• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

קיזוז הפסדי הון עם דיבידנד וריבית מחו"ל

• פותח הנושא פותח הנושא yoya
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

yoya

משתמש רשום
דירוג
0
בשנת 2022 היו לי הפסדי הון בבורסה בישראל, ומצד שני קיבלתי ריבית ודיבידנד מהשקעות בניירות ערך זרים בחו"ל (דרך בנק ישראלי). לפי מה שקראתי ניתן לבצע קיזוז במקרים כאלה, והבנק אפילו ביצע את הקיזוז הזה במקור ולא שילמתי מס במקור.
נוצרת בעיה במילוי הדו"ח השנתי למס הכנסה (באופן מקוון): הכנסתי את הדיבידנד והריבית מחו"ל בנספח ד וגם בלשונית פירוט הכנסות (יחד עם הכנסות כאלה מישראל). בטבלת העזר לקיזוז הפסד מניירות ערך כנגד הכנסות מריבית ודיבידנד המופיעה בטופס 1322, האתר של מס הכנסה מונע לבצע קיזוז של הרווחים מחו"ל, כי הוא נותן לקזז רק עד כדי השארת רווח השווה להכנסות אלה מחו"ל (בבדיקה יוצאת הודעת שגיאה אם מנסים לקזז אותם). מישהו יכול לעזור?

בשנת 2022 היו לי הפסדי הון בבורסה בישראל, ומצד שני קיבלתי ריבית ודיבידנד מהשקעות בניירות ערך זרים בחו"ל (דרך בנק ישראלי). לפי מה שקראתי ניתן לבצע קיזוז במקרים כאלה, והבנק אפילו ביצע את הקיזוז הזה במקור ולא שילמתי מס במקור.
נוצרת בעיה במילוי הדו"ח השנתי למס הכנסה (באופן מקוון): הכנסתי את הדיבידנד והריבית מחו"ל בנספח ד וגם בלשונית פירוט הכנסות (יחד עם הכנסות כאלה מישראל). בטבלת העזר לקיזוז הפסד מניירות ערך כנגד הכנסות מריבית ודיבידנד המופיעה בטופס 1322, האתר של מס הכנסה מונע לבצע קיזוז של הרווחים מחו"ל, כי הוא נותן לקזז רק עד כדי השארת רווח השווה להכנסות אלה מחו"ל (בבדיקה יוצאת הודעת שגיאה אם מנסים לקזז אותם). מישהו יכול לעזור?
הנתון שאתה ממלא בנספח ד תלוי אחד לאחד בחישוב שאתה עושה בטופס 1322
כלומר, אם בטופס 1322 קיזזת את כל הדיבידנדים באמצעות ההפסדים, אתה בנספח ד לא ממלא כלום בשדה 462.
מה שכן אם יש לך זיכוי מס זר על הדיבידנדים ששילמת בחו"ל, אתה כן ממלא אותו בשדה 431 של נספח ד (למרות שאין הכנסות מדיבידנד).

תודה רבה על העזרה. ממש לא חשבתי על זה שצריך לנקות את כל הסכומים האלה גם בנספח ד'.
1. לגבי זיכוי מס זר, אם יהיה לי כזה, אני מבין מתשובתך שאני אמור להשאיר את הקיזוז המלא של הדיב' והריבית, אבל להכניס את הזיכוי בנספח ד' וזה ישמש אותי לשנים הבאות כזיכוי מול הכנסה דומה מחו"ל. האם נכון?
2. אם נניח שאין לי זיכוי מס זר, אז יוצא שכל נספח ד' ריק. האם במצב כזה אני צריך לענות "לא" על השאלה בלשונית פרטים כלליים: האם הדו"ח כולל נספח ד' - הכנסות מחו''ל?
3. לגבי הקיזוז, שמתי לב שנשאר סכום לא מקוזז בשדה 173 של לשונית פירוט הכנסות (דיב' ממפעל מועדף...20%). לא נראה בטופס 1322 שניתן לקזז אותו. פשוט אין בטבלת העזר עמודה עבורו. האם להשאיר אותו לא מקוזז?

לגבי זיכוי מס זר, אם יהיה לי כזה, אני מבין מתשובתך שאני אמור להשאיר את הקיזוז המלא של הדיב' והריבית, אבל להכניס את הזיכוי בנספח ד' וזה ישמש אותי לשנים הבאות כזיכוי מול הכנסה דומה מחו"ל. האם נכון?
נכון, ואפילו מצמידים את הזיכוי למדד בין שנה לשנה.
עם זאת, אין הרבה מצבים בו באמת תוכל להשתמש בזה.

אם נניח שאין לי זיכוי מס זר, אז יוצא שכל נספח ד' ריק. האם במצב כזה אני צריך לענות "לא" על השאלה בלשונית פרטים כלליים: האם הדו"ח כולל נספח ד' - הכנסות מחו''ל?
נכון, אין צורך למלא נספח ד רק בשביל להשאיר אותו ריק (לדעתי התוכנה גם תתריע לך על כך).

לגבי הקיזוז, שמתי לב שנשאר סכום לא מקוזז בשדה 173 של לשונית פירוט הכנסות (דיב' ממפעל מועדף...20%). לא נראה בטופס 1322 שניתן לקזז אותו. פשוט אין בטבלת העזר עמודה עבורו. האם להשאיר אותו לא מקוזז?
1684045454603.png

נערך לאחרונה ב:
בשורה האחרונה לא נזכר שדה 173. אני מבין מתשובתך שלמרות שלא נזכר כזה, אז נדרש לקזז אותו (ולא להעביר לשנה הבאה).

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בשורה האחרונה לא נזכר שדה 173. אני מבין מתשובתך שלמרות שלא נזכר כזה, אז נדרש לקזז אותו (ולא להעביר לשנה הבאה).
אכן, לא מצאתי שום חריג לשדה הזה.

נערך לאחרונה ב:
תודה ענקית על עזרתך!

אגב שים לב שאם אתה מקזז הפסד מאחרי 2012 עם דיבידנד 20%, אז שאתה יכול להכפיל את סכום ההפסד שנותר ב-25 חלקי 20 (פי 1.2), ואז לקזז.
אבל אם נותר הפסד אז להכפיל פי 0.8 בשביל להעביר לשנה הבאה.
לא, הקיזוז הוא שקל מול שקל

דוגמה להבהרה: נניח יש לי 10K הפסדי הון, ויש לי 1K דיב' 20%, אזי אני מניח הפסד של 12.5K ומפחית מזה 1K (לצורך קיזוז) ואת היתרה 11.5K מכפיל ב- 0.8 ומעביר 9.2K לשנה הבאה.
האם זה נכון גם לגבי קיזוז של ריבית 20% וגם ריבית 15%? אם לא, אז האם אני חייב לקזז את אלה (הרי עדיף להשאיר את ההפסדים לשנה הבאה אם זה מקזז פחות מ 25%).
לא, בדוגמא שלך אחרי הקיזוז יש הפסד מועבר של 9K

שוב תודה לירח אפל ול- FIYaacov.
אסכם את מה שהבנתי שיהיה מרוכז:
1. חייבים לקזז בשנה שבה נוצרו הפסדי ההון כל מה שאפשר לקזז. לא ניתן להחליט לא לקזז כדי להעביר יותר הפסדים לשנה הבאה.
2. בשנה שבה נוצרו ההפסדים חובה לקזז גם את שדה 173 למרות שהוא לא נזכר בתחתית טבלת העזר של טופס 1322.
3. הקיזוז הוא של הפסדים מול רווחים (שזה די באסה). כמובן רצוי לקזז קודם את מה שחייב במס 25% ורק אם נשארו הפסדי הון אז לקזז רווחים החייבים ב 20% ואחר כך 15%.
4. כשמקזזים דיבידנדים וריבית מחו"ל מול הפסדי הון, צריך לעדכן לא רק את לשונית פירוט הכנסות אלא גם את נספח חו"ל (נספח ד). אם נספח ד' מתרוקן לחלוטין אז לענות "לא" בלשונית פרטים כלליים לשאלה אם יש נספח ד'.
5. אם יש זיכוי מס זר אז מקזזים את רווחי הדיבידנדים (אם יש מספיק הפסדי הון) אבל רושמים את המס ששולם בחו"ל ומעבירים לשנה הבאה כאפשרות קיזוז מול הכנסה דומה מחו"ל (ואז נספח ד' נשאר).

כשמקזזים דיבידנדים וריבית מחו"ל מול הפסדי הון, צריך לעדכן לא רק את לשונית פירוט הכנסות אלא גם את נספח חו"ל (נספח ד). אם נספח ד' מתרוקן לחלוטין אז לענות "לא" בלשונית פרטים כלליים לשאלה אם יש נספח ד'.
רק שים לב שאם הפסדי ההון הם מחו"ל, תצטרך למלא את מחזור המכירות בנספח ד'

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B קיזוז הפסדי הון באמצעות טופס 867 משנים קודמות - ללא פתיחת שומות קודמות? מיסים 1
S קיזוז רווחי נדל"ן עם הפסדי הון מני"ע בחו"ל מיסים 5
ס דיווח+קיזוז הפסדי הון מול רווחי דיב' באותה שנת המס מיסים 27
B קיזוז הפסדי הון מיסים 4
ש דיווח על קיזוז הפסדי הון מיסים 3
itzik64 קיזוז הפסדי הון בחו"ל-ניכוי במקור מיסים 11
מ קיזוז הפסדי הון מיסים 4
R קיזוז הפסדי הון של חברה אמריקאית שנמחקה מהמסחר - כיצד? מיסים 1
L קיזוז הפסדי ורווחי הון קרנות איריות מיסים 5
O קיזוז הפסדי הון עם רווחי RSU's מיסים 3
M קיזוז הפסדי הון על כתב אופציה שפג תוקפו מיסים 6
ס האם קיזוז הפסדי הון תקף רק ל6 שנים? מיסים 6
א קיזוז הפסדי הון מנ"יע זרים בברוקר זר מרווחי הון מני"ע זרים בברוקר ישראלי שוק ההון 4
מ קיזוז הפסדי הון מול השקעות שונות שוק ההון 4
R קיזוז הפסדי הון אל מול רווחים ממכירת RSU שוק ההון 34
E החזר מס -קיזוז הפסדי הון שוטפים מני"ע (נספח ג') צרכנות פיננסית 3
Y קיזוז הפסדי הון כנגד רווחים מעל התקרה בקרנות השתלמות פנסיה וכד' צרכנות פיננסית 4
S קיזוז רווחי הון ב-RSU מול הפסד הון בחו"ל מיסים 4
N קיזוז עמלות בברוקר זר מיסים 13
R קיזוז רווח הון מול הפסד הון עם מס יסף מיסים 10
I קיזוז הפסדים ממכירת נדל״ן מיסים 2
H לקראת סוף שנה: מגן מס דולרי קיזוז עם שקל? מיסים 1
T איך אתם מתמודדים עם קיזוז רווחי והפסדי הון? שוק ההון 3
M קיזוז פחת משכר דירה - בית בבנייה עצמית נדל"ן 7
F קיזוז הצמדה למט"ח במיסוי ריבית נקובה במט"ח מיסים 1
ה קיזוז הפסד הון שוק ההון 7
N קיזוז הפסד מול רווח - במניה שפשטה רגל שוק ההון 1
B קיזוז הפסד מול רווח במניות שוק ההון 9
A קיזוז תשלום אחרון מחובות קבלן נדל"ן 5