כדי לקרוא דוח כספי ולהבין אותו כמו שצריך, צריך לדעת את תקני החשבונאות הרלוונטיים- רק ידיעה של מה כל מילה מייצגת לא תעזור יותר מדי אלא צריך להבין איך כל סעיף בדוח ( או לפחות העיקריים ) מתמשקים אחד עם השני. לדעת לזהות פעולות חשבונאיות שאין להן שום אחיזה בפעילות או בתוצאות החברה בפועל, ועוד הרבה דברים שבאמת אני לא רואה ספר שיכול ללמד את זה בצורה מקיפה כמו שצריך ( הרבה מהספרים פשוט לוקחים את המספרים ועושים התאמות בלי הסבר יותר מדי או מחשבים יחסים שהרבה פעמים לא נותנים כמעט מידע שימושי). צריך להבין הבדל בין הכרה בהוצאה לבין הכרה בנכס ועוד מלא מקרים שנשמעים הזויים למישהו שלא למד את תקני IFRS ו IAS.
מה שהכי מפחיד בספרים האלה זה שהם יכולים ליצור תחושת ביטחון שגויה אצל מישהו שלא באמת מבין מה קורה במאזן, בדוח התזרים ובדוח רווח והפסד, זה טוב ונחמד לדעת איך הדוחות בנויים באופן כללי, אבל רוב הפעמים זה לא עוזר כל כך כדי לקבל החלטות לגבי ביצוע השקעה בחברה ספציפית.
זה לא שלא הבנתי את הקורס ניתוח של המכללה למנהל,הבנתי הכל. גם למדתי תואר בהנדסת תעשיה וניהול אז למדתי את חשבונאות ניהולית ופיננסית.
אבל כשאני קורא דוחות באתר של מאיה עדיין אני מרגיש שחסר משהו,אני אפילו לא יכול לשים דגש על מה.
אולי כדאי לי לרענן את החומר של חשבונאות פיננסית דרך ההרצאות ביוטיוב, זה יכול לעזור ?
יסודות החשבונאות יכול לעזור לי?
עד כמה רישום של תנועת יומן יכולה לתרום לקריאת דוחות?
מה ההבדל בין קורסים כמו "יסודות החשבונאות א+ב" לקורסים כמו "חשבונאות פיננסית א+ב" ?
תודה
ההבדל הוא יסודות החשבונאות הן יותר קשורות להבנת המבנה של הדוחות באופן כללי, ביצוע פקודות יומן וכו'. ( יותר דומה להנהלת חשבונות)
חשבונאות פיננסית א' זה בדרך כלל קורס שכולל את התקנים על נדלן להשקעה, התחייבויות פיננסיות, מלאי, ירידות ערך, רכוש קבוע ואולי עוד כמה נושאים קטנים יותר ששכחתי ( שכחתי גם את השמות הספציפיים)
חשבונאות פיננסית ב' זה בדרך כלל מיסים ודוח התאמה לצרכי מס, התאמת דוח רווח והפסד כדי לבנות דוח תזרים מזומנים, ואלי עוד דברים קטנים ששכחתי.
יש עוד תקנים בחשבונאות שהם קריטיים כדי להבין את הדוחות כמו שצריך ( בעיקר על היוון הוצאות אשראי, הסכמי חכירה, והתקנים שעוסקים בהשקעה בחברות אחרות, הכרה בהכנסה).
בקטע נפרד, כדי לנתח דוח כמו שצריך, צריך קודם לחשוב על הפעילות של החברה עצמה- איזה דוח יהיה הרלוונטי ביותר עבור החברה? למשל בחברת קבלן בניה יהיה מעניין בעיקר לראות דוח תזרים ואת המאזן, בחברת אחזקות יהיה מעניין יותר לראות דוח שינויים בהון ומאזן, קמעונאי זה בעיקר דוח רווח והפסד ודוח תזרים.
צריך להבין קודם איפה אופי הפעילות של החברה משתקף הכי טוב בדוח- הרבה אנשים קופצים לדוח רווח והפסד אפילו שיש מקרים ( קבלן בניה זו דוגמא מצויינת) שבהם הדוח הזה הוא מטעה מאוד.