הי
לא בטוח אם המקום הנכון לשאלה זה פורום נדל"ן או פורום קרן השתלמות.
אני לא סופר מתלהב מקניית דירה.
אבל כמובן שיש את הגרלות מחיר למשתכן מידי פעם.
שבה יכולים לצוץ הזדמנויות לקניית דירה במחיר שמשתלם לכל הדעות.
מצד שני הסיכוי לזכות במשהו טוב נמוך מאוד (לפחות פר הגרלה)
בכמות הההון הנוכחית שלי אם אני רוצה שיהיה לי הון לממש את העסקה אני צריל להעביר חלק משמעותי למזומן או לכל הפחות אג"ח\קרן כספית כל פעם שיש לי סיכוי לזכייה (נניח מרגע ההרשמה להגרלה שאני רוצה ועד הרגע שקיבלתי תוצאה שלא זיכיתי).
שימוש בחשבון הממוסה לבצע זאת יעלה בעמלות ומיסים לרוב (במיוחד שיוכלים להיות הרבה סבבים של העניין).
הרעיון המיידי הוא להעביר את קרנות ההשתלמות שלי ממסלול מנייתי למסלול סיכון מינימלי בכל פרק זמן כזה.
מהלך כזה יבטיח (יחד עם החלק האג"חי בתיק הממוסה) בהסתברות מאוד מאוד גבוה שבמקרה של זכייה יהיה לי מספיק מזומן לממש אותה (עם משכנתא מתאימה כמובן).
הבעיה שכרית ביטחון עובדת רק אם משמתשים בה ברגע האמת.
האם יהיה נכון להנזיל את כל קרנות השתלמות בהנחה שאני זוכה במחיר למשתכן במקביל לקריסה בשווקים?
(ברור לי שזה תלוי במספרים והנחות לגבי כל רכיב בתיאוריה אבל אני אשמח לשמוע דיון)
לא בטוח אם המקום הנכון לשאלה זה פורום נדל"ן או פורום קרן השתלמות.
אני לא סופר מתלהב מקניית דירה.
אבל כמובן שיש את הגרלות מחיר למשתכן מידי פעם.
שבה יכולים לצוץ הזדמנויות לקניית דירה במחיר שמשתלם לכל הדעות.
מצד שני הסיכוי לזכות במשהו טוב נמוך מאוד (לפחות פר הגרלה)
בכמות הההון הנוכחית שלי אם אני רוצה שיהיה לי הון לממש את העסקה אני צריל להעביר חלק משמעותי למזומן או לכל הפחות אג"ח\קרן כספית כל פעם שיש לי סיכוי לזכייה (נניח מרגע ההרשמה להגרלה שאני רוצה ועד הרגע שקיבלתי תוצאה שלא זיכיתי).
שימוש בחשבון הממוסה לבצע זאת יעלה בעמלות ומיסים לרוב (במיוחד שיוכלים להיות הרבה סבבים של העניין).
הרעיון המיידי הוא להעביר את קרנות ההשתלמות שלי ממסלול מנייתי למסלול סיכון מינימלי בכל פרק זמן כזה.
מהלך כזה יבטיח (יחד עם החלק האג"חי בתיק הממוסה) בהסתברות מאוד מאוד גבוה שבמקרה של זכייה יהיה לי מספיק מזומן לממש אותה (עם משכנתא מתאימה כמובן).
הבעיה שכרית ביטחון עובדת רק אם משמתשים בה ברגע האמת.
האם יהיה נכון להנזיל את כל קרנות השתלמות בהנחה שאני זוכה במחיר למשתכן במקביל לקריסה בשווקים?
(ברור לי שזה תלוי במספרים והנחות לגבי כל רכיב בתיאוריה אבל אני אשמח לשמוע דיון)