• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

קרן כספית - התלבטות

אייל אלבז

משתמש סולידי
דירוג
5
היי,
הבמתי שקרן כספית זה ל-90 יום. מה קורה אחרי זה אם אני מושקע בקרן כספית? צריך לקנות שוב מחדש? האם זה משתלם? אני מחפש משהו לטווח של 15-20 שנה. מה לחפש? אני מחפש משהו סולידי. לפני שנה קניתי ממשלתי צמוד מדד KTF ולא עשתה שום דבר. וגם קניתי איי בי איי סל שקלי ריבית קבועה 2 -5 ופשוט נמאס לי מהניירות האלה. רק ירדו. אז אני יושב על קרן כספית עכשיו. אבל אם אני מבין נכון זה רק ל-90 יום? אז מה מומלץ? לא רוצה לסכן את הכסף. מה הייתם עושים?

מה קורה בסיום האורך חיים של הקרן ואיפה רואים את זה?

אני לא מבין. קודם אתה אומר:
אני מחפש משהו לטווח של 15-20 שנה. מה לחפש? אני מחפש משהו סולידי.
ואז אתה מקטר ש:
לפני שנה קניתי ממשלתי צמוד מדד KTF ולא עשתה שום דבר. וגם קניתי איי בי איי סל שקלי ריבית קבועה 2 -5 ופשוט נמאס לי מהניירות האלה. רק ירדו. אז אני יושב על קרן כספית עכשיו.
שזה שיקולים של משקיע קצר רוח וחסר סבלנות.
בדרך כלל משקיע סולידי ל-15 עד 20 שנה ישקיע בתמהיל של אגרות חוב ומניות כשאחוז המניות יתאים לפרופיל הסיכון שלו.
אתה יכול ל"השקיע" בקרן כספית שזה כמו מזומן. כל עוד הריבית של בנק ישראל גבוהה מהאינפלציה אתה מרוויח ריאלית דרך קופונים אבל מחיר הקרן ישאר קבוע. תמיד אתה יכול למכור, אבל עדיין לא פתרת את הבעיה: מה לעשות כשהריבית תרד מתחת לאינפלציה? ( זה כנראה יקרה מתישהוא ב15-20 השנים הקרובות)

לפני שנה קניתי ממשלתי צמוד מדד KTF ולא עשתה שום דבר
לא מבין גדול באג"ח, בכלל לא, אבל אתה מבין בכלל איך אג"ח עובד?
למשל הקופונים, אתה לא תראה אותם נצברים בערך שצברת כמו מנייה (עלייה של X אחוז).
אתה מודע לזה שבאג"ח יש קופון שאתה מקבל פעם בתקופה (שנקבעת מראש) ללא קשר לעליית הערך של האיגרת?

קרן כספית היא לא ל- 90 יום. הקרן עצמה משקיעה, בין השאר, בפק"מים של 90 יום (מקווה שאני מנסח את זה נכון) ואפיקים סולידיים אחרים, אבל אתה משקיע בקרן, לא באופן ישיר בנכסים שלה. הקרן נזילה בכל יום מסחר והיא באמת סולידית.
אם אתה משקיע ל- 15-20 שנה זה דווקא לא בין המכשירים הפופולאריים לטווח הזה.

לא ממליץ ולא מייעץ.

לא מבין גדול באג"ח, בכלל לא, אבל אתה מבין בכלל איך אג"ח עובד?
למשל הקופונים, אתה לא תראה אותם נצברים בערך שצברת כמו מנייה (עלייה של X אחוז).
אתה מודע לזה שבאג"ח יש קופון שאתה מקבל פעם בתקופה (שנקבעת מראש) ללא קשר לעליית הערך של האיגרת?
אבל הנייר שקניתי היה מדד שמחקה אג"ח. אז גם בו מקבלים קופונים? אתה יכול קמת יותר לפרט? אז בעצם הנייר מבטיח לי X אחוזים בסוף התקופה כמו באג"ח? אני לא מבין

אבל הנייר שקניתי היה מדד שמחקה אג"ח. אז גם בו מקבלים קופונים? אתה יכול קמת יותר לפרט? אז בעצם הנייר מבטיח לי X אחוזים בסוף התקופה כמו באג"ח? אני לא מבין
כמו שאמרתי אני לא מבין במוצר. על מחקה מדד אג"ח לא שמעתי ולא ידעתי אפילו שקיים. אין לי איך לפרט עבורך מעבר.
בכל אופן, גם המדד הכי לא סולידי עלול להביא לך 0% תשואה בשנה שנתיים. אם אתה רוצה להשקיע ל20 שנה תתאזר בסבלנות ותפסיק לעשות שינויים :)
והכי חשוב, קודם כל תבין מה אתה עושה ולמה. ואיזה סיכונים אתה מוכן לקחת. רצון להשקיע ל15-20 שנה ואי רצון לקחת סיכון, נשמע שאג"ח מתאים לך.
גם באג"ח שום דבר לא מובטח. במציאות של היום קרן כספית היא התחלה טובה.
ואין דבר כזה קרן כספית ל90 יום כמו שנאמר. אתה יכול להחזיק קרן כספית לשבוע. אפילו פחות. זה מוצר נזיל.

אומרים שכדאי להשקיע בקרן מחקה אג"ח אם רוצים להיות סולידים. אבל לפי מה שראיתי זה לא סולידי בכלל ומתנהג כמו מניה. עד היום הניירות שקניתי בעבר לא חזרו למחיר שקניתי אותם. אז אני לא מבין מה סולידי בקרן מחקה אג"ח. למה לקנות את זה אם זה מתנהג כמו קרן מחקה של מניות שנחשבת ליותר מסוכנת. מישהו יכול לעשות לי סדר?

אז מה בעצם אתה מציע?
אני אדם אקראי באינטרנט, אני אולי יכול להסביר לך נושאים עובדתיים או נוהליים אבל השקעה זו בחירה אישית כמעט כמו בחירת בן\בת זוג. זה תלוי באישיות שלך ביעדים שלך מה עושה לך טוב ובסוף אתה צריך לחיות עם ההחלטה יום יום לא איזה זר אקראי באינטרנט. אז קודם תבין מי אתה, מה אתה רוצה מההשקעה.
ואז תקרא את:
גוגל: הסולידית אייק
ואח"כ אני מקווה שתוכל לשאול שאלות שהמשתתפים בפורום יוכלו לענות עליהם. זה אולי עבודה קשה אבל זה לטובתך.
לדוגמא:
אומרים שכדאי להשקיע בקרן מחקה אג"ח אם רוצים להיות סולידים. אבל לפי מה שראיתי זה לא סולידי בכלל ומתנהג כמו מניה. עד היום הניירות שקניתי בעבר לא חזרו למחיר שקניתי אותם. אז אני לא מבין מה סולידי בקרן מחקה אג"ח. למה לקנות את זה אם זה מתנהג כמו קרן מחקה של מניות שנחשבת ליותר מסוכנת. מישהו יכול לעשות לי סדר?
אתה לא מסוגל לראות אף פעם ירידה של הקרן אפילו מיום אחד לשני? מה זה עושה לך? למה הרתיעה הזאת? אם זה באמת כך, זה אומר שאתה משקיע עם אפס סובלנות לסיכון מה שמגביל מאוד את היכולת שלך להרוויח. זה לא רע אין כאן עניין מוסרי, רק צריך להכיר בזה כשמקבלים החלטות. החלטה רעה זו החלטה שמנוגדת לאישיות שלך, שאתה מרגיש איתה רע. ( כל עוד יש בה איזהשהוא הגיון)

קרן אג"ח זה רעיון די פשוט -
הקרן קונה אג"ח לפי הקריטריונים שהוגדרו (נגיד ממשלתי לא צמוד למשך עד 5 שנים).
כשהאג"ח פוקע הקרן קונה אג"ח חדש בכסף הזה.
כשהאג"ח משלם קופון הקרן קונה אג"ח חדש בכסף הזה. לא משלמת קופון למחזיקי הקרן.
זה מנוהל כך שבכל רגע נתון הקרן מחזיקה תערובת של אג"ח שעומד לפקוע ואג"ח שנותר לו הרבה זמן. הזמן הממוצע שנותר לאג"ח המוחזק נקרא מח"ם - משך חיים ממוצע.

ההשפעה של שינוי ריבית על הקרן היא כמו ההשפעה על אג"ח רגיל - בטווח המיידי עליית ריבית מורידה את שווי האג"ח. בטווח הארוך האג"ח משלם ריבית גבוהה יותר, ולכן הקרן תיתן תשואה גבוהה יותר.
שני האפקטים האלה מתקזזים בתקופת המח"ם - כלומר אם לקרן יש מח"ם 5 שנים, מי שיחזיק אותה 5 שנים יקבל אותה תשואה בין אם הריבית תעלה ובין אם תרד.

אם אתה מתכנן להחזיק את הקרן מעבר למח"ם שלה, עליית הריבית היא חדשות טובות עבורך - אמנם שווי הקרן יורד, אבל התשואה עולה ובמהלך השנים זה ישתלם.

שני האפקטים האלה מתקזזים בתקופת המח"ם - כלומר אם לקרן יש מח"ם 5 שנים, מי שיחזיק אותה 5 שנים יקבל אותה תשואה בין אם הריבית תעלה ובין אם תרד.
כל מה שכתבת נכון חוץ מזה - מכיוון שלקרן נכנסו בינתיים אג"חים חדשים עם פרעון רחוק יותר, התשואה של הקרן תלויה במה שקרה לריבית בינתיים.

כל מה שכתבת נכון חוץ מזה - מכיוון שלקרן נכנסו בינתיים אג"חים חדשים עם פרעון רחוק יותר, התשואה של הקרן תלויה במה שקרה לריבית בינתיים
אם לקרן יש מח"ם x, אז שינוי ריבית בזמן t לא משפיע על התשואה בנקודת זמן t+x.
זאת אומרת שאם טווח ההשקעה שלי שווה למח"ם, שינוי ריבית שקורה מייד לאחר הקניה לא משפיע עלי. אבל שינויי הריבית בעוד שנה כן משפיעים.
לכן אין באמת טווח השקעה שבו התשואה מובטחת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ע שאלות בסיסיות לגביי קרן כספית שוק ההון 4
O קרן כספית או פקדון ארוך מועד שוק ההון 4
R קרן בסגנון קרן כספית בשוק ההון האמריקאי שוק ההון 5
D מימוש ומכירת קרן כספית מול קרן נאמנות, מה מומלץ שוק ההון 5
L דמי ניהול קרן כספית שוק ההון 1
א למה קרן כספית ממוסת ריאלית ? שוק ההון 2
esho קרן כספית דולרית לעומת פקדון בבנק שוק ההון 7
Y קרן כספית בחשבון מסחר שוק ההון 1
לאץ' מתי יחידות של קרן כספית נרכשות בפועל? צרכנות פיננסית 7
F קרן כספית שקלית - הכנסת כסף בזמנים שונים שוק ההון 7
מ השקעה, קרן כספית ועו"ש שוק ההון 2
B ניכוי מס קרן כספית מיסים 20
C קנית קרן כספית - למה מסווגת כפעולה מחוץ לבורסה? שוק ההון 2
קפיטליסט מרושע עמלת קניית קרן כספית צרכנות פיננסית 5
S עודפי עו"ש לטווח קצר - הכדאי ביותר הנוכחי? One Zero/קרן כספית ואיזה? שוק ההון 6
B שאלה לגבי קרן כספית שוק ההון 6
ה מה היתרון של קרן אג"ח ממשלתית לעומת קרן כספית? שוק ההון 12
Y בחירת קרן כספית שוק ההון 3
R קרן כספית אמריקאית שוק ההון 5
א קרן כספית דולרית - מה הקטע? שוק ההון 2
C באיזה תנאי שוק פק"מ נותן יותר ריבית מהתשואה של קרן כספית? שוק ההון 6
O המקבילה של קרן כספית בארה״ב שוק ההון 7
א קרן כספית שוק ההון 26
S קרן כספית כנגד פיקדון בנקאי - במקרה של קריסת בנק שוק ההון 5
א מה ההבדל בין קרן כספית לקרן מחקה מק"מ? שוק ההון 0
S מס כתושב חוץ על מק"מ לעומת קרן כספית שוק ההון 6
מ מכירת קרן כספית ביום האחרון בשנת המס בעקבות מעבר לתושבות מס אמריקאית מיסים 4