• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

קרן השתלמות - עלויות מעביד

• פותח הנושא פותח הנושא Chase
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Chase

משתמש סולידי
דירוג
15
אהלן,

שאלה לגבי העלויות של המעביד לגבי פתיחת "קרן השתלמות":
אני רוצה לבקש מהמעסיק שלי לפתוח קרן השתלמות על חשבוני. אני אסביר:

המשכורת היא 6500 ש"ח ברוטו. אני רוצה לבקש מהמעביד לקבל ברוטו 6000 ש"ח, ואת 500 ש"ח הנותרים להפקיד לקרן השתלמות (מתוכן 150 ש"ח יהיו כביכול "החלק שלי", ו - 350 ש"ח יהיו כביכול "החלק שלו"). כמובן שהמטרה היא ליהנות מכל הטבות המס שקרן השתלמות מאפשרת.

שאלתי היא האם יש למעביד אינטרס לסרב לי לבקשה (מלבד הטיעון כי זה עוד "כאב ראש להתעסק בו"). האם יש לעצם הפתיחה של קרן השתלמות עלות מצדו של המעביד? או שזה לא אמור לשנות לו, שכן בשני הדרכים בכל מקרה הוא "מוציא" עליי 6500 ש"ח (כמובן מלבד העלות של ימי חופשה ודמי הבראה וכו'....)

אשמח לתשובה מאדם שיודע את הפרטים בוודאות, ולא רק "הערכה".

תודה!

בשני המקרים שליוותי תהליך כזה - לא היתה למעביד עלות פרט לעצם ההפרשה.

אבל כמובן כדי לקבל תשובה שיש מאחוריה התחייבות עדיף לפנות לאנשים שזו עבודתם (סוכני פנסיה למיניהם - אם הם יאותו לענות בכנות)..

@MSS כלומר מה שתיארתי זה נכון?

@Chase
עקרונית, ופה אני כן מעריך, כאשר אדם מבקש להפוך את הברוטו שלו מ-6500 ל-6000 למעשה הוא משנה את ה"שכר יסוד" שלו. כלומר המעביד שהיה צריך לשלם הפרשה לפנסיה של אחוזים מסויימים (לפי הסידור הספציפי) מ-6500 ש"ח ישלם עכשיו הפרשה לפנסיה של אותם אחוזים אבל מסכום נמוך יותר - מה שהופך את התוצאה לנמוכה יותר.

אותו דבר עם ה-12% שמעביד אמור להפריש לביטוח לאומי. וכד'.

כלומר שעל פניו התוצאה היא שהמעביד אמור רק לחסוך מההצעה שלך. (האם אתה מודע להשלכות המסויימות לפנסיה?)

כמובן שזה לא ייעוץ חשבונאי וכו' וכו'..

ואת 500 ש"ח הנותרים להפקיד לקרן השתלמות (מתוכן 150 ש"ח יהיו כביכול "החלק שלי", ו - 350 ש"ח יהיו כביכול "החלק שלו").
תשים לב שהחלק שלך יורד לך מהברוטו מעבר למה שהמעסיק מפקיד.

@MSS בעיקרון אני מנסה לתמרן בין החוקים על מנת להגיע לתוצאה המשתלמת ביותר. האמת שלא חשבתי על מה שאמרת, וזה נכון. מצד שני, כאשר אני מקבל רק 6000 ברוטו (במקום 6500), אז גם מס ההכנסה שלי יורד. מה גם שהתכנון המקורי הוא לשמור את קרן ההשתלמות לטווח ארוך (כלומר לאחר תום 6 שנים).

@daat99 לא כל כך הבנתי, תוכל לפרט?

כמו כן המעסיק רושם על חלק ההפקדה שלו (עד לתקרה) הוצאה מוכרת למס - כלומר הוא אפילו מרוויח יותר. הוא לא היה מקבל את זה לולא ההפרשה להשתלמות ולכן אפילו לגיטימי לבקש את ההפרש הזה חזרה למשכורת

@daat99 לא כל כך הבנתי, תוכל לפרט?
ההפרשות לקרן השתלמות מחולקות ל-7.5% מעביד ו-2.5% עובד.
החלק של המעביד מגיע מהכיס של המעביד והחלק של העובד יורד מהברוטו של העובד לפני שהוא נכנס לחשבון הבנק שלו כנטו.

@MSS בעיקרון אני מנסה לתמרן בין החוקים על מנת להגיע לתוצאה המשתלמת ביותר. האמת שלא חשבתי על מה שאמרת, וזה נכון. מצד שני, כאשר אני מקבל רק 6000 ברוטו (במקום 6500), אז גם מס ההכנסה שלי יורד. מה גם שהתכנון המקורי הוא לשמור את קרן ההשתלמות לטווח ארוך (כלומר לאחר תום 6 שנים).

כל עוד אתה מודע אז סבבה, אבל אם כך - כבר אפשר לנסח את הפניה למעביד שלך באופן הבא:

אני מוכן לשלם לך כל חודש את ההפרשים שנחסכים לך בביטוח לאומי, מס שכר (אם יש), קיטון ההפרשה לפנסיה עבורי + הוצאה מוכרת על החלק "של המעביד " (כמו שהעיר @Lyman Zerga ) וכו'
אם משחקים עם המחשבון נכון תוכל להגיש לו פירוט מדוייק.. בשביל זה צריך לדעת בדיוק את עלויות המעביד שאתה יוצר. (ואולי אפילו לקצץ פחות בשכר היסוד שלך).

בכל מקרה אני מסכים לגבי העיקרון של קרן השתלמות, עדיף לפתוח אותה כמה שיותר מוקדם.

אין עם זה איזה בעיה חוקית? המעסיק אמור לשלם את ה7.5% על חשבונו ולכן לכאורה נדמה לי שהוא מסכן את עצמו בכך שבעתיד תוכל לתבןע אותו על זה. אני הייתי חושש לקמבן מהלך כזה בתור המעסיק. (אלא אם עוכר הדין מאשר הכל):-)

אין עם זה איזה בעיה חוקית? המעסיק אמור לשלם את ה7.5% על חשבונו ולכן לכאורה נדמה לי שהוא מסכן את עצמו בכך שבעתיד תוכל לתבןע אותו על זה. אני הייתי חושש לקמבן מהלך כזה בתור המעסיק. (אלא אם עוכר הדין מאשר הכל):)

כמובן שאף אחד, לפחות אני, לא מתכנן לתת פה ייעוץ משפטי. רחוק מזה.

לגבי העניין עצמו, מה שמדובר כאן זה הסכם על הורדת שכר -לשיפור תנאים. "דה יורה" הכסף ייצא מהחלק של המעביד, כי ידפיסו לו על התלוש ששכר היסוד עבר (ירד) להיות 6000.

אם הוא היה מקבל את המשכורת ומעביר כסף חזרה למעסיק זה היה משהו אחר. פה פשוט מדובר על הורדת שכר עם שינוי בתנאי ההשתכרות.

עשיתי קצת חישובים עם כל מיני מחשבונים, הנה התוצאות -
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qCvUN_5aOqjB6xyX-vtouy-JeN8dnIp2H5kG9WoBKTM/edit#gid=0

@MSS @mudale222 @Lyman Zerga @daat99 לפי הטבלה המעסיק חוסך כ - 100 ש"ח כל חודש בעקבות השינוי הזה (לא כולל החזר מס על ההפרשה לקרן). האם קופץ לכם לראש עוד סעיפים שלא הוכנסו לחישוב?

*ברור שאין כאן ייעוץ משפטי/פיננסי, והכל ייבדק בסופו של דבר על ידי חשב השכר/רואה החשבון של החברה*
הייתי פשוט רוצה להגיע לשיחה עם כמה שיותר נתונים ומידע.

אגב, העובד יוצא מהמהלך הזה "מופסד" 88.5 ש"ח מההפרשות לפנסיה שקטנות בעקבות השינוי, אך "מרוויח" 130 ש"ח בעקבות הירידה בתשלומי מס הכנסה, ביטוח לאומי ומס בריאות. כך שבסופו של דבר ישנו רווח של 41.5 ש"ח לחודש (לא כולל רווחים מהקרן אם ישנם).

כמה שנסיתי להסביר לרואת חשבון אצלינו לא הצלחתי אצלי בסוף אני נשארתי עם אותו הברוטו ואת החלק של המעביד ניכוי לי מהנטו, זו גם אופציה אם כי פחות עידפה מאשר לשחק עם הברוטו.

כמובן שאף אחד, לפחות אני, לא מתכנן לתת פה ייעוץ משפטי. רחוק מזה.

לגבי העניין עצמו, מה שמדובר כאן זה הסכם על הורדת שכר -לשיפור תנאים. "דה יורה" הכסף ייצא מהחלק של המעביד, כי ידפיסו לו על התלוש ששכר היסוד עבר (ירד) להיות 6000.

אם הוא היה מקבל את המשכורת ומעביר כסף חזרה למעסיק זה היה משהו אחר. פה פשוט מדובר על הורדת שכר עם שינוי בתנאי ההשתכרות.

הוא צריך להרוויח ברוטו 6666.66 בשביל ש7.5% יצאו בדיוק 500 שקל.
על 6000 שקל המעסיק יכול להפריש רק 450 שקל מקסימום ואז יוצא שהוא מפסיד 50 שקל בחודש, 600 שקל בשנה, 3600 שקל ב6 שנים עד שהקרן נפתחת.
כמו שאמרתי, לא נראה לי שהמעסיק יכול סתם להפריש כספים לקרן השתלמות. לדעתי זה לא עובד ככה והוא חייב להפריש מהמשכורת ולכן לא נראה לי שזה יעבוד, בכל מקרה לנסות לא יזיק זה בטוח.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ב עלויות של קרן השתלמות IRA צרכנות פיננסית 18
פ עלויות בניהול קרן השתלמות IRA שוק ההון 50
S עלויות קרן השתלמות מחקה S&P לעומת IRA שוק ההון 3
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
ץ קרן השתלמות אלטשולר שחם עוקב מדדי מניות מספר קופה: 14863 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E מעבר קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A קרן השתלמות/חיסכון ארוך טווח לעצמאי עם אזרחות אמריקאית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
W הבדל עקרוני בין תשואת קרן פנסיה/גמל/השתלמות לבין תשואת השקעה עצמית, למשל במניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
B קרן השתלמות לשכיר + עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N בחירת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Yoshi_Invest קרן השתלמות מבחינת אמריקאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Yoshi_Invest מעסיק פתח לי קרן השתלמות (אני אזרח אמריקאי) צרכנות פיננסית 12
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
א ניוד קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
א משיכת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N פתיחת קרן השתלמות חדשה בשינוי שם מעסיק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
M קיזוז מס מול משיכה מוקדמת של קרן השתלמות מיסים 1
H שאלות לגבי קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א העברת קרן השתלמות שוק ההון 12
M קרן השתלמות עוקבת S&P - הפרשים בדמי ניהול לעומת הפרשים בתשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
חובב_פנסיה2022 מחפש לפתוח קרן השתלמות עם דמי ניהול של 0.3/0.35 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
J האם לפדות קרן השתלמות ולהעביר לבית השקעות חשבון עצמאי שוק ההון 21
L קרן השתלמות מסלול שקלי כספי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
P דמי ניהול בפתיחת קרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N גיליון חישוב - קרן השתלמות או תיק ממוסה??? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
חצי פנסיון הלוואה על חשבון קרן השתלמות IRA נדל"ן 2
I הלוואה על חשבון קרן השתלמות/פנסיה צרכנות פיננסית 2
A התייעצות: לפדות קרן השתלמות + קופת גמל לסגור חלק מהמשכנתא וההלוואות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
L מורים -קרן השתלמות, קופ״ג, דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
X ביטול הפקדת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א קרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
R קרן פנסיה וקרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מ דעה לגבי דמי ניהול פנסיה+קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
O ירושה של קרן השתלמות בניהול עצמי (IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
A קרן השתלמות מפסידה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
O קרן השתלמות במסלול כללי פניקס 964, האם מומלץ לעבור למסלול כללי פסיבי 8629 לאור המצב בארץ? פוסטים מאיכות נמוכה 1
S שימוש בכספי קרן השתלמות לטובת רכישת דירה שניה נדל"ן 17
R קרן השתלמות IRA בדמי ניהול של 0.5, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N האם להוציא קרן השתלמות אחרי 6 שנים? שוק ההון 90
T החלת ותק קרן השתלמות בין גופי השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R איך מאזנים קרן השתלמות IRA כשאין הפקדות? שוק ההון 6
ב דו"ח מס שנתי - קרן השתלמות ובטוח לאומי מיסים 0
ל האם למשוך קרן השתלמות לטובת סילוק הלוואה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
Y קרן השתלמות הטבת פטור ממס רווח הון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
עידו ג קרן השתלמות טווח קצר או בינוני - ארוך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ש קרן השתלמות לעצמאי/ת כדאית אל מול הפרשה לחשבון פרטי ממוסה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
A שיקולים ותהיות בבחירת קרן פנסיה וגמל\השתלמות לאחר סקר שוק ולימוד עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
L באיזה קרן השתלמות לבחור? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
צ קרן השתלמות לעצמאי - מעל תקרת הפקדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
מ קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2

נושאים דומים

Back
למעלה