.png

אג"חים במח"מ ארוך מאד הם בסיכון אפילו יותר גבוה ממניות.
באמת אורי? היית מגדיר את tlt או edv כנייר יותר מסוכן מהspy?
אגב, איך אתה מגדיר סיכון של נייר, סטיית תקן? max dd?

חברים אני רק מנסה לעשות ניסוי מחשבתי כדי להבין יותר לעומק את המנגנון. אין צורך לקטול, אני לא מנסה להציע ספקולציה. ברור לי שאנחנו לא יכולים לדעת אפילו מה יהיה מחר, אז בטח שלא מה יקרה בעוד 30 שנה. וברור לי שאגח ארוך כורך בתוכו סיכון מאד גבוה.

חברים אני רק מנסה לעשות ניסוי מחשבתי כדי להבין יותר לעומק את המנגנון. אין צורך לקטול, אני לא מנסה להציע ספקולציה. ברור לי שאנחנו לא יכולים לדעת אפילו מה יהיה מחר, אז בטח שלא מה יקרה בעוד 30 שנה. וברור לי שאגח ארוך כורך בתוכו סיכון מאד גבוה.
בעקום נורמלי אתה מקבל את התשואות הגבוהות ביותר בהתחלה כאשר המח"מ גבוה (כפיצוי על הסיכון).

אני תוהה מה אורך המחמ וזמן ההחזקה שממקסמים את הרווח הכולל, בהינתן עקום תשואות מסויים
ולכן תרצה להחליף את האג"ח בהקדם ברגע שיופיע אג"ח ארוך יותר.
כמובן, כל עוד אתה מתעקש לקחת סיכונים גדולים בחלק האג"חי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ הערכת גובה מס רווחי הון במשיכה שנתית לאחר עצמאות כלכלית מיסים 10
ד הטבת מס מגיל 60 על רווחי הון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
ס דיווח+קיזוז הפסדי הון מול רווחי דיב' באותה שנת המס מיסים 27
ל חישוב המס במס רווחי הון מיסים 15
O דיווח מס בעבור רווחי/הפסדי הון בברוקר זר מיסים 5
P נקודות זיכוי אל מול רווחי הון מיסים 10
E ני"ע בירושה - מס רווחי הון מיסים 6
T רווחי הון משנים קודמות והחזרי מס על הפסדים ב-2024. מיסים 9
ס האם אפשר לקזז ירידת ערך של רכב ממס רווחי הון מיסים 16
ש קיזוז רווחי הון מאקזיט עם חשבון משותף מיסים 1
N קיזוז מס רווחי הון כנגד מס הכנסה מעבודה מיסים 1
R פטור ממס רווחי הון על תרומת מניות מיסים 27
M החזר לפנסיונרים על רווחי הון מיסים 1
E האם קרן אירית של בלקרוק משלמת מס רווחי הון מקוזז אינפלציה או מקוזז הפרשי שערי מט"ח? שוק ההון 3
E דיווח רווחי הון למשקיע המתחיל דרך ברוקר זר IBKR - שאלות בסיסיות שוק ההון 8
ר דוח מס על רווחי הון מיסים 14
ר בקשר קיזוז רווחי הון מיסים 5
א שאלה נישתית לגבי מס רווחי הון מיסים 17
עתיד מתוק מס רווחי הון - כמה מההפסד אפשר לקזז מרווח? שוק ההון 15
fizban הצעת חוק משותפת להורדת מס רווחי הון ל 20% פוסטים מאיכות נמוכה 52
E רווחי הון על אופציות מיסים 13
כ הקלות מס רווחי הון מעל גיל 60 - כולל קרנות נאמנות? מיסים 35
קפיטליסט מרושע העברת מניות ל IB - מס רווחי הון מיסים 5
ק דמי ניהול יקרים כנגד תשלום מס על רווחי הון - קרנות ישראליות אל מול זרות שוק ההון 2
N קיזוז רווחי הון לחייל מיסים 0
מ מס רווחי הון לאחר פרישה מעבודה מיסים 3
ה רווחי הון - אמריקה וישראל מיסים 9
צ אופן דיווח וחישוב רווחי הון בדוח השנתי מיסים 1
י אי-תאימות רווחי הון אל טופס 106 ואל מערכת Alfie מיסים 7
U מס רווחי הון מופחת לבני 60 ומעלה מיסים 5
L מס רווחי הון באירופה מיסים 0
י האם זה פיתרון למס רווחי הון? מיסים 8
M דוח שנתי - רווחי הון שהתקבלו כעבור שנה ממועד המכירה מיסים 4
ש רצף פיצויים - פטור ממס רווחי הון על הרווחים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ס מיסוי רווחי הון מט"ח מיסים 6
E מס רווחי הון על הפרשי שער מיסים 1
י לאקונה? רווחי הון קטין, ובן זוג רשום מיסים 9
the_newbie קיזוז רווחי הון בנייר סחיר מול הפסד הון ב-RSU מיסים 8
O עזרה בנושא דיווח מס רווחי הון חצי שנתי במסחר דרך ברוקר זר מיסים 11
O לגבי דיווח מס רווחי הון מיסים 5
I הגשת דוח שנתי לקיזוז הפסד רווחי הון מיסים 1
I שאלות קצרות - קיזוז רווחי הון שוק ההון 3
Z האם נקודת זיכוי נוספת לנערים בגיל 18 ניתנת למימוש גם כנגד מס רווחי הון או רק כנגד יגיעה אישית? מיסים 6
C אם הייתם מהגרים למדינה עם 0% מס רווחי הון האם הייתם משנים את תמהיל ואופי תיק ההשקעות שלכם? מיסים 8
M אי תשלום מס רווחי הון IB מיסים 13
R דחיית הגשת דוח שנתי על רווחי הון לצורך התקזזות על הפסדים מיסים 7
M קופת גמל להשקעה vs ברוקר. חישוב דמי ניהול, מס רווחי הון. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
O קיזוז הפסדי הון עם רווחי RSU's מיסים 3
S מס רווחי הון לגימלאים מיסים 7
T שאלות עזרה בדבר מילוי דוח 1301/1399 רווחי הון קריפטו מיסים 5

נושאים דומים

Back
למעלה