• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

קופת גמל ישנה לעומת השקעה עצמאית

• פותח הנושא פותח הנושא לוינגר
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

לוינגר

משתמש רשום
דירוג
0
שלום, יש לי קופת גמל שנפתחה לפני בערך 20 שנה. לפי בדיקה שעשיתי מדוחות 10 השנים האחרונות, ממוצע התשואה השנתית של הקופה נמצא על אזור ה4%, היא בנויה למיטב הבנתי מתמהיל של 21% מניות, 38% אגחים, 41% אחרים פחות או יותר, תיאור מפורט יותר בקישור.

https://www.as-invest.co.il/interstedin/קופות-גמל/אלטשולר-שחם-גמל-לבני-50-עד-60/

באופן עקרוני הייתי רוצה למשוך את הכספים ולפתוח חשבון השקעה עצמאי בבורסה שם הייתי משנה את התמהיל על מנת להגיע לחשיפה גבוהה יותר של מניות. הכוונה שלי היא לא לגעת בקופה לפחות ב20 השנים הקרובות. העניין הוא, כיוון שזו קופת גמל ישנה, היא פטורה ממס ולכן אני שוקל להשאיר אותה. מבירור עם החברה ניתן לשנות את המסלול הכללי של הקופה, ללא שינוי התנאים בה, לפי מבחר מסויים של מסלולים המפורטים כאן:

https://www.as-invest.co.il/interstedin/קופות-גמל/הקופות-שלנו/

הייתי רוצה לעבור למסלול בעל חשיפה גבוהה יותר למניות, אך נראה שמוצעים רק מסלולים של 100% ולא 70/80%, מה שמרגיש לי מעט קיצוני. אני מנסה להבין מה המשמעות של חשיפה ל100%- אם השוק יחתך אז לתיק שלי יקח זמן רב להתגבר על הנפילה? ותיאורית, רק לצורך ההבנה, אם המדדים אחריהם התיק שלי עוקב יתאפסו, אז התיק שלי יתאפס גם ומשם כבר לא יוכל לגדול, גם במידה והמדדים עצמם יצמחו מחדש? לסיכום אני לא בטוח אם 100% ישרת אותי יותר טוב מאשר 21% מניות.

הנושא השני שאני לא לגמרי מבין עד הסוף הוא האם עדיין משתלם לי להישאר בקופה בהתחשב בדמי ניהול שלה, לדברי הנציג התעריפים הם 0.3% דמי ניהול מצבירה ובנוסף 0.26% הוצאות ניהול כלליות. לא הצלחתי להבין ממנו עד הסוף מה המשמעות כל דבר ואיך זה בא לידי ביטוי.

אשמח אם תוכלו לבאר לי את העניין,
וכן לומר לי את דעתכם אם עדיף לשמור את הקופה במתכונת כלשהי או כבר למשוך את הכסף ולהשקיע עצמאית.
תודה רבה :)

אם אתה אומר שהכסף ישאר שם לעוד 20 שנה+, לא רואה סיבה למה לא להעביר למסלול 100% מנייתי. לא רואה סיבה למשוך בגלל הפטור ממס.
דמי הניהול נמוכים וטובים, הוצאות ניהול כלליות גבוהות בגלל המסלול, בS&P לדוגמא יהיה הרבה יותר נמוך.

וכן לומר לי את דעתכם אם עדיף לשמור את הקופה במתכונת כלשהי או כבר למשוך את הכסף ולהשקיע עצמאית.
כמה כסף יש בקופה?
חשבת על העברת הקופה ל־IRA?

כמה כסף יש בקופה?
חשבת על העברת הקופה ל־IRA?
40K
אני עוד לא לגמרי מבין את התנאים של הקופה כרגע כמו שהסברתי, לכן לא בטוח בכלל אם להעביר זאת האופציה הנכונה.
תוכל להסביר את המשמעות של ה'0.3% דמי ניהול מצבירה ו0.26% הוצאות ניהול כלליות'?

אתה יכול לשלב מסלולים. לשים 80% במסלול של 100% מניות ו 20% במסלול בלי מניות בכלל.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
efrat דמי ניהול IRA קופת גמל ישנה שוק ההון 14
צ מיסים על קופת גמל ישנה מיסים 11
M עזרו לי להבין, יש לי קופת גמל מעסיק ישנה, ללא הפקדות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y העברת קופת גמל ישנה (פיצויים) ל-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Michel קופת גמל ישנה + תיק השקעות לאדם מבוגר. איך לנהל את ההשקעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
פ קופת גמל ותיקה/ישנה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
P מה לעשות עם קופת גמל ישנה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M פסגות - קופת גמל ישנה / נזילה שוק ההון 0
א קופת גמל ישנה לאזרחית אמריקאית שוק ההון 10
U קופת גמל ישנה נזילה ניוד ל IRA וסקר שוק 2020 שוק ההון 53
L ניוד קופת גמל ישנה במעמד עצמאי לIRA שוק ההון 7
A קופת גמל ישנה שוק ההון 27
U ניוד קופת גמל ישנה לפני תיקון 3 - שמירה על תנאים שוק ההון 22
I קופת גמל ישנה צרכנות פיננסית 6
U קופת גמל ישנה צרכנות פיננסית 9
P קופת גמל ישנה נזילה: מה אפשר ואי אפשר לעשות? צרכנות פיננסית 7
E מה עושים עם קופת גמל ישנה צרכנות פיננסית 27
S מחשבות על הנזלת פנסיה/קופת גמל לחוסכים עם סכום חסכון גדול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
P מכירת קופת גמל להשקעה: איך אדע שלא רימו אותי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
א קופת גמל לחיסכון - שאלת מיסוי שוק ההון 7
N העברת קופת גמל להשקעה לילד בגיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א משיכת קופת גמל פטור ממס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ קופת גמל להשקעה וקיבוע זכויות מיסים 1
I אישור מס עבור קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א תושב חוץ ארה"ב קופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ק עזיבת קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E פרעון משכנתא VS קופת גמל VS קרן מחקה מדד שוק ההון 0
N מישכון ושיעבוד בהלוואה כנגד קופת גמל להשקעה / השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N העברת קופת גמל להשקעה לתיק מסחר עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
D קופת גמל להשקעה / תעודת סל / קרן כספית? שוק ההון 0
R קופת גמל ira לפי 190 במקום תיק מסחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ע ירושת קופת גמל וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
G קופת גמל רגילה IRA פטורה ממס ושימוש בדיבדנדים בתור "הפקדה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
ב קופת גמל מסלול מניות vs אקסלנס(וכדומה) טרייד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M דירה בהנחה או קופת גמל להשקעה נדל"ן 2
מ העברת בעלות על קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O העברת קופת גמל להשקעה למסחר עצמאי שוק ההון 5
מ קופת גמל לקטינה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A משיכת קופת גמל ותיקה אל מול מכירת ניירות ערך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A משיכת קופת גמל בפטור באותה שנה של ההפקדה האחרונה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A קופת גמל או הפקדה לקרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E קופת גמל להורה בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
E השקעה כנגד קופת גמל להשקעה שוק ההון 7
B קופת גמל להשקעה מסלול עוקב מדד S&P 500 מול מסחר עצמאי שוק ההון 10
ד קופת גמל IRA בפועל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
גימפל הפקדה לקרן פנסיה מול קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
B קופת גמל הונית מול קצבתית בניהול IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
L קרן פנסיה מול קופת גמל - מה חסין יותר מפני מדיניות ממשלתית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Res Cogitans פתיחת קופת גמל חדשה במעבר למעסיק חדש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0

נושאים דומים

Back
למעלה