Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
חשבון מסחר באקסלנס טרייד: סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן.
היי,
אני שכיר חדש לאחר שנים של עצמאי. זוהי הפעם הראשונה שאני שכיר ולכן אין לי קרן פנסיה \ מנהלים \ גמל קיימת. אני מעוניין לפתוח קופת גמל IRA בניהול אישי. איפה ניתן לעשות זאת ללא הון התחלתי?
בספק אם מישהו יסכים. תנסה את IBI.
הסיכוי הכי טוב שלך הוא להצתרף לקבוצת הרכישה בפורום (חפש). תמהר כי היא נסגרת בסוף אפריל.
בלי קשר - עם סכומים מאד קטנים זה לא יצא לך משתלם. העמלות יעלו לך הרבה ביחס לגודל התיק. אתה יכול לשקול גם לפתוח קופת גמל מחקה מדדים בדמי ניהול 0.5% (חפש גם דוסקס הרבה).
בלי קשר - עם סכומים מאד קטנים זה לא יצא לך משתלם. העמלות יעלו לך הרבה ביחס לגודל התיק. אתה יכול לשקול גם לפתוח קופת גמל מחקה מדדים בדמי ניהול 0.5% (חפש גם דוסקס הרבה).
אתה יכול לפרט את החישוב? הייתי בטוח שבניהול אישי חוסכים מהשקל הראשון לעומת המחקה מדדים בחצי אחוז. זה נכון גם אם אני קונה תעודות סל ישראליות (ללא עמלת מינימום) וממיר אותן ל-etf כשמצטבר סכום גדול?
אתה יכול לפרט את החישוב? הייתי בטוח שבניהול אישי חוסכים מהשקל הראשון לעומת המחקה מדדים בחצי אחוז. זה נכון גם אם אני קונה תעודות סל ישראליות (ללא עמלת מינימום) וממיר אותן ל-etf כשמצטבר סכום גדול?
לדעתי יותר זול יהיה לההכווין את ההפקדות לקופ"ג מחקה מדד של IBI. פעם בצבירה מסוימת, לנייד (את הצבירה בלבד) לקופ"ג IRA (איפה שלא פתחת כזאת) ולרכוש חד פעמית את ה-1-2 ניירות שאתה רוצה.
כך אתה פטור על ההפקדות (לעומת עמלות ק/מ בקרנות הישראליות), ופעם בתקופה מעביר ל-IRA בלי לשלם יותר מדי עמלת ק/מ על ETF זרים.
לדעתי יותר זול יהיה לההכווין את ההפקדות לקופ"ג מחקה מדד של IBI. פעם בצבירה מסוימת, לנייד (את הצבירה בלבד) לקופ"ג IRA (איפה שלא פתחת כזאת) ולרכוש חד פעמית את ה-1-2 ניירות שאתה רוצה.
קצת OT
אפשרי רק אם מדובר על פיצויים נזילים ממעסיקים קודמים (וששוחררו על ידם).
החל מלפני מספר חודשים לא ניתן לנייד פיצויים בלתי נזילים ולא ניתן להפקיד לקרן פנסיה תגמולים ללא פיצויים (כרכו את התגמולים והפיצויים יחד לענין קרנות הפנסיה).
אוסיף על דברי המסתתר בכינוי גולם,
בחשבון מנוהל הכסף משויך מיד כאשר מתקבל,
בחשבון IRA לוקח עוד זמן לשייך לחשבון ההשקעות (כי החברה המנהלת שונה מחברת המסחר) ואחר כך לוקח זמן עד שתשים לם שנכנס לך כסף לחשבון וכו'.
זו לא החוויה שלי. בקה''ש אירה שלי הכסף נכנס בדיוק 12 יום אחרי המשכורת, ואני יכול להיכנס ולהשקיע אותו. בקופ''ג מחקה מדד אני לא כ''כ עוקב אבל נדמה לי שזה יותר איטי. ובפנסיה - האתר של הפניקס לא עודכן מאז ה-28.2, אין לי איך לדעת מה נכנס מתי וכמה.
במוצרים שהם לא IRA, ממש לא חשוב מתי נכנס ומתי האתר מתעדכן - העניין הוא שנכנס עם תאריך ערך מוקדם. כלומר, את כל העליות והירידות שהיו מאז שהמעסיק הפקיד, הכסף שלך חווה גם אם כניסתו נרשמה חודשים אחרי.
במוצרים שהם לא IRA, ממש לא חשוב מתי נכנס ומתי האתר מתעדכן - העניין הוא שנכנס עם תאריך ערך מוקדם. כלומר, את כל העליות והירידות שהיו מאז שהמעסיק הפקיד, הכסף שלך חווה גם אם כניסתו נרשמה חודשים אחרי.
נכון. אבל זה מאוד מתסכל שאין לי איך לראות את זה. ואני גם די בטוח שיש להם שם מלא עיכובים ותאריכי הערך ממש לא בזמנים הגיוניים, שלא לדבר על שגיאות ממש והפקדות חסרות.