שלום לחברי הפורום הנכבדים.
אני יודע שאתם עייפים כבר ממשתמשים חדשים כמוני שנכנסים לכאן ומנסים ושואלים כל פעם אותן שאלות מחדש....מבין אתכם, אבל בבקשה תנסו להבין גם אותי.
קראתי כמה וכמה פעמים את הדיונים כאן ועברתי על גליון האקסל ועדין אני ממש מתקשה להבין ולנתח את ההבדלים בין הקרנות המחלקות לצוברות.
לצערי לא הכרתי ולא הבנתי את ההבדלים כאשר בניתי את תיק ה IRA שלי ולכן קניתי רק אינדקסים אמריקאים של ואנגרד. לאחרונה הבנתי שלא רק שאני משלם הרבה מס דיבידנד במקור, גם אאלץ לשלם כפל מס בהמשך (מנהל כסף לא פטור ב IRA)
האם תוכלו לעזור לי להבין מהם האינדקסים הצוברים המומלצים שעלי לקנות. כמה דברים בסיסים מאוד לא מובנים לי כלל.
בכל פעם שאני בודק את אחד הסימבולים שמוצאים כאן כמו ACWD EIMI וכו' אני מקבל מספר אינדקסים. אני מבין שזה כביכול אותו אינדקס שנסחר במדינות שונות אבל כשאני משווה בין כמה כאלו אני גם מקבל גרף תשואה שונה. לדוגמא EIMI.L ו EIMI.MI. מדוע הם שונים ואיזה מהם כדאי לרכוש?
השאלה השנייה שלא ברורה לי היא מדוע אין סטיה קבועה בין האינדקסים האירופיים למדד אחריו הם עוקבים. הייתי מצפה לראות סטיית מעקב רנדומלית ברמה של היום יום, וברמה השנתית לראות הפרש קבוע שנפתח לטובת האינדקסים הצוברים. זה ההפרש להבנתי שמשקף את התשואה העודפת על ההשקעה מחדש של הדיבידנדים. אם אני לא מצליח לראות באופן ברור הפרש כזה שנפתח בהשוואות שאני עושה בגוגל או יאהו.
אשמח אם מישהו יוכל להבהיר את הנקודות הללו.
בכל פעם שאני מנסה לעקוב אחרי השרשורים אני מסתבך ולא מצליח להבין. הרמה שלהם מאוד גבוהה ומקשה על משתמשים חדשים להכנס לעניינים
תודה וסליחה.