• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

קרן פנסיה בהראל - תלוי גיל או מניות

• פותח הנושא פותח הנושא Amirb
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
  • תגיות תגיות
    פנסיה

Amirb

משתמש רגיל
דירוג
51
אני נמצא בהראל דרך איגוד בעבודה ולכן אני מנסה למצוא מסלול מתאים עבורי (גיל < 30).
באופן קלאסי חשבתי על מסלול מנייתי, אך כרגע אני נמצא במסלול שנראה יחסית דומה - מסלול תלוי גיל לילידי שנות 90.
קצת התקשתי לקרוא את הנתונים מהאתר של הראל, נראה שהמצב הוא כזה:
  1. מנייתי - 25% ת"א 125, 44% מדד MSCI AC ו 28% מיועדות (לא ברור לי אם הרפורמה במיועדות משפיעה - לכאורה זה אמור להיות תלוי בגיל החוסך אם הבנתי נכון)
  2. תלוי גיל לילידי שנות ה 90 - שילוב של המון דברים ולא הבנתי את ההרכב :lol:
אשמח לשמוע דעה על המשמעויות השונות שבין המסלולים והאם הבנתי נכון מה כולל המסלול המנייתי.
הנטייה שלי היא המסלול המנייתי - חוץ מהחשיפה העצומה שיש למדד הישראלי שאר ההרכב נראה סביר ממש (אני גם לא מתלונן על היעודיות ולא רואה בהן חסרון של ממש)

אני גם לא מתלונן על היעודיות ולא רואה בהן חסרון של ממש
אני נוטה להסכים איתך, אבל דע לך שהתשואה שלהן נמוכה מהתשואה הממוצעת לאורך שנים במניות (ועד הפרישה יש לך מעל 37 שנים כך שזה משמעותי).
לא ברור לי אם הרפורמה במיועדות משפיעה
תשפיע.
25% ת"א 125, 44% מדד MSCI AC
לא אידיאלי אבל אפשר לבלוע את הצפרדע הזו בעיניי. לפחות עד שיהיו קופות פנסיה מחקות מדדים. כפי שאמרת בעצמך, חשיפה עצומה לישראל, ואני אישית גם לא חסיד של המדד העולמי אבל ניחא.
  1. תלוי גיל לילידי שנות ה 90 - שילוב של המון דברים ולא הבנתי את ההרכב :lol:
יש לך איזשהו מידע על מה ההקצאה במסלול? יכול לקשר למקור מידע שהסתכלת עליו? מרפרוף קצר באתר שלהם לא ראיתי פירוט אחזקות של המסלול הזה

האם הבנתי נכון מה כולל המסלול המנייתי.
כן.
הנטייה שלי היא המסלול המנייתי
על סמך מה? כי לא הבנת מה יש במסלול השני?

גילוי נאות: במסלול המנייתי של הראל.

@נעם בלה בלה - זה הקישור שמצאתי (זה תחת "מדיניות השקעות מוצהרת 2019 - הראל פנסיה" בלינק בהודעה).
ההעדפה ע"ס שההרכב מסובך ולא ברור (מופיע בטאב מסלולים גמישים, יש שניים באקסל) ומשום שההרכב של המסלול המנייתי כן נראה לי כמו מסלול השקעה מתאים.

לגבי מיועדות - ידוע לכמה זה ירד ?
לפי פנסיוני זה אמור לרדת ל 28% (אם כי זכרתי שלהרבה פחות), וזה כבר היום עומד על 28%.
עריכה: לפי מה שמצאתי בכלכליסט מדובר על הקצאה לפנסיונרים וב 2024 לגילאי 50+ ואת הנותר ישאירו לצעירים כך שזה תלוי קופה. בהתחשב בכך שגם קצב הזדקנות האוכלוסיה גדל לא צפוי להיות שם אחוז גדול לדעתי

נערך לאחרונה ב:
@נעם בלה בלה - זה הקישור שמצאתי (זה תחת "מדיניות השקעות מוצהרת 2019 - הראל פנסיה" בלינק בהודעה).
הגעתי לאקסל הזה ולא שמתי לב לטאב. סחטיין על העירנות.

בוא נראה מה יש שם:
16% מניות ישראל
28% מניות חו"ל
24% אג"ח קונצרני ישראלי
6% אג"ח קונצרני חו"ל
16% אג"ח ממשלתי מנוטרל
4% נדל"ן, ריטים וכו'
5% קרנות גידור והשקעות פרטיות
3% מזומן

סה"כ 102%, מעניין. כתוב גם שחשיפה למט"ח היא 20% למרות שיש 28% מניות חו"ל. הא?

אחרי שראינו את זה, הייתי הולך על המנייתי בלי להסס. זה תיק מורכב ומסורבל, שחשוף לשינויים אקטיביים בגלל הטווחים הגדולים (חופש הפעולה של מנהל הקרן), זו למעשה סוג של הקצאה דינמית שתגרור בהכרח נסיונות לתזמון שוק.

מעבר לזה, 30% אג"ח קונצרני זו הקצאה מזעזעת בעיניי (מתוך זה 80% קונצרני ישראלי. בעע)
42% מניות לילידי שנות ה90 זה בעיניי מעט מאוד.

לגבי השאר, יש בקיאים ממני בפורום שיענו לך. בגדול חלוקת המיועדות תהיה דיפרנציאלית כך שהפורשים יקבלו את הרוב, אם יישאר שכבת הגיל אחריהם תקבל חלק, וכך הלאה.

אני נמצא בהראל דרך איגוד בעבודה ולכן אני מנסה למצוא מסלול מתאים עבורי (גיל < 30).
לא הבנתי למה זה מכריח אותך להשאר דוקא בהראל (לא שאני טוען שהם גרועים או טובים, סתם תוהה).
יש עוד חברות אחרות בשוק, ואולי בחברה אחרת תמצא מסלול שיותר מתאים לפיזור שאתה רוצה.

לא הבנתי למה זה מכריח אותך להשאר דוקא בהראל (לא שאני טוען שהם גרועים או טובים, סתם תוהה).
יש עוד חברות אחרות בשוק, ואולי בחברה אחרת תמצא מסלול שיותר מתאים לפיזור שאתה רוצה.
הדמי ניהול שקיבלתי שואפים לאפס וההסכם הוא מול הראל

הדמי ניהול שקיבלתי שואפים לאפס וההסכם הוא מול הראל
האם אתם מעדיף לשלם דמי ניהול ששואפים לאפס ולהשקיע במשהו שאתה לא מעוניין בו, או לשלם דמי ניהול שקצת יותר גבוהים מאפס ולהשקיע במשהו שאתה כן מעוניין בו?
זה לא שבשאר קרנות הפנסיה דמי הניהול מטורפים. במיוחד עם "קרן ברירת מחדל" שהורידה את המחירים בצורה רצינית.

האם אתם מעדיף לשלם דמי ניהול ששואפים לאפס ולהשקיע במשהו שאתה לא מעוניין בו, או לשלם דמי ניהול שקצת יותר גבוהים מאפס ולהשקיע במשהו שאתה כן מעוניין בו?
זה לא שבשאר קרנות הפנסיה דמי הניהול מטורפים. במיוחד עם "קרן ברירת מחדל" שהורידה את המחירים בצורה רצינית.
מעדיף לצמצם את דמי הניהול משום שגם בהשוואה לבררת המחדל הם קטנים בסדרי גודל של ממש

מעדיף לצמצם את דמי הניהול משום שגם בהשוואה לבררת המחדל הם קטנים בסדרי גודל של ממש
כמה נמוכים הם כבר יכולים להיות? פנסיות ברירת מחדל היום גובות 0.1% ופחות (חלקן אפילו 0.05%).
האם אתה באמת מעדיף לחסוף 0.1% בשנה דמי ניהול בתמורה לזה שהקרן משקיעה במסלול שאתה לא מעוניין בו?

כמה נמוכים הם כבר יכולים להיות? פנסיות ברירת מחדל היום גובות 0.1% ופחות (חלקן אפילו 0.05%).
האם אתה באמת מעדיף לחסוף 0.1% בשנה דמי ניהול בתמורה לזה שהקרן משקיעה במסלול שאתה לא מעוניין בו?
0 על הפקדה, 0.0018 על צבירה [אין טעות בכמות האפסים]

0 על הפקדה, 0.0018 על צבירה [אין טעות בכמות האפסים]
ומה ההבדל בין 0.0018% לבין 0.1%? פעם אחרונה שבדקתי ההפרש הוא עדיין פחות מ0.1% לשנה. (ואם הולכים על קרן של 0.05% אז ההפרש הוא פחות מ0.05%).
ושוב, גם אם ההבדל הוא אחוז שלם בשנה, הם אתה מוכן להשקיע בדברים שאתה לא רוצה רק כדי לחסוך כמה גרושים בדמי ניהול?

ומה ההבדל בין 0.0018% לבין 0.1%? פעם אחרונה שבדקתי ההפרש הוא עדיין פחות מ0.1% לשנה. (ואם הולכים על קרן של 0.05% אז ההפרש הוא פחות מ0.05%).
ושוב, גם אם ההבדל הוא אחוז שלם בשנה, הם אתה מוכן להשקיע בדברים שאתה לא רוצה רק כדי לחסוך כמה גרושים בדמי ניהול?
תלוי, מכיר קרן כזו עם השקעה פסיבית של מדד רחב מפוזר כמו 100 אחוז על msci ac? זכור לי שבדקתי ולא מצאתי . אבדוק שוב

תלוי, מכיר קרן כזו עם השקעה פסיבית של מדד רחב מפוזר כמו 100 אחוז על msci ac? זכור לי שבדקתי ולא מצאתי . אבדוק שוב
אתה תמיד יכול לעבור לגמל IRA ולקנות שם קרן עולמית.
רק קח בחשבון את ההבדלים הנוספים.

חוץ מזה יש את המסלול העולמי הפסיבי של הפניקס שיחסית מפוזרת בצורה סבירה

*לא מיעץ ולא ממליץ כמובן.

אתה תמיד יכול לעבור לגמל IRA ולקנות שם קרן עולמית.
רק קח בחשבון את ההבדלים הנוספים.

חוץ מזה יש את המסלול העולמי הפסיבי של הפניקס שיחסית מפוזרת בצורה סבירה

*לא מיעץ ולא ממליץ כמובן.
אני מעדיף להשאר בקרן פנסיה בשלב הזה, זה מורכב לכן לא אפתח על כך דיון(כמובן תודה על ההתייחסויות). לגבי הפיניקיס היא לא בקרנות ברירת מחדל ולדעתי דמי הניהול שם משמעותית יותר גבוהים כך שהפער לא מצדיק את עצמו לעניות דעתי

אני מעדיף להשאר בקרן פנסיה בשלב הזה, זה מורכב לכן לא אפתח על כך דיון(כמובן תודה על ההתייחסויות).
מקבל.
אכן ההבדלים בין גמל לפנסיה הם קצת יותר גדולים ממסלולי השקעה אפשריים.
לגבי הפיניקיס היא לא בקרנות ברירת מחדל ולדעתי דמי הניהול שם משמעותית יותר גבוהים כך שהפער לא מצדיק את עצמו לעניות דעתי
בדקת?
זה תלוי ביכולת המיקוח שלך, אבל לדעתי אפשר לקבל שם אפילו 0.1% שנתי (וכנראה 1 ומשהו מההפקדה).
אבל גם אם זה יהיה 0.2-0.3%, זה עדיין סכום זניח יחסית בשביל היכולת לבחור להשקיע במשהו שאתה רוצה (בהנחה שהמסלול שם מתאים לך, כמובן).

בקיצור, כל מה שאני אומר זה שלדעתי לא נכון להגביל את עצמך לחברה אחת רק כי קיבלת שם דמי ניהול נמוכים.
שווה לבדוק מה האופציות בכל החברות, ואם יש כמה אלטרנטיבות שהן מאוד דומות מבחינתך רק אז להכניס לחישוב את דמי הניהול.

תוכל לומר מדוע?
כן, אבל אקדים ואסייג את עצמי:
1. אני בדעת מיעוט.
2. זה עניין של העדפות אישיות לחלוטין, ולא נכון או לא נכון.

אני חושב שהפיזור של הסנופי הוא מספק, ופיזור מעבר לו הוא מיותר מבחינת הקטנת סיכון. אני חושב שיחס הסיכון/תשואה שלו עדיף על פני המדד העולמי. במדד העולמי יש כלכלות שבחיים לא הייתי משקיע בהן באופן אקטיבי ולא רואה סיבה לעשות זאת רק כי יש מדד כזה.
תשווה את התשואות של השווקים המתעוררים/מתפתחים/יופימיזם אחר למדינות עולם שלישי-שני לתשואות שהשוק האמריקאי משיג. וגם בתוך העולם הראשון, תשווה למשל את הביצועים של סנופי לVXUS.

אני לא מעוניין להיחשף לכלכלות שאני לא "סומך" עליהן מבחינת שקיפות ושחיתות. האמריקאים לא מושלמים, אבל הם הרבה יותר טובים מהרבה מאוד מדינות אחרות בעולם.

@נעם בלה בלה זו דעה מעניינת ואני מזדהה איתה, בכל זאת לדעתי יש פה מעט פיזור באספקט גאוגרפי. אני חושב שכל עוד החשיפה היא כגודל אותה כלכלה(או איך שהמדד משקלל את זה נכון) זו לא השקעה מדאיגה. שים לב שמדינות הזויות עם כלכלה בקנטים לא במדד המפותחות.
הבעיה הכי גדולה היא באמת העלויות של הקרנות האלו והכמות קרנות וזו פשרה פחות נעימה

מעט פיזור באספקט גאוגרפי.
סנופי עוקב אחרי חברות שנסחרות בארה"ב, זה לא אומר שהן לא מפוזרות גאוגרפית. אמאזון חשופה לכלכלה העולמית, מזמינים דרכה מכל העולם. אם יהיה מיתון עולמי הצריכה תרד והיא תיפגע, ולהפך.
מייקרוסופט לא מפוזרת גאוגרפית? הם לא מוכרים אופיס בישראל, אנגליה או עיראק? מה לגבי ההכנסות של דיסני, לא מפוזרות גאוגרפית? זואטיס (חברת התרופות הוטרינרית הגדולה בעולם, שמוכרת בכל העולם אך רשומה למסחר בארה"ב)?

בקיצור, פיזור גאוגרפי לא מדאיג אותי בסנופי. מדובר בחברות גלובליות לכל דבר ועניין.

לא במדד המפותחות
נכון, אבל המדד העולמי שצוין פה עוקב גם אחרי שווקים מתעוררים.

הבעיה הכי גדולה היא באמת העלויות של הקרנות האלו והכמות קרנות וזו פשרה פחות נעימה
בהחלט. אם כי, מי שחושב שזו הקצאה טובה יותר עבורו, לא כדאי שיימנע מזה בגלל דמי הניהול הגבוהים.

אבל המדד העולמי שצוין פה עוקב גם אחרי שווקים מתעוררים
שלהם (על פניו לפחות) פוטנציאל צמיחה גדול יותר מאשר למדינות מפותחות.
אני אישית התלבטתי לגבי קרן ההשתלמות שלי, בין מסלול סנופי לבין מדדי חו"ל. אמנם, כפי שכתבת, התשואות של השוק האמריקאי עדיפות על פני היתר, אבל אם יש משהו שהבנתי מהסולידית, זה שאם אין לי יכולת חיזוי/אינדיקציה כלשהי לגבי העתיד, מוטב לי לקנות את כל השוק ולשאוף לממוצע. בחרתי במסלול מדדי מניות חו"ל.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F קרן פנסיה לילדה בת 4 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
K עזרה בבחירת קרן פנסיה למשרת קבע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
W הבדל עקרוני בין תשואת קרן פנסיה/גמל/השתלמות לבין תשואת השקעה עצמית, למשל במניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N משיכת קרן פנסיה מעבר לסכום חודשי מינימלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
א חיפוש קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
B קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם מקדם קבוע 200 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
מ קרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
L קרן פנסיה מול קופת גמל - מה חסין יותר מפני מדיניות ממשלתית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
G משיכת קרן פנסיה בעקבות מעבר לחו״ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
M איך אפשר להיחשב כמה חשוב גירעון האקטוארי מול דמי הניהול בבחירת קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
א קרן פנסיה ברירת מחדל ומסלול השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I הלוואה על חשבון קרן השתלמות/פנסיה צרכנות פיננסית 2
L מורים -קרן השתלמות, קופ״ג, דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Eugene200 אובדן כושר עבודה, קרן פנסיה משלימה עם כיסויי ביטוח משלימים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R קרן פנסיה וקרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ב נכסי קרן פנסיה - מה הולך שם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מ דעה לגבי דמי ניהול פנסיה+קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M תושבות מס ופתיחת קרן פנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
H טריק? העברת כל הפנסיה לקופ"ג, ואז פתיחת קרן פנסיה חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ב קרן פנסיה משלימה כאלטרנטיבה לקופת גמל בניהול אישי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
עידו ג פתיחת קרן פנסיה/גמל - דגשים והמלצות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A שיקולים ותהיות בבחירת קרן פנסיה וגמל\השתלמות לאחר סקר שוק ולימוד עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
A קרן פנסיה לא פעילה - איך להתנהל כעת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
U דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ק אובדן כושר עבודה קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ttmoon קרן פנסיה IRA וETFs פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B עבודה ראשונה בהייטק התלבטות קופג או קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 61
T הגורל של קרן פנסיה מסולקת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
tomer111 האם יש משמעות לאיזה קרן פנסיה מבחינת חברה נמצא בה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ס קרן פנסיה וקרן השתלמות פעם ראשונה בחיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
I עזרה בבחירת קרן פנסיה והשתלמות לעובד צעיר ומרושש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
L האם ניתן להעביר פנסיה/קרן השתלמות ל-IB אמריקאי ולנהל זאת כ-IRA? פוסטים מאיכות נמוכה 1
י החזר מס על משיכת קרן השתלמות לפני 6 שנים \פנסיה מיסים 3
Y מעסיק לא מאשר העברת קרן פנסיה למסלול מחכה snp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
ה שאלות של עצמאי צעיר על קרן פנסיה וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S קרן פנסיה מקיפה - איך עובד מנגנון הבטחת התשואה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A קרן פנסיה כללית עם כיסוי ביטוחי או תחליף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ משיכת קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
I הפעלת קרן פנסיה לא פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
c881 הלוואה ב - 1% דמי ניהול מצד אחד. מצד שאני - העברת קופת גמל/ קרן פנסיה לניהול של גוף לא ידוע. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
S ניוד קרן פנסיה לקופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
K קרן פנסיה ומסלול מחכה מדד SP500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
א העברת קרן פנסיה - איחוד צבירות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מ איזו קרן פנסיה מחקת סנופי בחרתם ולמה? (יש גם סיכום של תמונת המצב היום) פוסטים מאיכות נמוכה 6
deussex וותק קרן פנסיה משלימה - בעקבות העברת ביטוח מנהלים לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D קרן פנסיה מחקה מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y בחירת קרן פנסיה ו"אנומליה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
U קרן פנסיה לא פעילה מצד מעביד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E קרן פנסיה מול גמל IRA - הבדל תשואות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
M העברת קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5

נושאים דומים

Back
למעלה