stamEhad
משתמש רגיל
- דירוג
- 242
היי
ראיתי המון פעמים בפורום ובמקומות אחרים שמתייחסים לסנופי כהשקעה שהניבה תשואה של 7% - כמובן על בסיס נתוני עבר. ראיתי גם פעמים שאנשים כותבים 10%.
למשל לפי investopdia נראה שמשנת 1957 התשואה השנתית עומדת על 10.15% לפני אינפלציה, ו8.5% אחרי אינפלציה וכולל השקעה חוזרת של דיבידנדים.
רציתי לעשות סדר בבלאגן לעצמי ומקווה שגם לאחרים.
שמדברים על ה7% האלו - למה בעצם מתכוונים? רווח עם דיבידנים ובניכוי אינפלציה? מה עם מיסים?
אם כן, מדוע ב investopdia שאני תופס ממנו מקור מידע אמין כותב 8.5%?
אם למישהו יש benchmark לנתונים הבאים זה יכול להיות נהדר:
נניח השקעה במשך 50 שנה בS&P500
1. מה היתה התשואה השנתית כולל דיבידנדים? [כאמור 10.15%, האם נשמע הגיוני?]
2. מה היתה התשואה השנתית כולל דיבידנדים ולאחר ניכוי אינפלציה? [כאמור 8.5%, האם נשמע הגיוני?]
3. מה היתה התשואה השנתית של (2) ובניכוי דמי ניהול?
4. מה היתה התשואה השנתית של (3) ובניכוי תשלום מיסים (מוערך)?
5. מה היתה התשואה השנתית של (2) בהנחה שצוברים את הדיבנדים, מה שאני מאמין שרוב החבר׳ה בפורום עושים? זה אמור לצאת יותר מ(2), נכון?
כמובן נשמח לראות הערכות, לא מחפשים אחוזים מדוייקים ברמה עשיריות האחוז.
כל reference למידע רלוונטי יתקבל בברכה
ראיתי המון פעמים בפורום ובמקומות אחרים שמתייחסים לסנופי כהשקעה שהניבה תשואה של 7% - כמובן על בסיס נתוני עבר. ראיתי גם פעמים שאנשים כותבים 10%.
למשל לפי investopdia נראה שמשנת 1957 התשואה השנתית עומדת על 10.15% לפני אינפלציה, ו8.5% אחרי אינפלציה וכולל השקעה חוזרת של דיבידנדים.
רציתי לעשות סדר בבלאגן לעצמי ומקווה שגם לאחרים.
שמדברים על ה7% האלו - למה בעצם מתכוונים? רווח עם דיבידנים ובניכוי אינפלציה? מה עם מיסים?
אם כן, מדוע ב investopdia שאני תופס ממנו מקור מידע אמין כותב 8.5%?
אם למישהו יש benchmark לנתונים הבאים זה יכול להיות נהדר:
נניח השקעה במשך 50 שנה בS&P500
1. מה היתה התשואה השנתית כולל דיבידנדים? [כאמור 10.15%, האם נשמע הגיוני?]
2. מה היתה התשואה השנתית כולל דיבידנדים ולאחר ניכוי אינפלציה? [כאמור 8.5%, האם נשמע הגיוני?]
3. מה היתה התשואה השנתית של (2) ובניכוי דמי ניהול?
4. מה היתה התשואה השנתית של (3) ובניכוי תשלום מיסים (מוערך)?
5. מה היתה התשואה השנתית של (2) בהנחה שצוברים את הדיבנדים, מה שאני מאמין שרוב החבר׳ה בפורום עושים? זה אמור לצאת יותר מ(2), נכון?
כמובן נשמח לראות הערכות, לא מחפשים אחוזים מדוייקים ברמה עשיריות האחוז.
כל reference למידע רלוונטי יתקבל בברכה