• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

קופת גמל להשקעה כחיסכון לילדים

• פותח הנושא פותח הנושא אריאל ש
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אריאל ש

משתמש רשום
דירוג
0
אהלן חברים,
2 עניינים שהייתי שמח לשמוע חוות דעת נוספות..
1. יש לנו כרגע 2 ילדים (שנה ושלוש) ועד היום מלבד החיסכון לכל ילד (מוגדל כמובן ובסיכון גבוה)אין לי כרגע שום חיסכון נוסף שמיועד אליהם. חשבתי לפתוח 2 קופות גמל ולהפקיד בכל חודש 1000 שקלים לכל ילד.
תהיתי מה ההבדל - מבחינה כלכלית בעוד 20/30 שנה- בין אם אפתח את הקופה דרך סוכן לבית השקעות (לצורך העניין 'הפניקס') למסלול מנייתי מחכה מדד סנופי בעמלה של 0.6% על צבירה ולהפקיד בהוראת קבע בשיטת שגר ושכח, או לפתוח תיק השקעות ובכל חודש לקנות מחדש באותו סכום קבוע עבור כל ילד?
2. ומעניין לעניין - האם כעת שהמניות יורדות שווה לי להכניס סכום גדול יותר ו'לנצל' את הירידות הנמוכות?

היי אריאל, ברוכים הבאים. עלה והצלח!

מבחינה סמנטית, כי צריך לא להתבלבל:

בניגוד לסתם "קופת גמל" אתה מדבר על 2קופות גמל להשקעה [מוצרים שונים]/ מחקה מדד. כי אתה רוצה לחקות את המדד. לא לחכות לו.

ההבדל בגדול שבתיק השקעות אתה מנזיל מתישהו ומשלם מס רווח.
בקופת גמל להשקעה יש אופציה לא להנזיל ובפנסיה להשתמש בזה כקצבה ולהימנע מתשלום המס.
עקב אכילס של קופת גמל להשקיע זה הדמי ניהול הגבוהים... לפיכך יש הטוענים כי תיק השקעות עדיף בהרבה.

בנוגע לשאלה האם להשקיע במניות, מפנה אותך לנכס צאן ברזל של הפורום:
האם הקריסה הגדולה הגיע 2018
ואחיו הצעיר
האם הקריסה הגדולה הגיעה #1739

למה זה קריטי? בלי ציניות? כי אתה תוכל לקבל פרספקטיבה של לפני כמה שנים מה אנשים חשבו על רגעים כאלו ולהחליט באיזה צד של המתרס אתה...

בהצלחה!

1. יש לנו כרגע 2 ילדים (שנה ושלוש) ועד היום מלבד החיסכון לכל ילד (מוגדל כמובן ובסיכון גבוה)אין לי כרגע שום חיסכון נוסף שמיועד אליהם. חשבתי לפתוח 2 קופות גמל ולהפקיד בכל חודש 1000 שקלים לכל ילד.
למה לא קופה אחת משותפת?

2. ומעניין לעניין - האם כעת שהמניות יורדות שווה לי להכניס סכום גדול יותר ו'לנצל' את הירידות הנמוכות?
לתקופה של 20/30 שנה, אלה רעשי רקע ללא משמעות. לא הייתי בכלל לוקח זאת בחשבון. בייחוד שבעוד חודש יכולות להיות ירידות נוספות, ואז תתבאס שלא חיכית עוד חודש.

למה לא קופה אחת משותפת?
להבנתי, מבחינה כלכלית אין לזה משמעות.
וכשמדובר בילדים שונים מבחינתי זאת השקעה שונה וכסף שבוע בצבע אחר.
זה פשוט עושה לי סדר בראש ובעניים..
דרך אגב,
מה המשמעות של לפתוח את הקופה ע''ש הילד או לרשום על שמי?

אני פתחתי לילדים קופת גמל להשקעה מגיל 5 כל חודש משקיע כ 1000 שח היום הגדול כבר חייל.
ברור שעדיף מבחינת עמלות השקעה עצמית דרך בית השקעות אבל היתרון הגדול שאני מוצא זה ההוראת קבע לא משנה שוק עולה יורד אתה ממשיך להפקיד וכמו שצויין יתרון המס שבמידה וחליטו להשאיר את החסכון הזה לעתיד הרחוק

מה המשמעות של לפתוח את הקופה ע''ש הילד או לרשום על שמי?
המשמעות היא שכל החלטה שאתה מקבל לגבי הקרן צריכה להיות עבור הילד, ובתיאוריה אפשר לקחת אותך לבית משפט על זה.
בנוסף, בגיל 18 הקרן שלו ואין לך עוד השפעה עליה. אני מניח(?) שתוכל להמשיך להפקיד אליה כספים, אבל הילד בהיותו "בגיר" יכול למשוך את הכל מתי שיבחר.

וכמו שצויין יתרון המס שבמידה וחליטו להשאיר את החסכון הזה לעתיד הרחוק
אתה מצפה מהילד שלך שימתין עד לפנסיה כדי לפתוח את הקרן שחסכת בשבילו, מגיל 5, רק בשביל יתרון המס? זה קצת חלומות באספמיה, לא?
מצד שני, כנראה לא יהיה אכפת לו לשלם את המס ולהרוויח את כל שאר הכסף שנצבר בקופה.

פעם שמעתי שבחשבון מסחר רגיל ניתן בסוף להעביר את המניות לילדים, ללא אירוע מכירה.
מישהו יודע אם זה באמת אפשרי?

המשמעות היא שכל החלטה שאתה מקבל לגבי הקרן צריכה להיות עבור הילד, ובתיאוריה אפשר לקחת אותך לבית משפט על זה.
בנוסף, בגיל 18 הקרן שלו ואין לך עוד השפעה עליה. אני מניח(?) שתוכל להמשיך להפקיד אליה כספים, אבל הילד בהיותו "בגיר" יכול למשוך את הכל מתי שיבחר.
להבנתי, (בדקתי) כבר מגיל 16 אין לך שליטה על החשבון והילד הוא הבעלים של הקופה. דמי ניהול: יש הטבות לגופים שונים. לדוגמא 0.39 ל״חבר״ באנליסט ואלטשולר וארגון המורים עוד פחות במנורה.

אתה מצפה מהילד שלך שימתין עד לפנסיה כדי לפתוח את הקרן שחסכת בשבילו, מגיל 5, רק בשביל יתרון המס? זה קצת חלומות באספמיה, לא?
מצד שני, כנראה לא יהיה אכפת לו לשלם את המס ולהרוויח את כל שאר הכסף שנצבר בקופה.
הכל תלוי איך מסתכלים על הדברים. סליחה שאני עונה בלשון זכר.
תחשוב שאתה מתחיל לבנות את הפנסיה של הילד שלך מגיל אפס. עקב מנגנון הריבית דריבית סכום הקרן שהוא יצטרך לתרום עבור פנסיה יפה מאוד יהיה קטן משמעותית.
אני פתחתי לילדים 2 קופות גמל: אחת לטווח ארוך שהם יחליטו מה לעשות עם הכסף ואחת שאני מתכוון לשבור עד גיל אחרי צבא\לימודים.

אני פתחתי לילדים 2 קופות גמל: אחת לטווח ארוך שהם יחליטו מה לעשות עם הכסף ואחת שאני מתכוון לשבור עד גיל אחרי צבא\לימודים.
למה לא דרך תיק השקעות? מה הדמי ניהול בקופת גמל להשקעה ?

אם תהיה לך סיבה טובה לא לרצות לתת לילד את הכסף,
אתה כנראה תדע את זה בגיל 15.5, ותוכל למצוא דרך חוקית להוציא חזרה את הכסף שהצטבר.
אני פתחתי לילדים קופת גמל להשקעה מגיל 5 כל חודש משקיע כ 1000 שח היום הגדול כבר חייל.
ברור שעדיף מבחינת עמלות השקעה עצמית דרך בית השקעות אבל היתרון הגדול שאני מוצא זה ההוראת קבע לא משנה שוק עולה יורד אתה ממשיך להפקיד וכמו שצויין יתרון המס שבמידה וחליטו להשאיר את החסכון הזה לעתיד הרחוק
זה נשמע רעיון נכון, האמת שגם אני עושה כך.

תחשוב שאתה מתחיל לבנות את הפנסיה של הילד שלך מגיל אפס. עקב מנגנון הריבית דריבית סכום הקרן שהוא יצטרך לתרום עבור פנסיה יפה מאוד יהיה קטן משמעותית.
הסיכוי שהתוכניות האלו יתגשמו, או יהיו ישימות, הוא כמו הסיכוי של מי שהשקיע בשנות ה-50 של המאה הקודמת בתוכניות החסכון שהיו קיימות באותם ימים.

הסיכוי שהתוכניות האלו יתגשמו, או יהיו ישימות, הוא כמו הסיכוי של מי שהשקיע בשנות ה-50 של המאה הקודמת בתוכניות החסכון שהיו קיימות באותם ימים.
מה רע בתוכניות החסכון של אותם ימים?
לכאורה עם הוא היה משקיע במדדים המובילים באותה תקופה, הוא אכן היה עושה את הכסף של החיים שלו.

מה רע בתוכניות החסכון של אותם ימים?
לכאורה עם הוא היה משקיע במדדים המובילים באותה תקופה, הוא אכן היה עושה את הכסף של החיים שלו.
איזה תוכניות? איזה מדדים?

אתה כנראה תדע את זה בגיל 15.5, ותוכל למצוא דרך חוקית להוציא חזרה את הכסף שהצטבר.
הרבה פעמים המטרה היא לא לנשל את הילד מהכסף, אלא לשלוט במועד ההעברה שלו כדי להכווין אותו להשתמש בכסף למטרה "ראויה" (בעיניי ההורה), ומתוך הנחה ששיקול הדעת של מישהו בן 25-30 טובה יותר מזו של בן 18 - שיכול למשל להשתמש בכסף כדי לרכוש לעצמו אופנוע.

אז דבר ראשון, לא אמורה להיות דרך חוקית להוציא את זה. אלה כספים של הילד. זאת בעיה רצינית ומשפטית, להבנתי. מצד שני אני ממש לא עו"ד.
אבל כן, לגמרי מה ש @האזרח הקטן כתב. הייתי לגמרי מעדיף להעביר לילדים סכום משמעותי כשהם בני 25 מאשר בגיל 18

אם אני אמריקאי והנכד שלי לא, האם כשאני פותח לו קופת גמל להשקעה ומפקיד בה אני חשוף לבעיות של PFIC וכו או שזה לחלוטין על שמו ולכן אין עניין?
ונאמר שאני רוצה להשקיע ישירות, האם ניתן לפתוח חשבון ניירות ערך על שם קטין?

אם אני אמריקאי והנכד שלי לא, האם כשאני פותח לו קופת גמל להשקעה ומפקיד בה אני חשוף לבעיות של PFIC וכו או שזה לחלוטין על שמו ולכן אין עניין?
להבנתי אין כאן עניין
אבל למה כולם כאן רוצים להשקיע דרך קופת גמל להשקעה? :)
בגדול זה כלי יקר ולא משתלם, ובטח שלא סביר שילד (נכד) שהיום מתחת לגיל 18 יחזיק את הקרן עד לגיל הפרישה, אם בכלל ההטבה הזאת תשאר למשך 50 שנה

• אהבתי
Reactions: HSR
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E השקעה כנגד קופת גמל להשקעה שוק ההון 7
B קופת גמל להשקעה מסלול עוקב מדד S&P 500 מול מסחר עצמאי שוק ההון 10
גימפל הפקדה לקרן פנסיה מול קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
G משיכת קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
I מינוף קופת גמל להשקעה (?) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
I השקעה דרך תיק השקעות או דרך קופת גמל להשקעה - מימון שוק ההון 3
מ קופת גמל להשקעה (שלי) על שם אבי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
L קופת גמל להשקעה לטובת חסכון לילדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
G קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
B מה לעשות עם קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
B התלבטות לגבי קופת גמל להשקעה והלוואה כנגדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ס השוואת קופת גמל להשקעה מול מסחר עצמאי שוק ההון 15
G ניוד כספים של קרה"ש ושל קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A קופת גמל להשקעה- אזרח אמריקאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
R משיכת קופת גמל להשקעה עבור תיק השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
S קופת גמל להשקעה עוקב סנופי VS השקעה בסנופי בחשבון מסחר עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
G למה להמשיך להחזיק קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 38
N קופת גמל להשקעה או תיק מחקה מדדים באקסלנס? פוסטים מאיכות נמוכה 4
Y הבדלים בתשואות קופת גמל להשקעה עוקבות SP500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N פתיחת קופת גמל להשקעה דרך מקום עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N קופת גמל להשקעה מחקה מדד בגיל 30 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
Y קופת גמל להשקעה - שאלה על משיכת כספים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א השקעה בs&p דרך etf או קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א קופת גמל להשקעה - מקדם קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
T קופת גמל להשקעה והשקעה במדדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A זיכוי מס חוץ בישראל כנגד מס ששולם לארה"ב על פדיון קופת גמל להשקעה מיסים 10
X פדיון של קופת גמל + קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
F קופת גמל להשקעה - משתלם רק מגיל מבוגר יחסית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 44
L השלכות מס לתושב חוץ - קופת גמל להשקעה וקרן השתלמות מיסים 5
פיטר גריפין קופת גמל להשקעה בנוסף לתיק השקעות כתכנית גיבוי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
עצמאי שמח קופת גמל להשקעה או קופת גמל לחסכון לעצמאי מיסים 1
Myrath שימושים אפשריים בהפסד קופת גמל להשקעה? מיסים 11
גימפל רוצה להשקיע בS&P 500 לעשות את זה דרך קופת גמל להשקעה, או דרך מסחר עצמאי בבורסה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
גימפל קופת גמל להשקעה על שם בני, האם זה כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
Y למה קופת גמל להשקעה פחות טוב מהשקעה עצמאית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
A קופת גמל להשקעה בניהול אישי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T האם להעביר קופת גמל להשקעה לאחר שירדה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
B קופת גמל להשקעה או השקעה במדד שוק ההון 6
N קופת גמל להשקעה-התייעצות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
G התייעצות: האם להוציא קופת גמל להשקעה+פוליסת חיסכון ולשלם מס לטובת הפחתת העמלות? שוק ההון 7
T קופת גמל להשקעה - האם כדאי להעביר את הסכום שהצטבר לברוקר? איך? שוק ההון 4
A קופת גמל להשקעה האם כדאי לפתוח עכשיו שהמניות בירידה שוק ההון 5
M קופת גמל להשקעה vs ברוקר. חישוב דמי ניהול, מס רווחי הון. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E קופת גמל להשקעה - האם לשנות מסלול בתקופה של ירידות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
M קיימת קופת גמל להשקעה, שוקל לעבור לברוקר? שוק ההון 146
N קופת גמל להשקעה בנוסף לתיק השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N קופת גמל להשקעה פאסיבית וזולה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
A דיווח קופת גמל להשקעה בדוח השנתי מיסים 5
H קופת גמל להשקעה. משהו מוזר באלטושר שחם. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
W מבטיח תשואה- האם זו קופת גמל להשקעה ? ואם כן נראה על פניו משתלם 5 אחוז שנתי אחרי דמי ניהול שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה