שלום לכולם,
שמי ענת, אחות למחצה של @Shlomi Z z.
בעבר השתמשתי בעזרתכם בנוגע לקניית רכב, והנה אני שוב. אתם אדירים!
אשמח מאוד לעזרת מי מכם בנושא חל"ת שנכפה עלי עכשיו בימי הקורונה...
סיכום המצב:
בת 34.5, עובדת בקרן הון סיכון בתחום הטכנולוגיה החקלאית, מאז אוגוסט 2018.
בקרן תפקידי הוא גיוס הון, ניהול בחינת חברות פוטרפוליו, שיווק ויחסים בינלאומיים.
אני 60% שכירה בנ"ל עובדת כעוסקת פטורה עצמאית בעבודות שונות בימים הנותרים.
כיום, 19.3.20, אני בשבוע 14 להריון הראשון שלי, המעסיק בקרן יודע על ההריון.
לפני יומיים, ביום 17.3.2020, הודיע לי המעסיק כי בהינתן נסיבות הקורונה וההסגר המונע עבודה, אין לו ברירה אלא להוציא אותי לחל"ת.
המעסיק הוציא אותי לחל"ת של 30 יום (לעת עתה) ואמר כי אוכל לקבל תשלום דמי אבטלה.
כאמור באתרי המידע, נרשמתי בלשכת התעסוקה וכן המשרד שידר טופס 100 וכיום אגיש את טופס 1514.
לפי הבנתי,לאחר הגשת כל אלו, אני אכן זכאית לתשלום של 75% משכרי הממוצע.
יחד עם זאת, ישנם מספר נושאים להם אינני מצליחה למצוא מענה ואשמח לעזרתך בהבהרתם:
2.ב. האם ניתן לשלם סכום, ולו מזערי, על מנת שלא לפגוע בזכויות שלי לטווח הארוך?
2.ג. בהינתן היותי שכירה ועצמאית, האם אינני מחויבת לשלם כעצמאית?
2.ד. האם הפגיעה היא אכן רק לאחר 5 חודשים של אי תשלום?
3. המשך עבודה כעצמאית- כאמור, אני עובדת גם כעצמאית, אולם אינני יודעת מה הוא הדין להמשך קבלת תשלום כעצמאית בעת קבלת דמי אבטלה. קרי, האם מותר להמשיך בעבודה כעצמאית? האם התשלום שאקבל כעצמאית יגרע/ ימנע / ישפיע על תשלום דמי האבטלה בכל צורה שהיא?
4. לכמה זמן מותר להשאיר אותי בחל"ת? האם כל הזמן הזה אני זכאית לדמי אבטלה?
5. מה הן ההנחיות באשר לנשים בהריון במצב? קרי, קשה להאמין שמעסיק אחר יסכים להעסיק אותי בחודשים מתקדמים ובמצב הנוכחי, אולם הכל תוצאה של ווירוס הקורונה (שכן לולא הוא, הייתי מועסקת בעבודתי הקבועה), כיצד אגן על עצמי ועל העובר במצב דברים זו בו מונעים ממני הכנסה? כיצד ישפיע החל"ת על חישוב דמי הלידה שלי, הן כעצמאית והן כשכירה?
אני יודעת שמדובר בהמון שאלות, אולם זכור לי שאמרת שיש לך איש קשר שאתה יכול להתייעץ אתו בנושאים כגון זה ואני אכן בשעת מצוקה עכשיו ומחפשת אחר הבהרות.
תודה רבה רבה למי שיודע ויכול לעזור, האתר של בט"ל לא עומד בעומס וקצת אין עם מי לדבר
ענת.
שמי ענת, אחות למחצה של @Shlomi Z z.
בעבר השתמשתי בעזרתכם בנוגע לקניית רכב, והנה אני שוב. אתם אדירים!
אשמח מאוד לעזרת מי מכם בנושא חל"ת שנכפה עלי עכשיו בימי הקורונה...
סיכום המצב:
בת 34.5, עובדת בקרן הון סיכון בתחום הטכנולוגיה החקלאית, מאז אוגוסט 2018.
בקרן תפקידי הוא גיוס הון, ניהול בחינת חברות פוטרפוליו, שיווק ויחסים בינלאומיים.
אני 60% שכירה בנ"ל עובדת כעוסקת פטורה עצמאית בעבודות שונות בימים הנותרים.
כיום, 19.3.20, אני בשבוע 14 להריון הראשון שלי, המעסיק בקרן יודע על ההריון.
לפני יומיים, ביום 17.3.2020, הודיע לי המעסיק כי בהינתן נסיבות הקורונה וההסגר המונע עבודה, אין לו ברירה אלא להוציא אותי לחל"ת.
המעסיק הוציא אותי לחל"ת של 30 יום (לעת עתה) ואמר כי אוכל לקבל תשלום דמי אבטלה.
כאמור באתרי המידע, נרשמתי בלשכת התעסוקה וכן המשרד שידר טופס 100 וכיום אגיש את טופס 1514.
לפי הבנתי,לאחר הגשת כל אלו, אני אכן זכאית לתשלום של 75% משכרי הממוצע.
יחד עם זאת, ישנם מספר נושאים להם אינני מצליחה למצוא מענה ואשמח לעזרתך בהבהרתם:
- האם אכן מותר להוציא אישה בהריון לחל"ת, ללא חתימתה על אישור ו/או אישור חיצוני אחר?
- זכויות סוציאליות- לפי האמור באתרים, אינני נדרשת לשלם והפסקת זכויותי תהא רק לאחר 5 חודשים של אי תשלום:
2.ב. האם ניתן לשלם סכום, ולו מזערי, על מנת שלא לפגוע בזכויות שלי לטווח הארוך?
2.ג. בהינתן היותי שכירה ועצמאית, האם אינני מחויבת לשלם כעצמאית?
2.ד. האם הפגיעה היא אכן רק לאחר 5 חודשים של אי תשלום?
3. המשך עבודה כעצמאית- כאמור, אני עובדת גם כעצמאית, אולם אינני יודעת מה הוא הדין להמשך קבלת תשלום כעצמאית בעת קבלת דמי אבטלה. קרי, האם מותר להמשיך בעבודה כעצמאית? האם התשלום שאקבל כעצמאית יגרע/ ימנע / ישפיע על תשלום דמי האבטלה בכל צורה שהיא?
4. לכמה זמן מותר להשאיר אותי בחל"ת? האם כל הזמן הזה אני זכאית לדמי אבטלה?
5. מה הן ההנחיות באשר לנשים בהריון במצב? קרי, קשה להאמין שמעסיק אחר יסכים להעסיק אותי בחודשים מתקדמים ובמצב הנוכחי, אולם הכל תוצאה של ווירוס הקורונה (שכן לולא הוא, הייתי מועסקת בעבודתי הקבועה), כיצד אגן על עצמי ועל העובר במצב דברים זו בו מונעים ממני הכנסה? כיצד ישפיע החל"ת על חישוב דמי הלידה שלי, הן כעצמאית והן כשכירה?
אני יודעת שמדובר בהמון שאלות, אולם זכור לי שאמרת שיש לך איש קשר שאתה יכול להתייעץ אתו בנושאים כגון זה ואני אכן בשעת מצוקה עכשיו ומחפשת אחר הבהרות.
תודה רבה רבה למי שיודע ויכול לעזור, האתר של בט"ל לא עומד בעומס וקצת אין עם מי לדבר
ענת.
נערך לאחרונה ע"י מנהל: