• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

קרנות עם תשואה של מעל 30 אחוז, בחירה מושכלת?

יוני חלומות

משתמש סולידי
דירוג
5
פתחתי קרן התשלמות IRA, פעם ראשונה שאני משקיע בבורסה..
בהשראת הסולידית התוכנית המקורית הייתה לקנות מספר קרנות של בלאקרוק שמתפרסות על תחומים שונים לשגר ולשכוח.
נכנסתי לפאנדר, וראיתי שיש קרנות ישראליות שעשו בשנה האחרונה תשואה של 60-40 % עם דמי ניהול לא ככ נוראים. רובן די צעירות.
השאלה שלי, אם אני נעזר בסטופלוס הפוטנציאל סיכון מול רווח נשמע לי הוגן. יש משהו שאני מפספס?

אז קראת הסולידית, החלטת לפתוח חשבון ira, הרכבת תיק (מניח שבפיזור כמעט גלובלי מלא), באת לרכוש ו... פתאום ראית בפאנדר קרן אחרת והחלטת לבטל כל מה שתכננת.

תעשה סטופלוס למחשבה הזו ותמשיך בתכנית המקורית

אז קראת הסולידית, החלטת לפתוח חשבון ira, הרכבת תיק (מניח שבפיזור כמעט גלובלי מלא), באת לרכוש ו... פתאום ראית בפאנדר קרן אחרת והחלטת לבטל כל מה שתכננת.

תעשה סטופלוס למחשבה הזו ותמשיך בתכנית המקורית
למה לא?
באמת אשמח להסבר. ברור שזו בחירה ספקולטיבית, אבל פוטנציאל התשואה לעומת רמת ההפסד נשמע לי באמת סביר.

כמו שנאמר מעלי, יש כל כך הרבה למה לא.
אני אפנה אותך למשהו שאתה כתבת ותגיד לי למה אתה חושב שזה ככה:

אני מסכים לגבי החשש שהן צעירות , אתה יודע מה ההסבר לכך?
לדעתך, אין אפשרות לנצח את המדד?

כמו שנאמר מעלי, יש כל כך הרבה למה לא.
אני אפנה אותך למשהו שאתה כתבת ותגיד לי למה אתה חושב שזה ככה:

https://www.funder.co.il/fund/5127592 למשל הקרן הזו, מראה תשואה יפה לאורך קיומה, המניות שהיא מחזיקה מוכרות ודמי ניהול לא ככ גבוהים.
למה לא לקחת את הסיכון? אם אני יוצא הרבה לפני שהיא מתרסקת.

אם אני נעזר בסטופלוס הפוטנציאל סיכון מול רווח נשמע לי הוגן. יש משהו שאני מפספס?
רבים לפניך ניסו ובוצעו על זה מחקרים גדולים מאד. האסטרטגיות האלה רובן נמצאות במיקום מאד קיצוני בעקום התשואה והן משתלמות פחות מלהשקיע במדד רגיל לטווח ארוך. מה שזה אומר בגדול זה שהתשואה שלהן אומנם גבוהה, אבל הסיכון גבוה הרבה יותר - מה שהופך אותן לפחות משתלמות ביחס התשואה-סיכון.

היו מספר דיונים בפורום על UPRO ותעודות דומות (300% מאז שיא משבר הקרונה) - אומנם באמת אפשר לעשות איתן המון כסף, אך הן גם יכולות להתרסק באופן משמעותי (או אפילו להסגר בהפתעה).

מחקרים מראים שמעטות מאד הן האסטרטגיות שמאפשרות לנצח את המדד לטווח ארוך. תהיה בטוח שאסטרטגיה כזאת לא תוצע כקרן פתוחה לציבור והמפתחים שלה ישמרו אותה לעצמם (כמו לדוגמא Medallion fund).

רבים לפניך ניסו ובוצעו על זה מחקרים גדולים מאד. האסטרטגיות האלה רובן נמצאות במיקום מאד קיצוני בעקום התשואה והן משתלמות פחות מלהשקיע במדד רגיל לטווח ארוך. מה שזה אומר בגדול זה שהתשואה שלהן אומנם גבוהה, אבל הסיכון גבוה הרבה יותר - מה שהופך אותן לפחות משתלמות ביחס התשואה-סיכון.

היו מספר דיונים בפורום על UPRO ותעודות דומות (300% מאז שיא משבר הקרונה) - אומנם באמת אפשר לעשות איתן המון כסף, אך הן גם יכולות להתרסק באופן משמעותי (או אפילו להסגר בהפתעה).

מחקרים מראים שמעטות מאד הן האסטרטגיות שמאפשרות לנצח את המדד לטווח ארוך. תהיה בטוח שאסטרטגיה כזאת לא תוצע כקרן פתוחה לציבור והמפתחים שלה ישמרו אותה לעצמם (כמו לדוגמא Medallion fund).

מה הכוונה של להסגר בהפתעה?
הכסף לא מוחזר למשקיעים?
לא מבין את עיניין הסיכון, אני יכול לצאת ביעד שהגדרתי מראש. אני לא מתחתן עם הקרן. יכול להיות שאני לא אקבל תשואה מדהימה אבל להפסיד זו בחירה שלי.
תקן אותי אם אני טועה, אין לי באמת נסיון בתחום.

מה הכוונה של להסגר בהפתעה?
תקרא את התקנון של הקרנות. הן בגדול יכולות להסגר מתי שהן מחליטות, לפעמים ללא התראה כלל. כן, אתה תקבל את הכסף, אבל היו קרנות שהתרסקו משמעותית ונסגרו מיד.
לא מבין את עיניין הסיכון, אני יכול לצאת ביעד שהגדרתי מראש. אני לא מתחתן עם הקרן. יכול להיות שאני לא אקבל תשואה מדהימה אבל להפסיד זו בחירה שלי.
תקן אותי אם אני טועה, אין לי באמת נסיון בתחום.
להפסיד זאת לא בחירה שלך, אלא הרבה פעמים שלהם. אני לא יודע ספציפית על איזו קרן מדובר, אבל אם היא נסחרת ברצף אתה בהחלט יכול לעשות stop-loss, רק שאסטרטגיה כזאת ברוב המקרים תביא לך פחות תשואה מהשקעה במדד.
דוגמא מהחיים ממכר מהעבודה: הם קנה 3 מניות כמעט בתחתית המשבר בסכומים די גדולים עם מחשבה דומה לשלך: אחת ברווח היום של כ- 10-15%, והשאר נמכרו בדיוק במחיר שהוא הגדיר להן (במחיר הקניה). מה קרה בפועל? המדדים עלו מאז משמעותית - באזור ה- 50-60%, ואילו האסטרטגיה שלו הרוויחה לו כ- 5% במקרה הטוב לפני עמלות. אז כן, הוא מורווח נכון לעכשיו, אבל מופסד ביחס לאלטרנטיבה הפאסיבית. כמובן שזאת רק דוגמא והיא לא מצייגת כלום, אבל סנריו כזה בהחלט יכול לקרות לך.

ותחשוב על זה בצורה אחרת - אם השיטה שלך (הפשוטה מאד אני חייב לציין) הייתה עובדת, אתה לא חושב שכל בתי ההשקעות והבנקים היו משתמשים בה?

תמיד יהיו קרנות צעירות עם רווחים מדהימים, כמו שתמיד יהיו מהמרים חדשים בקזינו עם רווחים מדהימים. כשתמצא את המהמרים הותיקים עם רווחים בגלגל הרולטה אז נדבר.

מכיוון שאין קרנות ותיקות עם רווחים מדהימים כאלה זה מעיד שכנראה ביצועים קצרי טווח מעולים נובעים ממזל - ועל מזל קשה לבנות לעתיד.

אשמח להסבר
אם אני קונה מנייה עם ווליום גבוהה, וקבעתי לעצמי סטופלוס .
איך אני מפסיד מעבר לסטופלוס

הכוונה שבתוחלת, אתה תפסיד
גם כשאתה נכנס לקזינו ומגדיר לעצמך סטופ לוס, אתה לא יכול להפסיד מעבר אליו אבל הסיכויים לרעתך.

לא המלצה

אשמח להסבר
איך אני מפסיד מעבר לסטופלוס?
אף אחד לא מבטיח שהסטופלוס יתפוס...

בנפילה חדה, במיוחד בקרן ממונפת, אפשר להגיע ל0 גם עם סטופלוס.

הכוונה שבתוחלת, אתה תפסיד
גם כשאתה נכנס לקזינו ומגדיר לעצמך סטופ לוס, אתה לא יכול להפסיד מעבר אליו אבל הסיכויים לרעתך.
לא מתמצא מספיק בקזינו ואיך מגדירים שם סטופלוס, אבל במניות אתה בהחלט יכול להפסיד את כל הכסף שהשקעת גם אם שמת סטופלוס. במיוחד בקרן ממונפת

אף אחד לא מבטיח שהסטופלוס יתפוס...
כל עוד לא הוקפא המסחר בנייר זה יתפוס, בהגדרה. stoploss הופך ל mkt...
השער יכול להיות משהו שבכלל לא ציפית, אבל כל עוד יש מסחר בנייר mkt יבוצע

אשמח להסבר
איך אני מפסיד מעבר לסטופלוס?
פשוט מאוד - נניח וקבעת סטופלוס של 10% מתחת למחיר הקנייה, סולידי כן? ואתה גם משקיע מבין ומשכיל ולכן מודע לכך שבקרנות מהסוג הנ"ל ככל שהרווחים יותר גבוהים כך גם התנודתיות יותר גבוהה, כן? ועל כן תסכים איתי שבהחזקה לטווח ארוך הסיכוי שבאיזשהו שלב הקרן תגיע להפסד (אפילו רגעי) של עשרה אחוז ממחיר הקנייה שלך הוא בהחלט לא קטן והולך וגדל כמעט עד לוודאות אבסולוטית באסטרטגיית החזק. בקיצור - הדבר היחיד שהאסטרטגיה שלך עושה הוא לקבע הפסדים. אתה לא יכול להפסיד יותר מ10% (בהתעלמות מעמלות), אבל מינוס 10% הוא גם די בדיוק הרווח המקסימלי שלך.

כל עוד לא הוקפא המסחר בנייר זה יתפוס, בהגדרה. stoploss הופך ל mkt...
השער יכול להיות משהו שבכלל לא ציפית, אבל כל עוד יש מסחר בנייר mkt יבוצע

אם אני עושה סטופלוס לקרן ישראלית על מניות ארה"ב והן צונחות בשעה שבה המסחר הישראלי לא פעיל, נדפקתי, לא?

אם אני עושה סטופלוס לקרן ישראלית על מניות ארה"ב והן צונחות בשעה שבה המסחר הישראלי לא פעיל, נדפקתי, לא?
אהה, לא חשבתי על משהו בינלאומי בכלל, עניתי על בסיס היכרות עם ארה"ב בנושא של book order ודרישות מ dmm וכאלה.
אני לא יודע לענות על מה שאתה מציג.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש שאלה על תשואה של קרנות מגודרות שוק ההון 9
adamshalev מדידת תשואה יחסית של קרנות איריות מול אמריקאיות שוק ההון 94
adamshalev מדידת תשואה יחסית של קרנות ישראליות מול אמריקאיות שוק ההון 37
י רשות ני"ע מקדמת הקמת קרנות כספיות שיבטיחו תשואה מראש שוק ההון 2
M החזקת מספר קרנות פנסיה למקסום תשואה דמוגרפית צרכנות פיננסית 28
מ קרנות מחקות מביאות תשואה שונה מהשוק שוק ההון 4
A הבדלי תשואה בין קרנות מחקות שוק ההון 6
Yevgeny גליון השוואת תשואה - קרנות צוברות מול מחלקות שוק ההון 21
K השקעה בקריפטו דרך קרנות ישראליות שוק ההון 0
ה פיצול השקעות בין קרנות שונות עם דמי ניהול נמוכים יותר שוק ההון 14
N לא יודעת איך לבחור קרנות מחקות - אשמח לעזרה שוק ההון 20
ק קרנות כספיות כשרות לחילונים? שוק ההון 5
ש שאלות לגבי קרנות מחקות / סל שוק ההון 7
ב קרנות ישראליות מחקות ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
א קרנות אג"ח מה ההיגיון שוק ההון 2
D אם אני רוכש דרך ********* קרנות איריות כמו VUAA אני פטור ממס ירושה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
D קרנות שמחלקות אולטרה דיבידנדים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
B קרנות כספיות - שינוי בדמי הניהול שוק ההון 2
לאץ' התייקרות דמי ניהול של קרנות כספיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מתכנת קרנות סל איריות spread בפתיחת המסחר שוק ההון 5
ע קרנות סל עוקבות מדד צוברות שוק ההון 11
M איזה קרנות ריט ישראליות כיום יש? שוק ההון 2
S מישהו יכול להמליץ על קרנות ישראליות (עדיף) או איריות, מחקות (עדיף) או מנוהלות, שמשקיעות באג"ח ממשלתי וקונצרני מחו"ל? שוק ההון 0
C פער בשיעור השינוי היומי של קרנות ETF שוק ההון 6
N האם יש יתרונות לקניית קרנות איריות לפי השווי ההוגן (NAV) שוק ההון 0
D איך עובד העקרון של קרנות סל דואליות כשבורסה אחת סגורה? שוק ההון 10
A איזה קרנות סל/עוקבות בארץ מחלקות דיבידנדים? שוק ההון 9
S מפחד ממס ירושה אבל כבר קניתי קרנות אמריקאיות שוק ההון 28
S קניית קרנות איריות *** ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
S קרנות דיבידנד לא אמריקאיות שוק ההון 1
IronMan התייחסות למאמר - קרנות איריות OUT, קרנות ישראליות IN שוק ההון 7
א קרנות איריות או ישראליות שוק ההון 10
A קרנות מחקות אירופה שוק ההון 3
U קרנות כספיות שקליות (או משהו אחר?) הזמינות ב IBKR שוק ההון 5
ד משמעות הגרף המוצג עבור קרנות סל עוקבות אג"ח באתר justeft שוק ההון 1
א למה לא אוהבים קרנות ישראליות? שוק ההון 42
ש קרנות אגח. שוק ההון 2
Y קרנות דיבידנד שנסחרות בתל-אביב, או השקעה בוולסטריט שוק ההון 2
B האם בכל קרנות הפנסיה הכיסויים ביטוחיים זהים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה איך מנתחים קרנות מחלקות ? שוק ההון 9
L העלאת דמי ניהול קרנות ישראליות מחקות מדדי חו״ל - האם אגדה אורבנית שתפסה תאוצה? שוק ההון 18
OOmer קרנות אג"ח מול פקדונות שוק ההון 11
אוגורן קרנות חו"ל בתסריט של דה-ליברליזציה של מט"ח שוק ההון 7
N קרנות נאמנות ישראליות מול קרנות סל איריות שוק ההון 10
ד ביצועי קרנות גמל להשקעה אלטשולר שחם שוק ההון 10
P קרנות כספיות - מה גרם לירידה ב-3/2020? שוק ההון 9
D העברות קרנות סל הנסחרות בישראל למקבילות שלהםם בבורסה אחרת שוק ההון 4
S חברת סוויס רה השוויצרית תפסיק לשמש מבטחת משנה עבור קרנות הפנסיה הקטנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Y קרנות נאמנות שוק ההון 3
R עזרה במציאת קרנות מתאימות המחקות תא 125 שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה