• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

קרן השתלמות לשכיר + עצמאי

• פותח הנושא פותח הנושא BTS9
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

BTS9

משתמש סולידי
דירוג
11
היי לכולם,

אני עצמאי שהוא גם שכיר.
אני מפקיד מהעבודה שלי לקרן ההשתלמות לשכיר עד לגובה התקרה הפטורה ממס רווחי הון - כ-18,854.4 ש״ח בשנה.
בנוסף עשיתי הפקדה לפני שבועיים לקרן ההשתלמות שלי לעצמאי עד לגובה התקרה הפטורה ממס רווחי הון כ-20,520 ש״ח בשנה.

שתי הקרנות מנוהלות באותו גוף.

נאמר לי שאם שתי הקרנות מנוהלות באותו גוף מתייחסים לזה כקרן אחת וזה מבטל את הפטור על המס רווחי הון.
אני מכיר שזה הולך לפי כל קרן בנפרד, לא משנה אם זה מנוהל באותו גוף או אם הקרנות מנוהלות בגופים שונים.

איך אני יכול לבדוק את הנושא הזה?
מישהו נתקל בזה?

אודה לעזרתכם, עדיף מניסיון.

תודה רבה!

אתה צודק והם טועים.
ראה כאן, תחת הכותרת "עובדים שהינם גם עצמאים וגם שכירים"
כל זכות

אתה צודק והם טועים.
ראה כאן, תחת הכותרת "עובדים שהינם גם עצמאים וגם שכירים"
כל זכות
מעניין זה נראה שזה אפשרי לקבל פטור ממס רווחי הון הן על קה"ש עצמאי והן על קה"ש שכיר בנפרד.....

בדיוק ראיתי בפוסט הידוע של הסולידית:

מקל בגלגל האוגר: למה שכירים חייבים להקים עסק עצמאי

את הדרמה הבאה

וכאן השוס — אין כל קשר בין תקרת ההפקדה המוטבת לקרן השתלמות לעצמאיים לבין תקרת ההפקדה המוטבת לקרן השתלמות לשכירים. זאת אומרת שברוך יכול להפקיד כעצמאי 18,480 ש"ח בשנה בנוסף ל-18,854 ש"ח שהוא ומעסיקו הפקידו לקרן לשכירים.

במילים אחרות, שכיר שהוא עצמאי יכול להפקיד לקרנות ההשתלמות שלו עד 37,334 ש"ח בשנה, להנות מפטור מלא ממס על כל רווח הון שיצמח מהפקדותיו אלה, ולמשוך אותן תוך 6 שנים בלבד מיום ההפקדה.

גודל ההטבה אמור להיות ברור לכל מי שמבין מהי ריבית דריבית ומסוגל לחשוב במונחים אקספוננציאלים.

עריכה: לצערי, נראה שפרשנותי האישית והלא מקצועית של לשון החוק הייתה מוטעית. ישנה תקרה מוטבת שנתית גלובאלית להפקדה לקרן השתלמות – כ-18,800 ש"ח. לא ניתן להכפיל אותה על ידי פתיחת שתי קרנות השתלמות, אחת לעצמאיים ואחת לשכירים. לכל היותר ניתן להשלים, באמצעות ההפקדה לקרן לעצמאיים, לכ-18,800 ש"ח, וזאת במידה שההפקדה לקרן ההשתלמות לשכיר לא מגיעה לתקרה זו. אני מתנצלת על הטעות!

כשכיר שהוא עצמאי, ברוך יכול להפקיד לקרן ההשתלמות לעצמאיים באופן שישלים את תקרת ההפקדה המוטבת השנתית שלו. אם, כשכיר, הפקיד 10,800 בשנה, זאת אומרת שלקרן ההשתלמות לעצמאיים הוא יוכל להפקיד 8,000 ש"ח נוספים שיהיו אף הם פטורים ממס רווח הון.

עריכה: לצערי, נראה שפרשנותי האישית והלא מקצועית של לשון החוק הייתה מוטעית. ישנה תקרה מוטבת שנתית גלובאלית להפקדה לקרן השתלמות – כ-18,800 ש"ח. לא ניתן להכפיל אותה על ידי פתיחת שתי קרנות השתלמות, אחת לעצמאיים ואחת לשכירים. לכל היותר ניתן להשלים, באמצעות ההפקדה לקרן לעצמאיים, לכ-18,800 ש"ח, וזאת במידה שההפקדה לקרן ההשתלמות לשכיר לא מגיעה לתקרה זו. אני מתנצלת על הטעות!

כשכיר שהוא עצמאי, ברוך יכול להפקיד לקרן ההשתלמות לעצמאיים באופן שישלים את תקרת ההפקדה המוטבת השנתית שלו. אם, כשכיר, הפקיד 10,800 בשנה, זאת אומרת שלקרן ההשתלמות לעצמאיים הוא יוכל להפקיד 8,000 ש"ח נוספים שיהיו אף הם פטורים ממס רווח הון.
טעות, דווקא מה שמחקת הוא הנכון.
שים לב שבקרן השתלמות יש שתי הטבות, הטבה בהפקדה והטבה במשיכה.

בהפקדה:
עבור שכיר:
יש תקרה חודשית של השכר שממנו מותר להפקיד והיא 15,712₪ בחודש.
עבור תקרה מרבית באחוזים המרביים, מדובר על הפקדה של 18,854₪ בשנה.
עד התקרה הזו, השכיר מקבל פטור ממס על חלק המעביד בהפקדה.

עבור בעל עסק:
יש תקרה שנתית של 293,397₪ שמוקטנת בהתאם למשכורת שעבורה הופקד לו כשכיר, כלומר לכל היותר ב־188,544₪.
עבור הפקדה עד התקרה הזו, ניתן לקבל ניכוי של 4.5% מההכנסה החייבת.
כלומר התקרה תנוע בין 104,853₪ ל־293,397₪ והניכוי ינוע בין 0₪ ל־13,203₪.

במשיכה:
עבור שכיר, כל הריבית על סכומים שהופקדו בהתאם לתקרת ההפקדה, פטורים ממס על הריבית.
עבור בעל עסק, כל הסכומים שהופקדו עד 20,520₪ בשנה, פטורים ממס על הריבית.

כלומר לסיכום, בהפקדה יש השפעה של בניהן, במשיכה אין.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה קרן השתלמות במעמד עצמאי לשכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N החלת וותק קרן השתלמות לשכיר שוק ההון 1
E קרן השתלמות לשכיר ללא הפקדת מעסיק שוק ההון 12
צפי קרן השתלמות במעבר מעצמאי לשכיר שוק ההון 3
A קרן השתלמות לשכיר שהוא גם עצמאי שוק ההון 2
E פתיחת קרן השתלמות לשכיר באופן עצמאי שוק ההון 10
א קרן השתלמות לשכיר שהוא גם עצמאי שוק ההון 46
J קרן השתלמות לשכיר ועצמאי - ללא הפרשת מעביד צרכנות פיננסית 7
Igor קרן השתלמות לשכיר שהוא גם עצמאי שוק ההון 3
T קרן השתלמות לשכיר-עצמאי צרכנות פיננסית 35
ל קרן השתלמות - אג"ח - לא מדובר בסיכון מיותר? שוק ההון 2
L קרן השתלמות שכיר בעל שליטה +עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
ץ קרן השתלמות אלטשולר שחם עוקב מדדי מניות מספר קופה: 14863 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E מעבר קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A קרן השתלמות/חיסכון ארוך טווח לעצמאי עם אזרחות אמריקאית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
W הבדל עקרוני בין תשואת קרן פנסיה/גמל/השתלמות לבין תשואת השקעה עצמית, למשל במניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N בחירת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Yoshi_Invest קרן השתלמות מבחינת אמריקאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Yoshi_Invest מעסיק פתח לי קרן השתלמות (אני אזרח אמריקאי) צרכנות פיננסית 12
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
א ניוד קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
א משיכת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N פתיחת קרן השתלמות חדשה בשינוי שם מעסיק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
M קיזוז מס מול משיכה מוקדמת של קרן השתלמות מיסים 1
H שאלות לגבי קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א העברת קרן השתלמות שוק ההון 12
M קרן השתלמות עוקבת S&P - הפרשים בדמי ניהול לעומת הפרשים בתשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
חובב_פנסיה2022 מחפש לפתוח קרן השתלמות עם דמי ניהול של 0.3/0.35 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
J האם לפדות קרן השתלמות ולהעביר לבית השקעות חשבון עצמאי שוק ההון 21
L קרן השתלמות מסלול שקלי כספי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
P דמי ניהול בפתיחת קרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N גיליון חישוב - קרן השתלמות או תיק ממוסה??? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
חצי פנסיון הלוואה על חשבון קרן השתלמות IRA נדל"ן 2
I הלוואה על חשבון קרן השתלמות/פנסיה צרכנות פיננסית 2
A התייעצות: לפדות קרן השתלמות + קופת גמל לסגור חלק מהמשכנתא וההלוואות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
L מורים -קרן השתלמות, קופ״ג, דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
X ביטול הפקדת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א קרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
R קרן פנסיה וקרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מ דעה לגבי דמי ניהול פנסיה+קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
O ירושה של קרן השתלמות בניהול עצמי (IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
A קרן השתלמות מפסידה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
O קרן השתלמות במסלול כללי פניקס 964, האם מומלץ לעבור למסלול כללי פסיבי 8629 לאור המצב בארץ? פוסטים מאיכות נמוכה 1
S שימוש בכספי קרן השתלמות לטובת רכישת דירה שניה נדל"ן 17
R קרן השתלמות IRA בדמי ניהול של 0.5, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N האם להוציא קרן השתלמות אחרי 6 שנים? שוק ההון 90
T החלת ותק קרן השתלמות בין גופי השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R איך מאזנים קרן השתלמות IRA כשאין הפקדות? שוק ההון 6
ב דו"ח מס שנתי - קרן השתלמות ובטוח לאומי מיסים 0

נושאים דומים

Back
למעלה