היי, בת העמק, מה שלומך??
כן…הנה שוב אני (הקרציה), שלפעמים נכנס לדיונים לא שלי
אבל כל דיון בנושא שכירות או מול השקעה בשוק ההון, תמיד מקפיצה אותי כי אני חושב שאני האדם הנכון ביותר לומר את דעתו בנושא ,
דווקא בגלל שאני להבדיל מרוב החברים בפורום הזה, נמצא במצב הכלכלי הגרוע ביותר (זה לא סוד שרוב הגולשים בפורום הנהדר הזה,
הם אנשים בעלי אמצעים, אנשים שמתעסקים המון עם כסף,השקעות…אנשים עם קריירה. אין מה לעשות….זה אחד הפורומים האיכותיים).
ולכן, ממרומי גילי, אני מרגיש שאני חייב לומר זאת, דווקא לצעירים שפה, חסרי הניסיון וחסרי האמצעים , שלא יגיעו למצבי בעוד 20 ו 30 שנה.
1. בישראל, רכישת דירה ראשונה היא חובה! נקודה.
לא משנה מה אומרים לכם, לא משנה מה אתם קוראים……..דירה משלכם בטאבו, זו חובה ואני גם אסביר מדוע!!
בישראל, בגלל שאין פה שום הגנה על שוכרי הדירות , ושום בקרה על בעלי הדירות ,שיכולים גם להקפיץ לכם את המחירים ב 1000 שקל בחודש,
אז להישאר לאורך עשרות שנים בשכירות עד גיל מבוגר , זו טעות הרת גורל .
אני כבר נמצא שם!!!! (הסיפור שלי מעט שונה, אז זה לא רלוונטי ולא נפתח את זה )
אבל מניסיון , אל תעזו לעשות את זה.
פשוט אל תעזו.
ועכשיו, אחרי שכתבתי את זה , אני חייב להוסיף הסתייגות חשובה מאוד :
שאני אומר “אתם לא רוצים לגור בדירה שכורה בגיל מבוגר…..נגיד שתהיו בגיל 80, זה לא אומר שלגור בשכירות בגילאים כאלה, זו בעיה.
זאת אומרת, שאם יש לכם דירה משלכם שקניתם (אפילו בצפת), אתם משכירים אותה ,ֿ
ובמקביל אתם שוכרים בגיל 80 דירה יותר משודרגת בעיר אחרת…..אז זה בסדר גמור, אפילו מעולה .
הרבה עושים זאת.
כל מה שאני בסה״כ אומר—-זה בשום פנים ואופן, לא להגיע לגילאים מבוגרים, שאתם ללא נכס שרשום על שמכם בטאבו . נקודה.
אז עכשיו, אחרי שאמרתי את זה…..
אתם יכולים להמשיך ולהתווכח , כן תשואה, לא תשואה, כמה תשואה, בורסה,
משכנתא, מניות, דירות להשקעה, משרדים, קרקעות חקלאיות…מה שבא לכם……עופו על זה.
אני כבר לא בדיון הזה……כל אחד, לפי ראות עיניו וחייו.
ֿ
גם אם החישוב של פותח השאלה , בסוף יוצא even או רווח יותר זעום,
להזדקן, מבלי שדאגתם לדירה משלכם בטאבו ?—- זה no no no .
אז תודה שקראתם עד פה.
אני מניח שפוסט זה לא יגרור תגובות זעם נגדי,
משום שאני כמעט בטוח ש 97 אחוז מהנוכחים פה, בני ה 50 פלוס, הם בעלי נכס אחד לפחות…..
ֿכך שהם לא ממש יכולים לערער עליי כי זה בדיוק מה שהם עשו. (קודם כל דירה!)
אז בהצלחה לכולם
תודה ויום טוב