• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

קרן השתלמות או משכנתא על 400K

• פותח הנושא פותח הנושא jackpot
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

jackpot

משתמש רשום
דירוג
4
זוג בני 45 פלוס שני ילדים
אנחנו צריכים להשלים תשלום אחרון על בית ראשון בגובה של 400K. יש לנו קרנות השתלמות שמכסות את הסכום ומתלבטים בין משכנתא לקרן השתלמות.

אני
קרן השתלמות מעל התקרה 470K IRA דנ 0.19

בת זוג
קרן השתלמות עד התקרה 85K דנ 0.5
קופג להשקעה 95K דנ 0.4

נוספים:
תיק IB קרן עולמית של 330K
הלוואה ללא ריבית של 45,000 לעוד 3.5 שנים בהחזר חודשי של 1000₪

בכל המקרים בעוד 3.5 שנים לאחר שההלוואה ללא ריבית תסתיים, נעלה את ההשקעה בעוד 1000₪ בתיק חדש ממוסה

חשבנו על 3 אופציות:
1. למכור מהקרן השתלמות ולחסוך מחדש בתיק ממוסה בגובה של 3700₪ בחודש.
2. לשמור על ההשתלמות ולקחת משכנתא של 3700₪ ל 12 שנים. ובתום התקופה נשקיע את ההחזר 3700₪ בתיק חדש
3. לקחת חלק כמשכנתא וחלק מקרן ההשתלמות

באקסל עשיתי השוואה של ה FV מה יהיה הערך בסוף כל תקופה. למשל באופציה 2 של לקיחת משכנתא מה יהיה עוד 25 שנה - חיברתי את ה FV של הקרן השתלמות שעדיין קיימת פלוס ה FV עבור השקעות חודשיות לאחר שהמשכנתא תסתיים (עוד 12 שנה) פחות העלות של המשכנתא.
לפי האקסל בכל הטווחים של 20,35,30 שנה נראה שעדיף לקחת משכנתא.
ברמה פסיכולוגית אנחנו יכולים לחיות עם משכנתא רק מתבאסים שכל חודש הכסף הולך לכיסוי משכנתא ולא להשקעה

מה דעתכם?

נ.ב, כן התייחסתי לדמי ניהול בנוסחא של ה FV אבל לא יודע להעריך עלויות נלוות של משכנתא (ביטוחים)
לינק

ברמה פסיכולוגית אנחנו יכולים לחיות עם משכנתא רק מתבאסים שכל חודש הכסף הולך לכיסוי משכנתא ולא להשקעה
במקום להתבאס, תשמחו שזכיתם להשקיע את ה 400 בבת אחת מראש ואתם מקבלים תשואה של תקופה ארוכה יותר :)

חלק מכיסוי המשכנתא הולך לרכיב הקרן, שזו השקעה לכל דבר ועניין.

אנחנו צריכים להשלים תשלום אחרון על בית ראשון בגובה של 400K. יש לנו קרנות השתלמות שמכסות את הסכום ומתלבטים בין משכנתא לקרן השתלמות.
הייתה התלבטות דומה מאוד לפני מעט מאוד זמן פה בפורום... חלק מהחברים אמרו X וחלק אחר אמרו Y.
אני מניח שלפי מה שרשמת כל קרנות ההשתלמות נזילות ואפשר למשוך מהן את הכספים.
כמובן שכל התשובות פה הן בלי שום מידע אמיתי על המשכנתא הצפויה ולכן יכולות לעמוד בסימן שאלה לאחר הרצת כל החישובים בפועל.

1. למכור מהקרן השתלמות ולחסוך מחדש בתיק ממוסה בגובה של 3700₪ בחודש.
קרן השתלמות עד התקרה 85K דנ 0.5
קופג להשקעה 95K דנ 0.4
אני זוכר כלל אצבע מאוד כללי (לקחת בעירבון מוגבל), שאנשים פה פתחו אקסל ועשו את הכשפים שלהם, ויצא פחות או יותר שקרנות השתלמות בדמי ניהול של מעל 0.3%~ מהצבירה - כבר עדיף לפדות ולהעביר (להשקיע מחדש) את הכסף לתיק השקעות ממוסה מחקה מדדים, על קרנות איריות זולות.
ייצא יותר זול בדמי הניהול, והטבת פטור ממס רווחי ההון בקרנות ההשתלמות כבר אינה "משתלמת" אם דמי הניהול נוגסים בתשואה..
את קרן ההשתלמות בדמי הניהול של 0.5% מהצבירה הייתי פודה כי דמי הניהול לא שווים.
את קופת הגמל להשקעה בדמי ניהול של 0.4% גם הייתי פודה כי היא מוצר השקעה נורא מוגבל/מפגר, וגם לא יודע אם תכננת לשמור אותה לפרישה ולהנות מההטבה של פטור ממס רווחי הון בהעברה לקצבה, או שסתם הפקדת בה בשביל הכיף.

קרן השתלמות מעל התקרה 470K IRA דנ 0.19
דמי ניהול מפתים ושווים מאוד... אבל הפקדות מעל התקרה = מס רווחי הון... אז מבחינתי מדובר בקרן השתלמות "נכה" שהיא לא יותר ממוצר השקעה רגיל לגמרי.
אז פה זו כבר קרן השתלמות שלא מייצגת את ההטבה הכי גדולה ושווה בקרן השתלמות - פטור ממס רווחי הון.
העניין היחיד פה הוא שדמי הניהול פה מאוד טובים, אבל על מוצר השקעה "נכה".

2. לשמור על ההשתלמות ולקחת משכנתא של 3700₪ ל 12 שנים. ובתום התקופה נשקיע את ההחזר 3700₪ בתיק חדש
למה?
הרי ריביות על משכנתא לא זולות ומי מבטיח לך שקרנות ההשתלמות שלך יכסו את הריביות הללו.
זה סיכון.

אישית?
אני מאוד לא אוהב חובות (הלוואה/משכנתא), ואני מאוד לא אוהב לסכן את הכסף שלי (קרן השתלמות במסלול X).
אבל כמובן שזה לא אומר שאם יש לי כסף, אז אני לא מסכן אותו....
כשלוקחים הלוואה (מינוף) - משלמים ריבית. הריבית היא כסף שאתה נותן על שירות המינוף הנ"ל שנקרא הלוואה, וריבית זה כסף שאתה נותן במתנה על הזכות להיות ממונף.
אם לא לוקחים הלוואה, ולא מתמנפים, אז לא משלמים לאף אחד, מסתמכים על מה שיש לנו כבר ומשלמים ממה שיש.
האם התשואה המתואמת של קרן ההשתלמות שפטורה ממס רווחי הון עד התקרה (תשואה של פי 1.33 על הכסף מתשואה רגיל שזה הפער שמייצג הפטור ממס רווחי הון) שווה לך את הריביות?...
אני הייתי פודה קרנות השתלמות, מתחשב פחות באופטימיזציה של מיסוי, ושמח שלא להצטרך להלוות מאף אחד כסף.
ברמת העיקרון קרנות השתלמות הן מוצר נהדר, אבל כמו שכתב רונן בפוסט שקישרתי אליו - הן לא איזה מוצר בוננזה מטורף משתלם ששווה להחזיק אותו לעולמי עולמים ולא לוותר עליו לעולם בלי חוקים ברזל כי דמי הניהול נוגסים יפה.

כאן (אי אפשר לשים קישור - גוג-אל על "למה לא לפרוע את קרן ההשתלמות כדי להקטין את המשכנתא") יש פוסט יפה וגם כאן.

אם תכננת לשמור אותה לפרישה ולהנות מההטבה של פטור ממס רווחי הון בהעברה לקצבה, או שסתם הפקדת בה בשביל הכיף.
הפנסיה של הבת זוג נמוכה ורוצה להגדיל לה אותה שתוכל ליהנות מקצבה גבוה

https://www.hasolidit.com/kehila/th...–-משיכת-כספים-מהבורסה-או-מהקרן-השתלמות.34050/

דמי ניהול מפתים ושווים מאוד... אבל הפקדות מעל התקרה = מס רווחי הון... אז מבחינתי מדובר בקרן השתלמות "נכה" שהיא לא יותר ממוצר השקעה רגיל לגמרי.
אז פה זו כבר קרן השתלמות שלא מייצגת את ההטבה הכי גדולה ושווה בקרן השתלמות - פטור ממס רווחי הון.
העניין היחיד פה הוא שדמי הניהול פה מאוד טובים, אבל על מוצר השקעה "נכה".
במכירה של הקרן השתלמות אפשר לבחור מה מוכרים מעל או מתחת לתקרה?

הפנסיה של הבת זוג נמוכה ורוצה להגדיל לה אותה שתוכל ליהנות מקצבה גבוה
אם ככה, אז לא הייתי מושך את הכסף מקופ"ג להשקעה ושוכח ממנו עד הפרישה של בת הזוג וזהו. אז שכח ממנו ואין מה לציין אותו בכלל אם זו המטרה המוצהרת שלו.
1. הכי קל והכי פעולה ראשונה - להגדיל את אחוז הפקדת העובד ל- 7%.
עשיתי.
2. להפקיד עצמאית כסף שלך (מהנטו) לקרן הפנסיה המקיפה, אבל עד תקרת ההפקדה. לקחת מהיום בשביל לשים בעתיד.
רק זהירות, הכסף נעול עד הפרישה (!) + הפקדה עצמאית ("כעצמאי" מבחינת קרן הפנסיה) לקרן הפנסיה מעלה את חישוב שכר הברוטו של קרן הפנסיה המקיפה וככה גם עולה לו ביטוח הנכות במאות שקלים בחישוב שנתי (וזה מעיק).
גם עשיתי. נחמד, אבל לא ממליץ בגלל העלאת התשלומים לביטוח נכות. זה לא פתרון טוב במיוחד לשכירים.
3. קופ"ג להשקעה עד הפרישה בגיל 60 (דמי ניהול של 0.4% מהצבירה הם בהחלט ראויים לצבירה הנמוכה הזו שרשמת), ואז העברה לקרן פנסיה (קופ"ג לא יודעת לשלם קצבה כיום), ומשיכה כקצבה בפטור ממס רווחי הון.

אם ככה, אז נשארת רק קרן ההשתלמות IRA הזו עם הפקדות מעל לתקרת ההפקדה ושלא נהנית מפטור ממס רווחי הון.
אז מה גורם לך להיצמד אליה כל כך? דמי הניהול של 0.19% מהצבירה?
אותם 0.19% דמי ניהול מהצבירה ב- IRA הם כמובן בלי דמי הניהול של קנייה/מכירת ניירות ערך אליה/ממנה, נכון?

1. הכי קל והכי פעולה ראשונה - להגדיל את אחוז הפקדת העובד ל- 7%.
עשיתי.
2. להפקיד עצמאית כסף שלך (מהנטו) לקרן הפנסיה המקיפה, אבל עד תקרת ההפקדה. לקחת מהיום בשביל לשים בעתיד.
רק זהירות, הכסף נעול עד הפרישה (!) + הפקדה עצמאית ("כעצמאי" מבחינת קרן הפנסיה) לקרן הפנסיה מעלה את חישוב שכר הברוטו של קרן הפנסיה המקיפה וככה גם עולה לו ביטוח הנכות במאות שקלים בחישוב שנתי (וזה מעיק).
גם עשיתי. נחמד, אבל לא ממליץ בגלל העלאת התשלומים לביטוח נכות. זה לא פתרון טוב במיוחד לשכירים.
3. קופ"ג להשקעה עד הפרישה בגיל 60 (דמי ניהול של 0.4% מהצבירה הם בהחלט ראויים לצבירה הנמוכה הזו שרשמת), ואז העברה לקרן פנסיה (קופ"ג לא יודעת לשלם קצבה כיום), ומשיכה כקצבה בפטור ממס רווחי הון.

אם ככה, אז נשארת רק קרן ההשתלמות IRA הזו עם הפקדות מעל לתקרת ההפקדה ושלא נהנית מפטור ממס רווחי הון.
אז מה גורם לך להיצמד אליה כל כך? דמי הניהול של 0.19% מהצבירה?
אותם 0.19% דמי ניהול מהצבירה ב- IRA הם כמובן בלי דמי הניהול של קנייה/מכירת ניירות ערך אליה/ממנה, נכון?
באסה שאני לא יכול לצטט כל שורה ולענות בנפרד.
1. הגדלנו את ההפקדה לפנסיה עד 7% לכל אחד מאיתנו
2. אכן מעדיף קופה להשקעה בשביל הנזילות למקרה ונצטרך. ואם לא נצטרך אז זה מתווסף לה לפנסיה.
3. נצמד לקרן השתלמות כי לפי האקסל לכל השנים(20,25,30) ובכל אחד מהאפשרויות של ממוצע שנתי (7,8,9,10%) של שוק ההון נשאר עם FV ערך עתידי כולל גדול יותר אם נקח משכנתא. (מודה שלא חישבתי את הצד שמעל התקרה)

1. הגדלנו את ההפקדה לפנסיה עד 7% לכל אחד מאיתנו
מצויין #1 (בהינתן מה שהגדרת).

2. אכן מעדיף קופה להשקעה בשביל הנזילות למקרה ונצטרך. ואם לא נצטרך אז זה מתווסף לה לפנסיה.
מצויין #2 (בהינתן מה שהגדרת).

3. נצמד לקרן השתלמות כי לפי האקסל לכל השנים(20,25,30) ובכל אחד מהאפשרויות של ממוצע שנתי (7,8,9,10%) של שוק ההון נשאר עם FV ערך עתידי כולל גדול יותר אם נקח משכנתא. (מודה שלא חישבתי את הצד שמעל התקרה)
אז אם ככה זה מתקשר למאמר שקישרתי לך ממקודם על ערך עתידי (גוג-אל על "למה לא לפרוע את קרן ההשתלמות כדי להקטין את המשכנתא").
תיאורטית, כשהכוכבים מסתדרים, קרן ההשתלמות IRA שלך בהינתן מספר תרחישים מציאותיים (מה עם ברבורים שחורים, זה גם כולל?), אמורה לעשות לך תשואה שעוברת את הריבית על ההלוואה (חוב/משכנתא).
זה אחלה ואני לא מתווכח לגבי החישובים... אם המספרים מסתדרים לך - אז אין כל כך שאלה.
לא?
בהשוואה של תפוזים לתפוחים, אתה רושם לעצמך העתידי שבעוד 30 שנה יהיו לך יותר פירות בסל וזה מה שמעניין. נקודה.

זה:
+ של האישה
אורי, התשובה שלך קצרה מדי ולא הכי ברורה לדעתי.
אתה מתכוון לזה שאתה בעד משיכת קרנות ההשתלמות IRA של פות"ש (470K ש"ח של הפקדות מעל תקרת המס) + קרן ההשתלמות של האישה (85K ש"ח בדמי ניהול סבירים של 0.5% מהצבירה)?

אורי, התשובה שלך קצרה מדי ולא הכי ברורה לדעתי.
אתה מתכוון לזה שאתה בעד משיכת קרנות ההשתלמות IRA של פות"ש (470K ש"ח של הפקדות מעל תקרת המס) + קרן ההשתלמות של האישה (85K ש"ח בדמי ניהול סבירים של 0.5% מהצבירה)?
מה שמעל התקרה בוודאות כן.

מה שמעל התקרה בוודאות כן.
אני גם מסכים.
שואל את עצמי באמת - קרן השתלמות, שכל ההפקדות בה הן מעל תקרת המס, מה היתרון בה?...
הרי על הפקדות מעל תקרת המס אין פטור ממס רווחי הון.
סתם מוצר השקעה?
היתרון היחיד זה שהיא IRA, אז דמי ניהול נמוכים של 0.19% מהצבירה שזה מעולה, ועדיין - למה לא תיק השקעות עצמאי וזהו?
אפילו ביחס לקופת גמל להשקעה היא נחותה לגמרי, כי לפחות בקופת גמל להשקעה בגיל 60 (עד אז אלוהים גדול) אתה יכול לקבל פטור ממס רווחי הון עם מעביר את הכסף לקצבה...

שואל את עצמי באמת - קרן השתלמות, שכל ההפקדות בה הן מעל תקרת המס, מה היתרון בה?...
איך אתה מגיע למצב שיש לך קה"ש שמכילה רק הפקדות מעל התקרה?
הרי בהפקדה זה לא יכול להיות (החלק הראשון של ההפקדה הוא הפטור), ואם אתה מושך עדיף לך למשוך קודם את החלק החייב ורק אח"כ את החלק הפטור.

איך אתה מגיע למצב שיש לך קה"ש שמכילה רק הפקדות מעל התקרה?
שאלה טובה... וזה בעצם מה שאני שואל.
לא יודע איך מצליחים להפקיד רק מעל התקרה. אבל זה מה שפות"ש רשם (או שלא הבנתי אותו נכון?).
אני לא מומחה בהפקדות מעל התקרה.

הרי בהפקדה זה לא יכול להיות (החלק הראשון של ההפקדה הוא הפטור), ואם אתה מושך עדיף לך למשוך קודם את החלק החייב ורק אח"כ את החלק הפטור.
ברור... מה שמפקידים עד תקרת הההפקדה - פטור ממס רווחי הון, ומה שמעל תקרת ההפקדה (מעל 15,000~ ש"ח) - חייב במס רווחי הון.
אפשרי לפדות בקרן ההשתלמות רק את החלק החייב במס רווחי הון שהוא מעל התקרה?...
לא יודע. לא בקיא בזה.
(יודע שבמשיכת כספים - הקרן נסגרת להפקדות חדשות).

לא יודע איך מצליחים להפקיד רק מעל התקרה. אבל זה מה שפות"ש רשם (או שלא הבנתי אותו נכון?).
נשמע לי מאוד מוזר שיש לו *רק* כספים מעל התקרה. לדעתי הוא התבלבל והקרן כוללת *גם* כספים מעל התקרה.
אני לא מצליח לחשוב על שום תרחיש ריאלי שבו יש לך בקרן רק כספים מעל התקרה.
אפשרי לפדות בקרן ההשתלמות רק את החלק החייב במס רווחי הון שהוא מעל התקרה?...
אכן. ולדעתי זה גם הדיפולט - כאשר פודים חלק מהקרן מושכים קודם כל מהכסף שמעל התקרה.
יכול להיות שאפשר לעשות גם הפוך - למשוך קודם את החלק הפטור. אבל אני לא מצליח לחשוב על שום תרחיש שבו זה הגיוני לעשות ככה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
N גיליון חישוב - קרן השתלמות או תיק ממוסה??? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
עידו ג קרן השתלמות טווח קצר או בינוני - ארוך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
י קרן השתלמות או קרנות אחרות שוק ההון 5
G שליפת מידע עבור קרן השתלמות תשואה שנתית - דרך api או קובץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
T קרן השתלמות - דמי ניהול או מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
B קרן השתלמות - IRA בדמי ניהול של 0.35% או עוקב S&P ב-0.18% + קופת גמל מול פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
י קרן השתלמות או תיק השקעות שוק ההון 51
י קרן פנסיה וקרן השתלמות s&p 500 הפניקס או מיטב? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ע קרן השתלמות או קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
R העברת קרן השתלמות לs&p500 בהראל או המתנה לניהול עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
א קרן השתלמות/פנסיה/גמל דרך סוכן או לבד? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח קרן השתלמות או שכר חודשי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ש כשצריך להנזיל: מאיפה עדיף למכור מניות - קרן השתלמות או חשבון רגיל? שוק ההון 28
R מה עושים עם הכסף? או: בחירת קרן השתלמות, קרן נאמנות ובית השקעות שוק ההון 3
U קרן השתלמות- עוקב s&p או מסלול מנייתי שוק ההון 1
B קרן השתלמות מנוהלת או הפקדות עצמאיות שוק ההון 5
R קרן השתלמות IRA למובטל, או הדבר שהכי קרוב לזה שוק ההון 3
M ניוד קרן השתלמות IRA או מחקה מדד שוק ההון 15
נ קרן השתלמות - מחקה ישראלית או קרן סל אירית שוק ההון 16
M קרן השתלמות - אירופה או ארה"ב? שוק ההון 6
W קרן השתלמות מחקה מדד או IRA שוק ההון 14
A מה עדיף? קרן השתלמות עוקבת או IRA עוקב? שוק ההון 9
איש יקר קרן השתלמות – הפקדות מעל התקרה. להשאיר או להעביר לשכר החודשי? שוק ההון 33
א קרן השתלמות - הפרשה לבד או הפקדה במסגרת עוסק פטור שוק ההון 1
R IRA ודמי ניהול נמוכים או הלוואה כנגד קרן השתלמות? שוק ההון 15
T השקעות בחו"ל - דרך קרן השתלמות IRA או דרך חשבון בברוקר זר? שוק ההון 10
chen15 קרן השתלמות או קרן פנסיה - מסלול הלכה צרכנות פיננסית 17
D קרן השתלמות או תיק השקעות? שוק ההון 9
נ האם אני יכול לפתוח קופת גמל או קרן השתלמות בתור חייל? שוק ההון 5
O בחירה בין קרן השתלמות מנייתית או IRA צרכנות פיננסית 10
D עבודה חדשה - האם כדאי לפתוח קרן השתלמות נוספת או להשאר עם הקיימת? שוק ההון 5
מ קרן השתלמות או העלאת שכר? שוק ההון 45
ש קרן השתלמות או גמל להשקעה? שוק ההון 4
de dud קרן השתלמות - IRA או ניהול של הקרן שוק ההון 2
U הלוואה מול קרן השתלמות וקופ"ג פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
M הפרשה מעל התקרה - קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ז מה לעשות עם קרן השתלמות שצריך בטווח זמן בינוני שוק ההון 10
L מימוש קרן השתלמות אחת מתוך כמה ב ira פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
S כדאי לפתוח קרן השתלמות בתור עוסק זעיר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
ל חיסכון לכל ילד מול קרן השתלמות - האומנם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R קרן השתלמות בסביבת אינפלציה גבוהה לעומת תיק ממוסה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ בפתיחת קרן השתלמות מחקה לעצמאים - מתי מתחיל המעקב בפועל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
R קרן השתלמות חייבת במס - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
koko85 מתלבט אם לפתוח קרן השתלמות רק בשביל להשקיע דרך IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ל קרן השתלמות - אג"ח - לא מדובר בסיכון מיותר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 39
L קרן השתלמות שכיר בעל שליטה +עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ץ קרן השתלמות אלטשולר שחם עוקב מדדי מניות מספר קופה: 14863 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E מעבר קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1

נושאים דומים

Back
למעלה