• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

קרן כספית - קניה דרך תיק מסחר עצמאי (כמו אקסלנס טרייד) או דרך הבנק. שאלה נקודתית

• פותח הנושא פותח הנושא ארנטס
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ארנטס

משתמש רגיל
דירוג
303
היי,

ממה שנכתב כן וראיתי באתרי הקרונות כל הקרנות די דומות עד זהות הן בדמי הניהול והן ב"תשואה" (סביב ריבית בנק ישראל). תשואה במירכאות כי זה בעיקרמקום חנייה זמני לכסף כמגן אינפלציוני ולא רווח ריאלי.

נאמר כאן שעדיף דרך הבנק כי אין עלויות מכירה וקניה ואין דמי ניהול ו/ או משמורת מצד הבנק. אכן? לעומת תיק מסחר עצמאי. אכן?
מבין מכך שיש רק את דמי הניהול של הקרן עצמה כדוגמת 0.19 של קסם אקטיב כספית 5136874. אכן?

אולם -

גם דרך תיק מסחר עצמאי באקסלנס טרייד אין עמלת קניה מכירה - להבנתי - לקרנות של קסם (+ יש הטבת הצטרפות 40 פעולות קניות / מכירות בשנה חינם אם זוכר נכון).

הבנתי נכון?

במידה וכן -
אז 2 הדרכים זהות מבחינת עלויות קניה/ מכירה קרי ללא עלויות?

תודה מראש על ההבהרות החכמות.

היי,

ממה שנכתב כן וראיתי באתרי הקרונות כל הקרנות די דומות עד זהות הן בדמי הניהול והן ב"תשואה" (סביב ריבית בנק ישראל). תשואה במירכאות כי זה בעיקרמקום חנייה זמני לכסף כמגן אינפלציוני ולא רווח ריאלי.

נאמר כאן שעדיף דרך הבנק כי אין עלויות מכירה וקניה ואין דמי ניהול ו/ או משמורת מצד הבנק. אכן? לעומת תיק מסחר עצמאי. אכן?
מבין מכך שיש רק את דמי הניהול של הקרן עצמה כדוגמת 0.19 של קסם אקטיב כספית 5136874. אכן?

אולם -

גם דרך תיק מסחר עצמאי באקסלנס טרייד אין עמלת קניה מכירה - להבנתי - לקרנות של קסם (+ יש הטבת הצטרפות 40 פעולות קניות / מכירות בשנה חינם אם זוכר נכון).

הבנתי נכון?

במידה וכן -

האפשרות הזולה ביותר היא לקנות דרך הבנק את הקרן הכספית הזולה ביותר שזה דולפין, איביאי או מגדל.
אם זה הנייר היחיד שאתה מחזיק בתיק אז בקניה דרך הבנק תחסוך את דמי הניהול הקבועים של 15 שח בחודש.
ג.נ. מחזיק דרך הבנק את הקרן הכספית של מגדל.

כן.
קראת על זה, ענינו על זה כבר בכמה שרשורים ומגה-שרשורים על קרנות כספיות, הובהר כבר עשרות פעמים, וכתוב את זה שחור על גבי URL בכל מקום ברשת כמעט.
אתה יודע את זה.
יש לך תיק השקעות דרך הבנק? - לא.
בגלל זה אתה שואל שוב, כי אתה נותן לחוסר הביטחון שלך להשתלט על קבלת ההחלטות הפשוטה והמיטיבה שלך.
אז אני עונה לך פה כדי לנער אותך מחוסר הביטחון הזה, וכדי לרשום לך שאם היית טורח ופותח תיק השקעות דרך הבנק (בסה"כ חלונית המסחר בשוק ההון באתר של הבנק) - היית רואה בעצמך שזה בחינם לגמרי, ובלי שום עמלות לחלוטין.
פשוט תעשה וזהו.

כן ולא.
דמי ניהול + דמי נאמנות אם ישנם.
אל תשכח את דמי הנאמנות שגם אותם אנחנו משלמים.

הבנתי נכון?
ממה שאני מבין (אבל לא בדקתי בעצמי כי לא הייתי צריך בכלל) - לא.
תקרא את תנאי ההצטרפות לתיק השקעות עצמאי באקסלנס בקישור של הסולידית כתוב שם בפירוש קרנות סל:
"...ו-40 פעולות קנייה ללא עלות של קרנות סל מבית קסם..."
קרנות [נאמנות[ כספיות שקליות הן לא קרנות סל.
וגם אם נניח שכן, 40 פעולות חינם בשנה בקרנות [נאמנות] כספיות שקליות מבית קסם - נו אז?
למה בכוח?
למה שתרצה להיצמד בכוח אך ורק לקרנות [נאמנות] כספיות שקליות של קסם (מבית אקסלנס) אם ישנן בכלל?
למה להגביל את עצמך ולהידבק בכוח למשהו שייתכן לא יעיל או לא אופטימלי עם דמי ניהול לא יעילים או גבוהים יותר?
מה הרעיון?
כן, אתה בהחלט צודק שכל קרנות [הנאמנות] הכספיות השיקליות הן "אותו הדבר" כמעט ומשיאות את "אותה התשואה" כמעט.
לא, אתה לא צודק אם אתה חושב שדמי הניהול שלהן הוא אותו הדבר ושדמי הניהול אינן משנים.
כן, הן אמורות להיות זמניות בלבד, וכן זה כסף קטן מאוד בסה"כ בהתחשב...
אבל למה לתת אותו אם אפשר בקלות מאוד שלא לתת אותו?

במידה וכן -
במידה ולא - כי זה לא.
למרות שאתה מנסה לברר מידע (שוב ושוב ושוב, ואני בטוח גם שקראת על זה מספיק פעמים ולכן כולנו כאן בשרשור הזה), ואני לגמרי בעד זה שתברר שוב לפני שמחליט ופועל, אתה סוג של שואל שאלה רק לצורך השאלה (חוסר ביטחון) ולא באמת כדי לעשות ולדעת.
יכלת באותה מידה לא לפתוח שרשור חדש ונפרד ולשאול את השאלה הזו בתגובה אחת ממוקדת בפוסט של קרנות כספיות שמהם יש לא מעט.
כמו שענו מעליי, להחזיק תיק השקעות עצמאי באקסלנס עולה 15 ש"ח/חודש, ממש כמו שחבילת הסלולר שלי ב- We4G עולה 34.90 ש"ח/חודש.
למה שתרצה לשלם את ה- 15 ש"ח/חודש הללו אם בבנק אתה יכול לפתוח תיק השקעות (לשונית מסחר בשוק ההון) בחינם לגמרי, לקנות ולמכור קרנות [נאמנות] כספיות שקליות בחינם לגמרי?

@ארנטס
אני ממש מבינה את החשש שלך.
בנקים רבים ביססו עם הלקוחות מסורת ארוכה ולא נעימה של אותיות קטנות עמלות מפתיעות ותשלומים נסתרים.
חשוב לנהל את זה, ולא לתת לזה לנהל אותך.

@ארנטס
אני ממש מבינה את החשש שלך.
בנקים רבים ביססו עם הלקוחות מסורת ארוכה ולא נעימה של אותיות קטנות עמלות מפתיעות ותשלומים נסתרים.
חשוב לנהל את זה, ולא לתת לזה לנהל אותך.
פחות חשש אלא יותר אי-וודאות מול מערכת עם אותיות קטנות.
שאלה בשביל לדעת ולדייק ולא "שאלה בשביל לשאול" כפי שסבור בטעות הביולוג הירושלמי שהגיב באגרסיביות מיותרת לתחושתי עם הדגשות, אותיות גדולות וכיוצ"ב.

ובכל זאת תשובתו חידדה לי את כל מה שלא ידעתי בוודאות וסליחה שבזבזתי מקום במסך ופתחתי שירשור נוסף עם תת נושא.

פחות חשש אלא יותר אי-וודאות מול מערכת עם אותיות קטנות.
שאלה בשביל לדעת ולדייק ולא "שאלה בשביל לשאול" כפי שסבור בטעות הביולוג הירושלמי שהגיב באגרסיביות מיותרת לתחושתי עם הדגשות, אותיות גדולות וכיוצ"ב.

ובכל זאת תשובתו חידדה לי את כל מה שלא ידעתי בוודאות וסליחה שבזבזתי מקום במסך ופתחתי שירשור נוסף עם תת נושא.
התכוונתי בשיא האמפתיה שאני ואתה באותה סירה ובעיני השרשור אינו מיותר :)

נערך לאחרונה ב:
התכוונתי בשיא האמפתיה שאני ואתה באותה סירה ובעיני השרשור אינו מיותר :)

בנושא הקרנות הכספיות יש לי שאלה - יש כמה מוצרים של קרנות כספיות כשרות עם דמי ניהול נמוכים יותר.
מישהו אולי יודע אם הכשרות משפיעה על ניהול הכספים בפועל או שזה פשוט עניין של מיתוג לציבור הדתי?
חן חן.

מציע שתיכנסי לאחד האתרים שמשווים כמו פאנדר / ביזפורטל ותשווי תשואה ודמי ניהול.

אגב - שמתי לה לאחרונה שמדד ת"א 125 הלכה הניב תשואות מעולה...

נקודה למחשבה...

ארנטס, התגובה שלי הייתה אמפתית למצבך, שאותו אני מכיר טוב מאוד על עצמי, ומטרתה הייתה לנער ממך את חוסר הביטחון, ולא לצלוף או לסנוט בך.
איך אני יכול להוכיח את זה?
שאם לא כן, ולא הייתה לי סבלנות לענות לשאלות - לא הייתי מגיב לך בכלל. השאלה שלך ואתה לא הייתם מעניינים אותי בכלל.
עצם זה שהגבתי מראה שכיבדתי את השאלה שלך, חשבתי איך לענות לה, התאמצתי להתנסח, כיבדתי את עצמי ואותך בלשבת ולהקליד ולטרוח בלענות לך.
ועניתי לך.
אל תיקח כל תגובה שהיא מעט אסרטיבית כתגובה אגרסיבית - אתה תפספס הרבה.

אסור כבר לכתוב תכל'ס? לכתוב דוגרי?
אני צריך להתנסח בשיא העדינות כאילו הייתי פיל עם כרס בחנות של מקס סטוק?
ממה כולם נעלבים כל הזמן ומחפשים לקחת ללב?...
עובדה היא שעניתי לך על השאלות, הסברתי ואפילו ניסיתי לשכנע אותך לא להרגיש או להיפטר מחוסר הביטחון הזה שאתה מרגיש במילים המשכנעות/אסרטיביות/מנחות לפעולה שלי (שלהגדרתך הן אגרסיביות).

מה גם שכמעט בכל תגובה שלי אני טורח ומקפיד להדגיש, למתוח קו תחתון, להגדיל פונט וכו'. זה סגנון הכתיבה שלי ולא קשור אליך.

שורה תחתונה - אני טרחתי, השקעתי, מירקרתי והגבתי לשאלות שלך.
אתה זה שלא ענית לי על השאלות...
הפוסל במומו פוסל?

ארנטס, התגובה שלי הייתה אמפתית למצבך, שאותו אני מכיר טוב מאוד על עצמי, ומטרתה הייתה לנער ממך את חוסר הביטחון, ולא לצלוף או לסנוט בך.
איך אני יכול להוכיח את זה?
שאם לא כן, ולא הייתה לי סבלנות לענות לשאלות - לא הייתי מגיב לך בכלל. השאלה שלך ואתה לא הייתם מעניינים אותי בכלל.
עצם זה שהגבתי מראה שכיבדתי את השאלה שלך, חשבתי איך לענות לה, התאמצתי להתנסח, כיבדתי את עצמי ואותך בלשבת ולהקליד ולטרוח בלענות לך.
ועניתי לך.
אל תיקח כל תגובה שהיא מעט אסרטיבית כתגובה אגרסיבית - אתה תפספס הרבה.

אסור כבר לכתוב תכל'ס? לכתוב דוגרי?
אני צריך להתנסח בשיא העדינות כאילו הייתי פיל עם כרס בחנות של מקס סטוק?
ממה כולם נעלבים כל הזמן ומחפשים לקחת ללב?...
עובדה היא שעניתי לך על השאלות, הסברתי ואפילו ניסיתי לשכנע אותך לא להרגיש או להיפטר מחוסר הביטחון הזה שאתה מרגיש במילים המשכנעות/אסרטיביות/מנחות לפעולה שלי (שלהגדרתך הן אגרסיביות).

מה גם שכמעט בכל תגובה שלי אני טורח ומקפיד להדגיש, למתוח קו תחתון, להגדיל פונט וכו'. זה סגנון הכתיבה שלי ולא קשור אליך.

שורה תחתונה - אני טרחתי, השקעתי, מירקרתי והגבתי לשאלות שלך.
אתה זה שלא ענית לי על השאלות...
הפוסל במומו פוסל?
אתה די היחיד שמדגיש ,קווים, סימני קריאה ועוד.
סגנון ייחודי ולא נעים. עבורי לפחות.

לא היה כל חוסר ביטחון ומדובר בסכום כסף לא גדול כדי שיהיו "פחדים" כפי שעלה מניתוח האישיות שלך כלפי.
סוגיה טכנית השוואתית גרידא שהעלתי מחוסר ידיעה ולא מ"פחדים" תחת תת נושא של כספית בהקשר לפטטפורמה מסויימת וקרנות מסויימות..

בכללי אני לא עונה למי שגורם לתחושה לא טובה - לא ברחוב ולא ברשת. אל תיעלב ובטח שלא תגיב עם מירקורים והבלטות בבקשה.

במקרה הזה, בבנקים זה אכן הכי פשוט וכדאי.

אבל להשלמת התמונה, להבנתי, בפסגות כרגע אין עמלות על קרנות כספיות, וגם לא דמי ניהול חודשיים קבועים.
אם כי יש עמלת העברת תיק (כ-0.07% ומוגבל ל-70₪), אם וכשבעתיד רוצים או נכפים לעבור הלאה.

היי,

אולם -

הבנתי נכון?

במידה וכן -

אם אתה לא רוצה דרך הבנק יש את FAIR (קרנות נאמנות בלבד)
אין דמי ניהול על החשבון ואין עמלות ק/מ על קרנות נאמנות לא מחקות

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש בחירת קרן כספית שוק ההון 1
Y קרן כספית או פיקדון? שוק ההון 2
ת מכירה בשכבות מלאכותית של קרן כספית-מיקרו אופטימיזציה או לא? שוק ההון 13
tonytony בדיקה האם קרן כספית היא מוגבלת שוק ההון 0
D קופת גמל להשקעה / תעודת סל / קרן כספית? שוק ההון 0
F מה המשמעות של "(00)" בשם של קרן כספית שקלית? פוסטים מאיכות נמוכה 4
ת בסופו של דבר קרן כספית כן מייצרת תשואה ריאלית חיובית? שוק ההון 43
נ קרן כספית דולרית לאזרחים אמריקאים שוק ההון 8
ב ב IBKR המלצה על קניית קרן כספית דולרית וביורו פוסטים מאיכות נמוכה 1
א מיסוי קרן כספית - סימולציה של הבנק שוק ההון 21
א אג"ח ממשלתי מול קרן כספית שוק ההון 7
לאץ' קרן כספית מטבע זר שוק ההון 3
D פיקדון TWINWIN דולרי על מדד הנאסד"ק 100 VS קרן כספית שוק ההון 17
ס קופגל''ה מסלול שיקלי מול קרן כספית שוק ההון 5
M אוטומציה לחשבון עו"ש (רכישה ומכירה של קרן כספית)? צרכנות פיננסית 6
D לגבי קרן כספית שוק ההון 5
E שאלה לגבי קנייה ומכירה -קרן כספית מיסים 31
D קרן כספית או פיקדון לאחר רכישת דירה מקבלן שוק ההון 3
M פתיחת חשבון בלאומי טרייד עבור קרן כספית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
ע שאלות בסיסיות לגביי קרן כספית שוק ההון 4
O קרן כספית או פקדון ארוך מועד שוק ההון 10
R קרן בסגנון קרן כספית בשוק ההון האמריקאי שוק ההון 5
D מימוש ומכירת קרן כספית מול קרן נאמנות, מה מומלץ שוק ההון 5
L דמי ניהול קרן כספית שוק ההון 1
א למה קרן כספית ממוסת ריאלית ? שוק ההון 2
esho קרן כספית דולרית לעומת פקדון בבנק שוק ההון 7
Y קרן כספית בחשבון מסחר שוק ההון 1
לאץ' מתי יחידות של קרן כספית נרכשות בפועל? צרכנות פיננסית 7
F קרן כספית שקלית - הכנסת כסף בזמנים שונים שוק ההון 7
מ השקעה, קרן כספית ועו"ש שוק ההון 2
B ניכוי מס קרן כספית מיסים 20
C קנית קרן כספית - למה מסווגת כפעולה מחוץ לבורסה? שוק ההון 2
קפיטליסט מרושע עמלת קניית קרן כספית צרכנות פיננסית 8
S עודפי עו"ש לטווח קצר - הכדאי ביותר הנוכחי? One Zero/קרן כספית ואיזה? שוק ההון 6
B שאלה לגבי קרן כספית שוק ההון 6
ה מה היתרון של קרן אג"ח ממשלתית לעומת קרן כספית? שוק ההון 12
א קרן כספית - התלבטות שוק ההון 15
Y בחירת קרן כספית שוק ההון 3
R קרן כספית אמריקאית שוק ההון 5
א קרן כספית דולרית - מה הקטע? שוק ההון 2
C באיזה תנאי שוק פק"מ נותן יותר ריבית מהתשואה של קרן כספית? שוק ההון 6
O המקבילה של קרן כספית בארה״ב שוק ההון 7
א קרן כספית שוק ההון 26
S קרן כספית כנגד פיקדון בנקאי - במקרה של קריסת בנק שוק ההון 5
א מה ההבדל בין קרן כספית לקרן מחקה מק"מ? שוק ההון 0
S מס כתושב חוץ על מק"מ לעומת קרן כספית שוק ההון 6