• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

קיבלתי זהב ומטבעות בירושה

• פותח הנושא פותח הנושא mogli606
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

mogli606

משתמש רשום
דירוג
15
פוסט אמיתי, נשבע לכם, קיבלתי בירושה סכום של כמנ מיליון דולר בערך במטילי זהב, ומטבעות עתיקים
מה עושים עם זה???
ממירים ומשקיעים בבורסה?
שומרים?
משקיעים בנדל"ן?
(יש לי מלבד הירושה הזאת תיק נכסים ונדל"ן, כך שתתעלמו רגע מפיזור, פנסיה וכו' - אני שואל פר-סה, מה לדעתכם עושים עם דבר שכזה, פשוט אין לי שמץ)

פוסט אמיתי, נשבע לכם, קיבלתי בירושה סכום של כמנ מיליון דולר בערך במטילי זהב, ומטבעות עתיקים
מה עושים עם זה???
ממירים ומשקיעים בבורסה?
שומרים?
משקיעים בנדל"ן?
(יש לי מלבד הירושה הזאת תיק נכסים ונדל"ן, כך שתתעלמו רגע מפיזור, פנסיה וכו' - אני שואל פר-סה, מה לדעתכם עושים עם דבר שכזה, פשוט אין לי שמץ)
נשמע לי שאתה קצת טרי עם הבשורה.
תחכה קצת..
נראה שפתחת את האשכול בשוק ההון, כנראה לשם אתה חותר וזה מצוין.
אולי תשמור חלק מהזהב.
אולי גם תבזבז/ תתרום קצת...
כיף לך.

אגב, מטבעות עתיקות למיטב ידיעתי לא שוות הרבה. יש הרבה מטבעות בשוק העתיקות.

זהב זה נכס לכל דבר ועניין.
תתייחס אליו ככזה בפרוטפוליו שלך ותחליט אם זה מתאים לך(סיבולת סיכון, פיזור וכו).

מה עושים עם זה???
מה שרוצים...
תחשוב מה היה קורה אם היית מקבל נניח מיליון דולר בהעברה לעו"ש שלך, התשובה ל"מה הייתי עושה" זהה.

מה עושים עם זה???
ממירים ומשקיעים בבורסה?
שומרים?
משקיעים בנדל"ן?
יש לך תחפושת של סקרוג' מקדאק? כי זה בול לפורים.

מה שרוצים...
תחשוב מה היה קורה אם היית מקבל נניח מיליון דולר בהעברה לעו"ש שלך, התשובה ל"מה הייתי עושה" זהה.
לא תשובה.
כל דבר בתיק שלי אני יודע איך לממש במקרה הצורך, כמה זמן בערך זה יקח וכמה בערך זה יעלה.
נכס שאין לי מושג איך לממש הוא לא נכס.
וזה מה שפות"ש שואל - איך לממש? וזה רלוונטי בין אם כדאי לממש ובין אם לא.

מה עושים עם זה???
ממירים ומשקיעים בבורסה?
שומרים?
משקיעים בנדל"ן?
קיבלת תשובות טובות על השאלה שלך אם לממש ואם כן, במה להשקיע.
אם תחליט לממש, זו אכן שאלה קשה איך עושים את זה ואני מקווה שתמצא מישהו מהתחום כאן בפורום או במקום אחר שיוכל לעזור לך. סביר מאד שמי שיקנה ינסה לחתוך המון במחיר לעומת הספוט, ולכן חשוב לנהל את התהליך נכון.
הייתי מקפיד על מספר עקרונות:
1. דיסקרטיות לגבי הזהות שלך ומיקום הנכסים. נקודת המוצא שלי היא שכל מי שמתעניין עלול להיות זרוע של ארגון שיש לו דרכים אחרות להוציא ממך את הזהב (מניסיון של חברים עם כסף מזומן בסכום הרבה יותר נמוך).
2. תיעוד. בהיעדר נסיבות יוצאות דופן לרשויות יהיה קשה לקבל את הטענה שלך שמקורם של מיליוני ש"ח שצצו בחשבון שלך הוא ירושה של מטילי זהב ומטבעות, ולכן חשוב לתעד.
3. שיעורי בית לפני שאתה מתחיל בתהליך. אל תפסול יצוא כי בסכומים כאלו זה עשוי להיות שווה את הטרחה.

מה זה קיבלת? היכן זה נמצא פיזית ומי שומר לך על זה ובתמורה לאיזו עמלת שמירה?

לגבי השאלה תענה קודם כל (לעצמך) בן כמה אתה ואז תעשה תוכנית מה אתה רוצה לעשות בהמשך החיים. לפי זה תחליט איך להשקיע.

לא ייעוץ- הייתי משאיר בצורה פיזית, בהנחה ויש לך איך לשמור בבטחה. זהב פיזי בישראל יש לו פרמיה של 16% לפחות על הספוט בעולם, עקב מיסוי בכניסה. זה נכס שברגע שתמכור לא תוכל לקנות שוב באותו המחיר, סביר להניח (כי המרווחים בישראל די גדולים). בקונסטלציה הנוכחית שנראית כמו משבר אינפלציוני, נכס פיזי כמו זהב זה ביטוח די משתלם, בהנחה שזה אחוז סביר מהתיק.

נכס פיזי כמו זהב זה ביטוח די משתלם, בהנחה שזה אחוז סביר מהתיק.
במדינה שלא ניתן להימלט ממנה יבשתית, אני לא משוכנע שזה מבטח את התרחיש שזה אמור לבטח.

הכל נמצא פיזית בחו"ל
תודה לכל העונים עד כה

נשמע מסקרן, תוכל להרחיב בכלליות?
חברים קנו דירה, היו צריכים להעביר כ 100 אש"ח ביום ראשון. בסוף השבוע קיבלו את הסכום במזומן מאביה של האישה והדירה נפרצה והכסף נגנב במהלך שתי היממות שהכסף היה אצלם.
גם בהתקנת כספת יש המלצות לא להשאיר עקבות לקניה ולהתקנה.
אם הייתי מוכר זהב פיזי הייתי שוקל להסתייע בצד ג' שלא יחשוף את זהותי, לפחות עד שלב החתימה על ההסכם

שלום
אמנם אני מצטרף חדש ורק עכשיו מגיב לשאלה אבל במידה וזה עדיין רלוונטי אז הינה כמה דברים ממישהוא שעוסק במתכות יקרות עשרות שנים.
הזהב הינו נכס מצויין שבעשרים שנה האחרונות נתן תשואה יותר טובה מS&P 500 כך לשמור את הזהב זו החלטה בהחלט טובה.
אפשר לשמור בכספת כגון בריקסטון בתל אביב כולל ביטוח ולישון בשקט.
אפשר להמיר במחיר קרוב מאוד למחיר הבורסה (מחיר כמו שער יציג מתפרסם פעמיים ביום) , מכיוון שמדובר בירושה וזה פטור ממיסים אפשר לעשות זאת דרך מס דילרים בצורה מסודרת והעברה בנקאית. [אסור לפרסם בפורום ללא היתר מההנהלה]

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הזהב הינו נכס מצויין שבעשרים שנה האחרונות נתן תשואה יותר טובה מS&P 500 כך לשמור את הזהב זו החלטה בהחלט טובה.
ומה לגבי 30 או 10 שנים?

הזהב משמש את האנושות כנכס כבר אלפי שנים. להסתכל על התשואה שלו בשבריר אחוז מהזמן הזה ועד בפרק זמן רנדומלי זה חסר משמעות. האם בכל פרק זמן של 20 שנה הזהב נתן תשואה טובה יותר מ-S&P500? כמו כן מה שחשוב לנו אלו העשרים שנה הבאות, לא הקודמות. אתה יכול להתחייב על תשואה מסויימת?

בנוסף מטיל זהב הוא נכס שאינו מניב. עסקים הם נכס מניב. בעיקר תעודה שעוקבת אחרי מאות עסקים כנראה שתניב תשואה חיובית בעשרים השנים הבאות.

אז ייתכן שזו החלטה טובה (אני לא חושב כך בעיקר מפני שלא התייחסת כלל לנסיבות האישיות של השואל) אבל לא מהסיבה שציינת.

בכספת כגון בריקסטון בתל אביב כולל ביטוח ולישון בשקט.
בתל אביב?!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y האם צריך להגיש דו״ח מס אם רק קיבלתי דיבידנדים מETF אמריקאי? מיסים 2
M קיבלתי הצעה לרכישת דירה ראשונה להשקעה - דעתכם? נדל"ן 4
N קיבלתי טופס W9 לכתובת האמריקאית מיסים 7
stamEhad קיבלתי הצעה למשכנתא - אשמח לדעתכם נדל"ן 34
B למה קיבלתי כסף ממס הכנסה? מיסים 8
L קיבלתי בדואר 1042-S ואני מגיש דוח שנתי עם חישוב ידני של רווח הון ודיבידנדים - אני צריך לעשות עם זה משהו? מיסים 0
א בנק מול בית השקעות? - קיבלתי תנאים דומים בשניהם שוק ההון 17
י קיבלתי החזר מס אבל בלי ריבית של 4%? מיסים 2
א פרנואיד? הזמנתי כ"א חדש, קיבלתי עם שליח - משהו לא מריח לי טוב צרכנות פיננסית 1
א אני פרנואיד? הזמנתי כ"א חדש, קיבלתי עם שליח - משהו לא מריח לי טוב צרכנות פיננסית 7
אוגורן משקיע בשקלים, אבל קיבלתי סכום בדולרים - להמיר או לא להמיר? שוק ההון 8
א יש פה וועדי בתים? קיבלתי עם חשבון המים "צריכה משותפת-חריגה" אוף טופיק 6
N קיבלתי הטבה לפתוח קרן השתלמות במעמד שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ת שאלה מעולם הביטוח (רכב) הגיוני שאם קיבלתי הצעת מחיר מסוכנות צרכנות פיננסית 5
2028_שנת_פרישה קיבלתי את הקינדל שלי, והוא איטי כמו פועל איטלקי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
ח לא קיבלתי שומה. בעיה שלי או של מס הכנסה? צרכנות פיננסית 16
ל קיבלתי דירה מירושה צרכנות פיננסית 63
ט קיבלתי הודעה על החזר מס - 16 שח וזה לא הגיוני צרכנות פיננסית 6
D לא זוכר אם קיבלתי החזר מס ב 2015, איך מבררים? צרכנות פיננסית 7
Jane Doe הבלתי יאומן קרה - קיבלתי פיצוי מחברת תעופה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 36
ס בעיה בהעברת זהב לib ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
ס העברת זהב לib ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
NightStyle העברת זהב מ-ib לדיסקונט טאצ'ר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
ד שתי שאלות לגבי קרן סגורה בפוסט "איך לקנות זהב למטרות השקעה" שוק ההון 10
ר זהב במקום חיסכון בבנק, חכם או פחות??? פוסטים מאיכות נמוכה 19
ד כיצד קרן סל של ביטקוין משמשת כ"זהב דיגיטלי" ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
י זהב IAU, מה ההיגיון? שוק ההון 5
R השקעה בקניית זהב קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
I נדל"ן ביוון לצורך ויזת זהב והתאזרחות בהמשך פוסטים מאיכות נמוכה 81
L בנקאות פתוחה - מכרה זהב או נפנופי ידיים? התפתחות אישית 2
Level מהם המקומות הטובים ביותר לקנות זהב/כסף פיזי בישראל ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
D פדיון זהב שוק ההון 4
P מטבעות זהב קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
L איך קונים חוזים על זהב/חיטה/תירס/כותנה? פוסטים מאיכות נמוכה 4
פסיוני סוויפט, ה. זהב צרכנות פיננסית 0
D גיל זהב מיסים 11
A קניית זהב דרך BullionVault - מה לציין בסיבת העברה וקטגוריית המס בעת העברת המט״ח דרך הבנק? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
מומו הברווז יתרון מטבעי ברכישת זהב בוליון אל מול ETF שוק ההון 3
L המלצות לעניין החלק הפאסיבי בתיק + זהב שוק ההון 10
milx חשיפה לזהב ע"י חברות תמלוגי זהב - לגיטימי? שוק ההון 7
G btb זהב, חיסכון kids או רגיל שוק ההון 2
E הטעם שבהחזקה לא-פיזית של זהב + הקצאת פלח הזהב בתיק שוק ההון 4
ס תיק זהב ומדדי טכנולוגיה עולמיים שוק ההון 97
קפה שחור [וורן באפט קונה חברת כריית זהב בפחות מ-0.5% מהתיק של ברקשייר] אוף טופיק 46
ITS קרן מחקה זהב ישראלית - יש כזו חיה? שוק ההון 20
M כלוב זהב אוף טופיק 37
N מה התחליף ל קסם זהב? שוק ההון 4
A שאלה בנושא קניית זהב אל מול שמירת הכסף בעו"ש שוק ההון 12
I הלוואות זהב BTB שוק ההון 9
הקוקיה איך להחזיק זהב פיזי? שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה