• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

קופת גמל IRA

• פותח הנושא פותח הנושא יוסי כהן
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

יוסי כהן

משתמש רשום
דירוג
0
אני רוצה להעביר חלק מהפנסיה שלי 350k לira, דרך אג'נדה לגלובל נט דמי ניהול 0.25% + 0.07% דמי ניהול לתעודת סל מחקה רוצה לסחור רק מחקות מדד סנופי.
דמי הניהול בקופת הפנסיה שלי 0.05% מהצבירה ו0.8% מההפקדה מושקע בפנסיה מחקה סנופי (רק 70% סנופי היתר מזומן או אגח מובטח).
האם דמי הניהול הגבוהים בira שווים את התשואה העודפת?
מקווה שהייתי ברור

לאף אחד אין כדור בדולח כדי לענות לך על זה

• אהבתי
Reactions: HHH
שים לב, אין IRA בפנסיה אלא בקופות גמל. לניוד כספים מקרן פנסיה לקופת גמל יש השלכות ובניהן יתרונות וחסרונות שכדאי לשקול באופן פרטני.

ספציפית, קצת קשה לענות על השאלה שלך: האם שילוב האג"ח בפנסיה הוא יתרון? מה שיעור החשיפה למדד שאתה רוצה לקבל? האם תשואות המדד בעתיד הקרוב יהיו בטוח טובות יותר מאשר תשואות האג"ח?

לא יודע, אבל אג"ח צמוד מדד בתשואה מובטחת של 5.15% +מדד, זה מתחרה די טוב לתשואת ארוכת הטווח של שוק המניות.
תוסיף על זה את אלמנט הפיזור שזה נותן, drawdown יותר נמוך בירידות. לדעתי עסקה שווה.
אבל אתה יכול לשים את הכל באקסל, לשחק קצת עם התשואות הדמי ניהול ולראות מה יוצא.
לדעתי האגח המובטח עולה עם השנים, תבדוק כמה יש לך היום. זה לפי גיל.

האם דמי הניהול הגבוהים בira שווים את התשואה העודפת?
הם לא בהכרח יותר גבוהים אם לוקחים בחשבון את כל העלויות הנסתרות שיש במסלול המנוהל.
לא יודע, אבל אג"ח צמוד מדד בתשואה מובטחת של 5.15% +מדד, זה מתחרה די טוב לתשואת ארוכת הטווח של שוק המניות.
מתחרה די טוב, שהסטורית הפסיד לשוק...

מתחרה די טוב, שהסטורית הפסיד לשוק...
כן, נכון. אבל אתה מסתכל רק על הצד של התשואה. מה עם הצד של הסיכון?
אני הייתי שמח לשלב נכס כזה בתיק הפרטי שלי...

כן, נכון. אבל אתה מסתכל רק על הצד של התשואה. מה עם הצד של הסיכון?
אני מסתכל על הצד של התשואה + על טווח ההשקעה.
כל אחד ורמת הסיכון שהוא מוכן לקחת.
בשבילי, לטווח השקעה כזה ארוך אני מעדיף את התשואה העודפת.

לא רק שהייתי שמח לשלב אלא הייתי מוכר את כל הנכסים שיש לי, משקיע רק בנכס הזה ויוצא לפנסיה מחר שמח ומאושר.
זה אומר הכפלה של כל הנכסים שלך תוך 14 שנה צמוד למדד ללא שום סיכון. אין שום השקעה בעולם שמגרדת את זה בכלל.

ללא שום סיכון
זו קצת הגזמה.

סיכון סביר הוא שהמדד לא ישקף את האינפלציה האמיתית - מה שקורה כיום, ויהיה יותר גרוע כשימנו את מרכז הליכוד להיות אחראי.

וסיכון נמוך יותר הוא שישראל תגיע לחדלות פרעון, גם לא יפתיע אותי יותר מדי בטווח הארוך.

סיכון סביר הוא שהמדד לא ישקף את האינפלציה האמיתית - מה שקורה כיום, ויהיה יותר גרוע כשימנו את מרכז הליכוד להיות אחראי.

וסיכון נמוך יותר הוא שישראל תגיע לחדלות פרעון, גם לא יפתיע אותי יותר מדי בטווח הארוך.
אבל עם סיכונים כאלה כל הכדאיות של אחזקת קרן הפנסיה מוטלת בספק. אגב הסיכון הגדול ביותר בעיני הוא שפשוט לא יכבדו את ההבטחה ל5.15% כי המדינה תיקלע לקשיים (לא דווקא חדלות פרעון).

לא רק שהייתי שמח לשלב אלא הייתי מוכר את כל הנכסים שיש לי, משקיע רק בנכס הזה ויוצא לפנסיה מחר שמח ומאושר.
זה אומר הכפלה של כל הנכסים שלך תוך 14 שנה צמוד למדד ללא שום סיכון. אין שום השקעה בעולם שמגרדת את זה בכלל.
אתה מעדיף הכפלה כל 14 שנה עם סיכון נמוך, אחרים מעדיפים הכפלה כל 10 שנים עם סיכון קצת יותר גבוה.
אין פה נכון/לא נכון. יש פה עניין של העדפה אישית.

זו קצת הגזמה.
יש גם סיכון שסתם יחליטו לשנות (שוב) את החוקים ויתנו פתאום רק 3%, או שיגבילו עוד יותר את הכמות שאתה יכול להחזיק וכו'
אבל עם סיכונים כאלה כל הכדאיות של אחזקת קרן הפנסיה מוטלת בספק.
מה הקשר?
אם אתה מחזיק מדד מניות רחב, זה שישראל לא מודדת נכון אינפלציה לא ישפיע על קרן הפנסיה שלך
וגם חדלות פרעון של המדינה כנראה שלא ישפיע יותר מידי

תה מעדיף הכפלה כל 14 שנה עם סיכון נמוך, אחרים מעדיפים הכפלה כל 10 שנים עם סיכון קצת יותר גבוה.
אין פה נכון/לא נכון. יש פה עניין של העדפה אישית.
העניין הוא שזה לא "קצת יותר גבוה".
אם היו נותנים לך לקחת היום הלוואה למינוף או למשכן את הבית בריבית של 3% + מדד ולקבל תשואה מובטחת של 5.15% + מדד היית מסכים? מניח שכן.
ואם היו מציעים לך לקחת הלוואה או למשכן את הבית בריבית של 3% + מדד ולהשקיע את הכסף במדדים? תרשה לי להניח שלא.
אז למה שלא תסכים לסכן את הבית שלך אבל תהיה מוכן לקחת סיכונים בפנסיה כשמציעים לך אלטרנטיבה כל כך טובה? הרי אם להכפיל את הכסף כל 10 שנים הוא סיכון "קצת" יותר גבוה היית צריך לקפוץ על הזדמנות למנף את עצמך ככל האפשר גם בריביות גבוהות מ3%.

אם אתה באמת חושב שהסיכון של השקעה במדדים הוא "קצת" יותר גבוה מתשואה מובטחת של 5.15% + מדד אז בהחלט הייתי ממליץ לך למנף את עצמך ככל האפשר. יתר על כן, לאחר שתגמור את כל המינופים האפשריים, אשמח גם אני לתת לך הלוואה צמודת מדד של 4%. אתה "בוודאות" תכפיל את הכסף ריאלית תוך 10 שנים ואני אקבל "רק" 50% על ההלוואה שלי.

אם אתה באמת חושב שהסיכון של השקעה במדדים הוא "קצת" יותר גבוה מתשואה מובטחת של 5.15% + מדד
זה לא מה שאמרתי.
אמרתי שבהשקעה לטווח ארוך מאוד, בלי לגעת בכסף באמצע (שזה מה שקורה בפנסיה) להשקיע במדד זה רק קצת יותר מסוכן מאג"ח.
אז בהחלט הייתי ממליץ לך למנף את עצמך ככל האפשר.
זה רק כי אתה לא מכיר/מבין את הסיכונים במינוף או את ההשפעה של תנודתיות במניות.
יתר על כן, לאחר שתגמור את כל המינופים האפשריים, אשמח גם אני לתת לך הלוואה צמודת מדד של 4%. אתה תכפיל את הכסף ריאלית תוך 10 שנים ואני יקבל "רק" 50% על ההלוואה שלי.
אם אתה מוכן לתת לי את הכסף ל 40 שנה, בלי בטחונות ובלי MC אני בהחלט מוכן לשקול את זה.
הבעיה העיקרית היא המיסוי, שאתה כמובן מתעלם ממנו בנוחות. (אני משלם 25% מס על כל הרווח, כי אי אפשר לקזז הוצאות על הלוואה כהוצאה מוכרת במסלול מס של 25%)

נושא אחד שלא הוזכר בדיון הוא ביטוח אכ"ע / שארים, שאתה מקבל במסגרת קרן הפנסיה במחיר (לרוב) נמוך יחסית לביטוח דומה דרך חברת ביטוח. חשוב לקחת גם אותו בחשבון אם משווים עלויות.

אפשר גם לשלב בין 2 המוצרים ולהנות מהיתרונות של שניהם (להשתמש בביטוח הזול של הפנסיה בשילוב עם תשואה עדופת שניתן להגיע בניהול עצמי).
העליתי את זה בדיון בשרשור הזה:

ושא אחד שלא הוזכר בדיון הוא ביטוח אכ"ע / שארים, שאתה מקבל במסגרת קרן הפנסיה במחיר (לרוב) נמוך יחסית לביטוח דומה דרך חברת ביטוח. חשוב לקחת גם אותו בחשבון אם משווים עלויות.
אני קורא שוב ושוב אנשים שכותבים על ביטוחים "זולים" בקרן הפנסיה , אז חשוב להדגיש שזה ממש לא כל כך ברור ופשוט. בגיל 50 אני משלם ביטוח אכ"ע של כמעט 2.5% מהמשכורת לפנסיה, בעוד שבביטוח המנהלים אני משלם 0.9% בלבד על ביטוח טוב יותר, כיוון שיש לחברה הסכם עם חברת הביטוח. אנחנו מדברים על הפרש של בערך 450 שקלים לחודש על ביטוח אכ"ע. סה"כ על ביטוח חיים ואכ"ע בפנסיה אני משלם 1000 שקלים על משכורת של 30,000. וכנראה שזה רק ילך ויהיה גרוע יותר עם הגיל. מצד שני, אם לא היה לי הסכם דרך מקום העבודה, ביטוח אכ"א עצמאי היה מגיע לסכומים שאינם הגיוניים. בקיצור, כל אחד צריך לעשות את החשבון שלו בהתאם לגילו, מצבו הפיננסי וההסכמים המיוחדים שיש לו דרך מקום העבודה.

אני קורא שוב ושוב אנשים שכותבים על ביטוחים "זולים" בקרן הפנסיה
לא כתבתי שזה זול, כתבתי שלרוב זה זול יותר מביטוח פרטי. אם מקום העבודה שלך הגיע להסדר בתנאים טובים, הרווחת.
בכל אופן, זול או לא, זה משהו שצריך להכניס לחישוב כשמדברים על קופת גמל מול קרן פנסיה, מלבד תשואה ודמי ניהול.

לא כתבתי שזה זול, כתבתי שלרוב זה זול יותר מביטוח פרטי.
יש תפיסה מקובלת שהביטוח בקרן פנסיה זול יותר כי לכאורה חברות הביטוח לא אמורות להרוויח ממנו. מצד שני בהרבה חברות (כנראה בעיקר הייטק), ככל שמתקדמים בגיל נהנים מהסכמים קיבוציים של אכ"ע לכוח אדם צעיר ואיכותי, בעוד שבקרן בפנסיה אנחנו משתתפים במימון של כל מי שאינו יכול לעבוד מכל סיבה שהיא ובכל גיל, כולל עבודות שדורשות כוח פיזי וגם הרבה תיחמונים ורמאויות כנהוג במקומותינו. אני כותב את זה מפני שגם אני שוקל לנייד את קרן הפנסיה לIRA (היום אני מפריש ל IRA רק את הפיצויים) ולו רק בגלל ביטוח האכ"ע הגבוה כל כך שאני נאלץ לשלם בפנסיה. הצד השני מבחינתי הוא הויתור על התשואה המובטחת של 5.15% ריאלית שבעיני היא הטבה פנטסטית.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G קופת גמל רגילה IRA פטורה ממס ושימוש בדיבדנדים בתור "הפקדה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ד קופת גמל IRA בפועל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B קופת גמל הונית מול קצבתית בניהול IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C קופת גמל IRA בפרישה ומשיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N קופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
M קופת גמל IRA לתושבי חוץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
O קופת גמל IRA - אג״חים פוסטים מאיכות נמוכה 2
O קופת גמל IRA בפרישה וקבלת קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ttmoon קופת גמל IRA ביטקוין קנדי ETF פוסטים מאיכות נמוכה 2
ttmoon סוגי הוצאות בקרן פנסיה אל מול קופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
I קופת גמל במסלול מחקה מדד או IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
S התייעצות - מעבר ל-IRA (קרן השתלמות + קופת גמל) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Y העברת קופת גמל ישנה (פיצויים) ל-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N קופת גמל IRA פער הבנתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B קרן השתלמות - IRA בדמי ניהול של 0.35% או עוקב S&P ב-0.18% + קופת גמל מול פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ח קופת גמל להשקעה IRA צרכנות פיננסית 2
א קופת גמל ira פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
K קופת גמל IRA או חשבון ממוסה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
T קופת גמל להשקעה במסלול IRA צרכנות פיננסית 7
YizhakF תיק השקעות או קופת גמל IRA ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
אחד_שיודע איך מהוונים ערך של קופת גמל IRA לצורך חלוקת נכסים בפרידה שוק ההון 26
S קופת גמל אישית (IRA) בנוסף לתיק השקעות בבית השקעות שוק ההון 1
מ דמי ניהול קופת גמל IRA גדולה צרכנות פיננסית 10
T קופת גמל IRA או מחקה מדד שוק ההון 4
U קופת גמל ישנה נזילה ניוד ל IRA וסקר שוק 2020 שוק ההון 53
Powerslave קופת גמל מלפני 2005: ניהול IRA? שוק ההון 33
S קופת גמל IRA מול מסלול מנייתי שוק ההון 7
O השוואה בין קופת גמל IRA או קרן פנסיה - לא מה שציפיתי צרכנות פיננסית 6
O קופת גמל IRA שוק ההון 2
Dor95 קופת גמל ira עם קרנות איריות מול מסלול פאסיבי שוק ההון 52
A פתיחת קופת גמל IRA לסכום של פחות מ-100,000 צרכנות פיננסית 10
קורא הדוק קופת גמל IRA - ריכוז גופים צרכנות פיננסית 3
L קופת גמל IRA - סכום מינימלי? שוק ההון 6
ה קופת גמל נזילה מעוניין להמיר אותה ל IRA שוק ההון 2
ש קופת גמל פנסיונית IRA שוק ההון 32
נ פתיחת חשבון קופת גמל IRA שוק ההון 4
G קופת גמל להשקעה IRA שוק ההון 18
A קופת גמל IRA בניהול אישי לשכיר ללא קופה קיימת שוק ההון 19
Z קופת גמל פסיבית מול IRA פסיבי שוק ההון 33
josie קופת גמל ira לעומת קרן פנסיה ברירת מחדל. שוק ההון 0
ה קופת גמל בניהול עצמי- IRA שוק ההון 9
איתמר חסון קופת גמל להשקעה IRA שוק ההון 6
ס קופת גמל IRA לשכירים עם צבירה של מעל מליון ש"ח צרכנות פיננסית 2
koni קופת גמל IRA-המשך השקעה מול תיק רגיל ופנסיה דרך ביטוח מנהלים? שוק ההון 5
liranviper קופת גמל IRA - הצעה בדמי ניהול 0.225% [תיקון 0.25%] צרכנות פיננסית 167
I קופת גמל לפי תיקון 190 עם מסלול אישי IRA צרכנות פיננסית 9
מ קופת גמל בניהול אישי IRA - איפה מגלים מה סכום המינימום להצטרפות? שוק ההון 11
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
ב קופת גמל מסלול מניות vs אקסלנס(וכדומה) טרייד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M דירה בהנחה או קופת גמל להשקעה נדל"ן 2

נושאים דומים

Back
למעלה