אני משקיע היום דרך קרן מחקה ישראלית על מדדי MSCI WORLD ועל המדד של השווקים המתעוררים (ביחס 1:9 בערך).
דמי הניהול שלי הם בסביבות 0.45%.
יש את הפוסט המעולה על הקרנות האיריות - הכוונה היא ממש לא להתחיל שיח מקצועי ודיון מחדש אלא לוודא אם הבנתי נכון, לשאול על קונצנזוסים במידה ויש, ושאלות פרקטיות בנושא.
התקווה שלי שהפוסט הזה יעזור בעיקר למי שהחליט לקנות אירית ועכשיו צריך עזרה עם דברים יותר קונקרטיים
השאלות:

תודה רבה לעונים
דמי הניהול שלי הם בסביבות 0.45%.
יש את הפוסט המעולה על הקרנות האיריות - הכוונה היא ממש לא להתחיל שיח מקצועי ודיון מחדש אלא לוודא אם הבנתי נכון, לשאול על קונצנזוסים במידה ויש, ושאלות פרקטיות בנושא.
התקווה שלי שהפוסט הזה יעזור בעיקר למי שהחליט לקנות אירית ועכשיו צריך עזרה עם דברים יותר קונקרטיים
השאלות:
- לפי מה שאני מבין - לטווח ארוך קרן אירית אמורה להניב תשואה טובה יותר - בעיקר בגלל סיפור של מס דיבדנדים אבל לדעתי גם בגלל דמי ניהול קצת יותר טובים (לפי מה שאני מבין ~ 0.2%). האם הבנתי נכון והאם ידוע בערך על איזה סדר גודל של אחוזים ההפרש יוצא לאורך 30 שנים (לפחות בסדר גודל - הבדל של אחוז, חמש או עשר ?)
- הבנתי מפה שבתיק ממוסה אין הבדל בין צוברת כמו IWDA+EIMI לבין VWRLD, הבנתי נכון ? האם יש קונצנזוס/ בגדול זה לא משנה ? לא ברור לי אם יש שיקול מוביל, חשבתי שאולי אני אחסוך עמלות קניה שוב אם אלך על צוברת). לפי מה שראיתי בשיטוטים בפורום יש הרבה שקונים שילוב IWDA+EIMI.
- הבנתי שיש כמה בורסות שונות שבהן קרנות כמו IWDA+EIMI - באיזו בורסה כדאי לקנות ? אני לא בטוח מה השיקולים, אני מניח שהמטבע זה שיקול עיקרי (אני סוחר דרך אקסלנס ולפחות מבחינת המרת מטבע ידוע לי רק על המרה לדולרים (2 אגורות מעל השער)).
- בהקשר השאלה הקודמת - האם דמי הניהול קשורים לבורסה שבה אני אקנה את הקרנות ?
- בהמרה הראשונית של כל התיק (כמה מאות אש"ח) - כדאי להמיר דרך אחרת ממה שיש באקסלנס עם ה 2 אגורות ? (המטרה היא לא לחסוך כמה עשרות שקלים אבל אם יש הבדל מהותי אז אולי כדאי בדרך אחרת..)

תודה רבה לעונים