שלום רב, יש לי אזרחות ישראלית ואמריקאית וכמו רבים וטובים לפני פתחתי קופת גמל להשקעה בתקופת הצבא בלי לדעת שזה נחשב PFIC. הסכום שהפקדתי בקופה לאורך השנים הוא כ175,000 ש"ח והיום הקופה שווה בסביבות 195,000₪. אני בן 30 ומעוניין להיפטר מהקופה. הבנתי שאם יש הפסד דולרי אני לא צריך לדווח לארה"ב ואני לא צריך לשלם להם מס מעבר ל25% מס בישראל. אני בעיקר מעוניין להימנע מבירוקרטיה והרווח פחות משנה לי (לא מדובר בסכום משמעותי).
כמה שאלות:
1.אני מעוניין להמתין כמה חודשים שהדולר יתחזק ואז למכור את הקופה כשהדולר בשיא וכך להיות בהפסד. האם הבנתי נכון ואם בחישוב הכולל הקופה תהיה שווה פחות או יותר אותו דבר (בדולר) אני לא אצטרך לדווח לרשויות המס בארה"ב ואוכל להיפטר מהקופה ללא חשש?
2. ההפקדות לקופה בוצעו לאורך השנים במספר פעימות (כל פעם כמה אלפי שקלים) ולא כל חודש. כיצד אני מחשב את ערך הדולר שבו השקעתי בקופה לעומת ערך הדולר בזמן המכירה? האם אני צריך לבדוק מה היה ערך הדולר בכל הפקדה? האם ערך הדולר נחשב לפי הערך ביום בו פתחתי את הקופה?
3. האם אני מחשב את הקופה בדולר לפני הורדת 25% מס ישראלי או אחרי?
4. לאחר שאני מוכר את הקופה אני מתלבט כיצד להשקיע את הכסף. ההתלבטות שלי היא בין השקעה בשוק ההון (מניות) לקניית דירה. לבת הזוג שלי יש גם בסביבות 200,000₪ להשקעה ויש לנו אפשרות לקחת הלוואה מההורים.
א. הבנתי שבתור אזרח אמריקאי מומלץ להשקיע דרך ברוקר זר ולא כ"כ הבנתי למה לא להשקיע עצמאית ולא דרך מתווך?
ב. במידה ונחליט לרכוש דירה האם מספיק שנהיה ידועים בציבור על מנת לרשום את הדירה על שמה?
ג. אם אנחנו רושמים את הדירה על שמה אנחנו נמנעים ממס ירושה?
5. בנוסף לקופת גמל פתחו לי בצבא (המעסיק) גם קרן השתלמות. מה מומלץ לעשות איתה?
אם יש תובנות או מישהו עם ניסיון בתחום אשמח לשמוע
אני קצת אובד עצות ולא כל כך ברור לי מה כדאי לעשות בתור אזרח אמריקאי ואיך מומלץ להשקיע כסף בהכנסה פסיבית כדי להגיע בעתיד לעצמאות כלכלית. תודה רבה.
כמה שאלות:
1.אני מעוניין להמתין כמה חודשים שהדולר יתחזק ואז למכור את הקופה כשהדולר בשיא וכך להיות בהפסד. האם הבנתי נכון ואם בחישוב הכולל הקופה תהיה שווה פחות או יותר אותו דבר (בדולר) אני לא אצטרך לדווח לרשויות המס בארה"ב ואוכל להיפטר מהקופה ללא חשש?
2. ההפקדות לקופה בוצעו לאורך השנים במספר פעימות (כל פעם כמה אלפי שקלים) ולא כל חודש. כיצד אני מחשב את ערך הדולר שבו השקעתי בקופה לעומת ערך הדולר בזמן המכירה? האם אני צריך לבדוק מה היה ערך הדולר בכל הפקדה? האם ערך הדולר נחשב לפי הערך ביום בו פתחתי את הקופה?
3. האם אני מחשב את הקופה בדולר לפני הורדת 25% מס ישראלי או אחרי?
4. לאחר שאני מוכר את הקופה אני מתלבט כיצד להשקיע את הכסף. ההתלבטות שלי היא בין השקעה בשוק ההון (מניות) לקניית דירה. לבת הזוג שלי יש גם בסביבות 200,000₪ להשקעה ויש לנו אפשרות לקחת הלוואה מההורים.
א. הבנתי שבתור אזרח אמריקאי מומלץ להשקיע דרך ברוקר זר ולא כ"כ הבנתי למה לא להשקיע עצמאית ולא דרך מתווך?
ב. במידה ונחליט לרכוש דירה האם מספיק שנהיה ידועים בציבור על מנת לרשום את הדירה על שמה?
ג. אם אנחנו רושמים את הדירה על שמה אנחנו נמנעים ממס ירושה?
5. בנוסף לקופת גמל פתחו לי בצבא (המעסיק) גם קרן השתלמות. מה מומלץ לעשות איתה?
אם יש תובנות או מישהו עם ניסיון בתחום אשמח לשמוע