MichaelScott
משתמש רגיל
- דירוג
- 703
אני לא יודע אם יש פה קהילה גדולה מספיק של תושבי ארה״ב / תושבי ארה״ב לשעבר / מקצוענים שמייעצים לתושבי ארה״ב (כנראה פחות רלוונטי אזרחי ארה״ב שהם תושבי ישראל), אבל יודע על כמה בפורום הזה ומקווה לשתף קצת ידע בינינו. ברדיט ופורומים אחרים יש אמנם הרבה יותר תושבי ארה״ב אבל פחות יודע על מי לסמוך שם, אז מנסה פה מתוך העדפת איכות על כמות.
הייתי ממש שמח אם נוכל ליצור כאן שרשור שיתוף ידע שעוזר קצת לעשות סדר במיסוי אמריקאי, בעיקר בכל הנוגע לקופות שפטורות בצורה כזו או אחרת ממס:
1. Traditional 401k
2. Roth 401k
3. Roth IRA
4. 529
5. FSA
6. HSA
7. DCFSA
אישית כבר קראתי את החוקים וההגדרות של כל אחד מהם. מה שמעניין אותי יותר הוא עצות פרקטיות של מה אנשים עשו, מה לא עשו ולמה.
במיוחד - מה אנשים חושבים על כל מיני וריאציות שונות ומשונות על מיסוי:
1. פטור ממס בהפקדה או פטור ממס במשיכה
2. פטור ממס על משיכת עד גובה ההפקדה אבל מס+קנס על כל מה שמעל, אלא אם כן אתה מעל גיל 59.
3. פטור ממס על הוצאות ספציפיות כמו בריאות, גנים ולימודים.
ולאור זה במה אנשים בחרו - traditional או Roth? האם להפקיד מעל הmatch של המעסיק? האם לעשות backdoor? האם לעשות mega backdoor? האם להפקיד ל529 ולקופות ייעודיות אחרות?
הייתי ממש שמח אם נוכל ליצור כאן שרשור שיתוף ידע שעוזר קצת לעשות סדר במיסוי אמריקאי, בעיקר בכל הנוגע לקופות שפטורות בצורה כזו או אחרת ממס:
1. Traditional 401k
2. Roth 401k
3. Roth IRA
4. 529
5. FSA
6. HSA
7. DCFSA
אישית כבר קראתי את החוקים וההגדרות של כל אחד מהם. מה שמעניין אותי יותר הוא עצות פרקטיות של מה אנשים עשו, מה לא עשו ולמה.
במיוחד - מה אנשים חושבים על כל מיני וריאציות שונות ומשונות על מיסוי:
1. פטור ממס בהפקדה או פטור ממס במשיכה
2. פטור ממס על משיכת עד גובה ההפקדה אבל מס+קנס על כל מה שמעל, אלא אם כן אתה מעל גיל 59.
3. פטור ממס על הוצאות ספציפיות כמו בריאות, גנים ולימודים.
ולאור זה במה אנשים בחרו - traditional או Roth? האם להפקיד מעל הmatch של המעסיק? האם לעשות backdoor? האם לעשות mega backdoor? האם להפקיד ל529 ולקופות ייעודיות אחרות?