• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

קרן פנסיה לסטודנט

• פותח הנושא פותח הנושא ar15
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ar15

משתמש רגיל
דירוג
134
שלום לכולם,

יש לי כרגע ביטוח מנהלים (מאוד יקר..) ממקום העבודה הקודם שלי. אני מתחיל תואר שיימשך 4 שנים, עזבתי את מקום העבודה שלי וכרגע לא מתכנן לעבוד, לפחות לא בשנתיים הקרובות, ואולי בהמשך במשרות סטודנט. בדקתי עם מיטב דש לנייד את הביטוח מנהלים שלי אליהם לקרן פנסיה ברירת מחדל, אך הם טוענים שאני אהיה חייב להפקיד כספים חודשיים (שזו דרישה בכלל של משרד האוצר, לדבריהם..). אם זה אכן נכון ולא מתאפשר, איזו אלטרנטיבה יכולה להיות אפשרית במצב כזה?
למרות שהסכומים בביטוח מנהלים לא משמעותיים עדיין, מרגיש לי לא נכון להישאר בו ולהמשיך לזרוק כספים לפח..

שלום לכולם,

יש לי כרגע ביטוח מנהלים (מאוד יקר..) ממקום העבודה הקודם שלי. אני מתחיל תואר שיימשך 4 שנים, עזבתי את מקום העבודה שלי וכרגע לא מתכנן לעבוד, לפחות לא בשנתיים הקרובות, ואולי בהמשך במשרות סטודנט. בדקתי עם מיטב דש לנייד את הביטוח מנהלים שלי אליהם לקרן פנסיה ברירת מחדל, אך הם טוענים שאני אהיה חייב להפקיד כספים חודשיים (שזו דרישה בכלל של משרד האוצר, לדבריהם..). אם זה אכן נכון ולא מתאפשר, איזו אלטרנטיבה יכולה להיות אפשרית במצב כזה?
למרות שהסכומים בביטוח מנהלים לא משמעותיים עדיין, מרגיש לי לא נכון להישאר בו ולהמשיך לזרוק כספים לפח..

ככל הידוע לי זה לא נכון. פשוט שלח להם טופס הצטרפות לקרן פנסיה, טפסי העברה ותסמן שאתה לא מתכוון להפקיד הפקדות חודשיות. אני עשיתי את זה ממש עכשיו וזה עבד.

שים לב שאלו התנאים של המכרז הישן.
המכרז החדש הסתיים לפני כמה ימים, ושם (לפחות ממה שהבנתי מהכתבות) העמלה לחשבון בלי הפקדות עולה ל0.3% מהצבירה.

יפה, כנראה שחלק מהמסקנות של הקופות אחרי המכרז הראשון הן שחוסר ההתייחסות לנושא ההפקדות בא לרעתן ועכשיו טרחו להתייחס לזה.
אני חושב דרך אגב שהמכרז הראשון עדיין בתוקף להצטרפות.
@ariel15 כדאי לך למהר לבדוק, המכרז הראשון תפור לסיטואציה שלך.

שים לב שאלו התנאים של המכרז הישן.
עד כמה שאני רואה בתנאי המכרז החדש, אין כאן שינוי, ויש הפניה לחוזר המקורי למעט שינויים מפורשים (כמו הגבלת דמ"נ לפורשים).
אבל אני לא בטוח מה בתנאים (המקוריים) מחייב שעמית לא פעיל (ושלא פרש) זכאי לאותן הטבות (גם אם בפועל זה היה כך כי הם בברדק). אין לזה התייחסות בחקיקה.

תודה רבה, אני אבדוק איתם יותר לעומק את הנושא של ההפקדות החודשיות.

בכל אופן, בהתחשב בעובדה שיש לי כרגע סכום נמוך בביטוח מנהלים, האם כדאי לחשוב על ניוד לקופת גמל ולאו דווקא לקרן פנסיה? (ממה שאני מבין, קופת גמל הכוונה היא לקופת גמל להשקעה, תקנו אותי אם אני טועה..)

ממה שאני מבין, קופת גמל הכוונה היא לקופת גמל להשקעה, תקנו אותי אם אני טועה
אז קבל תיקון :-)
קרן פנסיה, ביטוח מנהלים וקופת גמל (נקראת גם "קופת גמל לא משלמת לקצבה") הם מוצרים פנסיוניים שאפשר לנייד ביניהם כסף, והכספים בהם מגיעים (בגדול) מהפרשה של אחוז מסויים מהשכר (מהברוטו, עם הטבות מס עד תקרה מסויימת).
קופת גמל להשקעה, למרות השם הדומה והמבלבל, הוא מוצר אחר לגמרי. אי אפשר לנייד אליו ממוצרי פנסיה אחרים. הדרך להכניס לשם כסף היא הפקדה מחשבון הבנק (כלומר מהנטו בלבד) וההפקדה מוגבלת לסכום מסויים בשנה.
בנוסף, הכסף בקופגל"ה ניתן למשיכה בכל שלב, בתמורה לתשלום מס רווחי הון בלבד, בעוד שבמוצרים האחרים המשיכה יותר מסובכת וגוררת "קנס" מסויים.

אז קבל תיקון :)
קרן פנסיה, ביטוח מנהלים וקופת גמל (נקראת גם "קופת גמל לא משלמת לקצבה") הם מוצרים פנסיוניים שאפשר לנייד ביניהם כסף, והכספים בהם מגיעים (בגדול) מהפרשה של אחוז מסויים מהשכר (מהברוטו, עם הטבות מס עד תקרה מסויימת).
קופת גמל להשקעה, למרות השם הדומה והמבלבל, הוא מוצר אחר לגמרי. אי אפשר לנייד אליו ממוצרי פנסיה אחרים. הדרך להכניס לשם כסף היא הפקדה מחשבון הבנק (כלומר מהנטו בלבד) וההפקדה מוגבלת לסכום מסויים בשנה.
בנוסף, הכסף בקופגל"ה ניתן למשיכה בכל שלב, בתמורה לתשלום מס רווחי הון בלבד, בעוד שבמוצרים האחרים המשיכה יותר מסובכת וגוררת "קנס" מסויים.

תודה ;)

אז קופת גמל משלמת קצבה בדומה לקרן פנסיה ובקופת גמל להשקעה זה לא אפשרי, נכון?

אז קופת גמל משלמת קצבה בדומה לקרן פנסיה ובקופת גמל להשקעה זה לא אפשרי, נכון?
גם לא לגמרי.
הכספים בקופת גמל מוגדרים כ "קצבתיים", כלומר אפשר למשוך אותם רק כקצבה (או לשלם "קנס" במשיכה, או להוון בפרישה). אבל קופת הגמל עצמה כרגע לא יודעת לשלם קצבה. יכול להיות שבעתיד היא תדע, ויכול להיות שתצטרך לנייד את הכספים לפני הפרישה לקרן פנסיה או משהו בסגנון.

קופת גמל להשקעה כרגע גם לא יודעת לשלם קצבה, אבל גם שם כנראה שתוכל למשוך קצבה בעתיד (בין אם ישירות ובין אם בניוד לקרן פנסיה וכו').

ההבדל העיקרי הוא שבקופגל"ה אפשר למשוך את הכסף בכל שלב, בלי לשלם קנס (תוך תשלום מס רווחי הון על הרוחים בלבד), בעוד בקופת גמל הכספים מוגדרים "קצבתיים".

יש עוד כמה הבדלים קטנים אחרים. למשל קופגל"ה כרגע אי אפשר לנייד בכלל (בגלל איזה מגבלה ברוקרטית שאמורה להיפתר בקרוב), ובהמשך אפשר יהיה לנייד כנראה רק בין קופגל"ה אחת לקופגל"ה אחרת (ואולי לפנסיה בפרישה כדי לקבל קצבה. מודה שאני לא 100% סגור על החלק הזה).
קופת גמל רגילה אפשר לנייד באופן חופשי לפנסיה וביטוח מנהלים (בשני הכיוונים).
בנוסף בקופת גמל יש אפשרות ל IRA שאין בקופגל"ה.

המכרז החדש הסתיים לפני כמה ימים, ושם (לפחות ממה שהבנתי מהכתבות) העמלה לחשבון בלי הפקדות עולה ל0.3% מהצבירה.
זה הוגדר בכתבה כ"מקסימום", אז אולי לא מחייב. אלטשולר לפחות אמרו לי שה-0.1% שלהם בתוקף גם לקרן לא פעילה.

תגידו, שאלה בהקשר קצת אחר בנוגע לפנסיה, איך אפשר להעריך את הצורך בביטוח אכ"ע שמתווסף אוטומטית לקרן פנסיה משלימה? איך אפשר לשקול נכון האם הביטוח המקורי בפנסיה המקיפה מספיק או לא?

תגידו, שאלה בהקשר קצת אחר בנוגע לפנסיה, איך אפשר להעריך את הצורך בביטוח אכ"ע שמתווסף אוטומטית לקרן פנסיה משלימה? איך אפשר לשקול נכון האם הביטוח המקורי בפנסיה המקיפה מספיק או לא?

קח בחשבון שאם אתה לא מתכוון להפקיד כספים למקיפה אז גם שם לא יהיה לך ביטוח אכ"ע.

זה הוגדר כ"מקסימום", אז אולי לא מחייב. אלטשולר לפחות אמרו לי שה-0.1% שלהם בתוקף גם לקרן לא פעילה.
ממה שהאירו לי בשרשור אחר, כנראה שערבבתי בין "קרן לא פעילה" לבין אנשים שפרשו.
ה 0.3% תקף לפורשים. כנראה שמי שלא מפקיד כספים באופן שותף אבל לא פרש עדיין, ימשיך לשלם את דמי הניהול הנמוכים.

השאלה בעיקר היא כמה כסף אתה (ומי שתלוי בך) צריך בשביל להמשיך "לחיות".
אם אתה חושב שמספיק לך לקבל כל חודש סכום של 70% מהשכר המבוטח בפסניה המקיפה, אז יכול להיות שזה מספיק. אם אתה חושב שתצטרך יותר אז שווה לבטח יותר מזה.
קח בחשבון שבמצב של אכ"ע יש סיכוי שההוצאות החודשיות שלך יגדלו לעומת מה שהן היום.

השאלה בעיקר היא כמה כסף אתה (ומי שתלוי בך) צריך בשביל להמשיך "לחיות".
אם אתה חושב שמספיק לך לקבל כל חודש סכום של 70% מהשכר המבוטח בפסניה המקיפה, אז יכול להיות שזה מספיק. אם אתה חושב שתצטרך יותר אז שווה לבטח יותר מזה.
קח בחשבון שבמצב של אכ"ע יש סיכוי שההוצאות החודשיות שלך יגדלו לעומת מה שהן היום.

כן ככה חשבתי..
תודה!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Z קרן פנסיה בהראל עם איזון אקטוארי שלילי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
G קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ג קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול דומים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Count Olaf מה לשאול סוכן שמציע לנייד קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
S קרן פנסיה--מקיף או משלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
F קרן פנסיה לילדה בת 4 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
K עזרה בבחירת קרן פנסיה למשרת קבע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
W הבדל עקרוני בין תשואת קרן פנסיה/גמל/השתלמות לבין תשואת השקעה עצמית, למשל במניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N משיכת קרן פנסיה מעבר לסכום חודשי מינימלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
א חיפוש קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
B קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם מקדם קבוע 200 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
מ קרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
L קרן פנסיה מול קופת גמל - מה חסין יותר מפני מדיניות ממשלתית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
G משיכת קרן פנסיה בעקבות מעבר לחו״ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
M איך אפשר להיחשב כמה חשוב גירעון האקטוארי מול דמי הניהול בבחירת קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
א קרן פנסיה ברירת מחדל ומסלול השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I הלוואה על חשבון קרן השתלמות/פנסיה צרכנות פיננסית 2
L מורים -קרן השתלמות, קופ״ג, דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Eugene200 אובדן כושר עבודה, קרן פנסיה משלימה עם כיסויי ביטוח משלימים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R קרן פנסיה וקרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ב נכסי קרן פנסיה - מה הולך שם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מ דעה לגבי דמי ניהול פנסיה+קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M תושבות מס ופתיחת קרן פנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
H טריק? העברת כל הפנסיה לקופ"ג, ואז פתיחת קרן פנסיה חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ב קרן פנסיה משלימה כאלטרנטיבה לקופת גמל בניהול אישי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
עידו ג פתיחת קרן פנסיה/גמל - דגשים והמלצות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
algo.il שיקולים ותהיות בבחירת קרן פנסיה וגמל\השתלמות לאחר סקר שוק ולימוד עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
algo.il קרן פנסיה לא פעילה - איך להתנהל כעת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
U דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ק אובדן כושר עבודה קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ttmoon קרן פנסיה IRA וETFs פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B עבודה ראשונה בהייטק התלבטות קופג או קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 61
T הגורל של קרן פנסיה מסולקת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
tomer111 האם יש משמעות לאיזה קרן פנסיה מבחינת חברה נמצא בה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ס קרן פנסיה וקרן השתלמות פעם ראשונה בחיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
I עזרה בבחירת קרן פנסיה והשתלמות לעובד צעיר ומרושש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
L האם ניתן להעביר פנסיה/קרן השתלמות ל-IB אמריקאי ולנהל זאת כ-IRA? פוסטים מאיכות נמוכה 1
י החזר מס על משיכת קרן השתלמות לפני 6 שנים \פנסיה מיסים 3
Y מעסיק לא מאשר העברת קרן פנסיה למסלול מחכה snp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
ה שאלות של עצמאי צעיר על קרן פנסיה וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S קרן פנסיה מקיפה - איך עובד מנגנון הבטחת התשואה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A קרן פנסיה כללית עם כיסוי ביטוחי או תחליף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ משיכת קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
I הפעלת קרן פנסיה לא פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
c881 הלוואה ב - 1% דמי ניהול מצד אחד. מצד שאני - העברת קופת גמל/ קרן פנסיה לניהול של גוף לא ידוע. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
S ניוד קרן פנסיה לקופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
K קרן פנסיה ומסלול מחכה מדד SP500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
א העברת קרן פנסיה - איחוד צבירות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מ איזו קרן פנסיה מחקת סנופי בחרתם ולמה? (יש גם סיכום של תמונת המצב היום) פוסטים מאיכות נמוכה 6
deussex וותק קרן פנסיה משלימה - בעקבות העברת ביטוח מנהלים לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3

נושאים דומים

Back
למעלה