יהיו לך יותר שקלים, אבל זה לא אומר שתוכל לקנות יותר תפוחי אדמה.
לא בדיוק.
אם לא מגדלים תפוחי אדמה בארץ אלא מייבאים אותם אתה תקנה בארץ בדיוק אותו מספר.
וגם אם מגדלים אותם בארץ, בסופו של דבר הם יושפעו ממחירי הדלק/מים/חשמל/פחם שאת כולם מייבאים.
בדיוק בדקתי, ובשבוע האחרון לא הייתה עליה במחירי תפוחי האדמה, דווקא לפני חצי שנה כשהשקל היה הרבה יותר חזק הייתה עליה, כך שהיום זה לחלוטין נכון:
כיון שהשקל נחלש, להיפך, הרווחת. אם תמכור היום את המניות שלך בארה"ב תוכל לקנות בישראל יותר שקי תפוחי אדמה ממה שיכלת לפני שבוע.
וכפי שאתם יודעים היטב, בתור אנשי כלכלה חכמים ונבונים, אין יחס של אחד לאחד בין שערי חליפין של מטבע, לבין אינפלציה, יש קורלציה, אבל אלו מרכיבים שונים. בחישוב הכלכלי שאני עושה כל אחד עומד בפני עצמו, אם יש לכם דרך אחרת אשמח לשמוע.
אישית מאוד קשה לי אם האדרת האינפלציה בתור מספר אבסולוטי מדויק וחובק כל. זה חישוב די סוביקטיבי של ממוצע של משהו שהקשר שלו אלי הוא לא ברור.
אישית, האינפלציה של השנה האחרונה, כמעט לא נגעה בי, כי רוב "ההוצאות" שלי הם מיסים ומשכנתא. המיסים לא עלו באופן יחסי והמשכנתא לא עלתה בכלל. אז מכיון שהמשכורת עלתה בשיעור האינפלציה, דווקא יש לי בכיס יותר כסף אחרי ההוצאות. שער החליפין, הוא מצד שני, מספר מוגדר וברור ואוניברסלי, בכל זמן נתון.