• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

רגע לפני שמתחיל

אבטיח בשקל

משתמש רשום
דירוג
5
הי שלום,

מקווה שזה המקום הנכון לשאלה. עברתי על המון מילות חיפוש ולא מצאתי תשובות.

בהנחה שהבנתי את ענייני העלויות,
אשמח לדוגמאות של התנהלות מול בתי ההשקעות השונים מבחינת הפקדות ומשיכות - כיצד מתבצע טכני ומהם זמני התגובות? כמה זמן ומה קושי ההתנהלות כאשר "צריך את הכסף בבנק"?

קצת רקע אישי;
אני בן 38, מפוטר טרי למדי אחרי כמעט שמונה שנות עבודה כשכיר שהשקיע את עצמו מאוווד במקום העבודה, כמעט מהתחלת המקום ועד להכרה עולמית במוצר בתחומו.
פגוע מאוד מהמהלך, מנסה לקחת שליטה על העתיד הכלכלי שלי לאחר הבנה שאין לי שום חשק להתקדם במסלול הקריירה ופוליטיקת המסדרונות במקום עבודה נוסף.
משכנתא מעט לוחצת כ6400 (על 1,150,000), בת זוג, ללא ילדים.

הסיבה לשאלה:
נסיון למשוך את רכיב הפיצויים (104 אלף פטורים ועוד כמה כ20 חייבים) לצורך התחלת השקעה אישית וצמצום דמי הניהול (3 מהפקדה ו0.35 מהתיק בהפניקס) משאיר אותי אפילו עם פחות אמון במערכת הפנסיה בארץ (אחרי שהבנתי שאקבל עד 75 אחוזים ממנה וגם שם בתלוש שירשו לי לקבל מהכסף שלי אשלם מס על חלק מסויים). התנהלות מאוד איטית שמרגישה כאילו מושכים אותי ומעכבים את שחרור הכסף שלי בכוונה. מעניין מה יקרה אם אבקש למשוך את רכיב התגמולים.

מכאן יוצא שאני מעט סקפטי לגבי אקסלנס של הפניקס, למרות המילים הטובות שקראתי ולכן לפני שאני מתחיל את דרכי במקום מסויים, אשמח לקרוא נסיון ריאלי אישי מבעלי תיקים אצל ברוקרים שונים.
אשמח לדגשים לגבי הפקדות ומשיכות וכן שירות לקוחות, זמני ואיכות המענה והטיפול מנציגים.

תודה רבה.

יש הבדל גדול בין משיכת פיצויים, תהליך שדורש טופסיאדה וסנכרון עם המעסיק ונוספים, לבין התנהלות מול בית השקעות כלקוח פרטי.
כפרטי, מהחלטה שלך ועד לכסף בבנק יש בערך שבוע:
מכירה - ביצוע הפעולה יחסית מיידי
כסף מהמכירה משוחרר בברוקר למשיכה - נניח 4 ימים
העברת הכסף לבנק - עוד יום-יומיים

כל התהליך מתבצע במחשב ללא שיחה עם בני אדם, אז שירות הלקוחות כמעט ולא מעניין. אם בכל זאת מעניין אותך, הייתי מצפה שהשירות יהיה איכותי יותר בבוקר זר מאשר בברוקר ישראלי

יש הבדל גדול בין משיכת פיצויים, תהליך שדורש טופסיאדה וסנכרון עם המעסיק ונוספים, לבין התנהלות מול בית השקעות כלקוח פרטי.
כפרטי, מהחלטה שלך ועד לכסף בבנק יש בערך שבוע:
מכירה - ביצוע הפעולה יחסית מיידי
כסף מהמכירה משוחרר בברוקר למשיכה - נניח 4 ימים
העברת הכסף לבנק - עוד יום-יומיים

כל התהליך מתבצע במחשב ללא שיחה עם בני אדם, אז שירות הלקוחות כמעט ולא מעניין. אם בכל זאת מעניין אותך, הייתי מצפה שהשירות יהיה איכותי יותר בבוקר זר מאשר בברוקר ישראלי

יכול להגיד עם מי אתה עובד, וכמה מרוצה או לא מרוצה?

אני בן 38, מפוטר טרי למדי אחרי כמעט שמונה שנות עבודה כשכיר שהשקיע את עצמו מאוווד במקום העבודה, כמעט מהתחלת המקום ועד להכרה עולמית במוצר בתחומו.
פגוע מאוד מהמהלך, מנסה לקחת שליטה על העתיד הכלכלי שלי לאחר הבנה שאין לי שום חשק להתקדם במסלול הקריירה ופוליטיקת המסדרונות במקום עבודה נוסף.
מדכא.
מצטער לשמוע שהיית צריך לחוות את זה על בשרך.

אשמח לדוגמאות של התנהלות מול בתי ההשקעות השונים מבחינת הפקדות ומשיכות - כיצד מתבצע טכני ומהם זמני התגובות? כמה זמן ומה קושי ההתנהלות כאשר "צריך את הכסף בבנק"?
חבר, אתה מתכוון לקרן פנסיה מקיפה או לתיק השקעות עצמאי?

אשמח לדגשים לגבי הפקדות ומשיכות וכן שירות לקוחות, זמני ואיכות המענה והטיפול מנציגים.
לא יצא לי למשוך מאף ברוקר אבל בהנחה שאתה משתמש בהעברה בנקאית רגילה לוקח יום עסקים אחד לכסף להגיע לברוקר ולרוב עוד כחצי יום עסקים עד שהכסף משוייך ואתה יכול לקנות. לגבי שירות לקוחות מלבד שליחת מייל שאני מעביר כסף לא ממש הייתי צריך אותם אז אני לא יודע להגיד לך. אם מאוד חשובה לך מיידיות ובהנחה שיש לך סכום כסף משמעותי אתה יכול להתמקח עם הבנק ולקבל תנאים די דומים לבית השקעות ולפעמים יותר טובים להשקעות בארץ, החיסרון עם בנק שצריך לוודא שמחדשים לך את ההטבות כל שנה.

דעתי, לא לעשות צעדים מתוך המקום הרע שהפיטורין לוקחים את האדם.
לאט לאט, תנשום, תברר קודם כל האם יש משהו שצריך לעשות דחוף, ומה שלא, תחכה חודשיים בהם תחקור ותלמד, תבין את המצב הכלכלי של עצמך, מה יש, מה אין, מה התוכניות העתידיות ורק אז תתקדם לפעולה.

מדכא.
מצטער לשמוע שהיית צריך לחוות את זה על בשרך.

חבר, אתה מתכוון לקרן פנסיה מקיפה או לתיק השקעות עצמאי?
תיק השקעות עצמאי.

פנסיה יקחו מה שיקחו בכל מקרה. אין איך לברוח מהגזל הזה.

נסיון למשוך את רכיב הפיצויים (104 אלף פטורים ועוד כמה כ20 חייבים) לצורך התחלת השקעה אישית וצמצום דמי הניהול (3 מהפקדה ו0.35 מהתיק בהפניקס) משאיר אותי אפילו עם פחות אמון במערכת הפנסיה בארץ (אחרי שהבנתי שאקבל עד 75 אחוזים ממנה וגם שם בתלוש שירשו לי לקבל מהכסף שלי אשלם מס על חלק מסויים). התנהלות מאוד איטית שמרגישה כאילו מושכים אותי ומעכבים את שחרור הכסף שלי בכוונה. מעניין מה יקרה אם אבקש למשוך את רכיב התגמולים.
משכת בסוף? אם לא הספקת למשוך זה זמן טוב לעצור ולחשוב פעמים על הרעיון הזה. במשיכה מפנסיה יש מיסוי של עשרות אחוזים ואתה מפסיד את הפטור ממס רווחי הון שאתה זכאי לו.

ההשקעה בתיק הפרטי שלך צריכה להיות טובה בצורה חריגה מאוד כדי לפצות על ההפסד הזה.

למה לא לשמור את הכסף בפנסיה ולהעביר כספים חדשים לתיק השקעות?

משכת בסוף? אם לא הספקת למשוך זה זמן טוב לעצור ולחשוב פעמים על הרעיון הזה. במשיכה מפנסיה יש מיסוי של עשרות אחוזים ואתה מפסיד את הפטור ממס רווחי הון שאתה זכאי לו.

ההשקעה בתיק הפרטי שלך צריכה להיות טובה בצורה חריגה מאוד כדי לפצות על ההפסד הזה.

למה לא לשמור את הכסף בפנסיה ולהעביר כספים חדשים לתיק השקעות?
אני ממתין להעברת רכיב הפיצויים. כל הטופסיאדה הושלמה ועדיין צריך להמתין כ21 ימי עסקים

המטרה להתחיל להשקיע מייד בעצמי, עם דמי ניהול מינימאלים, ללא דמי הפקדה מיותרים. ללא סוכן שלא דיבר איתי שמונה שנים. לא במסלול שכבר לא קיים (בני 50 ומטה משהו)... הרשימה נמשכת.

כמו שהזכרתי, על הפטורים ממס במסלולי הפנסיה שמכריחים אותנו להפריש אליהם אנחנו משלמים בדמי ניהול והפקדה גבוהים משמעותית מתיק השקעות פרטי, ובנוסף, בגיל הזכאות (שעשוי להשתנות עם הזמן) אנחנו זכאים לעד 75% מהצבירה, בתשלומים, שעל חלקם ישנם מיסים. אז סלחו לי אם אני לא סומך על "קרן הפנסיה" שהממשלה בנתה לי. מעדיף לשלם עכשיו, ושיהיה לי זמין ואולי אפילו *מזין* לאורך השנים שיבואו.
אני לא רואה את זה כהפסד אלא רווח אינטלקטואלי, אם לא שום דבר אחר, לנהל בעצמי את כספי.

הייתרון היחיד שאני יכול לראות בתיק הפנסיה הסטנדרטי הוא הכיסוי הביטוחי. אבל גם זה עולה כמו פרטי וכנראה שיהיה יקר יותר בסוף, עם מצב הביטוח הלאומי.

אני ממתין להעברת רכיב הפיצויים. כל הטופסיאדה הושלמה ועדיין צריך להמתין כ21 ימי עסקים
מוזר. מהיכרותי משיכה אמורה לקחת 4 ימי עסקים.

המטרה להתחיל להשקיע מייד בעצמי, עם דמי ניהול מינימאלים, ללא דמי הפקדה מיותרים. ללא סוכן שלא דיבר איתי שמונה שנים. לא במסלול שכבר לא קיים (בני 50 ומטה משהו)... הרשימה נמשכת.
לא רואה למה הסוכן רלוונטי לנושא. אתה לא חייב סוכן בפנסיה.
בנוגע למסלול אתה יכול לשנות מסלול בפנסיה בלחיצת כפתור. אישית הפנסיה שלי נמצאת במסלול עוקב S&P500.
כמו שהזכרתי, על הפטורים ממס במסלולי הפנסיה שמכריחים אותנו להפריש אליהם אנחנו משלמים בדמי ניהול והפקדה גבוהים משמעותית מתיק השקעות פרטי
מה דמי הניהול שאתה משלם?
ובנוסף, בגיל הזכאות (שעשוי להשתנות עם הזמן) אנחנו זכאים לעד 75% מהצבירה, בתשלומים, שעל חלקם ישנם מיסים. אז סלחו לי אם אני לא סומך על "קרן הפנסיה" שהממשלה בנתה לי. מעדיף לשלם עכשיו, ושיהיה לי זמין ואולי אפילו *מזין* לאורך השנים שיבואו.
לא מספיק בקיא בסוגיית המיסוי אבל החוכמה הרווחת (בין השאר אחרי שיחה עם קולגה שעובד כסוכן ביטוח עם ניסיון עשיר) היא שמשיכה מהפנסיה היא דיל גרוע
אני לא רואה את זה כהפסד אלא רווח אינטלקטואלי, אם לא שום דבר אחר, לנהל בעצמי את כספי.
אני מעדיף את הרווחים שלי בשקלים. לא ברווח אינטלקטואלי :) אפשר להשאיר את הכסף בבורסה ולנהל את שאר הכסף לבד.
הייתרון היחיד שאני יכול לראות בתיק הפנסיה הסטנדרטי הוא הכיסוי הביטוחי. אבל גם זה עולה כמו פרטי וכנראה שיהיה יקר יותר בסוף, עם מצב הביטוח הלאומי.
אני לא בטוח שיש קשר בין הביטוח הלאומי לבין הפנסיות.

יצא לך לקרוא את זה? באופן כללי כמה מהבלוג / ספרי השקעה יצא לך לקרוא?

דמי הפקדה כבר לא רלוונטיים לכספים שכבר הופקדו… הכסף כבר נלקח ממך. ואין ממש דרך להימנע מזה על כספים עתידיים
כמו שהזכרתי, על הפטורים ממס במסלולי הפנסיה שמכריחים אותנו להפריש אליהם אנחנו משלמים בדמי ניהול והפקדה גבוהים משמעותית מתיק השקעות פרטי, ובנוסף, בגיל הזכאות (שעשוי להשתנות עם הזמן) אנחנו זכאים לעד 75% מהצבירה, בתשלומים, שעל חלקם ישנם מיסים. אז סלחו לי אם אני לא סומך על "קרן הפנסיה" שהממשלה בנתה לי. מעדיף לשלם עכשיו, ושיהיה לי זמין ואולי אפילו *מזין* לאורך השנים שיבואו.
יש פתרונות אחרים כמו לפצל הפקדות תגמולים ופיצויים, כמובן שכדאי לקרוא על זה לפני ולהבין את ההשלכות. אבל בגדול אפשר להפקיד את הפיצויים ישירות לקופת גמל במקום לקרן פנסיה ולהימנע מדמי הפקדה עבורם
ואולי גם אגח מיועדות(אם אתה רואה בהן יתרון ולא חיסרון)

בכל מקרה לשאלה המקורית, לדעתי אין קשר בין הפניקס כגוף פנסיוני לאקסלנס כברוקר. מדובר על שירותים שונים עם מערכת עובדים שונה ומטרות שונות אז לא חושב שהייתי משליך שירות גרוע של אחד על השני למרות שהם תחת אותם בעלים

אם הבנתי נכון אתה משלם 3% דמי הפקדה ו0.35 דמי ניהול מצבירה. זה מאוד גבוה! הממוצע הוא 1.5% להפקדה ו0.1 לצבירה. תבדוק אופציה לגבי קופות בררת מחדל ואולי זאת הזמנות טובה להפעיל את הסוכן עבורך ולקבל הצעות יותר טובות או לדבר עם חברים ולעבור לסוכן אחר. גם אתה קרוב לגיל 41 אז כדאי בלי קשר לעשות ברורים לגבי ההמשך כי גברים בגיל הזה נפגעים ברמת הביטוח אם אין להם קופה פעילה

ואולי גם אגח מיועדות(אם אתה רואה בהן יתרון ולא חיסרון)
היו ואינן יותר. אין אג"ח מיועדות יותר בעיקרון, אלא מנגנון הבטחת תשואה.
אלא אם אתה כבר פנסיונר בשלב הפרישה ואז כן יש אג"ח מיועדות...

נסיון למשוך את רכיב הפיצויים (104 אלף פטורים ועוד כמה כ20 חייבים)
נדמה שכולם פה הבינו את השאלה שלך בראשית הפוסט, בעוד אני מנסה להבין למה אתה מתכוון...
אתה רוצה למשוך את רכיב הפיצויים מקרן הפנסיה המקיפה שלך במטרה להשקיע אותו בשוק האון באופן עצמאי?
זה הרעיון?

וצמצום דמי הניהול (3 מהפקדה ו0.35 מהתיק בהפניקס)
דמי ניהול גבוהים מאוד כמעט פי 2 מכל מה שאני מכיר... זה אומר שלא עקבת, לא טרחת ולכן אתה משלם ככה.
למה אתה משלם כל כך גבוה?
תפנה לקרנות פנסיה ברירת מחדל ותתחיל לשלם זול יותר.
1% מכל הפקדה (1 ש"ח על כל 100 ש"ח הפקדה) ו- 0.22% מכלל הצבירה, מקסימום, ככה שאפשר להתמקח ולקבל דמי ניהול טובים יותר.
קודם כל תטפל בזה לדעתי.

ללא סוכן שלא דיבר איתי שמונה שנים
בגלל הסוכן אתה משלם כל כך גבוה? כי נשמע שאתה עצבני עליו (ועל המדינה, ועל קרנות הפנסיה)...
מוזר לי שהסוכן לא דיבר איתך 8 שנים, אבל אתה כן טרחת לדבר איתו באותם 8 שנים.
במה אתה מאשים אותו? שהוא לא חתר למגע וניסה להוזיל לך תנאים?...
מניח שזה סוכן דרך מקום העבודה, כמו דווידוף וכו', ואלו לא מטיבים תנאים.
איפה היית כשהוא לא דיבר איתך 8 שנים חוץ מבמקום העבודה?

שהבנתי שאקבל עד 75 אחוזים ממנה וגם שם בתלוש שירשו לי לקבל מהכסף שלי אשלם מס על חלק מסויים)
בגיל הזכאות (שעשוי להשתנות עם הזמן) אנחנו זכאים לעד 75% מהצבירה, בתשלומים, שעל חלקם ישנם מיסים
מה זאת אומרת הנתון הזה שאתה חוזר עליו שמקבלים עד 75% מכלל הצבירה בקרן הפנסיה המקיפה?...
אתה מתכוון לביטוח אובדן כושר העבודה?
מאיפה אתה מביא את זה?
תוכל לצרף סימוכין בבקשה?
לאן לדעתך הולכים שאר 25% מהכסף שהצטבר בקרן הפנסיה המקיפה?
בעת הפרישה (גיל 60 או גיל 67), אין לך יותר צבירה בקרן הפנסיה המקיפה שלך - הכסף הלך. נתת אותו במתנה תמורת מקדם.
אתה נותן "במתנה" את כל הכסף לחברת הביטוח תמורת ההבטחה שאתה תקבל קצבה למספר החודשים שקבעת מולם ותמורת ההבטחה שהילדים שלך (שאין לך כרגע) ואישתך יקבלו גם הם קצבה עד הגילאים הרלוונטיים (ילדים עד גיל 21 ואישה לכל ימי חייה כאלמנה).
את הדאגה לאישה ולילדים אתה לא מקבל בתיק השקעות עצמאי וזה גם חלק מהתחשיבים שיש לקחת בקרנות הפנסיה המקיפות.
וכן, משלמים מס הכנסה על קצבה מקרן הפנסיה בעת הפרישה כי הכסף שנצבר שם הוא כסף מ"יגיעה אישית" (מקורו במשכורות שלנו) ממש כמו המשכורות שלנו.
לכן זה רעיון "טוב" להגיע לפרישה עם קרן פנסיה מקיפה לא מפלצתית מדי (מעבר לפיזור סיכונים ולא הכל בסל אחד).

מעניין מה יקרה אם אבקש למשוך את רכיב התגמולים
תשלם [עד] 35% מס מאוד לא נעימים על כל הכסף שתמשוך מרכיב התגמולים בקרן הפנסיה המקיפה...
למה?
כי בעת הפקדת המעסיק (6.5%) + הפקדת המועסק (6.5%) משכר הבסיס לקרן הפנסיה המקיפה אתה מקבל הטבת מס [הכנסה] - לא גובים לך מס [הכנסה] על אותם 13% משכורת (כסף אמיתי) שאתה והמעסיק מפקידים לקרן הפנסיה המקיפה...
המדינה מוותרת על גביית מס הכנסה לאותם 13% משכר הבסיס שלך, אפילו שהם כסף מיגיעה אישית, כי היא רוצה לעודד אותך לחסוך לפנסיה.
מצד שני, אם היית חוסך ממש טוב ומוצלח, ואם הרווחת הרבה מאוד במהלך חייך כשכיר (משכורת) כי אתה בעשירון העליון, המדינה סוג של רוצה את הכסף שלה בחזרה כי היא חושבת שיש לך גם ככה מספיק, וכן רוצה למסות אותך קצת יותר מאלו שהרוויחו פחות, ולכן היא תמסה את הקצבה מקרן הפנסיה המקיפה מעל לתקרה מסויימת.

פנסיה יקחו מה שיקחו בכל מקרה. אין איך לברוח מהגזל הזה.
אתה קורא לקרן פנסיה מקיפה "גזל" רק כי:
משאיר אותי אפילו עם פחות אמון במערכת הפנסיה בארץ
אז סלחו לי אם אני לא סומך על "קרן הפנסיה" שהממשלה בנתה לי
הממשלה מתווה את הדרך... אבל אל תטיל את כל האחריות עליה כי נדמה לי שאתה לא היית שם במשחק הזה 8 שנים ונזכרת עכשיו משום שחשבת/הנחת שהסוכן הזבל ממקום העבודה ידאג לך?...
אתה בונה את קרן הפנסיה שלך - בוחר חברת ביטוח ודמי ניהול, מחליט האם להפקיד 6.5% מהשכר או 7% מהשכר, מחליט על מסלולי ביטוח לשאירים או שלא, בוחר מסלול השקעות וכו' וכו'.
קרן פנסיה מקיפה היא אולי מוצר חיסכון מנוהל נחות לעומת מוצרים אחרים, אבל היא 80/20 קלאסי - כלומר עושה 80% מהעבודה ל- 80% מהאוכלוסיה [הרגילה]...
אני לא בטוח עד כמה היא "תחליף" לתיק השקעות בשוק ההון.
עבור 20% מהאוכלוסיה היא באמת תהיה נחותה, אבל אלו 20% מהאוכלוסיה שלא היו משלמים דמי ניהול מכל הפקדה של 3% ודמי ניהול מהצבירה של 0.35%.
אם כבר התחליף לה הוא קופת גמל IRA.
שים לב שאת ה- Blind Spots שפיספסת בקרן הפנסיה המקיפה אתה לא משכפל לתיק ההשקעות העצמאי שלך.
אני חושב שלפני שתעשה עוד טעויות (לא מנסה להפחיד) כדאי לך מאוד להתייעץ עם יועץ פרישה או יועץ פנסיוני. זה מה שאני הייתי עושה.

חברים, אני מודה לכם מאוד על התגובות, אבל לא חיפשתי מידע פנסיוני.
אשמח לחזור לנושא המקורי.
אם יש לכם חוויות נעימות או נעימות פחות עם ברוקרים אשמח לשמוע על זה.
תודה :)

מכאן יוצא שאני מעט סקפטי לגבי אקסלנס של הפניקס, למרות המילים הטובות שקראתי ולכן לפני שאני מתחיל את דרכי במקום מסויים, אשמח לקרוא נסיון ריאלי אישי מבעלי תיקים אצל ברוקרים שונים.
הסולידית ממליצה על אקסלנס, ומנסיוני הם בסדר גמור. (כשפתחתי פתחתי דרך הקישור של הסולידית שצירפתי בהודעה, כדרך לתמוך כאן באתר ולהחזיר מעט על כל מה שקיבלתי ממנה).

לא קשור באופן ישיר לנושא

אבל מוודא שביררת זכאות לדמי אבטלה
ושנה הבאה בעקבות ירידה בהכנסות ייתכן ותהיה זכאי להחזר מס

יש לי אנטי מאוד חזק להפניקס על כל מגוון העסקים שלהם במיוחד הסוכנות המשווקת, אבל אקסלנס מצוינים גם בשירות גם בהפקדה ומשיכה. יכול להיות שמאז שהפניקס קנו אותם יש עדיין את הדיאנאיי המקורי של החברה

יש לי אנטי מאוד חזק להפניקס על כל מגוון העסקים שלהם במיוחד הסוכנות המשווקת, אבל אקסלנס מצוינים גם בשירות גם בהפקדה ומשיכה. יכול להיות שמאז שהפניקס קנו אותם יש עדיין את הדיאנאיי המקורי של החברה

מעניין. בדיוק לפני כמה דקות עברתי על התגובות לאפליקציה extrade pro בplay store ונראה שכולם מאוד לא מרוצים ממנה.

אני קצת חושש להתחיל איתם.

מעניין. בדיוק לפני כמה דקות עברתי על התגובות לאפליקציה extrade pro בplay store ונראה שכולם מאוד לא מרוצים ממנה.

אני קצת חושש להתחיל איתם.
זה קצת דברים שונים. תבדיל בין שירות - הפקדה, משיכה וכו', שכתבת עליהם, לבין אפליקציה. רוב הברוקרים בארץ משתמשים במערכות מסחר לא משהו בהשוואה לברוקר חו"ל הידוע (שאני גם משתמש בו דרך אקסלנס כי למסחר בחו"ל יש שתי אופציות), אבל אפשר להסתדר אם אתה לא סוחר טווח קצר

זה קצת דברים שונים. תבדיל בין שירות - הפקדה, משיכה וכו', שכתבת עליהם, לבין אפליקציה. רוב הברוקרים בארץ משתמשים במערכות מסחר לא משהו בהשוואה לברוקר חו"ל הידוע (שאני גם משתמש בו דרך אקסלנס כי למסחר בחו"ל יש שתי אופציות), אבל אפשר להסתדר אם אתה לא סוחר טווח קצר
סליחה על הבורות, פשוט ממש חדש פה;
אני מניח שהברוקר הידוע זה IB?
למה לא מזכירים את השם?

אתה יכול להסביר את החיבור של בית השקעות עם פלטפורמות מסחר שונות? או לתת לינק למקום שמסביר את זה?
קצת הלכתי לאיבוד.

אם אני מבין נכון, אקסלנס ומיטב הם בתי ההשקעות הישראלים שמחזיקים את הכסף בתכלס, אבל המסחר נעשה על פלטפורמות צד שלישי שהם עובדים איתן?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S רגע לפני קניית דירה בשכונת ורדיה בחיפה נדל"ן 23
S רגע לפני מעבר ל-IRA התיעצות אחרונה - האם לנייד כסף מקרן הפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
פ קופצת למים - רגע לפני פתיחת תיק השקעות שוק ההון 6
ס כמה שאלות רגע לפני פתיחת חשבון שוק ההון 16
א רגע לפני קניית iphone ESE, יש חשיבות לאחריות יבואן רשמי? אוף טופיק 5
amit רגע לפני שאני מבקש דחיית משכנתא. שוק ההון 1
א רגע לפני שאני מרים ידיים והולך לרואה חשבון -- אשמח לעזרה צרכנות פיננסית 5
אל ניניו קבוצת רכישה - נדל"ן מסחרי, רגע לפני החתימה... נדל"ן 34
8 רגע לפני ההשקעה יומני מסע אישיים 5
H פתיחת עסק עצמאי - רגע לפני צרכנות פיננסית 8
עכברת רגע לפני פרישה מוקדמת – תבדקו אם פספסתי משהו? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 31
R רגע לפני קניית תיק ראשון - חוות דעתכם שוק ההון 19
Homer רגע של עברית אוף טופיק 145
הדב רגע האמת - התחלת השקעה ארוכת טווח בקרן מחקה מדד - שאלות שוק ההון 3
I תעשו לי רגע סדר בדמי ניהול שוק ההון 0
ז רגע לפניי פתיחת תיק, כמה שאלות. שוק ההון 25
קורא הדוק רגע רגע רגע.. מה ? (מס על הפקדות לרכיב הפיצויים) צרכנות פיננסית 3
ETL רגע של עברית אוף טופיק 9
M לפני לקיחת משכנתא, באופן עצמאי או עם יועץ נדל"ן 22
H הסבר על הצמדת תשלומים לאחר פרישה בביטוח מנהלים לפני 2001 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R ריסוס לפני כניסה לדירת יד 2 שקניתי - הכרחי במצבי? אוף טופיק 12
M היטל השבחה לאחר ועדה לפני קבלת ההיתר בפועל נדל"ן 2
Y מניות של אדם שנפטר לפני 30 שנים - איך למצוא מידע עליהן? אוף טופיק 6
A מסירת דירה לפני טופס 4- איחור במסירה נדל"ן 0
א השקעה לטווח קצר לפני רילוקיישן שוק ההון 6
פ סגירות לקראת סוף שנה לפני רילוקיישן זמני לארהב מיסים 5
Y כדאי למכור מניות לפני הגדלת מס יסף? שוק ההון 8
H מה קורה אחרי פרישה לבעלי פוליסות ביטוחי מנהלים לפני 2001? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
H הוצאת רכיב של אובדן כושר עבודה מתוך ביטוח מנהלים (לפני 2001) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A איזה סוג של קופה עדיף למכור לפני קניית דירה? שוק ההון 6
S מה קורה במיסים ל-2025 לפני אישור תקציב 2025 מיסים 6
ס משיכה מקרן השתלמות לעצמאים לפני שעברו 6 שנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
T מחיר למשתכן - התייעצות לפני כנס זוכים נדל"ן 5
G אילו מסמכים כדי להוריד לפני סגירת חשבון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מומו הברווז רכישת דירה לפני היתר - האם פוגע בפטור מס שבח? נדל"ן 4
S התלבטות לגבי עסקת נדלן בתוך המשפחה לפני ירושה נדל"ן 7
M כמה פעמים סביר/לגיטימי להגיע לראות את הדירה לפני חתימה על חוזה נדל"ן 14
M לקיחת הלוואה לפני או אחרי משכנתא נדל"ן 1
פ היטל השבחה לאחר שינוי תב״ע לפני קבלת היתר - גלגול חבות ברכישה נדל"ן 2
א קשיחות ביטוח מנהלים מניב 1990 הפניקס, למשיכת קצבה חלקית פטורה ממס לפי סל פטור כ4903 שח,לפני הגיל הרשמי 67 פוסטים מאיכות נמוכה 6
T שאלות לפני התחלת השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
H חששות לפני קניית דירה ראשונה להשקעה - האם יש ביקוש לדירות 2 חדרים? נדל"ן 15
א תשלומים למחיר למשתכן - לקיחת הלוואה לפני משכנתא נדל"ן 2
ג קרוב לשחרור. מתלבט איפה לעבוד לפני הלימודים התפתחות אישית 15
ד למכור RSUs לפני או אחרי רילוקיישן - היבטי מיסוי מיסים 15
ט לפני שאני מרים טלפון , עמלה של הברוקר על תשלום דיבידנד? שוק ההון 4
ד בניין נהרס לפני לקיחת משכנתא נדל"ן 0
הירהורים דירה ראשונה להשקעה - מה עוד לבדוק לפני שמתחילים ענייני חוזים עם עו"ד ? נדל"ן 12
B משיכה לפני/אחרי פנסיה או קצבה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ב השעה מומלצת לפני ההגעה ליעד העצמאות הכלכלית שוק ההון 0

נושאים דומים

Back
למעלה