• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

קרנות אגח

Ido42

משתמש רשום
דירוג
0
מעוניין לקנות מדדי אגח במקום לבחור אותם באופן פרטני, למשל:
מדדי אגח ממשלתי 5 - 2 שנים
קרן לדוגמה שקלי - 5111422
קרן לדוגמה צמוד - 5117379

שאלות לגבי תשואת הקרנות:
1. תשואת הקרן מורכבת אך ורק מהמחיר בה נסחר הנייר? איך יכול להעריך מה תהיה התשואה בשנה-חמש שנים הקרובות? לא מצליח לקרוא את הנתון הזה באתרים הפיננסים.
ההנחה שלי היא שהקרן תיתן את התשואה הממוצעת לאופי הנייר בהתאם לאגחים שנסכרו בשנתים-חמש האחרונות. אם כך ניתן להניח שעקב עליית הריבית, התשואה בשנה הקרובה תהיה גבוהה יותר? איפה יכול לקרוא את הנתון הזה?
2. לגבי ירידה במחיר המדד - כאשר מחזיק אגח באופן עצמאי, ומחליט להשלים את כל משך האגח, ירידת מחיר האגח פחות רלוונטית עבורי כי לוקח את התשואה המובטחת בסוף התקופה.
לעומת זאת, כאשר מחזיק קרן אגח, ומחיר המדד יורד, אני בהפסד שאין לי שליטה עליו, כלומר באמת יכול למכור בהפסד.
אם אני לא מפספס משהו בדרך, ואני באמת חשוף לירידות, לא עדיף להחזיק בקופן ישיר את האגח?
3. חיפשתי בפורום לא מצאתי (גם לא ב״אייק״), יש מדריך לבחירת אגחים באופן עצמאי?

איך יכול להעריך מה תהיה התשואה בשנה-חמש שנים הקרובות?
לא תוכל לדעת בוודאות מה התשואה, כי זה תלוי בשינויי הריבית, ובאג"חים שייכנסו לקרן עד אז, ובתזמון שכל זה יקרה.

הערכה גסה: תראה מה התשואה לפדיון של האג"חים שהקרן מחזיקה, וזה בערך מה שתקבל אם לא יהיו שינויי ריבית מפתיעים.

לא תוכל לדעת בוודאות מה התשואה, כי זה תלוי בשינויי הריבית, ובאג"חים שייכנסו לקרן עד אז, ובתזמון שכל זה יקרה.

הערכה גסה: תראה מה התשואה לפדיון של האג"חים שהקרן מחזיקה, וזה בערך מה שתקבל אם לא יהיו שינויי ריבית מפתיעים.
תודה על התגובה, עדיין לא הבנתי את הנושא השני.
לפי מה שאני מבין, העליה בשער קרן האג״ח הוא בהתאם לריביות שהקרן מחזיקה.

מצד שני, יש אפשרות שמחיר הקרן יירד כמו שמחיר האגח עצמו יכול לרדת,
אך בעוד כאשר מחזיק אג״ח עצמו יכול להמתין לתאריך הפדיון ולא להיפגע מירידה בשער האגח,
בירידת שער קרן האג״ח אני פשוט בהפסד עד כאשר השער יחזור לקדמותו?

כן, ומצד שני אתה יכול להיות ברווח גדול יותר ממה שתכננת אם הריבית במשק ירדה.

ראה הרחבה בשרשור של אייק ובפרט בסיכום של @משה.

לפי מה שאני הבנתי, (לא בטוח שזה נכון)

מעוניין לקנות מדדי אגח במקום לבחור אותם באופן פרטני, למשל:
מדדי אגח ממשלתי 5 - 2 שנים
קרן לדוגמה שקלי - 5111422
קרן לדוגמה צמוד - 5117379

שאלות לגבי תשואת הקרנות:
1. תשואת הקרן מורכבת אך ורק מהמחיר בה נסחר הנייר? איך יכול להעריך מה תהיה התשואה בשנה-חמש שנים הקרובות? לא מצליח לקרוא את הנתון הזה באתרים הפיננסים.
אין אפשרות, קרן מוכרת וקונה ניירות, בכלל לא בטוח שהיא מחזיקה את האג״ח עד לפדיון. אתה יכול לבדוק את ביצועי העבר לעומת המדד למשל.

2. לגבי ירידה במחיר המדד - כאשר מחזיק אגח באופן עצמאי, ומחליט להשלים את כל משך האגח, ירידת מחיר האגח פחות רלוונטית עבורי כי לוקח את התשואה המובטחת בסוף התקופה.
נכון.

לעומת זאת, כאשר מחזיק קרן אגח, ומחיר המדד יורד, אני בהפסד שאין לי שליטה עליו, כלומר באמת יכול למכור בהפסד.
נכון.

אם אני לא מפספס משהו בדרך, ואני באמת חשוף לירידות, לא עדיף להחזיק בקופן ישיר את האגח?
שאלה טובה. אולי זה עדיף למשקיע פסיבי ? נשאלת השאלה איך אתה בוחר את האג״ח.

3. חיפשתי בפורום לא מצאתי (גם לא ב״אייק״), יש מדריך לבחירת אגחים באופן עצמאי?
אני אישית בשבילי, עבור החלק האגח״י השקלי, בניתי לעצמי סולם אגחים ממשלה צמודים, כך שכל שנה ישתחרר סכום כסף. אם אני אצטרך אותו אזי משתמשים. אם לא, אזי מאריכים את הסולם.

נערך לאחרונה ב:
זה הרבה יותר מסובך מזה, כי זה גם תלוי בציפיות הריבית של השוק. קרנות סל של אגרות חוב בפרט לטווח בינוני וארוך זו לא השקעה דטרמניסטית והאופציה להחזיק עד לפדיון לא קיימת. הן מגלמות סיכון של רמות הריבית , האינפלציה וצפיות השוק לגבי הריבית העתידית. מוצר לא פשוט להבנה.

ולכן אתה מראש צריך לבחור קרן שהמח"מ שלה הוא כזה שאתה מוכן להמתין לפחות פרק זמן כזה עד שתמכור.
לא יודע אם זה נכון, כלומר, אם תחזיק את הקרן את המח״מ שלה אזי תהיה מסוגל להבטיח ריבית כמו באג״ח רגיל.

הרי קרן לא מבטיחה לך שהיא תחזיק את האגרות שהיא קונה עד לפדיון. בכל רגע נתון היא יכולה למכור ולקנות אגחים כשהמגבלה שלה יכולה להיות המח״מ שלהם או איזה אינדקס שהיא עוקבת אחריו.

נערך לאחרונה ב:
לא יודע אם זה נכון,
מה אתה לא יודע? שעדיף לתכנן לפי נתוני הנייר ואופק ההשקעה האישי שלך במקום לבחור רנדומלית קרן אג"ח כלשהי?
הרי קרן לא מבטיחה לך שהיא תחזיק את האגרות שהיא קונה עד לפדיון.
קרן לא מחזיקה אגרות עד למועד הפדיון. היא מגלגלת ומוכרת אג"חים כשהם מתקצרים מעבר לטווח המוגדר בקרן.
בכל רגע נתון היא יכולה למכור ולקנות אגחים כשהמגבלה שלה יכולה להיות המח״מ שלהם או איזה אינדקס שהיא עוקבת אחריו.
לא בכל רגע. יש מגבלות שבאמת רשומות במסמכי הקרן והיא באמת אמורה לעקוב אחרי אינדקס מסויים. ככה זה עובד.

ולכן אתה מראש צריך לבחור קרן שהמח"מ שלה הוא כזה שאתה מוכן להמתין לפחות פרק זמן כזה עד שתמכור.

מה אתה לא יודע? שעדיף לתכנן לפי נתוני הנייר ואופק ההשקעה האישי שלך במקום לבחור רנדומלית קרן אג"ח כלשהי?
את זה אני יודע. מה שאני לא יודע,

1. מה בדיוק המשמעות של מח״מ בקרן ? כלומר בקרן למשל שמשקיעה באגח מדינה של 0-1 שנה. מה המח״מ שלה למשל מחר ? (יש ל ״מח״מ של קרן״ הגדרה רשמית ? )

2. למה ״מח״מ של קרן״ משפיע על ״אופק ההשקעה האישי״ ? אם הוא רוצה להשקיע את הכסף לשנה, למה שקרן של 0-1 תהיה טובה יותר או בטוחה יותר מקרן של 3-5 כאשר הוא יבוא למשוך את הכסף שנה מהיום ?

נראה לי שאתה משקיע בקרן כזו, בהתאם לציפיות שלך מה יקרה עוד שנה כשתבוא למכור ולא בגלל שהיא מחזיקה אגרות 0-1. אולי תשקיע בקרן של 3-5 ותחזיק אותה רק שנה. ללא תלות ב״מח״מ של הקרן״

נערך לאחרונה ב:
מה בדיוק המשמעות של מח״מ בקרן ?
לכל אג"ח בודד יש מח"מ שזהו ערך המושפע ממועד הפדיון של האגרת והריבית אותו היא נושאת.
מח"מ של קרן הוא ממוצע משוקלל (בקירוב) של כל האגרות שמחזיקה הקרן.
כלומר בקרן למשל שמשקיעה באגח מדינה של 0-1 שנה. מה המח״מ שלה למשל מחר ?
תבדוק ספציפית עבור כל קרן באתרים הרלוונטיים. בדוגמה שלך סביר שזה יהיה בין 0.4 ל- 0.6 שנים למשל.
(יש ל ״מח״מ של קרן״ הגדרה רשמית ? )
זו נוסחה מתמטית.
. למה ״מח״מ של קרן״ משפיע על ״אופק ההשקעה האישי״ ? אם הוא רוצה להשקיע את הכסף לשנה, למה שקרן של 0-1 תהיה טובה יותר או בטוחה יותר מקרן של 3-5 כאשר הוא יבוא למשוך את הכסף שנה מהיום ?
מפני שקרן של 3-5 שנים היא בעלת מח"מ ארוך יותר ולכן היא תנודתית יותר ומושפעת יותר משינויים בריבית במשק ולעיתים אף מגורמי מאקרו חיצוניים אחרים. למי שחשוב לשמור על ערך הכסף כדי להשתמש בו לצריכה בעוד שנה זה יכול להיות מסוכן מפני שהוא עלול להיות בהפסד.
נראה לי שאתה משקיע בקרן כזו, בהתאם לציפיות שלך מה יקרה עוד שנה כשתבוא למכור ולא בגלל שהיא מחזיקה אגרות 0-1. אולי תשקיע בקרן של 3-5 ותחזיק אותה רק שנה. ללא תלות ב״מח״מ של הקרן״
אני מקווה שאחרי ההסבר שלי אתה מבין שמה שכתבת כאן שגוי.

מה שאתה קונה זה קרנות נאמנות שמחזיקות באג"חים. אתה לא קונה את האג"חים ישירות.
אילו היית קונה את האג"חים ישירות היית יכול לדעת כמה תרויח אם תחזיק את האג"ח עד יום הפרעון. אם אתה קונה קרן נאמנות לא תוכל לדעת זאת בודאות. הקרן הזו יכולה כל הזמן לקנות ולמכור אג"חים. הקרנות האלו הן קרנות שמחזיקות אג"חים בעלי זמן פרעון של 2 - 5 שנים. ברגע שזמן פרעונו של האג"ח מתקרב - הן מוכרות אותו וקונות אג"ח אחר בעל זמן פרעון מתאים. כלומר הקרנות הללו לא מחזיקות את האג"חים עד שמגיע זמן פרעונם אלא מוכרות אותם לפני כן.
יתכן שמנהל הקרן יכול להשיג תשואה עודפת אם הוא יודע לקנות ולמכור בזמן המתאים.

רק אם תקנה אג"ח ישירות תוכל להבטיח את התשואה (אם רצונך לעשות זאת תגגל "אג"ח מדינה צמוד", "אג"ח מדינה לא צמוד").

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y קרנות להשקעה באגח מדינות מפותחות וסל אגח ישראלי שוק ההון 0
ס האם קרנות פנסיה מאזנות עם אגח מיועדות? צרכנות פיננסית 3
R קרנות אגח וחלוקת ריבית שוק ההון 3
A האם ניתן לקנות קרנות נאמנות של וואנגראד דרך ברוקר ישראלי? שוק ההון 4
O קרנות סל שקליות להשקעה בחו״ל שוק ההון 3
Y קרנות איריות שקליות - מיסוי ריאלי או ע״פ מט״ח שוק ההון 1
Y קרנות איריות שקליות - המיסוי הוא ריאלי או צמוד מטח? שוק ההון 0
K להמיר קרנות בלי לייצר אירוע מס שוק ההון 6
Y השפעת מט״ח על קרנות הנסחרות בשקלים שוק ההון 265
E קרנות מחקות מדד - לקנות בזול או ביקר? שוק ההון 10
N אתר לחיפוש קרנות נאמנות להשקעה מחקות מדדים שוק ההון 3
R שאלות לגבי קרנות מחקות זרות ו IRA שוק ההון 0
S החלפת קרנות אמריקאיות לקרנות אחרות שוק ההון 3
O קרנות כספיות עבור אזרח אמריקאי - pfic בעייתי? מיסים 17
I אסטרטגיית השקעה ארוכת טווח באמצעות קרנות מחקות מדד שוק ההון 14
epk קרנות מעין-נדל"ניות של גלובלנט השקעות אלטרנטיביות 15
N הצמדה לדולר של קרנות כמו 1159235 שוק ההון 9
א פדיון קרנות השתלמות בשל רילוקיישן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
חובב_פנסיה2022 שברי יחידות של קרנות ישראליות ומניות ישראליות שוק ההון 3
א שווי קרנות חוץ שוק ההון 1
Shtunz פנסיונר מעל גיל 60 - קרנות השתלמות, קופות גמל והגיון בשיגעון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
F שאלה על קרנות בלאקרוק בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 1
צ השוואה בין קרנות סל שוק ההון 0
N שאלה לגבי קרנות סל - השקעה ראשונה שוק ההון 2
י רשות ני"ע מקדמת הקמת קרנות כספיות שיבטיחו תשואה מראש שוק ההון 2
א למה התשואה של קרנות כספיות כל כך נמוכה ? שוק ההון 5
A ערכתי בדיקה של ביצועי קרנות נאמנות ישראליות מנוטרלות ולא מנוטרלות: שוק ההון 9
A האם ניתן לאחד קרנות השתלמות? שוק ההון 5
לאץ' מבטחים - עמיתים קרנות פנסיה ותיקות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
T פתחתי תיק השקעות אך מתקשה בבחירת קרנות הסל שוק ההון 10
אורי ג. "השקעות אלטרנטיביות"/קרנות פרייבט אקוויטי/קרנות VC וכו' השקעות אלטרנטיביות 16
S אתר למיון קרנות וקרנות סל? שוק ההון 3
M אתר שמשווה קרנות השתלמות מחקות S&P דמי ניהול פוסטים מאיכות נמוכה 0
F איך לפשט תיק 60/40: פיזור, עלויות ובחירת קרנות שוק ההון 19
N קרנות ב-IRA השקעות אלטרנטיביות 0
A למה קרנות נאמנות מהסוג 10/90 , 15/85 , 20/80 מרוויחות היטב? שוק ההון 13
ס קרנות קריפטו השקעות אלטרנטיביות 8
קאמי השוואה ב״הוצאות ניהול השקעות״ בין קרנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S קרנות מחכות בשקלים שוק ההון 3
S קרנות מחלקות/צוברות אשמח לעזרה בבקשה שוק ההון 28
ס שתי קרנות סל זהות בביצועים, אך שונות במחיר, עמלות וגודל. מה הייתם קונים? שוק ההון 8
י קרנות כספיות מומלצות שוק ההון 45
A קרנות איריות מחלקות לעומת איריות צוברות שוק ההון 5
ה קרנות המשקיעות באג"ח ממשלתי עולמי צמוד מדד שוק ההון 5
W דעה עדכנית על קרנות עוקבות Treasury שוק ההון 2
Gari למה מוצמדות קרנות הסל האיריות של בלקרוק ואינבסקו? שוק ההון 10
S פיזור בין קרנות של בתי השקעה שונים שוק ההון 1
י קרן השתלמות או קרנות אחרות שוק ההון 5
A האם יש קרנות נאמנות זרות שאפשר לקנותם שוק ההון 4
P הסבר על השקעה באג"ח באמצעות קרנות מחקות שוק ההון 5

נושאים דומים

Back
למעלה