• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

קרן כספית נקובה בדולר

arvin

משתמש סולידי
דירוג
30
אהלן,
יש לי מספר שאלות לגבי קרנות כספיות נקובות בדולר (שקונים בדולרים, לא קרנות דולריות שקונים בשקלים).

כרקע קצר:
בגדול אני פשוט מחפש אלטרנטיבות השקעה לאור המצב במדינה, כמו רוב האנשים.
רוב ההון מושקע במדדים בקרנות של בלאק רוק (אבל בחודשים האחרונים עשיתי pause על רכישות חדשות).
עוד חלק מההון בכספיות שקליות. ועכשיו חשבתי שיכול להיות חכם/מגוון לרכוש גם כספיות נקובות בדולר.
אין לי חשבון ב-IB או חשבון אחר בחו״ל. משקיע דרך בית השקעות ישראלי וכספיות דרך הבנק.

1. אני מנסה להשוות בין קרנות, ואחד הפרמטרים שאני מסתכל זה הרכב הקרן, אני מעוניין בכמה שפחות אג״ח קונצרני.
אני נתקל בנתונים שונים בין Bizportal לבין אתר הבנק (דיסקונט), האם אתר הבנק מעודכן יותר?
דוגמאות:
* קרן 5129523 : Bizportal, דיסקונט
* קרן 5117429 : Bizportal, דיסקונט
כפי שניתן לראות הם הבדלים לא קטנים בכלל.
ב-Bizportal כן כתוב שזה מעודכן מדצמבר 22, בבנק לא ראיתי שכתוב.

2. לגבי המיסוי הראלי, אני רוצה לוודא עקב דיון שנתקלתי פה בפורום, האם זה נכון שהמיסוי מנוכה משינוי השערי מט״ח במקום מהאינפלציה?
או שזה נכון רק לדולריות שנקנות בשקלים ומושפעות משינויי מט״ח, ולא לנקובות בדולר

3. האם סביר להניח שמכיוון שהקרן נקובה בדולר, אז החלק של האג״ח הממשלתי שם בעיקר אג״ח ארה״ב? או לאו דווקא?
4. האם יש הבדלים מהותיים נוספים שכדאי להכיר בין קרנות אלו לבין כספיות שקליות רגילות, בעיקר מבחינת מיסוי, עמלות, הרכב
5. האם יש פרמטרים נוספים שכדאי להסתכל? ספציפית הלכתי על קרנות ב-Funder עם הדמי ניהול הכי נמוכים
6. אשמח לשמוע אם גם אתם רכשתם/שוקלים לרכוש קרנות אלו, או אולי אלטרנטיבות כדאיות יותר (כמובן לא אקח כהמלצה)

תשקול גם BIL או SGOV או IB01 אירי.

תסתכל בתשקיף של הקרן, אותו תמצא באתר הבורסה.

האם זה נכון שהמיסוי מנוכה משינוי השערי מט״ח במקום מהאינפלציה?
כן

אז החלק של האג״ח הממשלתי שם בעיקר אג״ח ארה״ב? או לאו דווקא?
תשקיף.

אהלן,
יש לי מספר שאלות לגבי קרנות כספיות נקובות בדולר (שקונים בדולרים, לא קרנות דולריות שקונים בשקלים).

כרקע קצר:
בגדול אני פשוט מחפש אלטרנטיבות השקעה לאור המצב במדינה, כמו רוב האנשים.
רוב ההון מושקע במדדים בקרנות של בלאק רוק (אבל בחודשים האחרונים עשיתי pause על רכישות חדשות).
עוד חלק מההון בכספיות שקליות. ועכשיו חשבתי שיכול להיות חכם/מגוון לרכוש גם כספיות נקובות בדולר.
אין לי חשבון ב-IB או חשבון אחר בחו״ל. משקיע דרך בית השקעות ישראלי וכספיות דרך הבנק.

1. אני מנסה להשוות בין קרנות, ואחד הפרמטרים שאני מסתכל זה הרכב הקרן, אני מעוניין בכמה שפחות אג״ח קונצרני.
אני נתקל בנתונים שונים בין Bizportal לבין אתר הבנק (דיסקונט), האם אתר הבנק מעודכן יותר?
דוגמאות:
* קרן 5129523 : Bizportal, דיסקונט
* קרן 5117429 : Bizportal, דיסקונט
כפי שניתן לראות הם הבדלים לא קטנים בכלל.

2. לגבי המיסוי הראלי, אני רוצה לוודא עקב דיון שנתקלתי פה בפורום, האם זה נכון שהמיסוי מנוכה משינוי השערי מט״ח במקום מהאינפלציה?
או שזה נכון רק לדולריות שנקנות בשקלים ומושפעות משינויי מט״ח, ולא לנקובות בדולר

3. האם סביר להניח שמכיוון שהקרן נקובה בדולר, אז החלק של האג״ח הממשלתי שם בעיקר אג״ח ארה״ב? או לאו דווקא?
4. האם יש הבדלים מהותיים נוספים שכדאי להכיר בין קרנות אלו לבין כספיות שקליות רגילות, בעיקר מבחינת מיסוי, עמלות, הרכב
5. האם יש פרמטרים נוספים שכדאי להסתכל? ספציפית הלכתי על קרנות ב-Funder עם הדמי ניהול הכי נמוכים
6. אשמח לשמוע אם גם אתם רכשתם/שוקלים לרכוש קרנות אלו, או אולי אלטרנטיבות כדאיות יותר (כמובן לא אקח כהמלצה)
אני משתמש בקרנות האלו המון בדולרים שיושבים אצלי באישי ובחברות בחשבונות של בנקים ישראלים....במקום פקדונות...אחלה פתרון. עלות סבירה לחלוטין וללא עמלות ק/מ.
אני משתמש בשתי קרנות שראיתי שמובילות בתשואה עד כה לאורך זמן:
https://www.funder.co.il/fund/5110341
https://www.funder.co.il/fund/5115795

התשואה המשתקפת משניהן אם אתה עושה אקסטרפולציה של החודש האחרון(כמובן שלא מדוייקת) היא מעל 5%....שאומר, שכנראה שיש שם חשיפה גם לפקדונות וגם לאג"ח קונצרנים קצרים ב% לא קטן.
יש גם קרן של פסגות לפי דעתי שהיא בעיקר treasuries אם אתה רוצה.
ושים לב שהקרן של הראל שציינת אומנם עם דמי ניהול נמוכים, אך עם אחוז הוספה של 0.1%...לא כדאית לפי דעתי בשום צורה.(אם מחזיק לתקופה ארוכה של מעל לשנה...אולי..אבל תוכל במקרה הזה לפי דעתי להשיג תנאים טובים יותר מהבנק).

תודה, אני כרגע משקיע רק בקרנות נסחרות בארץ (כולל קרנות חוץ).
מנסה להימנע בעיקר משיקולי עמלות גבוהות יותר. יכול להיות שאתחיל לסחור בניירות זרים בהמשך.
מה גם שאני לא מבין כמעט כלום באג״ח, שבניגוד לכספית שרק עולה לאורך זמן, אג״ח צריך להבין מה אתה עושה.

מה גם שאני לא מבין כמעט כלום באג״ח, שבניגוד לכספית שרק עולה לאורך זמן, אג״ח צריך להבין מה אתה עושה.
1. כספית זה קרן של אג"ח.
2. הקרנות שציינת הם בדיוק כמו כספית ואפילו בטוחות יותר, גם הן רק עולות לאורך זמן ובתנודתיות של כמעט 0.

1. כספית זה קרן של אג"ח.
כן אבל זה אג״ח מנוהל. מנהלי הקרן צריכים להבין בסוגי אג״ח ומתי ואיך לסחור בהם, לא אני.
מה גם שהם משקיעים גם במק״מים ופק״מים.
עובדתית כמו שגם אתה ציינת כספיות בד״כ רק עולות לאורך זמן, בניגוד לקרנות אג״חיות שונות שהן לא כספיות.
לכן כספיות זאת האופציה הלא-מנייתית (ואולי גם עצלה) המועדפת עליי כרגע.

כן אבל זה אג״ח מנוהל. מנהלי הקרן צריכים להבין בסוגי אג״ח ומתי ואיך לסחור בהם, לא אני.
בכל התעודות שציינתי אינך צריך להבין דבר, כלומר דרישת הידע וההבנה שלך במכשירים שציינתי וקרן כספית הם זהים.
מה גם שהם משקיעים גם במק״מים ופק״מים.
מק"מ ופק"מ הם סוגים של אג"ח.
עובדתית כמו שגם אתה ציינת כספיות בד״כ רק עולות לאורך זמן, בניגוד לקרנות אג״חיות שונות שהן לא כספיות.
לא נכון, תקרא את מה שכתבתי בשנית: התעודות אותן ציינתי גם הן רק עולות לאורך זמן.
לכן כספיות זאת האופציה הלא-מנייתית (ואולי גם עצלה) המועדפת עליי כרגע.
וזה אופציה מעולה, רק הוספתי אופציות מקבילות נוספות.

בכל התעודות שציינתי אינך צריך להבין דבר, כלומר דרישת הידע וההבנה שלך במכשירים שציינתי וקרן כספית הם זהים.

לא נכון, תקרא את מה שכתבתי בשנית: התעודות אותן ציינתי גם הן רק עולות לאורך זמן.
אתה צודק, לא דייקתי, נכון שגם הניירות שציינת עולים לאורך זמן, אבל בראש התכוונתי גם לעליות יותר לינאיריות, עקביות, ופחות תנודתיות.
בכספיות אני לא צריך לחשוב אם אני ״נכנס בזמן טוב״ או ״יוצא בזמן טוב״, זה תמיד עולה.
מבחינתי זאת אלטרנטיבה נזילה לפק״מ, ועם מיסוי טוב יותר. וספציפית בנקובות בדולר- גם פיזור.

עריכה/תוספת:
אם אני כבר משקיע לאורך זמן, אז כבר אשים במדדים.
הכוונה בהשקעה הזאת היא להיות יותר זמינה במידת הצורך, נניח אולי לרכישת דירה עוד כמה שנים אם נרצה ויסתדר.

בראש התכוונתי גם לעליות יותר לינאיריות, עקביות, ופחות תנודתיות
הירידות שאתה רואה זה (כנראה) כסף שנכנס לך לעו"ש לאחר חלוקת קופון.
אתה צודק שקרן צוברת זה יותר נוח כי לא צריך להתעסק עם השקעה מחדש.

, זה תמיד עולה.
ביחס לאינפלציה?
זאת אלטרנטיבה נזילה לפק״מ,
מה לגבי הסיכון?
ועם מיסוי טוב יותר.
מה יותר טוב?
יותר זמינה במידת הצורך
מניות/מדדים כפי שאתה קורא להם הם זמינים לפחות באותה המידה.
נניח אולי לרכישת דירה עוד כמה שנים אם נרצה ויסתדר.
אם זה עוד כמה שנים אז תשים כבר במדדים, כפי שרשמת בעצמך:
אם אני כבר משקיע לאורך זמן, אז כבר אשים במדדים.
נראה שלא הגדרת היטב את הצרכים וטווח הזמנים שלך, ואתה לא מבחין אפילו בסתירות שנמצאות בתוך משפט אחד שלך.
זה כנראה לא יסתדר אם תמשיך להשקיע בקרנות כספיות, כי הן במקרה הטוב ישמרו את הקיים, ובאופן יותר עקרוני זה לא יסתדר בגלל שאתה כל הזמן בהלך מחשבתי של הטווח הקצר, ואתה חושב שטווח קצר שחוזר על עצמו כמה עשרות פעמים פועל אותו דבר כמו השקעה לטווח הארוך.

מה לגבי הסיכון?
זניח, לעומת אלטרנטיבות
מה יותר טוב?
המיסוי הראלי של כספיות
מניות/מדדים כפי שאתה קורא להם הם זמינים לפחות באותה המידה.

אם זה עוד כמה שנים אז תשים כבר במדדים, כפי שרשמת בעצמך:

נראה שלא הגדרת היטב את הצרכים וטווח הזמנים שלך, ואתה לא מבחין אפילו בסתירות שנמצאות בתוך משפט אחד שלך.
נכון שהם נזילים באותה מידה, אבל צריך לחשוב 100 פעם אם למכור בהפסד.
שוב, אולי לא דייקתי אבל אפשר לקרוא בין השורות.. ה-״כמה שנים״ שציינתי לקניית דירה יכול להיות בטווח של ה-5 שנים הקרובות.
כשרשמתי לשים במדדים ״לאורך זמן״ זה יותר לכיוון של 10 שנים לפחות, שזה זמן סביר לחשוב שהכסף כנראה יעשה תשואה ולא יהיה בהפסד, גם זה לא מובטח.
זה כנראה לא יסתדר אם תמשיך להשקיע בקרנות כספיות, כי הן במקרה הטוב ישמרו את הקיים, ובאופן יותר עקרוני זה לא יסתדר בגלל שאתה כל הזמן בהלך מחשבתי של הטווח הקצר, ואתה חושב שטווח קצר שחוזר על עצמו כמה עשרות פעמים פועל אותו דבר כמו השקעה לטווח הארוך.
כפי שרשמתי רוב התיק מושקע במדדים, ספציפית בחודשים האחרונים הפסקתי לרכוש עם כספים חדשים. מתי אחזור? לא יודע כרגע.
אני לא אשקר אני אכן מתבחבש הרבה הלוך ושוב אם לשים הכל במדדים וזהו, או כן להחזיק חלק מההון במשהו סולידי יותר (עבורי- כספיות), ואכן הענן הזה של דירה יושב לי מעל הראש, כי זה הסנריו הסביר היחידי שאצטרך את כל ההון, אחרת הייתי שם הכל במדדים בלי לחשוב פעמיים.
אני יודע שכספיות לא נותנות תשואה מדהימה אבל בהיעדר אלטרנטיבה טובה יותר זה מה שמצאתי לנכון לעשות עם חלק מההון (שוב, לא מבין באג״חים ואין לי זמן ללמוד את זה).

אם לשים הכל במדדים וזהו, או כן להחזיק חלק מההון במשהו סולידי יותר
זה בסדר, וגם זה בסדר. מה שחשוב זה שתהייה תוכנית מגובשת עד כמה שניתן ולטווח ארוך ככל שניתן. זו ההתלבטות ודחיית ההחלטות שפוגעת בסופו של דבר בתשואה ובהתנהלות הכללית.
ואכן הענן הזה של דירה יושב לי מעל הראש
אותה גישה כמו המשפט הקודם. את הענן ניתן להסיר על ידי החלטה לכאן או לכאן ( אופציות למשל: להחליט לא לקנות דירה בעשור הקרוב, להחליט לקנות דירה כבר עכשיו).

אגב יש איזשהן קרנות חוץ נסחרות בארץ מקבילות להן?
הכי קרוב שמצאתי:
* 1159177 - ISHARES $ TREASURY BOND 1-3YR UCITS ETF
* 1159276 - ISHARES $ TREASURY BOND 3-7YR UCITS ETF
* 1159268 - ISHARES $ TREASURY BOND 7-10YR UCITS ETF USD

לא מצאתי 0-3 חודשים או 0-1 שנים. פספסתי או שאין?

זה בסדר, וגם זה בסדר. מה שחשוב זה שתהייה תוכנית מגובשת עד כמה שניתן ולטווח ארוך ככל שניתן. זו ההתלבטות ודחיית ההחלטות שפוגעת בסופו של דבר בתשואה ובהתנהלות הכללית.

אותה גישה כמו המשפט הקודם. את הענן ניתן להסיר על ידי החלטה לכאן או לכאן ( אופציות למשל: להחליט לא לקנות דירה בעשור הקרוב, להחליט לקנות דירה כבר עכשיו).
תודה על הניסיון לעזור, אבל זה יותר מורכב מהחלטה פשוטה, יש עוד משתנים וגורמים, חלקם דינאמיים, ובכל מקרה זה כבר סוטה ממטרת הפוסט.

אגב יש איזשהן קרנות חוץ נסחרות בארץ מקבילות להן?
לא וגם לא צריך לדעתי, יש את הכספיות הדולרית שהם מספיק טובות לדעתי, גם אם ממש טיפה יותר מסוכנות אבל פטורות מעמלות ק/מ ואתה לא מאבד את הספרד.

לא יעוץ!

אם אתה עושה אקסטרפולציה של החודש האחרון
סליחה על הבורות, מה הכוונה?
בכללי כשאני מסתכל על תשואות שלהן אני רואה דברים מוזרים, מצד אחד במאיה רואים מתחילת החודש מינוס 3 ומשהו אחוז, מצד שני בגרפים זה רק עולה.

סליחה על הבורות, מה הכוונה?
בכללי כשאני מסתכל על תשואות שלהן אני רואה דברים מוזרים, מצד אחד במאיה רואים מתחילת החודש מינוס 3 ומשהו אחוז, מצד שני בגרפים זה רק עולה.
אתה רואה תשואה בשקלים...ז"א אם שאר הדולר ירד ביחס לנקודת יחוס אז אתה רואה תשואה שלילית...למרות שבדולרים השווי עלה.

לגבי חישוב התשואה "השנתית":

https://www.funder.co.il/fund/5110341

המחיר האחרון של הקרן הוא 114.98
לפני ארבע שבועות,ב28 בפברואר, המחיר היה 114.46.
תחלק את המחיר של ה 28 במחיר של ה 28 לפני חודש, תחלק במספר הימים כדי לקבל תשואה יומית, תכפיל 365...ואתה מקבל כאן תשואה של 5.7%.
כמובן שזו לא התשואה האמיתית שתקבל הלאה, כי הריבית משתנה, אתה לא יודע מה יהיו הנכסים הקצרים שהם מחזיקים מעכשיו והלאה וכו...אבל זו קריאת כוון.
מכוון שאם היית קונה היום T bill לשלושה חודשים היית מקבל "רק" כ 5%, ז"א שאם מניחים שבחודש האחרון התשואה שלהם הייתה דומה, אתה מקבל כאן שהקרן מחזיקה גם נכסים "מסוכנים" יותר כמו אג"ח קונצרני קצר ואולי פקדונות בריביות יותר טובות(דבר שהגיוני).
אם תעשה את אותו תרגיל לקרן של מיטב תקבל בערך 5.6%, אי בי אי , 5.1% וכו
יש פערים... זה לא בדיוק אותו דבר כמו כספיות שקליות רגילות.

אבל שוב, מבחינתי למשל, אלו אחלה נכסים עבור חברות שלי שעובדות בדולרים. משתמש בקרנות האלו על מנת לנהל את המזומן בבנקים ישראלים.

אתה רואה תשואה בשקלים
רגע, למה? הקרן נקובה בדולר, במאיה רואים את המחיר בסנטים לא באגורות, אז אני מניח שכשאני רואה שם תשואה זה ללא המרה לשקלים.
אם באמת יש שם המרה לשקלים אז כן אני יכול להבין למה רואים גם תשואה שלילית.

סתם למשל אם מסתכלים על ״הראל כספית דולרית״ לעומת ״הראל כספית נקובה ב-$״ אז באמת רואים בראשונה את השינויי מט״ח בגרף. אך כאמור אני מדבר על הנקובות בדולר, ושם באמת רואים גרף עולה ללא השפעת מט״ח, אבל עדיין לא ברור לי המינוס 2-3 אחוז שרואים באתר מאיה למשל מתחילת החודש. אגב גם ב-Funder רואים את זה. כאילו התשואות באחוזים לא משקפות את הגרף, לא נתקלתי בזה במקום אחר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y קרן כספית? נקובה בדולר? פיקדון בבנק? - שאלות שיעזרו לי להבין. שוק ההון 3
N מה המס על קרן כספית שיקלית ועל קרן כספית נקובה דולר? מיסים 9
Williamsburg קרן נאמנות כספית נקובה בדולר שוק ההון 12
Odnight קרן נאמנות כספית נקובה דולר שוק ההון 14
O איך לחשב מה יותר משתלם לאחר ניכוי מס, קרן כספית או פקדון בבנק? מיסים 5
oferM יעוץ קצר לגבי קרן כספית שוק ההון 3
א היי , הכנתי אקסל שאומר מה עדיף, קרן כספית או פק"מ שוק ההון 0
א השקעה בש"ח ב IB במסלול דמוי קרן כספית שוק ההון 3
R קרן כספית פוסטים מאיכות נמוכה 1
א מכירת קרן כספית שוק ההון 1