• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

קצבה מוכרת/קצבה מזכה. הסדרת הנושא עם חברת הביטוח

הקופות אמורות לבצע את התיקון ויש להן מידע מלא לגבי שיוך רווחים של כל הפקדה. גם לקראת הפנסיה סביר שמס הכנסה ישלח את העמית לסדר את זה מול הקופה.
לדעתי ה106 שהקופות מבקשות זה רק בשביל לוודא שכל הכספים באמת אצלם וככה לדלג על נספחי ב מהקופות האחרות.
את התיקון שלי עשיתי רק בעזרת נספחי ב וללא 106 ואת של אישתי רק בעזרת 106 וללא נספחי ב.
לדעתי זה משהו שכדאי להסדיר עכשיו ולא לחכות איתו עד לפרישה.
יש להם מידע מלא לגבי שיוך רווחים לכל הפקדה גם עבור כספים שנוידו אליהם ולא הופקדו ישירות אצלם? כי נראה שהם טוענים אחרת.

יש להם מידע מלא לגבי שיוך רווחים לכל הפקדה גם עבור כספים שנוידו אליהם ולא הופקדו ישירות אצלם? כי נראה שהם טוענים אחרת.
אני לא בטוח לגבי הנקודה הזאת.
ללא המידע הזה לא ברור לי בכלל איך ביצעו לי את התיקון שכן רוב הכספים נוידו אליהם.

אני לא בטוח לגבי הנקודה הזאת.
ללא המידע הזה לא ברור לי בכלל איך ביצעו לי את התיקון שכן רוב הכספים נוידו אליהם.
תודה.
אם כבר אנחנו בנושא - מה לגבי מה שלפני שנת 2012? הרי בהפקדות של השנים ההן כל החלק של העובד הוא קצבה פטורה, אבל זה לא צבוע בשום מקום. זה אבוד?

אם כבר אנחנו בנושא - מה לגבי מה שלפני שנת 2012? הרי בהפקדות של השנים ההן כל החלק של העובד הוא קצבה פטורה, אבל זה לא צבוע בשום מקום. זה אבוד?
זה לא אבוד אבל אאל"ט זה דורש התעסקות מול מס הכנסה לצורך התיקון.
במקרה שלי התחלתי לעבוד באמצע 2010, כך שמדובר על אלפים ספורים שיש לתקן והעדפתי לוותר על התענוג.

ם כבר אנחנו בנושא - מה לגבי מה שלפני שנת 2012? הרי בהפקדות של השנים ההן כל החלק של העובד הוא קצבה פטורה
היו חוקים אחרים לגבי הנושא. בפועל לפי מה שאני מבין (לא מתחייב על זה) העניין לא רלוונטי אלא למי שהיתה לו משכורת גבוהה בשנים האלו (סביב 50K לפחות).

היו חוקים אחרים לגבי הנושא. בפועל לפי מה שאני מבין (לא מתחייב על זה) העניין לא רלוונטי אלא למי שהיתה לו משכורת גבוהה בשנים האלו (סביב 50K לפחות).
אתה אולי מדבר על החלק של המעסיק?
להבנתי הפרשות העובד מלפני 2012 (או אולי מ 2000 עד 2012?) אמורות להיות כולן קצבה מוכרת, מהשקל הראשון, ללא תלות בגובה השכר.

להבנתי הפרשות העובד מלפני 2012 (או אולי מ 2000 עד 2012?) אמורות להיות כולן קצבה מוכרת, מהשקל הראשון, ללא תלות בגובה השכר.
אני חושב שאתה טועה. אולי הכוונה להפקדות מעבר לאחוז מסוים שלא מקבלים עליו הטבה.

אתה אולי מדבר על החלק של המעסיק?
הלוואי. ממש לא מכיר כזה דבר. להבנתי העניין לא רלוונטי אלא במשכורות עתק, גם לגבי הפרשות עובד. אם יש לך הפניה למקור שמסביר אחרת, אשמח לקבל.

הלוואי. ממש לא מכיר כזה דבר. להבנתי העניין לא רלוונטי אלא במשכורות עתק, גם לגבי הפרשות עובד. אם יש לך הפניה למקור שמסביר אחרת, אשמח לקבל.
ראה הערה מתחת לטבלה כאן

ראה הערה מתחת לטבלה כאן
זה יותר מורכב. עד 2012, בניגוד להיום, היה אפשר לנצל את הפטור על הקצבה המזכה או פטור על קצבה מוכרת. לכן רק הפרשות לקצבה מוכרת מעל גובה מסוים הופכות את האפשרות לנצל אותה למשתלמת (הפטור על המוכרת יעקוף את הפטור מהמזכה). כאמור אני זוכר שקראתי שהסף הזה גבוה מאוד. בכל מקרה אין לי מסקנה ברורה ומעניין אותי מאוד לדעת מה קורה בפרקטיקה עם העניין הזה. יכול להיות גם שככל ויחלפו השנים והרווחים על ההפקדות מהשנים האלה יעלו, תגדל הקצבה עליהן כך שהפטור מהקצבה המוכרת יהפוך לגבוה יותר ויעקוף את הפטור מהקצבה המזכה (שניתן לפי סכום). אין לי תשובה טובה כרגע. אם תצליח לדלות מידע נוסף אז תעדכן.

לאחר קריאת השרשור התחלתי לבצע בדיקה של הקצבה מוכרת /מזכה אצלי בקופות.
אני מבצע הפקדות באופן הבא:
עד שנת 2020 - הפקדתי לפנסיה מקיפה + משלימה
משנת 2020 - תגמולים עד התקרה לפנסיה מקיפה, תגמולים מעל לתקרה ופיצויים לקופת גמל.
שביצעתי את המעבר העברתי את הפנסיה המשלימה לקופת הגמל.

מבדיקה שעשיתי נראה שהקצבה המוכרת של תגמולים עובד / מעסיק בקרן פנסיה וכן בקופת גמל אינה תקינה וחסרים כספים רבים, להערכתי חלק רב נמחק בעת המעבר של הקופות.
הצביעה של כספי הפיצויים נראית תקינה.

מתלבט איך נכון לפתור את המצב:
1. להתחיל תהליך תיקון במקביל מול פנסיה מקיפה / קופת גמל, אופציה שמפחידה אותי מבחינה בירוקרטית, תיאום מול שני גופים גדולים שלא מתקשרים בינהם.
2. להעביר חזרה את רק את כספי התגמולים מקופת הגמל לפנסיה משלימה + הפקדות חדשות של תגמולים מעל לתקרה ילכו לשם ולהשאיר רק פיצויים בקופת גמל.
רק אז למקד מאמץ מול קרן הפנסיה ולדרוש ממנה שתצבע באופן תקין את כספי התגמולים ביחס לטפסי 106 / נספחי ב׳.

אשמח לשמוע דעה של אנשים שעברו את התהליך הזה מול חברות הפנסיה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R צביעת קצבה מוכרת כשיש תשלום מעסיק על אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 0
A קצבה מוכרת לעומת קצבה מזכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 4
yanosh34 קצבה מזכה מול מוכרת בדוחות הפנסיה החדשים צרכנות פיננסית 26
פשוט חרטה מרצף קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
olehadash קופת גמל IRA בפרישה וקבלת קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
A קבלת קצבה מביטוח מנהלים ישן מגיל 60 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 17
D חישוב סכום קצבה בפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
א קופת גמל להשקעה - מקדם קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
י מקדם קצבה לגיל 90 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
M בחירת קרן פנסיה בשלב שבו מתחילים למשוך קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
י הלוואה מקופת גמל (קצבה ופיצויים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
נ קצבה- יתרונות מול חסרונות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Body Solid החלת רצף קצבה אוטומטי כאשר סך הפיצויים גבוה מהתקרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ג קצבה חודשית צפויה מקופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
liranviper השקעה הפוכה (הון + קצבה לקשיש תמורת הדירה שלו) נדל"ן 13
B האם קיימת קרן פנסיה שרושמת כמו שצריך את חלוקת ההפקדות בין קצבה מזכה ומוכרת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 50
1337justme אז למה לא קצבה לכל החיים? שוק ההון 45
S איך מייעדים כספי פיצויים חייבים לרצף קצבה בטופס 161א'? אוף טופיק 5
G המשך עבודה כשכיר ומשיכת קצבה מביטוח מנהלים במקביל מיסים 0
M למשוך קצבה ולהפקיד אותה בחזרה לקרן פנסיה (פרישה מאוחרת) צרכנות פיננסית 0
S לאיזה גובה קצבה לכוון ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 65
א לא הבנתי איך הסולידית יוצרת קצבה מתיק ההשקעות שוק ההון 29
M משיכת קצבה בגיל 60 - ביטוח מנהלים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
M פיצויי פיטורים - רצף קצבה או רצף פיצויים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 59
נ אוליי למישהו יש רעיון כיצד ניתן לאמוד מה יהיה מקדם קצבה בגיל פרישה??? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
נ למישהו יש רעיון איך ניתן לאמוד מה יהיה מקדם קצבה בגיל פרישה??? צרכנות פיננסית 1
U קצבה חודשית בפרישה ליחיד (לא כולל ביטוח לאומי) אוף טופיק 17
קורא הדוק העברת קופת גמל למוצר שמשלם קצבה לפני פרישה שוק ההון 3
Williamsburg קרן פנסיה- מתי להתחיל לקבל קצבה? צרכנות פיננסית 12
א חסכון פנסיוני - קצבה אחר פרישה שוק ההון 2
מ לא זוכרת האם בחרתי רצף פיצויים או רצף קצבה, איך לבדוק? אוף טופיק 22
ס המשך הפרשות לפנסיה לאחר קבלת קצבה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 0
Y מקדם קצבה מובטח בביטוח מנהלים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
ע איחוד ופדיון מוצרי קצבה צרכנות פיננסית 7
S קרן פנסיה ותיקה - חישוב קצבה, מוטבים צרכנות פיננסית 0
כ מחשבון קצבה + השואה בין ערוצים פנסיונים שוק ההון 67
deslok חישוב קצבה לפרישה מביטוח מנהלים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 17
ש מסלולי קצבה לפנסיה צרכנות פיננסית 2
ש מוצר לקבלת קצבה בגיל פרישה צרכנות פיננסית 0
E בעיה ביעוד לרצף קצבה צרכנות פיננסית 4
פ דמי ניהול אחרי שמתחילים לקבל קצבה צרכנות פיננסית 8
E התלבטות בין רצף קצבה לרצף פיצויים צרכנות פיננסית 20
c881 קופות גמל יוכלו לשלם קצבה - עד 240 תשלומים שוק ההון 103
c881 להגדיל קצבה מקרן הפנסיה. מקום מגורים. שוק ההון 9
H רצף קצבה או רצף פיצויים? צרכנות פיננסית 1
י הוצאה מוכרת invoice מחו"ל מיסים 0
כ הוצאה מוכרת דרך השקעות במניות או נדל"ן וכו'? (תכנון מס) (איך טראמפ עושה את זה?) שוק ההון 0
ע האם החזר הצמדד מדד הוא הוצאה מוכרת לניכוי בעת חישוב מס שבח? נדל"ן 0
M הוצאה מוכרת והכנסה חייבת מיסים 13
M הוצאה מוכרת - משמעות מיסים 24

נושאים דומים

Back
למעלה