• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

קרן השתלמות ב-"IRA ישראל" - חוות דעת?

עש לילה

משתמש בכיר
דירוג
2,339
אשמח לשמוע מאנשים שמנהלים קה"ש או קופ"ג במסגרת חברת IRA ישראל, האם מרוצים מהשירות וממליצים על החברה. אפשר גם בפרטי למי שמעוניין. תודה.

יצא לי לדבר טלפונית עם אסף גולדברג מIRA Israel. הוא בחור נחמד ונשמע כנה מאד. לא העברתי את הקרן לשם אבל זאת אופציה.

גם לי יצא לדבר עם אסף כמה פעמים, וקיבלתי את אותו הרושם

יצא לי לדבר טלפונית עם אסף גולדברג מIRA Israel. הוא בחור נחמד ונשמע כנה מאד.
+1
גם לי יצא לדבר עם אסף כמה פעמים, וקיבלתי את אותו הרושם
+1

גם היתה לי אצלם קרן השתלמות והייתי מאוד מרוצה מהם.
הבעיה היתה שהחשבון היה בפועל אצל מגדל ושם עשו לי את המוות...

אשמח לשמוע מאנשים שמנהלים קה"ש או קופ"ג במסגרת חברת IRA ישראל, האם מרוצים מהשירות וממליצים על החברה. אפשר גם בפרטי למי שמעוניין. תודה.
אם עדיין רלוונטי עבורך,
אני לקוח שלהם, שירות אחלה. (כנראה יש ממש מעט לקוחות אז אף פעם לא יצא לי להמתין, יש שם בחור אחד שעונה לטלפון על הצלצול הראשון)
לפעמים צריך להזכיר על שיוך הפקדות וכו' אבל הודעת מייל בודדת והנושא מטופל במהירות. (הייתה לי גם תקופה בעייה כי המעסיק שלח להם המחאה ולא העברה בנקאית..)

אם עדיין רלוונטי עבורך,
אני לקוח שלהם, שירות אחלה. (כנראה יש ממש מעט לקוחות אז אף פעם לא יצא לי להמתין, יש שם בחור אחד שעונה לטלפון על הצלצול הראשון)
לפעמים צריך להזכיר על שיוך הפקדות וכו' אבל הודעת מייל בודדת והנושא מטופל במהירות. (הייתה לי גם תקופה בעייה כי המעסיק שלח להם המחאה ולא העברה בנקאית..)
באתר שלהם לא כתוב על מבצע צדק פיננסי, מספיק ליצור איתם קשר ולבקש את זה?

אם אני בוחר בהתחלה בפלטפורמה של לאומי, אפשר אחר כך לשנות את זה לאקסלנס למשל?

אם אני בוחר בהתחלה בפלטפורמה של לאומי, אפשר אחר כך לשנות את זה לאקסלנס למשל?
לא יודע, שאל אותם, יחס ושירות מעולים!
היות ששאלת אשתף קצת מהליך ההצטרפות,
הגשת הטפסים לאי אר אי ישראל + הניוד זרם חלק.
לי פתחתי באקסלנס ולאשתי בלאומי, אצל אקסלנס הכל זרם חלק, הגיע אלי לעבודה יוסי מאקסלנס להחתים אותי על ייפוי כוח ונוסף לי חשבון לאורדרנט (יש לי שם גם חשבון ממוסה) אצל לאומי זה היה חתיכת סרט, היה צריך להגיע פיזית לסניף היות ואנו יחידי סגולה הם בכלל לא ידוע מה צריך לעשות, הפקיד והמנהל התדיינו ביניהם + התייעצו טלפונית עם 1001 עובדי הבנק, אשתי התעכבה במקום שעה ואולי יותר, עדיין לא סיימה "לברך" אותי על "החוויה המיוחדת של הבילוי" אם חשבתי שבזה הסתיים הסיפור מסתבר שטעיתי, אחרי שקיבלה שם משתמש סיסמה, אין הרשאות לבצע כלום! לקח עוד כמה ימים של טלפונים וכו' סופסוף יש הרשאה אבל פעולה ראשונה חובה לבצע דרך פקיד, ממש התרתחתי. בינתיים לא קנינו כלום ולאחר כמה ימים פתאום היה אפשר לקנות ני"ע ישירות בלי פקיד, חשבתי שבזה הסתיים? שוב טעיתי, אין הרשאה לביצוע פעולות במט"ח, גם כאן חזר על עצמו הטיעון שצריך לבצע אצל פקיד פעולה ראשונה, ממש נמאס לי מהם, והיות וקנינו בינתיים קרן ישראלית לא טיפלתי בזה עדיין, ני"ע זרים אמורה להיות לה הרשאה אבל לא ניסינו כאמור. גם לגבי עמלות בני"ע זרים לא קיבלתי תשובה ברורה, כמה תהיה עמלת סליקה וכו'
מצד שני אם אתה מתכנן לסחור באירופה, עמלות המסחר אצל לאומי זולות משמעותית (לפחות 'על הנייר')
לפעמים צריך להזכיר על שיוך הפקדות וכו' אבל הודעת מייל בודדת והנושא מטופל במהירות.
חייב לציין משהו בהקשר הזה,
עדכנתי לא מזמן שיש עיכובים בהפקדות שלא באשמתם:
אצלי ההפקדות מגיעות באיחור רק בקרה"ש אצל IRA ישראל, המעסיק מעביר את כל ההפרשות תוך 10~ ימים, אצל IBI רואים תוך יומיים, מיטב דש האתר מתעדכן רק בסוף חודש אבל תאריך הפקדה שמופיע קרוב +- לתאריך אצל IBI
המנהל אסף התקשר אלי להסביר, המעסיק מעביר את כל הכספים/קבצי פירוט למנהל ההסדר שמעבירם הלאה לקופות יחד עם הקבצים של כל המעסיקים האחרים שנותן להם שירות, מנהל ההסדר מעביר לקופות את הקבצים לא בעקביות, פעם אחת נכנסו הפקדות של חודשיים יחד, אסף טוען שהבעיה היא אצל מנהל ההסדר, ל IBI יש הרבה לקוחות יחסית אז הוא מעביר להם קבצים בתדירות גבוהה יותר לעומת IRA ישראל עם כמות לקוחות קטנה 'זוכים' לקבל קובץ בתדירות נמוכה.
@פיטר

נערך לאחרונה ב:
מישהו התנסה בעבודה מול בנק ירושלים דרך אירה ישראל ?
רכישת קרנות איריות דרך לאומי/ ירושלים ?

+1

+1

גם היתה לי אצלם קרן השתלמות והייתי מאוד מרוצה מהם.
הבעיה היתה שהחשבון היה בפועל אצל מגדל ושם עשו לי את המוות...
אפשר לשאול איזה אפשרויות IRA - בתי השקעות יש למי שרוצה להשקיע בעיקר במניות דיבידנדים וקצת מדדים ולהנות מקבלת דיבידנדים ללא מיסים ?
האם אתה עדיין ב IRA ISRAEL ?

אפשר לשאול איזה אפשרויות IRA - בתי השקעות יש למי שרוצה להשקיע בעיקר במניות דיבידנדים וקצת מדדים ולהנות מקבלת דיבידנדים ללא מיסים ?
יש סתירה בדרישות שלך:
1. מניות שמגדילות את הדיבידנד בכל שנה במשך כמה עשורים ברצף אתה לא תמצא בבורסה הישראלית.
2. מניות של חברות זרות שמחלקות דיבידנד לרוב ממסות את הדיבידנד במקור (בעיקר אם מדובר בחברות אמריקאיות) גם אם הן מוחזקות בחשבון ישראלי פטור ממס כגון קרן השתלמות.
3. עמלת פעולה בחו"ל בקרן השתלמות IRA ישראלית היא לרוב מאוד גבוהה כך שהשקעה במניות פרטניות בכל פעם (בהתחשב בהפקדות מוגבלות תקרה) מלווה בנזק כלכלי לא קטן (אתה לא באמת יכול להחנות את הכסף בתעודה ישראלית מקבילה ואז לרכוש במקומה הנייר הזר פעם בחצי שנה).
האם אתה עדיין ב IRA ISRAEL ?
לא - ה-IRA שלי נמצא בקבוצה של @איליה שהוקמה בעבר בפורום.
מבחינות כלכליות קיבלתי החלטה שלא משתלם להשקיע בדרך ההשקעה שמתאימה לי בתוך קרן השתלמות ולכן אני ככל הנראה אפדה אותה ברגע שהיא תהפוך לנזילה.

יש סתירה בדרישות שלך:
1. מניות שמגדילות את הדיבידנד בכל שנה במשך כמה עשורים ברצף אתה לא תמצא בבורסה הישראלית.
2. מניות של חברות זרות שמחלקות דיבידנד לרוב ממסות את הדיבידנד במקור (בעיקר אם מדובר בחברות אמריקאיות) גם אם הן מוחזקות בחשבון ישראלי פטור ממס כגון קרן השתלמות.
3. עמלת פעולה בחו"ל בקרן השתלמות IRA ישראלית היא לרוב מאוד גבוהה כך שהשקעה במניות פרטניות בכל פעם (בהתחשב בהפקדות מוגבלות תקרה) מלווה בנזק כלכלי לא קטן (אתה לא באמת יכול להחנות את הכסף בתעודה ישראלית מקבילה ואז לרכוש במקומה הנייר הזר פעם בחצי שנה).

לא - ה-IRA שלי נמצא בקבוצה של @איליה שהוקמה בעבר בפורום.
מבחינות כלכליות קיבלתי החלטה שלא משתלם להשקיע בדרך ההשקעה שמתאימה לי בתוך קרן השתלמות ולכן אני ככל הנראה אפדה אותה ברגע שהיא תהפוך לנזילה.

אני מבין, טעות שלי לגבי המיסוי במקור. אז בעצם מניות ישראליות מחלקות דיבידנד ואני מחזיק אותן לא משלם מס עליהן.

אני חושב להשקיע במדדים של אלופות דיבידנד וגם מדדי דיבידנדים שונים בעולם בקרן השתלמות. האם מישהו התנסה בזה כאן?
האם יש אפשרות לקנות מדדים אלה דרך הברוקרים של ira israel ?

אפשר לקנות ETF ללא הגבלה (בישראל, ארה"ב ואירופה)
מניות בודדות עד 10% משווי התיק לכל ני"ע

אני חושב להשקיע במדדים של אלופות דיבידנד וגם מדדי דיבידנדים שונים בעולם בקרן השתלמות.
חשוב שתבין שגם כאן יהיה לך מיסוי דיבידנדים במקור (בתוך קרן ההשתלמות).

אני חושב להשקיע במדדים של אלופות דיבידנד וגם מדדי דיבידנדים שונים בעולם בקרן השתלמות. האם מישהו התנסה בזה כאן?

זה בדיוק מה שאני עושה בחשבון IRA שלי אצל IRA israel. אני קונה שם כרגע קרן נאמנות ישראלית שמחקה את המדד Dividend Aristocrats

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
L האם ניתן להעביר פנסיה/קרן השתלמות ל-IB אמריקאי ולנהל זאת כ-IRA? פוסטים מאיכות נמוכה 1
E קרן השתלמות IRA ועמלות שוק ההון 12
S התייעצות - מעבר ל-IRA (קרן השתלמות + קופת גמל) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A קרן השתלמות בניהול עצמי IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
C עמלת צד ג קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
fizban קרן השתלמות IRA - עם איזה בנק אתם עובדים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
CoinCollector משיכה של קרן השתלמות נזילה VS המתנה ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
A פתיחת קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D קרן השתלמות IRA מינימום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ו שאלות לגבי קרן השתלמות IRA לעצמאים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
C אין קרן השתלמות Ira במעמד עצמאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
B קרן השתלמות - IRA בדמי ניהול של 0.35% או עוקב S&P ב-0.18% + קופת גמל מול פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
T האם חל מס עזבון על קרן אמריקאית במסגרת קרן השתלמות ישראלית (IRA) שוק ההון 13
T קרן השתלמות בניהול עצמי (IRA) לבעלי אזרחות אמריקאית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ש חישוב ריביות פיגורים עבור קופת IRA קרן השתלמות צרכנות פיננסית 22
A משיכת כספים מתוך קרן השתלמות IRA על ידי הגוף הפנסיוני ללא רשות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S שאלות בנושא קרן השתלמות IRA ואלטרנטיבות ראויות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M קרן השתלמות IRA שמורכבת ממניות דיבידנד בלבד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 56
E הגבלות קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A שאלות לגבי קרן השתלמות ופנסיה ומעבר לחשבון IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
T למה אסור לוותר על קרן השתלמות בניהול אישי (IRA) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 31
S כמה שאלות על קרן השתלמות IRA בסלייס (קל גמל לשעבר) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
V קרן השתלמות IRA הלמן אלדובי בפלטפורמה של מזרחי טפחות - ניתן לקנות ניירות בבורסה האמריקאית? פוסטים מאיכות נמוכה 6
B קרן השתלמות ira עם 50k פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I IRA קרן השתלמות - תיק השקעות קטן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S קרן השתלמות IRA , דרך לעקוף מס רווח הון? שוק ההון 6
S שאלות לגבי קרן השתלמות IRA + שאלות על INTERACTIVE BROKERS דרך מיטב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
E קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S קל גמל (SLICE) האם בטוח לעשות שם קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
I קרן השתלמות בניהול IRA בברוקר חול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ל קרן השתלמות IRA מול קרן השתלמות מחקה- ממש אשמח לעזרה שוק ההון 5
י פתיחת קרן השתלמות IRA עם סכום התחלתי נמוך שוק ההון 1
E מעבר קרן השתלמות ל IRA? שוק ההון 1
Y חידוד לגבי קרן השתלמות IRA "מנוונת" שוק ההון 0
ד קרן השתלמות IRA - חברת Slice שוק ההון 2
R קרן השתלמות IRA למובטל, או הדבר שהכי קרוב לזה שוק ההון 3
ט קרן השתלמות IRA מבוססת קרנות מחקות שוק ההון 2
M ניוד קרן השתלמות IRA או מחקה מדד שוק ההון 15
ב קרן השתלמות - 600,000 ש"ח - IRA? שוק ההון 46