סול
משתמש רגיל
- דירוג
- 1,427
טוב אז הבשורה שהקרנות העולמיות של בלאקרוק עשו מערוף בדמי הניהול העלתה דיונים בפורום ואני לא עומד בקצב (ומשתדל לא לקרטע את קצב הדיון שם עם השאלות הבסיסיות שלי).
אז אני פותח שרשור נפרד לשאלות בסיסיות בנושא.
(ואגב היה נחמד אם היה עדכון למייק בנושא).
אז ככה - אשמח להשקיע עוד כסף (130K) במדד מנייתי אחד צובר בדמי ניהול נמוכים.
להלן השאלות :
ACWI היא קרן עולמית צוברת של בלאקרוק. היא דולרית (?) וניתן לקנות אותה בארץ בבתי השקעות ישראלים.
דמי הניהול שלה הם 0.2% וזה מספיק זול בשבילי, אבל היא לא שקלית (חיסרון אבל לא דיל ברייקר.
לגבי הגרסה שלה בלונדון הSSAC -מה דמי הניהול שלה? האם הם השתנו לאחרונה?
היא שקלית? זמינה בבתי השקעות ישראלים? צוברת ומכסה את כל העולם? אם התשובה לכל השאלות האלה היא כן אז היא פשוטה זולה ועדיפה על ACWI, לא? היא גם חוסכת עלויות המרה.
ושאלה אחרונה - קניה בשלבים - למה זה טוב? מה מונע ממני פשוט לקנות הכל בפעם אחת ולחסוך עמלות קניה ומכירה?
תודה לעונים
אז אני פותח שרשור נפרד לשאלות בסיסיות בנושא.
(ואגב היה נחמד אם היה עדכון למייק בנושא).
אז ככה - אשמח להשקיע עוד כסף (130K) במדד מנייתי אחד צובר בדמי ניהול נמוכים.
להלן השאלות :
ACWI היא קרן עולמית צוברת של בלאקרוק. היא דולרית (?) וניתן לקנות אותה בארץ בבתי השקעות ישראלים.
דמי הניהול שלה הם 0.2% וזה מספיק זול בשבילי, אבל היא לא שקלית (חיסרון אבל לא דיל ברייקר.
לגבי הגרסה שלה בלונדון הSSAC -מה דמי הניהול שלה? האם הם השתנו לאחרונה?
היא שקלית? זמינה בבתי השקעות ישראלים? צוברת ומכסה את כל העולם? אם התשובה לכל השאלות האלה היא כן אז היא פשוטה זולה ועדיפה על ACWI, לא? היא גם חוסכת עלויות המרה.
ושאלה אחרונה - קניה בשלבים - למה זה טוב? מה מונע ממני פשוט לקנות הכל בפעם אחת ולחסוך עמלות קניה ומכירה?
תודה לעונים