• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קרן השתלמות - עלויות מעביד

• פותח הנושא פותח הנושא Chase
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Chase

משתמש סולידי
דירוג
15
אהלן,

שאלה לגבי העלויות של המעביד לגבי פתיחת "קרן השתלמות":
אני רוצה לבקש מהמעסיק שלי לפתוח קרן השתלמות על חשבוני. אני אסביר:

המשכורת היא 6500 ש"ח ברוטו. אני רוצה לבקש מהמעביד לקבל ברוטו 6000 ש"ח, ואת 500 ש"ח הנותרים להפקיד לקרן השתלמות (מתוכן 150 ש"ח יהיו כביכול "החלק שלי", ו - 350 ש"ח יהיו כביכול "החלק שלו"). כמובן שהמטרה היא ליהנות מכל הטבות המס שקרן השתלמות מאפשרת.

שאלתי היא האם יש למעביד אינטרס לסרב לי לבקשה (מלבד הטיעון כי זה עוד "כאב ראש להתעסק בו"). האם יש לעצם הפתיחה של קרן השתלמות עלות מצדו של המעביד? או שזה לא אמור לשנות לו, שכן בשני הדרכים בכל מקרה הוא "מוציא" עליי 6500 ש"ח (כמובן מלבד העלות של ימי חופשה ודמי הבראה וכו'....)

אשמח לתשובה מאדם שיודע את הפרטים בוודאות, ולא רק "הערכה".

תודה!

בשני המקרים שליוותי תהליך כזה - לא היתה למעביד עלות פרט לעצם ההפרשה.

אבל כמובן כדי לקבל תשובה שיש מאחוריה התחייבות עדיף לפנות לאנשים שזו עבודתם (סוכני פנסיה למיניהם - אם הם יאותו לענות בכנות)..

@MSS כלומר מה שתיארתי זה נכון?

@Chase
עקרונית, ופה אני כן מעריך, כאשר אדם מבקש להפוך את הברוטו שלו מ-6500 ל-6000 למעשה הוא משנה את ה"שכר יסוד" שלו. כלומר המעביד שהיה צריך לשלם הפרשה לפנסיה של אחוזים מסויימים (לפי הסידור הספציפי) מ-6500 ש"ח ישלם עכשיו הפרשה לפנסיה של אותם אחוזים אבל מסכום נמוך יותר - מה שהופך את התוצאה לנמוכה יותר.

אותו דבר עם ה-12% שמעביד אמור להפריש לביטוח לאומי. וכד'.

כלומר שעל פניו התוצאה היא שהמעביד אמור רק לחסוך מההצעה שלך. (האם אתה מודע להשלכות המסויימות לפנסיה?)

כמובן שזה לא ייעוץ חשבונאי וכו' וכו'..

ואת 500 ש"ח הנותרים להפקיד לקרן השתלמות (מתוכן 150 ש"ח יהיו כביכול "החלק שלי", ו - 350 ש"ח יהיו כביכול "החלק שלו").
תשים לב שהחלק שלך יורד לך מהברוטו מעבר למה שהמעסיק מפקיד.

@MSS בעיקרון אני מנסה לתמרן בין החוקים על מנת להגיע לתוצאה המשתלמת ביותר. האמת שלא חשבתי על מה שאמרת, וזה נכון. מצד שני, כאשר אני מקבל רק 6000 ברוטו (במקום 6500), אז גם מס ההכנסה שלי יורד. מה גם שהתכנון המקורי הוא לשמור את קרן ההשתלמות לטווח ארוך (כלומר לאחר תום 6 שנים).

@daat99 לא כל כך הבנתי, תוכל לפרט?

כמו כן המעסיק רושם על חלק ההפקדה שלו (עד לתקרה) הוצאה מוכרת למס - כלומר הוא אפילו מרוויח יותר. הוא לא היה מקבל את זה לולא ההפרשה להשתלמות ולכן אפילו לגיטימי לבקש את ההפרש הזה חזרה למשכורת

@daat99 לא כל כך הבנתי, תוכל לפרט?
ההפרשות לקרן השתלמות מחולקות ל-7.5% מעביד ו-2.5% עובד.
החלק של המעביד מגיע מהכיס של המעביד והחלק של העובד יורד מהברוטו של העובד לפני שהוא נכנס לחשבון הבנק שלו כנטו.

@MSS בעיקרון אני מנסה לתמרן בין החוקים על מנת להגיע לתוצאה המשתלמת ביותר. האמת שלא חשבתי על מה שאמרת, וזה נכון. מצד שני, כאשר אני מקבל רק 6000 ברוטו (במקום 6500), אז גם מס ההכנסה שלי יורד. מה גם שהתכנון המקורי הוא לשמור את קרן ההשתלמות לטווח ארוך (כלומר לאחר תום 6 שנים).

כל עוד אתה מודע אז סבבה, אבל אם כך - כבר אפשר לנסח את הפניה למעביד שלך באופן הבא:

אני מוכן לשלם לך כל חודש את ההפרשים שנחסכים לך בביטוח לאומי, מס שכר (אם יש), קיטון ההפרשה לפנסיה עבורי + הוצאה מוכרת על החלק "של המעביד " (כמו שהעיר @Lyman Zerga ) וכו'
אם משחקים עם המחשבון נכון תוכל להגיש לו פירוט מדוייק.. בשביל זה צריך לדעת בדיוק את עלויות המעביד שאתה יוצר. (ואולי אפילו לקצץ פחות בשכר היסוד שלך).

בכל מקרה אני מסכים לגבי העיקרון של קרן השתלמות, עדיף לפתוח אותה כמה שיותר מוקדם.

אין עם זה איזה בעיה חוקית? המעסיק אמור לשלם את ה7.5% על חשבונו ולכן לכאורה נדמה לי שהוא מסכן את עצמו בכך שבעתיד תוכל לתבןע אותו על זה. אני הייתי חושש לקמבן מהלך כזה בתור המעסיק. (אלא אם עוכר הדין מאשר הכל):-)

אין עם זה איזה בעיה חוקית? המעסיק אמור לשלם את ה7.5% על חשבונו ולכן לכאורה נדמה לי שהוא מסכן את עצמו בכך שבעתיד תוכל לתבןע אותו על זה. אני הייתי חושש לקמבן מהלך כזה בתור המעסיק. (אלא אם עוכר הדין מאשר הכל):)

כמובן שאף אחד, לפחות אני, לא מתכנן לתת פה ייעוץ משפטי. רחוק מזה.

לגבי העניין עצמו, מה שמדובר כאן זה הסכם על הורדת שכר -לשיפור תנאים. "דה יורה" הכסף ייצא מהחלק של המעביד, כי ידפיסו לו על התלוש ששכר היסוד עבר (ירד) להיות 6000.

אם הוא היה מקבל את המשכורת ומעביר כסף חזרה למעסיק זה היה משהו אחר. פה פשוט מדובר על הורדת שכר עם שינוי בתנאי ההשתכרות.

עשיתי קצת חישובים עם כל מיני מחשבונים, הנה התוצאות -
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qCvUN_5aOqjB6xyX-vtouy-JeN8dnIp2H5kG9WoBKTM/edit#gid=0

@MSS @mudale222 @Lyman Zerga @daat99 לפי הטבלה המעסיק חוסך כ - 100 ש"ח כל חודש בעקבות השינוי הזה (לא כולל החזר מס על ההפרשה לקרן). האם קופץ לכם לראש עוד סעיפים שלא הוכנסו לחישוב?

*ברור שאין כאן ייעוץ משפטי/פיננסי, והכל ייבדק בסופו של דבר על ידי חשב השכר/רואה החשבון של החברה*
הייתי פשוט רוצה להגיע לשיחה עם כמה שיותר נתונים ומידע.

אגב, העובד יוצא מהמהלך הזה "מופסד" 88.5 ש"ח מההפרשות לפנסיה שקטנות בעקבות השינוי, אך "מרוויח" 130 ש"ח בעקבות הירידה בתשלומי מס הכנסה, ביטוח לאומי ומס בריאות. כך שבסופו של דבר ישנו רווח של 41.5 ש"ח לחודש (לא כולל רווחים מהקרן אם ישנם).

כמה שנסיתי להסביר לרואת חשבון אצלינו לא הצלחתי אצלי בסוף אני נשארתי עם אותו הברוטו ואת החלק של המעביד ניכוי לי מהנטו, זו גם אופציה אם כי פחות עידפה מאשר לשחק עם הברוטו.

כמובן שאף אחד, לפחות אני, לא מתכנן לתת פה ייעוץ משפטי. רחוק מזה.

לגבי העניין עצמו, מה שמדובר כאן זה הסכם על הורדת שכר -לשיפור תנאים. "דה יורה" הכסף ייצא מהחלק של המעביד, כי ידפיסו לו על התלוש ששכר היסוד עבר (ירד) להיות 6000.

אם הוא היה מקבל את המשכורת ומעביר כסף חזרה למעסיק זה היה משהו אחר. פה פשוט מדובר על הורדת שכר עם שינוי בתנאי ההשתכרות.

הוא צריך להרוויח ברוטו 6666.66 בשביל ש7.5% יצאו בדיוק 500 שקל.
על 6000 שקל המעסיק יכול להפריש רק 450 שקל מקסימום ואז יוצא שהוא מפסיד 50 שקל בחודש, 600 שקל בשנה, 3600 שקל ב6 שנים עד שהקרן נפתחת.
כמו שאמרתי, לא נראה לי שהמעסיק יכול סתם להפריש כספים לקרן השתלמות. לדעתי זה לא עובד ככה והוא חייב להפריש מהמשכורת ולכן לא נראה לי שזה יעבוד, בכל מקרה לנסות לא יזיק זה בטוח.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ב עלויות של קרן השתלמות IRA צרכנות פיננסית 18
פ עלויות בניהול קרן השתלמות IRA שוק ההון 50
S עלויות קרן השתלמות מחקה S&P לעומת IRA שוק ההון 3
S קרן השתלמות לעוסק פטור, שכיר ואמריקאי מיסים 5
L פתיחת קרן השתלמות לשכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O קרן השתלמות כעוסק זעיר מיסים 6
הנודד לשחקים הלוואה ע"ח קרן השתלמות לקניית רכב - מה התנאים הכי טובים שאפשר להשיג? צרכנות פיננסית 16
O שכיר בעל קרן השתלמות לעצמאי פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N מה ההבדל בין קרן השתלמות מניות לקרן השתלמות מניות סחיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
yoyo פדיון קרן השתלמות בטעות!! שוק ההון 7
N כמה סיוט זה להעביר קרן השתלמות IRA מגוף א' לIRA גוף ב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
N האם כדאי לפתוח קרן השתלמות לבת 75 שהיא עוסק מורשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
ב משיכת קרן השתלמות IRA - סכום דולרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ג פתיחת קרן השתלמות לעצמאים לאחר יותר מ6 שנים - איך מתבצע החישוב של פטור ממס רווח הון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ה קרן השתלמות ראשונה איפה כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
yoyo פתיחת קרן השתלמות או לקיחת הלוואה מהקרן לצורך סגירת משכנתא שוק ההון 46
ד האם קיימת קרן השתלמות מחקה נאסד״ק ב-2025? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N קרן השתלמות IRA -איפה עמלות נמוכות וביטחון שוק ההון 3
oz1987 קרן השתלמות של מגדל שוק ההון 15
S הלוואה על קרן השתלמות ופנסיה צרכנות פיננסית 3
L מתלבט האם להעביר קרן השתלמות ל-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ד האם יש אפשרות לפתוח קרן השתלמות מחקה ביטקוין באחד מבתי ההשקעות בארץ ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
D שאלה לגבי קרן השתלמות או גופת גמל להשקעה זוג טרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ה מיסוי קרן השתלמות מעל התקרה בחודש חלקי מיסים 3
yanosh34 הכנסה מרכוש של בני זוג - קרן השתלמות מיסים 7
E קרן השתלמות IRA החל מ100k פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ב איך לקרוא התפלגות חשיפה, ודמי ניהול על קרן השתלמות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B קרן השתלמות פטורה ממס לעצמאי (עד גובה תקרת המיסוי) או השקעה עצמאית בבורסה עם אותו הסכום? שוק ההון 9
Y האם אוכל לעבור ל-IRA עם קרן השתלמות עצמאית לא נזילה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
flower התייעצות - הפקדות כספים פנסיוניים מעל התקרה (קרן השתלמות ופנסיה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
N שאלה על קרן השתלמות IRA שוק ההון 5
לאץ' מיסוי קרן השתלמות? צרכנות פיננסית 2
א ניתוק תושבות מס .vs גרירת הפסדי הון + הותרת קרן השתלמות עצמאי מיסים 6
D השלכות מיסוי לתושב באנגליה על פרעון קרן השתלמות בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
O פנסיה,קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
U הלוואה מול קרן השתלמות וקופ"ג פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
M הפרשה מעל התקרה - קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ז מה לעשות עם קרן השתלמות שצריך בטווח זמן בינוני שוק ההון 10
L מימוש קרן השתלמות אחת מתוך כמה ב ira פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
S כדאי לפתוח קרן השתלמות בתור עוסק זעיר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
ל חיסכון לכל ילד מול קרן השתלמות - האומנם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R קרן השתלמות בסביבת אינפלציה גבוהה לעומת תיק ממוסה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
J קרן השתלמות או משכנתא על 400K צרכנות פיננסית 35
מ בפתיחת קרן השתלמות מחקה לעצמאים - מתי מתחיל המעקב בפועל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
R קרן השתלמות חייבת במס - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
koko85 מתלבט אם לפתוח קרן השתלמות רק בשביל להשקיע דרך IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל קרן השתלמות - אג"ח - לא מדובר בסיכון מיותר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 39
L קרן השתלמות שכיר בעל שליטה +עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה