• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קרן הפנסיה של אלטשולר שחם לחברי מועדון היטקזון

• פותח הנושא פותח הנושא ירון ב
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ירון ב

משתמש רשום
דירוג
3
גילוי נאות - אני בעלים בסוכנות ביטוח פרטית אשר הובילה יחד עם הייטקזון את מהפיכת דמי הניהול, ולחמה יחד עם הפיקוח על יישום חופש הבחירה לכל עובד במוצר וסוכן ... בזמנו הובלנו את המהלך עם הייטקזון ועם מיטב דש ... הפסקנו את החיבור למיטב דש בגלל האמור בנוגע לקרנות ברירת מחדל .

לאחר שמיטב דש זכו במכרז ברירת מחדל פרסמו במועדון הייטקזון הצעה לצרף חברים לקרן הפנסיה של אלטשולר שחם בהצטרפות דיגיטאלית .
מצד אחד דמי הניהול יותר יקרים ממה שהיה במיטב דש 0.18% מצבירה ו 1.8% מההפקדה אולם מצד שני מיטב דש מובילה בתשואות בכל קטגוריה - רבעון , שנה , שלוש שנים , וחמש שנים - פער מצטבר בחמש שנים מגיע ל 10% מול הקרנות הגדולות ...
גם מבחינת מאזן דמוגרפי המצב שלה טוב (מאזן חיובי , ביחס לגדולות שרובן מציגות תשואה דמוגרפית שלילית ).
וגם מבחינת שירות היא מדורגת ע" י משרד האוצר במקום הראשון לשנים 2014 / 2015 .
[הוסף גילוי נאות בראש הפוסט - דורין]

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אולם מצד שני מיטב דש מובילה בתשואות בכל קטגוריה - רבעון , שנה , שלוש שנים , וחמש שנים - פער מצטבר בחמש שנים מגיע ל 10% מול הקרנות הגדולות ...
גם מבחינת מאזן דמוגרפי המצב שלה טוב (מאזן חיובי , ביחס לגדולות שרובן מציגות תשואה דמוגרפית שלילית ).
כתבת מובילה אבל נראה לי התכוונת הובילה.
מאזן דמוגרפי זה באמת סתם מזל (השנה מתו פה שנה הבאה ימותו שם - סליחה על המורבידיות).

בכל מקרה אני לא הייתי מקבל החלטה על בסיס נתוני עבר. תראה את הגרף הזה שלוקח את המיקום בתשואה של קרנות פנסיה במשך חמש שנים ואס בודק מה קורה להם מבחינת מיקום בחמש שנים הבאות.

http://www.hasolidit.com/kehila/thr...-עקבי-אז-למה-השקעות-פאסיביות.4088/#post-94411

יותר הייתי בודק את מדיניות ההשקעה שלהם (בהעדפה משהו פאסחיבי שתואם את אופק ההשקעה שלי), את ההתנהלות שלהם בתור חברת ביטוח, את שירות הלקוחות וגם את דמי הניהול.

מצד שני ראה תשואות מהגמל נט https://www.facebook.com/1447106345...106345618705/1787117361617600/?type=3&theater
איך אפשר להתעלם מהובלה עקבית לאורך שנים ובכל חתך זמן ? רבעון , שנה , שלוש שנים חמש שנים .. זה בוודאי מוכיח משהו על בית ההשקעות .
אני מביט על אלה שחוסכים בקרנות הפנסיה של כלל ביטוח או מגדל (כלל במיוחד) ולא מצליח להבין מה גורם להישאר שם ...
בדברך יש טעם - אינני מזלזל בהשקעות פסיביות כלל, אולם יחד עם זאת אסור לשכוח שהתמהיל בין המכשירים הפסבים השונים בכל תיק דורש מעורבות איש מקצוע ומהלך שכזה איננו מתאים לאישיות של כל חוסך ... רוב האנשים סומכים על הגוף המנהל שיהיה סלקטיבי ויבצע עבורם את הבחירות המתאימות על פי רמת הסיכון שהגדירו ... ומכאן שבחירה בבית השקעות מוביל באופן עקבי לאורך זמן היא בחירה בהחלט מצוינת מה עוד שגם דמי הניהול שמובטחים לכל שנות ההפקדה מיצרים עדיפות נוספת ...

נערך לאחרונה ב:
@ירון ב - סלח לי אם אחשוד בך שאתה טרול, עקב היותך משתמש חדש שבהודעתו הראשונה מפאר מוצר פנסיוני מסוים.

ולשאלתך - אם אתה חבר הייטקזון, כנס להצעה של אלטשולר שחם באתר הייטקזון. יש שם מחשבון שמאפשר לך לראות כמה תוכל לחסוך ע"י מעבר לקרן הפנסיה שלהם. אז תזין למחשבון את תנאי קרן הפנסיה ברירת מחדל של הלמן אלדובי או מיטב דש. מה יצא לך? בהשוואה שאני עשיתי, אלטשולר שחם מפגרת מאחור לפי המחשבון שלה עצמה.

לעניין תשואות עבר - כפי שאתה יודע (והמפרסמים מחויבים לדווח לך ע"פ חוק) - הן אינן אומרות דבר או חצי דבר לגבי תשואות עתידיות.

גם אני שותף לתחושה של @Glazgo
אולם מצד שני מיטב דש מובילה בתשואות בכל קטגוריה -
כתבת מיטב דש מובילה בתשואות, אני כמעט בטוח שהתכוונת אלטשולר.
מי שוקל להצטרף ??
מי שעדיין לא השתכנע מה מידת (אי) הרלוונטיות של תשואות עבר מומלץ שיעיף מבט ביצירת הפאר של @עש לילה

קוראים לך במקרה ירון בר און ואתה ממקימי "היי-טק סוכנות לביטוח"?
משום מה הגעתי לתגובה שלך מלפני כמה ימים בגלובס על כמה אלטשולר היא קרן טובה.
אני חושב שהיה ראוי לפרסם גילוי נאות במקרה הזה.

בכל אופן 1.8% מהפקדה זה מאוד יקר לחברי הייטק.
אני משלם 0.9% בהראל, אני מכיר שגם מנורה נותנים 0.9% להייטק.
יש לך כמובן גם את קרנות ברירת מחדל - מיטב דש והלמן אלדובי.

@ירון ב -עכשיו כשפורסמה הודעתך השנייה השתכנעתי סופית.

איך אפשר להתעלם מהובלה עקבית לאורך שנים ובכל חתך זמן ? רבעון , שנה , שלוש שנים חמש שנים
בקלות. מחקרים אמפיריים מלמדים אותנו שלרוב לא רק שרצף תשואות קצר כזה לא מלמד כלום על העתיד, אלא לפעמים אף מרמז על ביצועי חסר בעתיד לבוא.
אתה לא יודע מי מנהל ההשקעות בכל רגע נתון. אתה לא יודע מה מניע אותו. אתה כן יודע שהאינטרסים שלו לא זהים לשלך כמשקיע. למה כן לסמוך עליו?

יחד עם זאת אסור לשכוח שהתמהיל בין המכשירים הפסבים השונים בכל תיק דורש מעורבות איש מקצוע
שטות גמורה. זה מחייב איש מקצוע רק אם אתה מסרב לקחת אחריות על גורלך ומתעקש נחרצות לשלם חלק ניכר מחסכונות חייך לאדם שהאינטרסים שלו הפוכים לשלך.
ומהלך שכזה איננו מתאים לאישיות של כל חוסך ... רוב האנשים סומכים על הגוף המנהל שיהיה סלקטיבי ויבצע עבורם את הבחירות המתאימות על פי רמת הסיכון
רוב האנשים גם אינם חוסכים וצריכים לעבוד אחרי גיל הפנסיה. לפעמים "רק דגים מתים שוחים עם הזרם".

מה עוד שגם דמי הניהול שמובטחים לכל שנות ההפקדה מיצרים עדיפות נוספת
היות והמוצר רלוונטי לאנשי הייטק, קיימת חשיבות מכרעת גם לדמי הניהול מעבר לשנות ההפקדה

ומכאן שבחירה בבית השקעות מוביל באופן עקבי לאורך זמן היא בחירה בהחלט מצוינת
לא מצאתי ולו טיעון אחד שלך שתומך באמירה הזאת. מעבר לכך - הובלה של מספר שנים בודדות הינה בגדר סטייה סטטיסטית.

Do not feed the troll
.

ביקשתם ניהול אישי בכספי הפנסיה IRA -- תקבלו !!
ביקשתם קרנות אינדקס - - גם תקבלו !!

אנו שוקדים על פיתוח שני מוצרים אלה כגוף מוסדי ובדמי ניהול מופחתים ...
עד אז אני עומד איתן בעמדתי שלצירוף לקוח לקרן פנסיה ברירת מחדל אשר מצרפת בהליך "צירוף רבים" ללא הצהרת בריאות עובדי קבלן ועובדי תעשיית רצפת היצור, פוטנציאל אובדני מבחינת מאזנים אקטואריים בעתיד, הכתובת על הקיר משום שהיכולת (ובמקרים רבים גם המוטיבציה) לחזור לעבודה במקרה של נכות, נמוכה יותר מתעשיות ההייטק .

לעניין דמי הניהול - יש משקל וערך חשוב ביותר לאלה אולם הצעת קרנות ברירת המחדל שמוגבלת ל 10 שנים איננה דומה להצעה לקבע את דמי הניהול עד לפרישה ... קרנות ברירת מחדל מספקות אבטחה ל 10 שנים שלאחריהן הן רשאיות לעדכן דמי ניהול ...

לעניין התשואות - צודק מי שכותב שאין בתשואות העבר בכדי להעיד על העתיד אולם בהחלט צריך להביט על עקביות רצינות ואופן ניהול הכסף על ידי הגוף המוסדי אליו מתחברים ... אלטשולר כמו ילין לפדות הם בתים שמוביל שנה אחרי שנה חודש אחרי חודש בחמש השנים האחרונות , כאשר בעלי הבית גלעד אלטשולר ורן שחם מעורבים באופן אישי וישיר בכל ההחלטות החשובות .... כאשר שמים גוף שכזה בהשוואה לגוף כמו הלמן אלדובי שמצוי בתחתית גם כן לאורך שנים השאלה הבסיסית האם דמי הניהול הוא הפרמטר היחיד .

לעניין המוצרים המודרניים שעלו !!!

אנו קשובים מאוד לצורכי ההיטקיסטים ומחוייבים להעמיד לשירותכם ולהנגיש לכם את מגוון הפתרונות שביקשתם לרבות IRA וקרנות אינדקס מי שעוקב באתר היטקזון קרוב לוודאי שייחשף לנושאים אלה בקרוב ... .

גילוי נאות - אני בעלים בסוכנות ביטוח פרטית אשר הובילה יחד עם הייטקזון את מהפיכת דמי הניהול, ולחמה יחד עם הפיקוח על יישום חופש הבחירה לכל עובד במוצר וסוכן ... בזמנו הובלנו את המהלך עם הייטקזון ועם מיטב דש ... הפסקנו את החיבור למיטב דש בגלל האמור בנוגע לקרנות ברירת מחדל .
בחרתי לחשוף את החלופה הנהדרת עם קרנות הפנסיה של אלטשולר שחם, כתבתי את שמי וגם צירפת הפנייה לכרטיס הפיסבוק שלי כך שבוודאי הכינוי טרול לא מוצדק .

אין באמור תחליף לייעוץ אישי וכמובן שההצטרפות לתכניות פנסיוניות באמצעות הייטק סוכנות לביטוח כפופה לאפיון צרכים , ניתוח מצב קיים, גיבוש המלצות ונימוקים כמוגדר בחוק

נערך לאחרונה ב:

אנו שוקדים על פיתוח שני מוצרים אלה כגוף מוסדי ובדמי ניהול מופחתים ...
עד אז אני עומד איתן בעמדתי שלצירוף לקוח לקרן פנסיה ברירת מחדל אשר מצרפת בהליך "צירוף רבים" ללא הצהרת בריאות עובדי קבלן ועובדי תעשיית רצפת היצור, פוטנציאל אובדני מבחינת מאזנים אקטואריים בעתיד, הכתובת על הקיר משום שהיכולת (ובמקרים רבים גם המוטיבציה) לחזור לעבודה במקרה של נכות, נמוכה יותר מתעשיות ההייטק .

לעניין דמי הניהול - יש משקל וערך חשוב ביותר לאלה אולם הצעת קרנות ברירת המחדל שמוגבלת ל 10 שנים איננה דומה להצעה לקבע את דמי הניהול עד לפרישה ... קרנות ברירת מחדל מספקות אבטחה ל 10 שנים שלאחריהן הן רשאיות לעדכן דמי ניהול ...

לעניין התשואות - צודק מי שכותב שאין בתשואות העבר בכדי להעיד על העתיד אולם בהחלט צריך להביט על עקביות רצינות ואופן ניהול הכסף על ידי הגוף המוסדי אליו מתחברים ... אלטשולר כמו ילין לפדות הם בתים שמוביל שנה אחרי שנה חודש אחרי חודש בחמש השנים האחרונות , כאשר בעלי הבית גלעד אלטשולר ורן שחם מעורבים באופן אישי וישיר בכל ההחלטות החשובות .... כאשר שמים גוף שכזה בהשוואה לגוף כמו הלמן אלדובי שמצוי בתחתית גם כן לאורך שנים השאלה הבסיסית האם דמי הניהול הוא הפרמטר היחיד .

לעניין המוצרים המודרניים שעלו !!!

אנו קשובים מאוד לצורכי ההיטקיסטים ומחוייבים להעמיד לשירותכם ולהנגיש לכם את מגוון הפתרונות שביקשתם לרבות IRA וקרנות אינדקס מי שעוקב באתר היטקזון קרוב לוודאי שייחשף לנושאים אלה בקרוב ... .

בחרתי לחשוף את החלופה הנהדרת עם קרנות הפנסיה של אלטשולר שחם, כתבתי את שמי וגם צירפת הפנייה לכרטיס הפיסבוק שלי כך שבוודאי הכינוי טרול לא מוצדק .

אין באמור תחליף לייעוץ אישי וכמובן שההצטרפות לתכניות פנסיוניות באמצעות הייטק סוכנות לביטוח כפופה לאפיון צרכים , ניתוח מצב קיים, גיבוש המלצות ונימוקים כמוגדר בחוק
מצטער, אבל הדבר היחיד שהבנתי מכל המגילה הארוכה שלך היא שאלטשולר שחם שומרים על האורות דולקים אצלך במשרד.

בהצלחה!

ד.א. קופת גמל IRA וגם קרנות מחקות מדד כבר קיימות. כמובן שתחרות זה טוב לדמי הניהול, אבל אל תתיימר להמציא את הגלגל.

@ירון ב תודה על הגילוי הנאות. כאשר אתה כותב בבירור מפוזיציה ללא גילוי נאות טבעי שאנשים יחשדו במניעים שלך.
הפורום דוגל בשקיפות ודיונים פתוחים ונשמח גם לשמוע ממך כבעל עמדת מפתח יחודית.

לגבי העדפת בית השקעות אחד על גבי אחר - מה שמעניין את רוב חברי הפורום זה מוצרים שקופים, פשוטים, פסיביים וזולים.
כיוון שתשואות עבר שהושגו ע״י מנהלים אקטיביים אינן אינדיקטור טוב לתשואות עתיד, רבים מייחסים לזה לא יותר מרעש / עניין פרסומי, לעומת הנושאים הקודמים שעליהם שמים משקל רב.

ההודעה הראשונה שלך הייתה צריכה להיפתח עם הגילוי הנאות הזה. משם היינו יכולים להתחיל אחרת.

כתבתי את שמי וגם צירפת הפנייה לכרטיס הפיסבוק שלי
היכן?

כך שבוודאי הכינוי טרול לא מוצדק
הוא היה מוצדק כשהכתיבה נעשתה ללא הגילוי הנאות. עכשיו ניתן להתקדם לדיון ענייני.

אנו שוקדים על פיתוח שני מוצרים אלה כגוף מוסדי ובדמי ניהול מופחתים
מעולה.

אלטשולר כמו ילין לפדות הם בתים שמוביל שנה אחרי שנה חודש אחרי חודש בחמש השנים האחרונות
ובחמש הקודמות הם לא. אם עשר שנים זה לא מספיק זמן כדי להתייחס להתחייבות לדמי ניהול, למה לדעתך חמש שנים הן מספיק זמן כדי ללמוד על "עקביות רצינות ואופן ניהול הכסף"?

אני עומד איתן בעמדתי שלצירוף לקוח לקרן פנסיה ברירת מחדל אשר מצרפת בהליך "צירוף רבים" ללא הצהרת בריאות עובדי קבלן ועובדי תעשיית רצפת היצור, פוטנציאל אובדני מבחינת מאזנים אקטואריים בעתיד, הכתובת על הקיר משום שהיכולת (ובמקרים רבים גם המוטיבציה) לחזור לעבודה במקרה של נכות, נמוכה יותר מתעשיות ההייטק
בתוחלת דווקא ייתכן שמדובר בעניין מבורך. ככל שיותר חולים נוטים למות מתקבלים לקרן הפנסיה שלך - המאזן האקטוארי שלה יעלה.

כאשר שמים גוף שכזה בהשוואה לגוף כמו הלמן אלדובי שמצוי בתחתית גם כן לאורך שנים השאלה הבסיסית האם דמי הניהול הוא הפרמטר היחיד
הוא הגורם הוודאי היחיד שאתה יכול להתבסס עליו. על תשואות? לא ניתן. על מעורבותם האישית של גלעד אלטשולר ורן שחם במדיניות ההשקעות? לא ניתן. על הצלחתם של גלעד אלטשולר ורן שחם בניחוש ההשקעות המוצלחות הבאות? לא ניתן. ניתן רק לדעת כמה נשלם בדמי ניהול.

Glazgo -
לעניין מאזן אקטוארי - בניגוד לסיכוני התמותה ותוחלת החיים בו הטבלאות יציבות , עקום התביעות בסיכוני אבדן כושר עבודה מושפע מאוד מחיתום מקדים לרבות חיתום מקצועי ועיסוקי ... זו הסיבה שחברות הביטוח נוהגות לגבות תוספות סיכון של עשרות עד מאות אחוזי במקצועות כפיים המסווגים בסיכון גבוהה ... כעת עובדים אלה למרות הסיכון המוגבר מתקבלים לקרנות המחדל ללא חיתום וללא תוספות מקצועיות ....קרנות המחדל ממוקדות במיוחד באוכלוסיות אלה ומכאן שהנחת העבודה שצפוי כאן סבסוד צולב בין אוכלוסיות רצפת היצור / עובדי קבלן לבין אוכלוסיות אחרות איננה תלושה מהמציאות .

דווקא בעניין תוחלת החיים האקטואריה מאוד חזקה ואין חשש שהייטקיסט יאריך ימים מנהג משאית ...

לעניין דמי הניהול -
יש הבדל מהותי בין עסקה נניח ל 35 שנה בה יש התחיבות לדמי ניהול מופחתים ל 10 שנים (הנחה שניתנה משיקול מסחרי לצורך גיוס לקוחות) שלאחריהן המחיר יעודכן ל 25 שנים הבאות בהן הצבירה הכי נמוכה ... לבין התחיבות מראש לדמי ניהול מופחתים לכל ה35 שנים ...
זה בפירוש הבדל מהותי ... והוא ידוע מראש בניגוד לתשואות ...

כאשר מדברים על דמי הניהול צריך להריץ סימולציה עד לגיל הפרישה ואם אין הבטחה מעבר לכך אז להניח הנחת עבודה סבירה נניח 50% הנחה ... במתכונת זו תגלה שההצעות עם הבטחה לשל החיים כלכליות יותר .

בניגוד להנחות בדמי הניהול שנגזרות משיקולים מסחריים גרידא... עניין התשואות והעקביות בהצלחה אמנם אינו מבטיח את הבאות אבל הוא בהחלט מעיד על הצלחה של מנגנוני ההשקעות ...גם כאן נדרשת עירנות לאורך כל השנים אולם אי אפשר להתעלם מהעובדה שסגל המנהלים שנמצא כעת באותו בית ההשקעות הוא סגל מנצח (לא מהמר) אשר יודע את העבודה... ומצליח להוביל שנה אחרי שנה רבעון אחרי רבעון במשך תקופה ממושכת ...

בניגוד לאותה "הלמן אלדובי" שסוגרת מלמטה את הטבלה גם כן שנה אחרי שנה ... .

אם אתה כל כך בטוח שהעניין רנדומאלי תשקיע אתה החסכונות בהלמן אלדובי ב 0 דמי ניהול .... ונדבר עוד חמש שנים -- על זה שר אריק איינשטין את השיר "אמרו לו - שהחולצה האדומה... והוא לא הקשיב ..."

לעניין הגילוי הנאות - ראה למעלה שעה אחת מכתיבת הפוסט צירפתי קישור לכרטיס האישי שלי שבו מפורטת הפוזיציה ותפקידי !!!

יש הבדל מהותי בין עסקה נניח ל 35 שנה בה יש התחיבות לדמי ניהול מופחתים ל 10 שנים (הנחה שניתנה משיקול מסחרי לצורך גיוס לקוחות) שלאחריהן המחיר יעודכן ל 25 שנים הבאות בהן הצבירה הכי נמוכה ... לבין התחיבות מראש לדמי ניהול מופחתים לכל ה35 שנים ...
זה בפירוש הבדל מהותי ... והוא ידוע מראש בניגוד לתשואות ...
מגבלת עשר השנים לא רלוונטית - בסופה יהיו קרנות ברירת מחדל חדשות (וגם אין מניעה להצטרף להסדר הייטקזון שיהיה קיים באותה עת).

בניגוד להנחות בדמי הניהול שנגזרות משיקולים מסחריים גרידא... עניין התשואות והעקביות בהצלחה אמנם אינו מבטיח את הבאות אבל הוא בהחלט מעיד על הצלחה של מנגנוני ההשקעות ...גם כאן נדרשת עירנות לאורך כל השנים אולם אי אפשר להתעלם מהעובדה שסגל המנהלים שנמצא כעת באותו בית ההשקעות הוא סגל מנצח (לא מהמר) אשר יודע את העבודה... ומצליח להוביל שנה אחרי שנה רבעון אחרי רבעון במשך תקופה ממושכת ...
האם קיימת התחייבות לגבי פרק הזמן בו סגל המנהלים האמור מתכוון להמשיך לעבוד בבית ההשקעות? אם לא, אני לא רואה איך זה רלוונטי, אפילו אם נקבל את אמירתך על ערכם המוסף.
לגבי האמירה שלך שהצוות מנצח (ולא מהמר) - האם העובדה שבחמש השנים הקודמות הוא לא הוביל בתשואות משמעו שבתקופה ההיא הוא כן הימר?

אם אתה כל כך בטוח שהעניין רנדומאלי תשקיע אתה החסכונות בהלמן אלדובי ב 0 דמי ניהול .... ונדבר עוד חמש שנים
זאת הצעה אמיתית? ;)
בכל מקרה - אני משוכנע שהעניין רנדומלי, ולכן ויתרתי לחלוטין על קרן פנסיה, ואני מושקע 100% בקופת גמל מחקת מדד S&P 500. רוצה לנחש מה התשואה שרשם מסלול ההשקעות שלי בחמש השנים האחרונות? פי 2 מזו שרשם בית ההשקעות המוכח, מוצלח, ומתוגמל יפה כלכלית שאתה עוסק בפרסומו.
אני חושב שאם נעקוב אחר ההיגיון שלך, לשיטתך פירוש הדבר הוא שעלי להישאר במסלול ההשקעה הפסיבי שלי, לאור העובדה שבמשך חמש השנים האחרונות ה"מומחה" עליו אני נסמך (קרי, השוק האמריקאי הכללי, ללא ניהול אקטיבי) הכה את בית ההשקעות המוצלח אלטשולר שחם שוק על ירך.

לעניין הגילוי הנאות - ראה למעלה שעה אחת מכתיבת הפוסט צירפתי קישור לכרטיס האישי שלי שבו מפורטת הפוזיציה ותפקידי !!!
אני מצטער, אך אינני מסכים.
צירפת לינק לצילום מסך מאתר מגמל נט בפרופיל פייסבוק. לא ציינת שם לא שהפרופיל קשור אליך, ולא את הפוזיציה שלך.

אכן ההשקעה במדד ה S&P היא השקעה נבונה לאורך זמן , אמנם זהו חיסכון הוני ותידרש להפקיד לפחות חלק ממנו בעת הפרישה בתכנית משלמת לקצבה אבל זה בהחלט אופציה נהדרת !!!

במתכונת זו - אין שם כיסוי לשארים ולנכות אותם עליך לרכוש בנפרד - הכיסוי הביטוחי בקרן הפנסיה זול במיוחד לפחות לעניין השארים הוא גם מאוד מומלץ ...
לעניין ביטוח הנכות אמליץ לך לרכוש כיסוי רחב יותר ובוודאי לא להזניח את העניין, המלצה זו נכונה לכל מי שמסתפק בכיסוי אכ"ע של קרן פנסיה בלבד ובוודאי למי שאינו מבוטח .

במסלול השקעה כאמור בקופ"ג מחקה מדדים אמנם , אינך משלם דמי ניהול מההפקדה אבל ע"פ רוב אתה משלם דמי ניהול משמעותיים מהצבירה בוודאי יותר ממה שמשלמים גם בחלופת אלטשולר שהוצגה, ובסה"כ דמי הניהול גבוהים יותר מחלופת הפנסיה (ברוב המקרים) אם הצלחת להשיג קופ"ג אינדקס בדמי ניהול הנמוכים מ 0.2% מהצבירה הרי שבאמת עשית עבודה טובה ... אנו מפתחים חלופה זו בשת"פ עם קרן ואנגרד העולמית .

בכל מקרה פירוק התיק לגורמים, רכישת הסיכונים בנפרד והשקעה באינדקס ובניהול אישי וללא בעל מקצוע לידך, זה מהלך שלא מתאים לכל היטקיסט - הרוב המוחלט (למעלה מ 98%) משקיעים בתוכניות נחותות יותר , כ- 60% בחברות כלל ובמגדל שמציגות לאורך זמן מאזנים אקטואריים שליליים ותשואות נמוכות. רוב ההיטקיסטים חוסכים בדמי ניהול יקרים יותר מהאלטרנטיבה שהצגנו בהיטקזון מה עוד שבחלופות המקובלות דמי הניהול יתייקרו בעת ניתוק מהמעסיק !!! ענו בתהליך פיתוח פלטפורמה שתאפשר לך לעשות זאת בנוחות רק זה תהליך הדורש המון משאבים ואישורי רגולטור ...

glazgo - לעניין הגילוי הנאות - בקישור שצירפתי בצד שמאל מצויר הלוגו של הסוכנות ושמי הפרטי - שם זהה גם לשם בו אני מזוהה בפוסט ... לפיכך העניין של טרול ו/או חוסר גילוי נאות ממש לא המקרה, ומוטב שתתנצל זה מאוד פוגעני ולא מוצדק .... שאם לא כך נפסיק לנהל את הדיון המקצועי והשאיר לך את הזירה... אחר כבוד ... אני שמח לנהל דיון מקצועי ותמיד עושה זאת בשמי ועומד איתן אחרי עמדותי ואני חושב שהעמדה שהצגתי משפרת באופן משמעותי את מצבם של רוב ההיטקיסטים בישראל ... .. אגב מי אתה glazgo??? צרף גם אתה קישור לפייס ונדע מי האיש אחרי הפוסטים ...

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@ירון ב אם פגעתי ברגשותיך אני מתנצל. אני חייב להודות שאני עדיין לא חושב שהגילוי הנאות נעשה בצורה תקינה (היות והדבקת קישור תוכן לא בהכרח מלמדת על הקשר בין מחבר התוכן למדביק הקישור - כמו שלהדביק לינק לכתבה לא מרמז בהכרח שאני הכתב), אבל מדבריך ברור לי שהדברים לא נעשו במאמץ להסתיר. שמח שבאת לפורום כי תמיד חשוב לשמוע דעה של אדם אחר - במיוחד אם הוא חושב אחרת ממך.
אגב מי אתה???
אני טרול. :)
ובנימה רצינית - זה פורום השקעות, שמערב הרבה פרטים פיננסיים אישיים. לכן הכתיבה בו בהתייעצות לגבי מצבים אישיים נעשית תחת שמות עט.
בגילוי עמדה עקרונית לגבי מוצר פיננסי זה או אחר / שירות שמנסים למכור, יש פחות הצדקה למעטה האנונימיות.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N איך אפשר לדעת כמה מסלול מסויים של קרן הפנסיה עשה בחודש מסויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
J השלמת כיסוי עולמי בתיק הפנסיוני -קרן הפנסיה החדשה של הלמן אלדובי שוק ההון 2
איש יקר האם משתלם להעביר את הכספים של קרן הפנסיה לקופת גמל? (ולהחזיק בשניהם) צרכנות פיננסית 4
C קרן הפנסיה הפאסיבית של הפניקס מוכרת מניות ושומרת מזומן - למה? שוק ההון 55
M דמי ניהול גבוהים של קרן הפנסיה שוק ההון 26
ג החלק של קרן הפנסיה בתיק ההשקעות שוק ההון 63
Avi קרן הפנסיה של מיטב ד"ש צרכנות פיננסית 23
ilan dror האם להעביר את קרן הפנסיה במלואה מ"מקיפה" ל"משלימה" בגיל 27 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
S התנהלות עם קרן הפנסיה בעת הגעת אישה לגיל 63 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
H טריק? העברת כל הפנסיה לקופ"ג, ואז פתיחת קרן פנסיה חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ה צימצום משכנתא באמצעות קרן הפנסיה נדל"ן 6
צ העברת קרן הפנסיה מסנופי לקרן משולבת סנופי+נאסד"ק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
AbuNafha השלמת הכנסה מביטוח לאומי לאחר פרישה לפנסיה, והורשת קרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 39
D עזרה בהבנת ניוד קרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
O דמי ניהול בקרן הפנסיה + שאלה על ניהול קרן פנסיה באופן עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
שלי סיימתי עבודה. מה קורה עכשיו עם קרן הפנסיה ודמי הניהול? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 63
ה האם אתם מחשיבים את כספי הפנסיה/קרן השתלמות כ״מנייתים״? שוק ההון 44
C הפניקס מעבירה את קרן הפנסיה לניהול אקסלנס צרכנות פיננסית 1
וולפסון קרן הפנסיה שלי - בן 23 שוק ההון 14
קורא הדוק ניוד קרן הפנסיה בלי תקופת אכשרה (בני 55 ומעלה). מה דעתכם ? צרכנות פיננסית 11
מ תביעת קרן הפנסיה צרכנות פיננסית 9
Fitch [קבוצת רכישה] קרן הפנסיה "הפניקס" - מסלול מחקה מדדי מניות חו"ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 343
yanosh34 מדריך לבחירת קרן הפנסיה צרכנות פיננסית 26
ר התנהלות ישירות מול קרן הפנסיה צרכנות פיננסית 36
ס לאן להעביר את קרן הפנסיה והביטוח הפנסיוני צרכנות פיננסית 1
amit האם ניתן להמיר קרן פנסיה בקופת גמל IRA ? /להפקיד את כספי הפנסיה לקופ"ג IRA מראש? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
מ קרן השתלמות לעובדי הוראה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ה קרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ל קרן כספית דולרית - חישוב תשואה שוק ההון 14
G רכישה חודשית של קרן עוקבת נאסדק שוק ההון 1
M מדד ת"א 125: קרן מחקה ישראלית VS קרן סל ישראלית - מה עדיף? שוק ההון 4
A קרן אירית חדשה של Vanguard בשם VALL שוק ההון 15
I קרן איכות לפיזור והכנסה פאסיבית שוק ההון 7
מ קרן סל לתושב חוץ המתגורר בקנדה שוק ההון 5
שיר הלל לטבע איך לבחור קרן ספציפית מתוך שורה של אופציות שוק ההון 4
M קניית האג"ח ישירות במקום קרן מחקה מדד אג"ח שוק ההון 5
מ ביטוח מנהלים או קרן פנסיה משלימה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
T איזון נכסים בגירושין - קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
Y הלוואת בלון מלאה ע"ח קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
deussex קרן השתלמות עוקב מדד S&P500 מול מנייתי אקטיבי - האם בחירה נכונה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 35
N תנאים להלוואה על חשבון קרן השתלמות צרכנות פיננסית 4
Yohiko קרן כספית בסביבת ריבית נמוכה שוק ההון 34
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
N קרן השתלמות יעודית חברת חשמל - כדאי לנייד לגימלאי? שוק ההון 5
א בעיה ברכישת קרן גידור בבנק לאומי- דרישה לטיקט סגור שוק ההון 0
ו האם קרן פנסיה יכולה לגבות 'ארכת ביטוח' ממי שכבר מקבלת קצבה?" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
A המרת קרן חירום (קרן כספית) לדולרים שוק ההון 40
כ מס רווח הון - קרן אמריקאית שוק ההון 1
F קרן עולמית בבורסת לונדון שוק ההון 2
נ IRA - קרן השתלמות לעצמאי שוק ההון 7

נושאים דומים

Back
למעלה